Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

@penman, надявам се, че последно коментираме това. Името вече е избрано (макар и на мен да не ми беше личният фаворит). Сега пост фактум да коментираш избора на име, е безсмислено. Имаше половин месец на разположение, докато течеше конкурсът за име на форума, през което можеше да се включиш и даже да наклониш евентуално мисловните процеси на "мами"-те в друга посока. Ако това действително те вълнува. Сега вече е късно, на следващ етап сме. В момента избираме лого. И една забележка лично към теб ме помолиха да предам:

Гагарин, ти да не се явяваш "посланик на добра воля" между форумите? Голяма активност, голямо чудо. Кога си гледаш децата и обръщаш внимание на съпруга си? Или това не е важно, защото не носи престиж и пари? Това послание не става ясно от мъж или жена е сътворено, защото в началото говори за себе си в женски род, а накрая приключва в мъжки. Все едно, аз съм толерантен към хората с неясна полова принадлежност. Въпросната особа нещо не е разбрала - тук не става дума кой колко знае френски, а за владеенето на български език. Там идва видимото куцукане! Отнася се за много хора! Какво значи "офтопик" и няма ли подходяща българска дума? Ами а.к.а. ? Защо отровихме хубавия български език с екзотични съкращения и неблагозвучни чуждици? Така изглеждаме по-умни и баш европейци ли? И после в парламента скандал, че някой искал да говори на турски! Ами, че то има ли български форуми където да се говори на чист български? После рев - Защо сме скапана държава и последни по всичко? Ами защото сами се отричаме от родното! Що за държава е това, в която не се говори местния език и децата се кръщават Дебора, Ривайла и Кресчендо? Но това е дълга тема и някой ще ме санкционира, че съм извън.

И още нещо - Гагарин, ти като си "няколко обиколки напред", ако имаш да ми казваш нещо го прави директно, а не през девет форума в десети. Така правят добре възпитаните хора, за каквато се опитваш да минеш. Незнам защо се пусна тази тема тук, при положение, че това лого ще е подарък? :)
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

@penman, тук ако няма тема за обсъждане и избор на име на дете, за чистотата на българския език и за споделяне на подробности от личния живот, заповядай в "Алтернативата", където има такива. Тази тема не е за това.
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

С този пост, искам да изясня някои неясноти, по повод ЛС (по скоро като съвет) към Лили Гагарин. Аргументирам с това, че искат да се възползват от всеки съвет на дизайнер.
Понеже не съм регистриран в ‘техния’ форум ще пиша тук с ясната цел, че ще бъде прочетено от ‘техните’ форумници.
Съдържанието е следното:
“Здравейте

Интересен конкурс се заформя. Не забравяйте, че имате изисквания от към фон на хедър, местоположение и размер на логото. Не всички представени лога до тук, ще седят така добре на сайта както са представени в голям размер и на бял фон със свободни пропорции. До тук само аз и Стойнев сме дали реална визуализация върху хедъра на сайта съобразен и с изискване за монохромен вариант. Това е просто професионален съвет, а не заяждане с творбите на колегите

Поздрави”

... и последвал коментар на потребител Miami_beach, който съм публикувал частично до там, където засяга моето съобщение:
“Аз поне не можах да намеря въпросния постинг на потребителя xland в никой форум, но това не е важно...

Според мен, а и според условията на този конкурс, легитимни за конкурса ще са предложения изпращани в този (нашия си) форум, а не в някой от 150-те хиляди форуми и Нет-а.... и то във формата и според изискванията, очертани още 1 първия постинг по-горе.... Нали? :D Освен това, не е задължително да се дава визия върху изгледа на самия форум, нито пък е изискване да се дават предложения САМО за черно-бяло лого.... Нали?”


Разяснявам:
Здравейте (учтив поздрав)

Интересен конкурс се заформя (нещо като наздраве – тъкмо си бях сипал една биричка). Не забравяйте, че имате изисквания от към фон на хедър, местоположение и размер на логото( цитирам реплики на организатора на конкурса: Да не е квадратно тоест, да може да се намали на 200х60 пиксела, без да се деформира.
Бих предпочела цветовете на логото да не се бият с форума. Все пак ще седи на всяка страница. Цветово трябва да пасва на тези цветове които са в момента. Няма да ги променяме драстично все пак.
) Не всички представени лога до тук, ще седят така добре на сайта както са представени в голям размер и на бял фон със свободни пропорции (изразявам собствено мнение). До тук само аз и Стойнев сме дали реална визуализация върху хедъра на сайта съобразен и с изискване за монохромен вариант.(Искам да наблегна на фразата - До тук само аз и Стойнев сме дали реална визуализация върху хедъра на сайта съобразен И с изискване за монохромен вариант – което означава, че само аз и Стойнев сме решили да предложим логата в монохромен вариант по собствено желание. Това НЕ означава, че съм си въвел правила в конкурса а просто съм следвал мои правила. Искам също да поясня, че монохромен не е задължително да означава точно черно/бял макар да го съдържа).Това е просто професионален съвет, а не заяждане с творбите на колегите ( .... )

Поздрави”

Надявам се, да съм бил достатъчно ясен и апелирам за почвече разбиране и по-малко сръдни и караници.
 
