Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Да ви кажа какво ми се случи преди минути. Трябваше да прехвърля малко парички от една моя сметка в друга моя сметка в кооперативна банка на Ломско шосе в Надежда. Идва ми ред след чакането, сядам и обяснявам на служителката. Тъкмо й обясних и тя ми каза: ама моето работно време свърши. Беше 17:25. Та ми е чудно защо ги защитавате тия банки и дали има такова работно време и дали в тая криза някой може да си позволи да върне клиент?
Обяснихме по-горе какво защитаваме около 100 пъти. Това, че някой те е върнал е кофти, ама трябваше да поискаш да се срещнеш с мениджъра на клона и да го попиташ това.
 
От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Обяснихме по-горе какво защитаваме около 100 пъти. Това, че някой те е върнал е кофти, ама трябваше да поискаш да се срещнеш с мениджъра на клона и да го попиташ това.
Да,това е чиновническа простотия,срещана не само в банките,но и в повечето,да не казвам всички,държавни учреждения.Трябвало е само да и кажеш,че искаш да говориш с управителя и щеше да те обслужи овцата.
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Индексите на ПИБ се върнаха на предишните си нива. Днес е отбелязано повишение с 27%:
29yjeyf.png

Вероятно някой е успял да направи много пара. Честито на предприемчивите!
 

Прикачени файлове

  • 29yjeyf.jpg
    29yjeyf.jpg
    42.7 KB · Преглеждания: 2
Re: От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Обяснихме по-горе какво защитаваме около 100 пъти. Това, че някой те е върнал е кофти, ама трябваше да поискаш да се срещнеш с мениджъра на клона и да го попиташ това.
Да, цикъла на една няма нищо общо с банката. :) Мен колко са ме правили на маймуна по клоновете, че като те слушам...няма да го преживееш моето. :) Чакал ли си 1 час, за да ти ръннат ел. подписа? Или да ти обяснят, че има проблем със системата и трябва да мислиш за нещо хубаво, докато тръгне. А да ти кажа ли за случая, в който PayPal още не се знаеше какво е. :) Недей така. :)

Защитата не е за банките, а за парите на всички ни - и емоционалните и не чак толкова. Мислех, че става ясно още в първите постове. ;)
 
Re: От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Обяснихме по-горе какво защитаваме около 100 пъти. Това, че някой те е върнал е кофти, ама трябваше да поискаш да се срещнеш с мениджъра на клона и да го попиташ това.

Паник рум е това момче, а? :)
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Дебилния Патлашников, който ни обясняваше как работим с мъртви души във фейса, може да погледне какво се случва с тага #нетегля. Който му се занимава да разгледа фейсбук страниците, които са пуснали тага. Нека после говоренето и действията ни да нямали значение. Невеж трол :lol:
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Някои автори и медии взеха вече да се ориентират от къде идва проблема.

Ако се върнете назад (преди година) в някоя тема във форума съм писал за доверието.

Та доверието е много важен компонент в една система - било семейство, било съвместен бизнес, било управлението на държава.


Когато доверието падне под дадена критична граница започват кризите - семействата се карат (някои даже бият), развеждат, етц. и после не могат да се понасят с години, а само преди 2 месеца са били заедно. Същото става с бизнес партньорите и пр.

Същото става и в управлението на една държава. Ти вярваш на институциите, че ще направят необходимото и каквото трябва в дадена ситуация - именно на това се крепи и държавата.

Но когато доверието падне под някаква критична граница ти вече не вярваш на държавата и институциите и гледаш да се спасяваш сам.


За съжаление, нашите управляващи това не го разбират. И освен че не го разбират, те направиха всичко възможно да подкопаят доверието в институциите (писал съм го преди година като назначиха Пеевски за шеф на ДАНС).

Някои от стъпките дето така хубаво разбиха доверието:

1. Програмно/експертно правителство начело с Орешарски - после се оказа най-обикновено коалиционно правителство, в което ДПС преяде с властта. Много добре си пролича как бутнаха едно листче с имена на Орешарски да си прочете министрите.
2. Цирка с бюлетините в Костинброд - няма обвинение, няма осъдени, няма оставки - само цирк и пушилка.
3. Избора на Пеевски за шеф на ДАНС - забележете предложен от действащия премиер (как точно да му вярваш на действащия премиер).
4. Връщането на Пеески като депутат от конституционния съд - въпреки че го даваха по ТВ как се заклева.
5. Спиране на пари по някои европрограми.
6. Непрекъснатите скандали на управляващите.
7. Станишев каза, че няма да ходи в Брюксел пък взе че отиде. Ама то един буркан вдъхва повече доверие бе. Пък и има една поговорка, че Съселите първи напускат потъващия кораб. Да напомням ли, че това е човекът мандатоносител.
8. Правителството ще подаде оставка, ама друг път. А днес, а утре така си мина месец без оставка.
9. Появата на Бареков, поведението на Атака.
10. Поведението на парламента - там не съм сигурен, че някои знае какво прави. Управляващите са в тотален нокдаун. ДПС си развява коня, а Атака ги няма. ГЕРБ и те са кат муха без глава - ама то от тях нищо не зависи в момента.

