Ще фалира ли България?

От: Ще фалира ли България?

Блеки на всеки хиляда души има няколко над средно равнище - на всеки сто хиляди има по един много умен - на всеки един милион има по един гениален - така е при всички народи при едни повече при едни по малко - колко е велик обаче един народ и гениален се познава по това какво се е случило с тези няколко гениални човека - ако тези гении са им дали възможност да се развиват в собствените си страни значи и народите им са гениални - когато им се е наложило да избягат извън страната си да се реализират е говори съвсем друго.
Същото е и с управниците когато един народ е мъдър избира да го управляват най мъдрите - когато един народ е прост избира да го управляват най силните.

Сам прецени ние в коя категория попадаме
 
От: Ще фалира ли България?

Виж кво съм писал на манта че не ми се пише пак едно и също. Питаш кво сме правили и неправили, е видимо адски много сме правили, но не в страната е реализирано(това щом не е значи за нищо не ставаме :D). Кво се оптиваш да ме обедиш? Потвърди точно това, което ти казах че сме дейни и инциативни, това че управата(са марионетки в ръцете на чужди интерси и идеали) е подривна си е друго, та сравни един българин с който и да и да е на индивудиално ниво после да видим, къде се нареждаме, а че сега сме изпорстяли със силно изразено робско мислене там не говоря а и като цяло си ебало мамaта - това не коментирам. Пак питам, ако онези са толкова гениални що нашите са развили дадената технология а не те самите? Айде обеснявам в метафора. Същото е като да посееш семе в най-шибаната възможна почва и да посейш същото семе в най-плодордния чернозем, семето е едно и също резултат различен, и не е проблема в семето а условията. Или пък правиш нещо, друг идва ти го взима и патентова и вече те са мозъците и генните щото държат патента :D
 
Re: От: Ще фалира ли България?

:twisted: :twisted: :twisted:
Еееееееее, тук са нацитарини такива неща, че трябва да си опиша автобиографията в два тома поне, че да опровергая някаква част от тях!
Четох малко по диагонал, предимно болд текста.
voic4e, и пуканките са измислени в България. И после са се върнали в щатите да си ги рупат в кината. Не чети американската история, написана от американци. Те и нация не са, и история нямат; и в това отношение са точно като македонците. За тях Hungary не е Унгария и Turkey е пуйка! Много неща имат, които другите държави нямат, но ги гложди европейското. Него искат. Какво да кажат в разговор: "А пък ние, в САЩ, през 681 година какви неща сторихме!"?
Георги Марков, поне повече от цитираното, е писал за ранните години. Петдесетте са били гладни, шейсетте бяха, донякъде. Но никой не е залитал от глад на нивата или в завода. Във всяка къща на село и малките градове, че и в по-големите, имаше животни. И плодове и зеленчуци. Хранеха себе си, хранеха и родата, заминала да става я чиновник, я работник в завод.
За организацията на доставките: Всеки ден в плодзеленчука пристигаха камиони от различни места, с различни неща. Никой магазинер не взимаше повече стока, защото знаеше че утре или в други ден ще има прясна. Сега като идеш на пазара, знаеш ли от кога е стоката, от коя седмица!?
Магазинерите крадяха. Сега не се ли краде? Но се крадяха стотинки. Дори и защото не можеше да си купиш последен модел Мерцедес. Най-много вила да направиш, и то скромна. Последните години се окрадоха не само заводи, но и цели икономики.
Едно време Народното Събрание бе пълно. Никой не ходеше на кафе или по магазини по време на заседание. И не четеше вестник в залата. Нито пък обмисляше каква сделка да извърти или за колко да продаде гласа си по даден проектозакон.
Нямам много време да пиша, затова ще ви дам един съвет: Когато искате да изясните нещо, съберете максимален брой гледни точки! Дори такива, които не харесвате! Дори такива, които са невероятни! Осмислете ги, вникнете във всеки автор. И чак тогава си създавайте мнение. Човека е субективно същество и няма как да пише обективни неща. Всеки пречупва нещата през себе си. И така ги представя.
Прочетете "Принцовете" на Дончо Цончев. Прочетете "Хайка за вълци".



С мислене.
Ето и един пример: Все ми се струва, че не е толкова трудно да се сетиш, че като летиш над врага, ще е поне доста забавно да му пуснеш отгоре няколко бомби!

