ЦКБ

Никакъв проблем нямам с тази банка. Ползвам я почти 10 години с една и съща сметка. Сменяла съм си дебитната карта най малко 3 пъти, но пък има лоша координация клиент - банка.
 
И аз съм от много време с тях. Кофти комуникацията им не е само клиент-банка, но и клон-клон, както и банка-партньор.

За клон-клон - не можеш да си оперираш с фирмата (освен с ел. подпис) от друг клон. Прехвърлянето на досието се осъществява със затваряне и отваряне на сметката на фирмата. Затваряш в сегашния си клон, в който е, и отваряш в новия, в който искаш. Не могат да преместят ей така. Странна работа ми се струва това и супер голямо неудобство. Затварянето е свързано с куп документи, които ти изискват, да не говорим колко други неща по настоящите твои ще е нужно да промениш.

За банка-партньор - тук една карта на Лукойл (събирам точки за гориво или използвам намалението, което е някакви смешни ст. на литър, но все пак), с която съм не знам от колко време вече не може да ми оправят. Подмених я с нова, после се оказа, че не мога да я ползвам, защото личната ми е е минусов баланс (не бях я ползвал доста време), заредих я и сега пак ми я отхвърлят по бензиностанциите. Но за това имам решение, ще я подкарам все някак да си взема безплатните литри, които трупам от години и сменям на Шел....там поне никога не са ми създавали такова неудобство и имат много по-добри игри и каталога им е в пъти по-добър.

Не съм опипвал други техни връзки, но съм обеден, че имат и много още дупки. Но в заключение искам да кажа, че като цяло съм доволен, особено като чета и на колегите премеждията с другите банки. Едните отказали чековете, другите вдигнали ей така таксата, трети направили едната карта вече с такса, а са им я продали без (и това го преживях с една банка - естествено скъсах взаимоотношения).
 
Аз съм в ЦКБ и съм доволен. Не ме карат да пиша малоумни платежни под индиго. Кредитните карти също са сравнително изгодни. Спестовни към този момент няма смисъл в нито една банка. Единственото тъпо е, че е собственост на тимаджиите и така малко се подкрепя мутренския бизнес. Другите банки обаче са толкова дебилни, че нямам избор. В ПИБ също става, но Цеко и Шиши ми идват в повече.
 
Абе и електронното им банкиране можеше да е идея по-съвременно, както и оперирането с фирмена сметка е възможно само с ел. подпис в различен клон от този, в който е досието на фирмата. Карай, да кажем, че това им е кусура. :)
 
Да електронното им банкиране не толкова добро. В ПИБ бях супер доволен от електронното, но ги напуснах по политически причини. :D
 
Нищо не ти пречи отново да се върнеш към тях, просто напускаш едната банка и се връщаш обратно към другата.
Това не е лесно решение, защото при избора на банка се гледат нещата, които те устройват теб персонално. А не кой какви условия има. Аз лично съм готов да преглътна ел. банкирането (поне съм виждал и по-добри) за сметка на това да не ходя и да ме карат да си попълвам като гламав платежни, което е яко стък ин тхе тайм. :) Или ще преживея, че само с ел. подпис могат да ме идентифицират към дадената фирма в другите клонове за сметка на това, че не ме карат да чакам с талонче на една пейка като в КАТ или някоя общинска сграда. :)
 
Искам да попитам дали на някого му се е случвало да му превеждат пари в евро.
Сумата която имам преведена е от юни месец 55 евро и в такъв случай не съм запозната дали по банкова сметка парите ще ги получа в банковата си сметка в лева или в евро. Моята е в лева, човекът ги е превел в евро, не съм запозната с превод в евро, когато сметката ми е в лева.
 
Искам да попитам дали на някого му се е случвало да му превеждат пари в евро.
Сумата която имам преведена е от юни месец 55 евро и в такъв случай не съм запозната дали по банкова сметка парите ще ги получа в банковата си сметка в лева или в евро. Моята е в лева, човекът ги е превел в евро, не съм запозната с превод в евро, когато сметката ми е в лева.

Банката ти ще ги обърне в лева, няма да ги получиш в евро щом сметката е само в лева.
 
Банката ти ще ги обърне в лева, няма да ги получиш в евро щом сметката е само в лева.
Да, имаш още една бележка за превалутиране. В смисъл, като зареждаш сметката си в клона с левове, тогава е това упражнение. И то е по курса на банката, което е ОК, ако не става въпроса за доста пари. След някаква сума си на загуба с техния курс. :)
 
Същата банка. Редовно повишават тон за нещо. Най-тъжното е, че ходя в 3-4 различни клона и навсякъде е едно и също. Имам чувството, че наемат само истерици. То не съм им виновен, че искам да ми напечатат извлечение, да ми дадат документ за Iban, да направя превод, все се карат. Сменяха ми картата, че старата изтече, питах мога ли да премахна опцията за безконтактно плащане, оная почна да крещи и да се кара, че такива били условията и да не съм се правел на много специален, ако съм искал нещо повече - да съм си доплатял(същевремено крещи и се кара, но не дава оферта). Последния път забравих да си подпиша платежното и служителката вместо да се усети го пусна, усетих се тъкмо като си тръгвах и тая започна да ми се кара, че не съм внимавал и съм и отварял работа да пуска нова заявка. На всичкото отгоре платежното го писах два пъти, защото бяха свършили платежните за превод към друга сметка и поисках да изкарат и тая същата завеяната ми даде платежни, тъкмо го написах и видях, че е за превод към бюджета, които в нормалните банки си личат от далеч. Във ПИБ давам само iban и титуляр и не ме занимават с глупости, написват ми документите, дават ми да ги проверя и прочета, подписвам ги и действат.

Не е като да съм кофти клиент, защото в ЦКБ и ПИБ никога не са били нелюбезни, а да ми повишат тон не се е случвало никога, без значение какво искам да свърша.

Преди време в гимназията ни издадоха карти във френската банка, за да ни превеждат някакви стипендии за резултати по състезания и отличен успех. От там още си я държа и вече като студент и имам някакви преференциални условия. Явно не ме считат за сериозен клиент, не знам. Може би работят с много ученици и студенти и са предубедени. Ама определено с това отношение няма да ме спечелят като клиент и като ми спрат изгодните условия ще ги напусна с най-голямо удоволствие. Най-много ме радва, като ми се обадят и ме питат дали все още съм студент, понеже съм имал "много разнообразни" операции по сметката. WTF, защо ми следят движенията по сметката? Ще рече човек, че въртя милиони левове и долари ....


Eхаа, големи приключения си имал с тази банка :D :D
препарати за почистване,олекотени завивки,франчайз,зъбни импланти софия
 
Последно редактирано:

Горе