Ако искате може да включите и факта, че НЕК има 3 милиарда дупка (дългове), а парламента се занимава със закона на Сметната палата. И то го променя да махне старите и да си сложи техни хора. Хората не са будали, те разбират, че закона за Сметната палата с нищо няма да промени живота им освен, че няколко новоназначени ще забогатеят от заплати.

Горният списък изобщо не е изчерпателен - може да добавите каквато изцепка се сетите на управляващите вътре.

И стигаме до скандала с КТБ. Говорим за спор между човек близък до властта (КТБ е банката на властта) и депутат от управляващата коалиция, предложен за шеф на ДАНС от действащия премиер. А в скандала страна взема и прокуратурата, която за първи път в костинбродската история е взела политическа страна (до тогава нямам спомени прокуратурата толкова грубо да е била използвана за политически цели). И за пръв път и прокуратурата се намесва за разправа с бизнес на такова високо ниво.


Всичките тези събития водят до тотално сриване на доверието в управляващите и съответно кризата избива в непредвидима посока. Надявам се, не вярвате, че някъв дето записал YouTube клипче за илюминати, масони и банкови фалити, гледано от 100 човека е причината за опашките пред ПИБ. Опашките пред ПИБ са следствие на ниското доверие в управляващите. И са абсолютно точно, предвидимо, правилно и логично действие на хората.


На кой точно да вярваш като гледаш КТБ как беше изклатена - на прокуратурата ли? Или може би на Орешарски, който да ви напомня, че предложи единия участник в клатенето на КТБ за шеф на ДАНС.


Решението е ясно - оставки. За да може барем леко да се възстанови доверието.

За сега и без оставки се закрепи. Ама политиците видяха, че положението отива на зле и бързо им се дръпна акото и успяха да направят каквото се очаква от тях, пък било и с половин уста.



Ще вид дам 2 примера. По-дъртите от вас си спомняте Виденов и как долара скачаше и скачаше и стигна до 3000, че и до 3500 лв. После БСП като се отказа и върна мандата долара за 2-3 дена се върна на 1500 лв. Това движение няма никаква икономическа логика, а чисто психологическа. Същото е и с опашките пред ПИБ - те нямаха икономическа логика, просто паника породена от ниско доверие в управляващите. Щото не си сигурен дали те не създават кризата от нехайство, некадърност или нарочно, за да се облагодетелстват.


При такова ниско доверие и факта, че България кара на автопилот последния месец - горе долу беше ясно, че ще се случи някоя издънка. Само не беше ясно в каква посока. Единствено факта, че е лято и хората си гледат почивката и Световното спасява положението от по-сериозни кризи.



Да коментирам малко и ДАНС. Мадурко - президента на Венецуела - скоро време сложи за министър на финансите армейски генерал, за да води война с инфлацията. :lol: :lol: :lol:

Войната с инфлацията във Венецуела както може да се сетите не е спечелена. :lol: :lol: :lol:


Та и същата работа тука ДАНС се бори с банкова криза - тея ще ме уморят от смех. :lol: :lol: :lol:


И последната простотия на БНБ за затвор при всяване на смут. Почваме да приличаме на Русия по това отношение и после що киселото мляко не става в България.

Който не е чувал за Нуриел Рубини да цъкне в Гугъла и да види кой е - професор по икономика в САЩ. Ама той всеки път като дойде в Европа говори, че Еврото ще изчезне - някой да го е арестувал или да му е забранил да говори такива неща. :lol: :lol: :lol:

От как почна кризата в САЩ той си говори как САЩ щели да фалират, как банките щели да фалират, как борсите щели да фалират, бла, бла - някой да го е арестувал - не е. Човекът си е професор и си преподава и студентите му ходят на лекции и го слушат.


Само да ви напомня, че всички бивши икономически съветници и министри на Путин, който взеха да критикуват икономическата политика се наложи да напуснат Русия, да не им се случи случка. И тук ли натам вървим?


