Цена на домейн

От: Цена на домейн

цената на домейн се определя от много фактори

ниша, търсения, конкуренция, ауторити, (моз,да,па,пр) и тн... да не се впускам в подробности :)

ако успееш да го продадеш значи толкова +- струва сега, а не се знае след 1-5-10 години как ще е :) я камилата, я камиларя :)


пс: да вметна че уиски ком беше продаден на скоро за 3.1 милиона $ ако ви се чете нещо интересно http://www.dnjournal.com/cover/2014/february.htm

Успех:rolleyes:
 
От: Re: От: Цена на домейн

Скоро след разрастването на форума и тук ще успяваш да го продадеш бързо. И сега е ОК, но е малко по-бавно. ;)

Blinky, искрено се надявам това да се случи час по-скоро, харесвам форума много, но ми прави впечатление, че търсенето към момента не е голямо. Има интерес предимно към български думи изписани на латиница, а не на "истинска" английска дума на която да се изгради хубав проект на английски или пък домейн от който да се търси профит за в бъдеще.

Също така прави силно впечатление, че повечето опити за продажба на домейни са неуспешни и завършват с нападки и коментари към продаващия, "аджеба защо искаш да ни прецакаш с тоя домейн на тази цена" и "тая цена от къде я извади" и тн.

Струва ми се че трябва да име лека актуализация на правилата при продажба на домейни и сайтове, а именно да не се коментира защо цената е такава ( това е обява все пак ) правиш оферта и ако продавачът е приеме супер и има сделка, а не темите да се превръщат в дълги нападки и оправдания от страна на продавача.

Например: ако аз продавам домейн за 150лв някой може да го хареса, но да му е скъп и да ми предложи 75, ако сметна че тези пари ме устройват ще го продам за 75, ако ли не игнорирам офертата, но не бих приел коментари от рода - а ти как реши, че този домейн струва 150 при положение, че истинската му цена е $12 и други от този род.

Пожелава повече сделки във форума и не само на ФБ странички!
 
От: Re: От: Цена на домейн

Да, трябва да се наблегне на английската версия,защото в момента се търсят домейни за българския пазар,а той да си го кажем..е доста малък за подобна дейност. :)
 
Re: От: Re: От: Цена на домейн

@dnc. Да, определено. Днес съм модерирал няколко такива коментара, тъй като малко хората започнаха да се "отпуска". Като не те кефи офертата, пропускаш. Като имаш да кажеш нещо и е свързано с офертата, като потенциален купувач или искаш да питаш нещо, влизаш в темата и питаш културно. Другото си е хейт и спам и се търка. Сори, ако някой ще се почувства личностно обиден, но все пак правим бизнес, не се намираме на битака да се храним и да обясняваме колко е куца офертата.

В момента няма голяма активност там и реално домейни, които се продават там, ако не са за Ен пазара, може леко да не са атрактивни за хората, които посещават тази секция. Да не кажа въобще. Но и друго забелязвам аз - някои оферти не са написани добре, а други не казват нищо. Като продаваш нещо, обикновено се стараеш да дадеш повече инфо, не просто да плеснеш продава се и домейна. Каква история има, защо според теб струва толкова, какво може да се прави с него, имали натрупани линкове, има ли PR, има ли ауторити ранк, защо се отърваваш от него и така. Трябва и да се съгласиш, че някой по-рязък потребител изразява мнение по тези точни. ;)

А това, че някои питат като малко грубо, не е нищо лично, просто това им е начина на изразяване. Все пак са потребители във форум, на улицата, очи в очи биха били малко по-културни. В нета са малко "резки" нещата, за това и така се получава. А като те пита, си му отговаряш, ако започне да развива някакви глупави теории, знаеш къде е репорт бутона. :)
 
Re: От: Re: От: Цена на домейн

Относно Ен секцията. Надявам се малко по-вече да се пишат оферти там. За мен лично си имам 2-3 примера, които правят добри оферти в тази секция и ако щете вярвайте, те продават. ;)

Вижте офертите в WF или DP и ги сравнете с повечето тук. Води ли сме го този разговор. Една оферта е симпатични не само заради естеството й, но и заради самото й представяне. Да, там вярно, че дават по $30 за платена тема (оферта), за това и се стараят, защото са познали с разход. Няма как да набиеш тези пари и после да плеснеш 2-3 реда оферта, било то за сайт. FB страница, реклама и т.н.

Силно се вярвам, че ние можем да предложим ноу хау на чужденци, а не те на нас. ;)
 
Никога не съм пускл оферта, освен да търса нещо. Но като гледам как се предлагат някой неща, направо да ти се додрайфа. Идвам от blackhatworld и warriorforum, влизам тук и оня ми плеснал 3 изречениям Кво да не го нахраниш. :) Не стига, че е аматьор, а трябва да го питаш неща, които трябва да а в предложението. Как да не влезеш резко. Не съм видял някой да се дръвчи в добре разписна тема. ;)

А за развитието на ен частта на форума, айде де. Кво и хост ли ще върнете? :) Какво подяволите търсят хората в другите форуми. Докато този не се грооне до тяхното световно ниво, хората ще си дават парите в чуждите. Форумът е средство (освен общество и място за тим уъркинг), с което даден човек стига целта си бързо и ефективно - получаване на информация, купуване на ресурси, получаване на работа. И колкото по-развит е този ресурс, толкова по-големи и много ползи ще носи.

Абе, ние не се ли отклонихме малко от топика. :)
 

Горе