Честито евро!

Добре, приемаме еврото. Това малоумие с 2 валути в магазините 1 месец кой го измисли! Ще обърнат всички дребни търговци на ченч бюра! За големите иди-дойди, ще барнат софта и плащаш лев и смята ресто в центове, а и там повечето плащат с карта. Обаче при леля Гинка в село Маково поле, област Г. Оряховица дойде баба Пена с 10 лв и сметка 3.50 евро примерно. Вадиш калкулатора и почват едни сметки, обяснения и това с почти всеки клиент. Отделно 2 чекмеджета с 2 вида валута! Добави и масови проверки от НАП, дали не си закръглил стотинките в центове с 1 нагоре. Пълно безумие! При условие, че към 01.01.2026 99,9% от населението ще си е обърнало левовете в евро! Публична тайна е, че още сега даже и Костя вече си е вързал гащите.
Другото което е, че няколко човека с една шепа монети по 20 ст примерно могат да блокират всеки магазин. Влизаш, купуваш кибрит примерно за 7 цента и си чакаш 3 ц ресто. Няма закон който забранява да минеш 200 пъти през касата ако искаш. Не искам да давам идеи, но си е напълно легално.
Така и така банките и чейнжа и сега си обменят валута, тази схема е абсолютно безсмислена и ще създаде огромни проблеми пред бизнеса.
Просто е, от 01.01 всички търговци работят само с евро и готово. Който няма, има банки, пощи и чейдж,

Който разглежда еврозоната единствено във финансов аспект, е пълен галфон и по-добре да не се изказва, като не разбира. Проблемът е изцяло политически - дали па нема значение кой ще ни прави бюджета, а?

А тая глупост с ''ние и сега сме вързани с еврото - кво па толко'' - ми щом няма разлика, що да влизаме в един напълно фалирал и дискредитиран съюз. Връзката между Путин/Москва и нежеланието да губим суверинитет ми е любима. Путин сън не го лови от тревоги с какви пари ще се разплащат некви киртаци - слуги, на когото ги оноди.

Коментарите...

Аз не съм лицемер, за Еврото съм и си държа левчетата в евро и не съм привърженик на Украйна, защо слагате под общ знаменател.

Даже бих казал че съм русофил уважавам нормално мислештите руснаци колкото и малко да са, да има такива повечето в момента да са на запад избягали.
  • За Еврото
  • "Ваксиниран" против Ковид
  • Мрази Путин
  • Обича Украйна
Тия си вървят в комплект :)
Айде, срещат се и индивиди с 3 от тия 4 точки.

Защо толкова се възмущавате от еврото като при положение че Българския лев е закачен за него още от 1999г.
Ако по случайност еврото вземе да падне, повлича със себе си и Българския лев, още повече че когато продавате имоти, бизнеси в imot.bg всички си обявявате цените в евро.

Сега изведнъж всички сте възмутени от еврото и едва се сдържате да поискате България трябва да излезе от Европа за да запази лева.

Ако еврото падне.. по-добре да сме си у борда..

Иначе сме избрали марката за резервна валута, която е била считана за най-надежна и най-стабилна. Макрите после стават евро... Това "закачен за еврото" е некъв шорт видео лаф, дето 99% от тия дето го папагалстват, реално не мое да ти обяснят какво значи.
Иначе българския лев си е жив, щото е обезпечен с валутен резерв..., т.е. срещу всяко левече стои нещо насреща... преди е имало златен стандарт.. сега "сигурното" юро.
Драпането за Юрото е заради "евтините" кредити и липсата на контрол като цяло.. то щеше да е добре, ако не си бяхме корумпета и тия пари реално се ползват за бутане на икономиката.. ма за съжаление тва няма да се случи. Т.е. ще си останем с популисткото.. "вече сме по-явропейци, у шенгена сме.. и не превалутираме когИ ходим да пием фрапе по гръцко..".. а да не забравим.. и че сме направили мръсно на Путянчо... то тва е най-важното за дебилските глави. :D

• За Еврото
  • "Ваксиниран" против Ковид
  • Мрази Путин
  • Обича Украйна
Тия си вървят в комплект :)
Айде, срещат се и индивиди с 3 от тия 4 точки.
Ще те разочаровам не всички са тъпи овци:
Аз съм За Еврото, За Българаия (тоест считам, че европейския път на развитие е най-правилния) и не съм Ваксиниран, не ни пръскат от самолети и земята не е плоска, само некой глави са плоски.