той е писал и за 60те ама че се подобрява ама не мога да ви я разкажа цялата книга :) искам да ви занитригувам да я прочетете

... как положението се усеща благодарение на 5 те декара за лично ползване (преди това

а още какви неща има за 50те и това са 15 гониди геноцид щото червената власт идва 44 година и после да разпрвяме че същите хора са се променили
http://chitanka.info/text/2898/71#textstart
Първото „революционно увлечение“ беше посегателството срещу Иван Вазов. Той беше класиран като буржоазно-реакционен писател, стоял през по-голямата част от живота си на вредни великобългарски позиции. Особено се подчертаваше, че по време на Първата световна война Вазов бил на страната на реакцията, и т.н. На нас ни бе обяснено, че образът на Кандов в „Под игото“ бил злобна пародия на социалистите. Военновременните стихове на Вазов бяха наречени бунище на великобългарското патриотарство. А пеенето на изключително популярната „Покойници, вий в други полк минахте“ бе абсолютно забранено. Тъкмо тази атака срещу най-голямото име в българската литература, срещу единствения НАРОДЕН писател, който България притежаваше, ме кара да мисля, че зад нея са стояли някакви съветски съветници. Просто не искам да вярвам, че това умствено помрачение би могло да се появи в българска глава.

Следващата голяма национална фигура, която бе подложена на задгробно следствие, беше Пенчо Славейков, който бил внесъл в нашата литература заедно с д-р Кръстев духа на немската идеалистическа (реакционна) естетика и проповядвал „мракобесната“ идея на „изкуство за изкуството“. Старите броеве на списанието „Мисъл“, с които читалището се гордееше, заминаха за претопяване. Самият д-р Кръстев бе окачествяван едва ли не като най-черен реакционер.

все пак да видите че книигата е съвсем обективна 75 галава и описва 30 години комунизъм...
http://chitanka.info/text/2898/75#textstart
За пръв път от войната по магазините (поне в градовете) започнаха да се появяват повече и по-разнообразни стоки. Опашките станаха рядкост. На пазара на булевард „Драгоман“ (моето поколение не научи новото му име — булевард „Георги Кирков“) внезапно започнаха да прииждат селяни и кооператори, които продаваха на свободни, конкурентни цени зеленчуци, плодове и други храни. Дори каракачаните, с тяхното толкова вкусно сирене, откриха сергия срещу шивашката фабрика. Геният на българския селянин успя да получи от дадените му за частно ползване пет декара горе-долу паричната стойност на онова, което получаваше преди от петдесет. Българското село, което две петилетки социалистическо строителство доведоха до непомнена мизерия и глад, започна бързо да се съвзема. В цялото стопанство осъзнаването на идеята, че онова, което е „добро за СССР, не е непременно добро и за България“, предизвика истинско раздвижване. Западна технология започна решително да заема своето място в българската индустрия за сметка на лоши или изобщо несъществуващи съветски машини. Изглеждаше като че налудничавият период на врагоманията стихна поне в областта на икономиката. Способни специалисти започнаха да оглавяват някои важни производствени звена, макар че ключовите позиции се държаха от ненапълно компетентни, но все пак по-образовани партийни функционери. В държавното ръководство постепенно бе даден път на т.нар. технократи. В Добруджа Вълкан Шопов отчете рекордни добиви на зърнени храни. Леката промишленост, която произвеждаше стоки за широко потребление, заработи както никога преди. Търговията, която беше в окаяно състояние, също започна да придобива някакъв вид. Организирането на снабдяването се подобри. Ала всичко това бяха по-скоро добри тенденции, отколкото категорични трайни резултати. Все още имаше много препятствия за преодоляване. И тъй като те се кореняха дълбоко в системата, човек не можеше да очаква чудеса. Автомобилът започна да навлиза бавно в живота на българските граждани, а почти едновременно с него започна и туристическият обмен, за който вече писах. За първи път от войната значителен брой български граждани започнаха да посещават страните от социалистическия лагер, а югославяни плъзнаха из цяла България. Нямаше ги вече зловещите ангели със сините шапки на вътрешните войски и Държавна сигурност престана да смущава поне нощите на хората. На милицията бе забранено да бие. Външната страна на закона поне започна да се спазва или пък се създаваше добра илюзия, че се спазва. Ангел Солаков, който ръководеше сигурността, заяви, че неговите хора за в бъдеще трябва да работят открито с гражданите, всички да ги знаят и всички да имат достъп до тях. И наистина за първи път кадрови офицери от Държавна сигурност, макар и облечени в цивилни дрехи, се запознаваха с точното обозначение на професията „капитан Хикс от Държавна сигурност“.
 
