Успешно СЕО на нов поект?

E-Business каза:
хей....замисли се кой търси само по трибуквена дума?? е не знам каква е думата ама....
Моя сайт се съсредоточава изцяло в тази три буквена дума. Затова ми е толкова необходимо да излизам на първите няколко места за нея.

П.С.: Всъшност забелязах, че за тази дума на пългарски излиза страница на Start.bg. Мога ли да се преборя с нея, тъй като Start.bg са на всякъде?
 
С помоща на Digital Point получих резултати, че тази три буквена дума се търси над 10 000 пъти на ден, което всъшност незная дали е много или малко?
 
vitohol каза:
Въпреки че се изписа доста за СЕО искам да добавя да помислиш за .com домейн. Инфо домейните не са много готини за search engine трафик според мен.
.org класират най-добре, защото се предполага, че принадлежат на организации. Иначе .com е много по-добър избор от .info. А разликата е няколко лева в повече :)
 
Всеки би избрал .com, но не е там работата. Когато няма подходящо свободно име, ще се съгласиш и на .info?

Всъшност нямам идея какъв домейн да регистрирам и не ми идва нищо на ум със .com ,което да е свободно и затова се спрях на bg***.info
Някой може ли да ми даде идей (думички) който да добавя към трибуквената. Нещо свързано с туризъм, почивка, отдих, лечение?
 
TLD-то на домейна не е от кой знае какво значение, но по принцип колкото е по-скъп, толкова по-малък е шанса да си спамер. Може би .us ще ранква по-високо в локализираното търсене за Щатите, отколкото в глобалния сърч, докато .ком си е еднакъв навсякъде, защото си е глобален домейн от вече доста време
 
Съгласен съм, че .com е най-доброто предложение и имам огромното желание да регистрирам именно такъвр, но не намирам нищо свободно. Има вариянт и за .eu! За него някакви мнения? дали е по-добре от .info, защото не ми звучи приятно и някак си трудно се помни, а това е много важно...
 
повярвай ми ужано много е. Аз съм на 3-5 место в Гугал по мойта ключова дума която се търси 1490 пъти на ден и имам около 2000 посещения на ден. Смятай при тебе за какво става дума? Ако се намърдаш на първа страница. Между другото дали си на 1-во или на 10-то место няма значение.
 
Да, така си е. За това може и да се почне от малките думички, докато не стигнеш до големите. Както е по-добре. Освен ако не хващаш нишата все още малка и лесна. Тук може и да се влиза смело - но пак си трябва търпение и работа. То къде ли не трябва? :shock: :lol:
 
Моята практика показва следното. По добре да не се мята човек на много търсени неща. Да се изчисли броя на търсенията на месец спрямо саитовете които са конкурентни. Ако се окаже че има нещо което се търси 100 пъти на ден (да речем свещи с формата на банан) и има 2 сайта който го продават - по добре продавай него - от колкото МП3 плеъри които се търсят 100 000 на ден и има 1 000 000 конкурентни сайта.
 
Това е така, и другата опция е да си хванеш много търгетирана думичка с малко търсения. Примерно за Hosting са няколко хиляди търсения, но за Buy Hosting With Cpanel е с 50-100 търсения, то това е по оферта. Освен че е таргетирана (с голяма конверсия), и е по-лесно за оптимизиране на сайт с нея.:) Това е много добър начин за лесни парички от нета. Малко търсения, но в целта. :)
 
ами аз при 2000 търсения на ден имам средно по 5 продажби на ден. При ключова дъма с 1490 търсения средно на ден. И съм много доволен. Мисля цхе е добър процент. на 400 посещения продажба
 
coolice каза:
ами добре звучи ако си на голям процент или продаваш нещо скъпо направо е супер :mrgreen:

Е не мога да преценя дали е скъпо. Средната ми цена е $220.
 
Работата е там, че аз няма да продавам нищо! Да кажем,че просто рекламиваш нещо. Нужно ми е просто много трафик и първа позиция в Google за да се превлекът рекламодатели?

Резултати 1 - 10 от около 203,000,000 това са резолтатите при търсенето на трибуквената дума.

Въпрос: Защо когато напиша моята ключова дума (без значение от езика) винади ми излизат резултати от български сайтове, въпреки че съм дал търсене в мрежата. Според мен за дума която се търси 10 000 пъти на ден неможе Старт.бг да са на първо място?

П.С.: Някой би ли ми обясним какво означава: "ако нишата е компетитив"?
 

Горе