Аз съм За Еврото, За Българаия (тоест считам, че европейския път на развитие е най-правилния) и не съм Ваксиниран, не ни пръскат от самолети и земята не е плоска, само некой глави са плоски.
още по-зле за теб..... не си ваксиниран , но умствения ти капацитет се приравнява на тези с по 3 и 4 ваксини.... значи си природно прост...
какъв Европейски път на развитие те гони и теб... коя Европа... тази на пълната с мигранти и араби вършещи невиждани престъпления против личността... тази войнолюбеща Европа ли? Или тази на розовите ЛГБТИ ? Като ти казвам , че си прост ама сега установявам , че си от най-простите

Европейския път на развитие, заповядай в Кьолн Германия. Не знам точно , не помня на коя дата го празнуват. Но навсякъде мъже по прашки и за ръчички... Европейски ценности единия с прашките клекнал и серее на пътя на участък в ремонт, другия му носи хартия да му обърше дупето. Европейски ценности.

3/4 значи - в норми си :)

Ако под "европейски" имаш предвид конкретно ЗАПАДНОевропейския път - много странни (мазохистични) желания са това.

Разбирам Полша или Швейцария да гледаме за модел, ама то повечето от вашта прослойка ги дърпа сърцето към развиващите се (надолу) социалистически джамахирии като Франция, Великобритания, Германия и т.н. :)

Айде, почнаха с лакърдийте...По 120 мин вече обясняват как ще ли да минават 3-4 години преди да се усети подобрение и ползите от еврозоната 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Аз съм За Еврото, За Българаия (тоест считам, че европейския път на развитие е най-правилния)
Тоест, считаш, че европейските държави, които държат на финансовия си суверинитет, са по-малко развити? По-малко европейски? Бах тоя комплекс за малоценност, бах тва сляпо чуждопоклоничество.

Ако проследим логиката - копейките са против, демек от русия са против защото от там черпят информация следователно това е добре за България.
Няма нищо сложно.

Ако проследим логиката - копейките са против, демек от русия са против защото от там черпят информация следователно това е добре за България.
Няма нищо сложно.
Всеки нормален човек можещ да събере 2+2 и да брой до 10 е наясно как ви подхлъзват по-елементарно дори от с ковида. След година две когато всичко ще се се омазало максимално ще гледма само как политиците свиват уши а повечето еврофенове ще преживеят катазрис 🤣

Последно редактирано:
🤣 🤣 🤣

Всеки нормален човек можещ да събера 2+2 и да брой до 10 е наясно как ви подхлъзват по-елементарно дори от с ковида. След година две когато всичко ще се се омазало максимално ще гледма само как политиците свиват уши а повечето еврофенове ще преживеят катазрис 🤣
Напълно е възможно, на следващите избори може копейкин да е министър

И като за капак, ако всичко одобрят Юли месец, в прехода между Август и особено Януари НАП аджийте ще плъзнат, като долни хлебарки на проверки 🤬

Обсъждаме надълго и нашироко нещо, върху което имаме нулев контрол :) .
Еврото ще си бъде въведено, а нашата роля ще бъде единствено да се адаптираме. :)
Не е ли по добре да хвърлим енергията си в нещо друго?
Като една наистина предприемаческа тема от рода на Кой и как вече използва ИИ за проектите си, какви са реалните резултати и какви инструменти ползва.
Явно си имате време за губене :)

Обсъждаме надълго и нашироко нещо, върху което имаме нулев контрол :) .
Еврото ще си бъде въведено, а нашата роля ще бъде единствено да се адаптираме. :)
Не е ли по добре да хвърлим енергията си в нещо друго?
Като една наистина предприемаческа тема от рода на Кой и как вече използва ИИ за проектите си, какви са реалните резултати и какви инструменти ползва.
Явно си имате време за губене :)
Ясно е, че ще бъде прието. Обаче ми прави впечатление цялата група отявлени деятели за демокрация, свобода и правото на това и онова в тази ситуация приемате нещата напълно безропотно и не реагирате на едно буквално диктаторско решение без дори една думичка?

За ИИ темата си адски прав. След два теста за малки хоби проекта и и сега вече повече от месец за един по сериозен 3D дизайн плюс интреграция на електронни компоненти и реално от мен идва само физичкеското местене на мишката или въвеждането от клавитурата.

Горе