Честит трети март!

Moko

Well-Known Member
Честит национален празник на всички!! Нека бъдем живи и здрави и достатъчно силни и смели, за да работим заедно за една по-добра и по-здрава България! Защото здравето на държавата, зависи от здравето на народа й! Нека бъдем здрави, бодри, смели, умни, и тогава всичко ще е 6 !

Да живей България!! (и ние покрай нея)

flag.jpg


Мене скайпа ми гласи :

Денят бе третия от март, а летото - 1878-мо. Бяхме в малкото Сан Стефано, където предстоеше да станат големи неща. И сещаше се отдалече... И въздухът бе някак по-различен, по-лек, по-сладък. Свобода...


Честит празник още веднъж!
Да живей!
 
От: Честит трети март!

Да живее България.
Честит национален празник на всички БЪЛГАРИ !! :)

2r23gg4.jpg
 
Последно редактирано:
От: Честит трети март!

Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

 
От: Честит трети март!

Ти си само една Българио.........!!!

Честит празник на всеки българин и българка.

Ти си само една Българио.........!!!

Честит празник на всеки българин и българка.

Честит трети март!!!
 
От: Честит трети март!

Честит празник на всички българи!
 
От: Честит трети март!

Честит 3-ти Март!

Дано повече хора днес чувстват деня като най-светлия национален празник, а не просто като свободен ден!

Ето едни стихотворение, над което да помислим...

[url]http://dox.bg/files/dw?a=441a79cf0e[/URL]

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!
 
От: Честит трети март!

Че на света е България само една,
Нашата мила родна Страна...


Честито на всички Българи...
 
От: Честит трети март!

Честита годишнина от свободата на всеки чувстващ се българин!
 
От: Честит трети март!

то май през турско сме били по българи от сега...

а и в последните десетина години по нищо немога да усетя че е национален празник ?
 
От: Честит трети март!

Поклон пред загиналите Български и чужди войници, но това за мен не е Български празник и аз не го празнувам

В резултат на Руско-Турската война и Санстефанския мирен договор не се създава Българска държава а БЕЗСРОЧНО окупирана от Руските войски Задунаевска Губерния с чуждо управление каквото е и до днес

И за да не съм голословен ето я ИСТИНАТА за "Освобождението" от един от малкото ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ:

=====================================
Георги Стойков Раковски, 1821г.-1867г.

"...... Послушайте, братия Българе, а особито вые отъ Видинска областъ !Руси-ти са были единъ най-дивъ и най-варварскы народъ, какъ-то са си и до сега остали такви-зи най-голема-та имъ часть.

Българе-ти са гы най-напредъ покрыстили, дали имъ са писменность, священно-то писание и първо-то образование.Това е познато бекы от сичкы и техни-ти учени го признаватъ. Нъ какво благодарение са отдали тии Българомъ за това благодеяние ! Ето :Разорили и завладели Волжанско-то имъ пространно царство и порусили до сущь тамошны-ты Българы, като им наложили на сила языка си.До время-то Великаго Симеона, Царя Българскаго, южни-ти страны Русии, кои-то днесь назовавать Мала-Русия, са били населени се от Българы, съставяли са часть отъ Българско-то обширно Царство нъ и тия са паднали въ рускыты мачителскы рацы и днесъ са до сушь порусени. Освенъ история-та, коя свидетьлствува, техенъ языкъ, песни и обычаи са още живи доказателства на това. Тия още не прииматъ да ся назовават и Руси !

От техъ времена, като почна да слабей Турция, Руси-ти почнаха часто да минуватъ Дунава и да разоряватъ бедно-то ни отечьство. Колко-то пати рускы-ти войскы са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпело наше-то бедно отечество. Отъ една страна необузданно-то тогдашно турско нерядовно войнство е пленило, клало, грабило и робило Българы-ты, а от друга страна русскы-ти войскы, още по-свирепи и по-немилостиви отъ Турцыты, опустошавали са лозия, нивы, грабили овцы, говеда и горили Българскы-ты градове и села ! А кога са се вращали, или победоносци или победени, карали и отвличали са на сила по неколко-си тысящи българскы домородства и заселвали са гы въ обширны-ты си пустыни ! От тех времена ся нахождатъ чякъ въ Харковска-та губерния множество заробени Българе, кои още не са си изгубили съвсем языка;

Друго мнение :

Ако беше останала в сила Санстефанска България, ние требваше отново да емигрираме.Тия произволи и насилия на руските администратори беха създали в отговор на русите, които на всека дума ни завираха в очите: "Ми для Вас кровь проливали" - отговор: "Ви для нас кровь проливали, а ми от Вас кровь пробльували", и велико поучителните думи на дедо Антим, както той каза на княза Дондуков-Корсакова, когато тоя последния му рече:

"Ваше Блаженство! Что думаете? Болгария уже освободена!", а той си поклати главата: "Думаю, Сиятелство, о том: Ви нас избавили от турок; кто будет избавит нас от Вас!"

След Берлинския договор, с който се унищожи Санстефанския и на руската окупация се предвиди срок, руските административни власти станаха по-внимателни към младите български дейци и изобщо към българите.Нечаевци станаха немислими вече. И с това Берлинския договор, покрай многото неправди за нас, донесе едно благо дело - отърва ни от руската окупация.И днеска има людие - и мирски и духовни, които са отчаяни русофили, т.е които верват, черусите дойдоха да ни освободят и подписването на Санстефанския договор 19 февруари (стар стил) се празнува и днес катоден на нашето освобождение. И тия лица - духовни са всички архиереи, а мирски - видни списатели, държавници и поети (като покойния Вазов), подчинили на руския монархизъм, на руския цар, целата воля на българския народ. И днес ние виждаме,че тия същи мъже после толкова събития, после толкова свидетелства, останаха все тъй заслепените русофили и създадоха:

Св. Александър Невски, Свободния университет (който е руски университет), паметниците руски - на Шипка, в Плевен, София и другаде, руска семинария, руска гимназия, руско военно училище и пр. явления и строения, които толко напакостиха на държавния живот на България. Когато пиша тия редове много съм чел, много преживех, много съм мислил и, като си припомня големите злини, които ни причини руската дипломация, дохождам до големо недоумение: на какво се дължи туй заслепено русофилство на тия наши мъже, от които има много умни люде.

И България дотогава ще търпи душевно крушение, додето се не измрат тия наши заслепени русофили, които, като покойният Вазов, още не могат да сломят и съкрушат в себе си кумира на русофилството, създадено от тех в тех през едни времена на наивност и раболепие. Те са на изчезване, но още тормозят нашия държавен живот.Из "Спомени из моя живот"

=========================================

Честито на поданиците на 132 годишния Руско-Турски кенеф, но АЗ не съм от тях.
 
От: От: Честит трети март!

Честит 3-ти Март на всички и от мен! :)

Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

 
От: Честит трети март!

Честита 132 годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор!
 

Горе