И кво ще стане - за банките или добро или нищо. Като има нещо лошо да се съобщава, ще казваме - "Минута мълчание за банките" или "Празен пост от 10 реда за банките и банковата система". :lol: :lol: :lol:


БНБ ми падна в очите. Смятах Искров за по-умен. Кажете ми как точно се гради доверие като се ограничава правото на свободно мнение.



Та така - кризата се случи заради некадърността на управляващите и ниското доверие в тях. Можеше и да е нещо друго. При ниско доверие към управляващите се случват кризи - просто се случват. Напрежението избива на някъде. В случая тая беше подпомогната и насочена в тази посока от скандалите м/у Пеевски и Василев.
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Силно мнение, mathematician! Евала!
Аз още се щипя да не пусна едни анализи, да мине бурята, после ще си ги приказваме.
А тия приказки, че лошите тролове щели да бутнат милиардната фин. система... абе КОЙ ми ака у гащите бе!
А, да, пандиз за говорене... Тая конституция накрая да я запалят публично пред НС, да сменят байрака, и да връщат петолъчката, още си я пазят непокътната до Г.М.Димитров.
То бива простотия ама... С толкова лобиране към застрахователите - накрая влезе офшорен застраховател (Олимпик) и се дриснаха всичките. И сега има банка, която е клон на чужда, и може да заобиколиш мизерния закон в БГ дето гарантирал. ВЪпрос на време е да направят същата грешка, засега само пикаят срещу вятъра, скоро ще почнат и да акат.
Да вземат да забранят телефоните и нета нацяло като у Сев. Корея, и да се приключат с проблемите, а? Ама пак си тънат у мизерия, не им пречели технологиите, се оказва на практика.
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Аз ено разбрах от тази тема, че народа ного лесно са манипулира, иначи и аз подкрепям #нетегля, но аз и без туй няма кво да вадя шото ни сам вкарал,,,
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Написал си 90% верни неща, и 10% глупости. Значи доверието е ниско, това е ясно и е така. Но кризата беше предизвикана чрез слухове и други акции, направо целенасочена политика. Вероятно беше предизвикана и от координирано изтегляне на капитал, който пък преди това е бил изтеглен от КТБ и внесен в ПИБ. После Путев се изряза мощно. После за капак дойде и изказването на Борисов за МВФ, което беше върха на цирея. Ти така си го написал, все едно било логично, глупости са това. Средата беше удобна за атакива действия, но те си бяха предизвикани.

За другото, има логика до някъде в закона. Не може някакви жълти вестници да пишат глупости, като тези в Телеграф, да не ги пускам.
 
Последно редактирано:
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

За другото, има логика до някъде в закона. Не може някакви жълти вестници да пишат глупости, като тези в Телеграф, да не ги пускам.
Как ще разбереш дали са глупости? Глупости са проектозаконите, противоречащи на Конституцията.
А ако толкова е стабилна системата - няма да се плаши от 100 души на опашка. Търсят си бушони, големите далавери са скрити от нас.
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Държавата е обявила извънреден аукцион на ДЦК за 1.5 млрд. лв.

Интерес не е липсвал, но в крайна сметка са били одобрени поръчки за 1.2 млрд. лв. Максималната годишна доходност е била малко под 2%, а средната около 1.7%, според източниците на вестника, което е доста над това, което искаха инвеститорите преди няколко месеца. На последното предлагане на сконтови 6-месечни ДЦК през януари пазарът предложи 0.60% доходност, а презаписването бе над два пъти.

http://www.capital.bg/biznes/finans...a_e_obiavila_izvunreden_aukcion_na_dck_za_15/

Интересно банките финансираха с парите от вложители, които дръпнаха тези пари през седмиците. Да ги дадат на МФ а те на ПИБ.
Още по интересното е че лихвата е двойна и по малко презаписване, при повече кеш наличен в банките.

Вижда се че миналата седмица емисията на 3 милиарда дълг беше успешна просто защото западните инвеститорите са удавени от кеш :)
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Държавата е обявила извънреден аукцион на ДЦК за 1.5 млрд. лв.



http://www.capital.bg/biznes/finans...a_e_obiavila_izvunreden_aukcion_na_dck_za_15/

Интересно банките финансираха с парите от вложители, които дръпнаха тези пари през седмиците. Да ги дадат на МФ а те на ПИБ.
Още по интересното е че лихвата е двойна и по малко презаписване, при повече кеш наличен в банките.