Този бавноразвиващия се Miami_beach, не го разбирам. Как ще следи 150 форума в нета? Аз на неговоря място бих следял форума, в който има по-добри дизайнери, ама като си тъп, следиш някакви аматьорски изпълнения там и в другите 149 форума. И не е чак толкова популярен, че да го има на толкова места. Моля, моля, по-скромно. :) Баси шибания глупак или олигофренка. Седиш и гледаш двете теми и това е. 150 форума, ама е прост, като галош. Ей такива професори прецакват нещата. Не бил идял поста на xland. Тоя или тая, че там преливат малко и минават към раса евнуси, и влак да го удари няма да го види. В момента xland е с едно от най-добрите предложения, а тоя тъпнгер не го видял. :) А страната ми обяснява в некъв пост, че били по-умни от тук..Bitch please. :)
 
Бате, какво се впрягаш. Дал си предложение, а те ако искат да си сложат една розова овца и да си цъкат с нея. :) Теб това какво те касае. Каквото си направил, това е. Няма какво да се ядосваш, че и да си губиш времето. :) Изисквания като е платено, като нямаш награден фон, стискаш палци някой по-опитен да се навие за слава. :)
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Аз да кажа, че пуснах коментара на xland, понеже не е регистриран там и понеже са добри професионални съвети, които трябва да се имат предвид както от гласуващите, така и от дизайнерите.

Между другото, наистина сме ужасно капризни клиентки :)) И да харесаме ужасно много нещо, пак даваме акъл как да се подобри :))

Очаквайте включване от УФСЪ, при което ще се доизяснят съвсем нещата, ако не сте ги прочели в темата в "Алтернативата", към която съм пуснала линк в първоначалния пост.
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

още едмо с надупена уфса :)

altertnativata3.jpg


P.s. да спомена че цветовете могат да се променят както и други елементи до постигане на желания ефект :)
 
От: Re: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Не се ли спряха вече на лого? Време е.... :)

Така е, прав си :)

ДНЕС Е ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН, В КОЙТО МОЖЕТЕ ДА ДАВАТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЛОГО :)

После следва преброяване на дивите зайци :)
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Здравейте, радвам се че има предложения и от вас.
Копирам какво съм писала.
Логата изпратени ми на мейл или ЛС, логата пуснати тук и логата пуснати там в предприемачите, но само от нарочната тема, ще бъдат събрани на едно място. Лого дизайнер ще ги отцени и заедно с модове и вас, ще решим кое ще ни е логото.
след 26.02. ще има техническа пауза от един, два дена най-много за да може да се съберат и преценят логата. Анкета за тях ще тече да кажем от 01.03 до 07.03.2014г. След това ще вдигаме наздравица за новото лого.
Да кажа и друго, мога да помоля след съвет на лого дизайнера, да бъде променен някой детайл в логото, цвят, шрифт и т.н. Естествено имате право да откажете. В тези два дена така наречени технически.
Моя познат за съжаление няма много време, пък и аз исках логото да е от потребител. Той няма да има крайната дума, просто би дал насока, ако вижда че логото има мегдан за това. Но авторите си имат пълното право да откажат.
Логото трябва да може да се свие пропорционално на следните размери 200 пиксела дължина и 60 пиксела височина. Това съм преценила, че е оптималното за да седи добре тук в сайта. Естествено, че оригнала трябва да е по-голям и във векторен формат за да може да бъде манипулиран за различни печатни материали.

Има доста добри предложения, аз лично имам няколко фаворита.
Благодаря Ви много за труда който сте вложили.
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

след 26.02. ще има техническа пауза от един, два дена най-много за да може да се съберат и преценят логата.

Това лого да не е 100 кила, та чак 2 дни техническа пауза:). Ще вземете да си изнервите форумците да ви налетят и на вас после:mrgreen:
 
Re: От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Това лого да не е 100 кила, та чак 2 дни техническа пауза:). Ще вземете да си изнервите форумците да ви налетят и на вас после:mrgreen:

Да. Ти да видиш какви дървени философи са в комисията, пак добре е това време. Имали изисквания...пич (или ...-ка), ти нямаш бранд цветове, имал си изисквания. :)

Не искам да бъда лош, но нямаше да е лошо да се бе помислило и за дизайн и бъдеще цветове на форума, то ако логото е розаво и бяло, нямаш голям избор след това. :)
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Като имат лого дизайнер, защо беше тази патаклама, кръстена съвсем погрешно конкурс? :lol:
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Айде пак ще се обяснявам.
Лого дизайнера, само ще види дали някое от логата може да се допълни с нещо, ще даде мнение, кое става за печат и т.н. Казах защо не искам лого което да е направено от него, вие четете ли или само си пиша.
Техническата пауза е защото, аз трябва да намеря време да поговоря с въпросния дизайнер. Три почивни дни са. Аз имам семейство и на него трябва да обърна внимание. Имам и работа която върша за пари и тя ми изяжда 10 часа на ден. Това стига ли или още да обяснявам.
Събрала съм логата, малко по късно ще пусна линк към темата със всички тях. Всичко се прави на доброволни начала, ако беше за пари досега да сме на светлини години.
Лека вечер Господа и Дами, отново благодаря, че се включихте в конкурса, желая Ви приятна почивка.
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Четох, четох и останах с впечатлението, че е обявен конкурс за логото поне на Пентагона.:-o
 
От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Тая отгоре егати самочувствието вади, щяла пак да обяснява на ''простолюдието'':-o. Като е готово логото за ''печат'' свиркай:lol:
 
От: От: Форумът "Алтернативата" а.к.а bul-mamma търси своето лого!

Тая и СИЕ иска лого което да може да се манипулира за печат и т.н.
Некултурно е да се обръщате така към мен.
Простолюдието съм аз Господине, вие явно се имате за нещо повече.
Бяха изложени честно условията за конкурса и понеже аз не разбирам от спецификата на едно лого, държа то е универсално и максимално добро. Щом мога, ще се допитам.

Всички предложения са събрани в тази тема http://bul-mamma.com/hyde-park-scene/vsichki-predlozheniyata-za-logo-na-foruma/
Моля вижте ги, но това не е анкета все още, прочетете първия пост.
Благодаря на всички участвали в конкурса и темата още веднъж.
 

Горе