Вижда се че миналата седмица емисията на 3 милиарда дълг беше успешна просто защото западните инвеститорите са удавени от кеш :)

сега чакаме разбойко да каже, че пак са му яли от купичката!

горе имаше нещо за генералите във венецуела, тука от вчера си имаме адмирал за началник на българската армия...
 
@ блеки лихвата е по висока защото е извънреден аукцион след новини за банкова паника

ти не би ли искал премиум след такива новини ?

@ математика това е официалната позция на герб аз пък подкрепям старите кучета в инвестора с номер на регистрация под 10 000 (като сложиш мишката на ника се вижда номера на регистрация)

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14942

ДоХтора на нАуките от БанкИ трябваше да си затваря устата а не да ги ръси простотии през седмицата все пак около милион безрезервно му верват....

А не да говори за фалити на държавата, фалити на банки, помощ от мвф също е споменал с цел да печели гласове за изборите...

http://www.btv.bg/video/shows/shouto-na-slavi/videos/shouto-na-slavi-30-06-2014-g.html
 
От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Мнението ти не е различно глупако, мнението ти е въздухарско и тролско - пишеш много, а не казваш нищо. Най-добре спри да пишеш, както допреди темата. Няма да липсваш на никой.

Ние различните мнения ги уважаваме, когато ги има. Ама мразим некадърните тролове, като теб
Спокойно бе младеж, много си се надъхал нещо. Вземи си намери една женска, чисто си психясал в тия форуми.:wink:
А аз че съм глупав е безспорно, щом като се занимавам с виртуални инфантили и недорасляци. Умен човек немаше да го прави.

п.с. Ако си спасил банковата система с твоите мащабни ресурси - браво! Цеко ще ти вдигне паметник ако разбере че съществуваш.:D
 
От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Боже, ти намери точно на кой да го казваш. Заслужаваш червен домат без ракия, ама хайде пак ще простя.
Нито познаваш човека нито нищо, а думкаш глупости.
@математиката не му чета изказванията той е болен гербераст, междо другото днес е постъпила молбичка за разследване на боко тиквата зареди изказванията му, че държавата и банковата система била фалирала. Иначе никой да не се надява, че ще иде там където му е мястото, той цоцко се перчи, пък уж е с ефективна присъда ама нанайци.
Спокойно бе младеж, много си се надъхал нещо. Вземи си намери една женска, чисто си психясал в тия форуми.:wink:
А аз че съм глупав е безспорно, щом като се занимавам с виртуални инфантили и недорасляци. Умен човек немаше да го прави.

п.с. Ако си спасил банковата система с твоите мащабни ресурси - браво! Цеко ще ти вдигне паметник ако разбере че съществуваш.:D
 
От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Боже, ти намери точно на кой да го казваш. Заслужаваш червен домат без ракия, ама хайде пак ще простя.
Нито познаваш човека нито нищо, а думкаш глупости.
@математиката не му чета изказванията той е болен гербераст, междо другото днес е постъпила молбичка за разследване на боко тиквата зареди изказванията му, че държавата и банковата система била фалирала. Иначе никой да не се надява, че ще иде там където му е мястото, той цоцко се перчи, пък уж е с ефективна присъда ама нанайци.
Време е да се захванат с главния подстрекател,днес са арестували Никола Саркози за търговия с влияние/злоупотреба с власт.С Мишо Бирата(лека му пръст на човека и на жена му) имаше същото,ама Бокола Тиквози никой не го пипна тогава,съмнявам се да го пипнат и сега...
 
От: Re: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

@ блеки лихвата е по висока защото е извънреден аукцион след новини за банкова паника

ти не би ли искал премиум след такива новини ?

Искам, че и пушех ще се вдига, но като говорим за преди седмица - тогава бяхме наводнени от западен кеш няма как лихвата да не пада!
 
От: От: Успокойте Топката или Тези с Кредитите ще Загазят...

Хич няма да го закачат него за каквото и да е, то всичко е негови хора с промити мозъци.
Не съм срещал гербер с ясни доводи и бистро мислене, харп им цикли яко на главичките и те си знаят едно и също, и аз се чудя що все се оплакват абе боли ме много главата. Ами как няма да те боли по цял ден ти насаждат бокича, а ти като не ти е яко дупето ще боли. Хората са болни обаче няма кой да ги излекува....
Време е да се захванат с главния подстрекател,днес са арестували Никола Саркози за търговия с влияние/злоупотреба с власт.С Мишо Бирата(лека му пръст на човека и на жена му) имаше същото,ама Бокола Тиквози никой не го пипна тогава,съмнявам се да го пипнат и сега...
 

Горе