От: Ще фалира ли България?

Блеки на всеки хиляда души има няколко над средно равнище - на всеки сто хиляди има по един много умен - на всеки един милион има по един гениален - така е при всички народи при едни повече при едни по малко - колко е велик обаче един народ и гениален се познава по това какво се е случило с тези няколко гениални човека - ако тези гении са им дали възможност да се развиват в собствените си страни значи и народите им са гениални - когато им се е наложило да избягат извън страната си да се реализират е говори съвсем друго.
Същото е и с управниците когато един народ е мъдър избира да го управляват най мъдрите - когато един народ е прост избира да го управляват най силните.

Сам прецени ние в коя категория попадаме

Безспорно прост народ, си избира както умния пилитиците, с разликата че ще е просто управлението, но тези зад управлиението са адски напред с нещата.
Не бих се съгласил с теб, по тази логика САЩ нямаше да я има, Навсякъде пише за великите изборетатели Англичани, Франсета, Холандци и т.н. дето са изградили САЩ на тяхната територия нищо че прекали почти целия си живот там, а пък нациите им се късат се гордеят с тях - еди си кой инжинер еди си къде роед заминал за едиси къде и какво направил и т.н. Принципно трябва се развива в страната, но като БКП-то не да кво да правим, то не може изкорени мислите, а там мислите са дейни - това пак потвърждава че не е до условия а до акъл. Щото предпримечаството е да действаш въпрки пречките и условияа, ако всичко бе перфектно и улеснено, къде щеше да е целия възход на човешечството.

П.С. Явно ми е се иска повече се гордеем с постигнанто без значние къде как защо и поради що е реализирано
 
Re: От: Ще фалира ли България?

Куул, е не го четох всичкото а диагонално и съм съгласен с всичко което казва Вискяра. Верно не го четох много, но това си са личнита гледна точка и възгледите на един не може се приемат за даденост, мога да ти дам 100 мнения, който подкерпям за соца от 100 различни човека. Айде отписваме това, ДС го утрепва как с топчето в чадъра. Е верно ще кажете не било нищо, ама до тогава стил снайпера като JFK. Така по тази тема. Само да ви кажа икономическия шпионаж е бил на такова ниво дето запада не е бил. И изключвам абослютно всичко, щом не разбирате. Синагапур в копирал изцяло социалната система от БГ и я интегриал в техния капитализъм, ние сме първата държава признала Синагапур след рефендумаа им. В знак на благодарност 600 години земята на посолството не се плаща.

Весник труд си гое написъл щом е било земен рай защо за 3 години има 100% скок на кражбите през 70 те (искам да покажа че 45 комунистичексата система ) създадоха крадливия , мързелив, посредсвен и правещ мръсно българин.... виж и за назначенията с връзки и издигането в иерархията освен това една голяма част от тези който са назаначени В НАЙ КРАДЛИВИТЕ ПЕРИОДИ закърмени със мислите за това че да откраднат е справедливо през 70те и 80 те (след смърта му но преди падането на системата) точно по този начин с ходатайсване и връзки (хора са някой от партията) в държаваната и общинската администрация и до ден днешен работят ТАМ и заради стажа си обикновенно са на по високите (не политически) постове... първите от тези ще почнатат да де пенсионират и системата ще се изчисти от такива чак след около 20 години...

Искам да се замислиш на следното ако някой случаен ... тъпак избяга от БГ и почне да пише книги в който си ИЗМИСЛЯ плюе дали ще изпратят специалните служби да го очистят с чадъра и отровната сачма... или по скоро ще ги изпратят срещу някой който знае много и искат да му затворят устата... :)
и искам да те насоча да прочетеш книгата няма да ти навреди :)
 
Re: От: Ще фалира ли България?

Манта не си прав, не е само до условията(макр че адски важни) а и до това какво имаш в главата. Ако бе така всеки ще измисли Гугъл, Фейса и т.н и т.н. За да има разтеж трябва акумулиране на капитал + напреднало ниво на технология( а зад технолгията е човешкия фактор) - това че редица са били дузпата от тук и са реалзирали всичко на вън, не означава че дадената страна в която са реалзирали продуката, е толкова гениална :D Ако бе толкова гениална техния народ щеше го измисли, нали :)


Въшност стигаме до каква е ролята на държавата ... а тя е просто да създаде еднакви правила за всички (не само за наши хора) който насърчават реализацията на нови неща....

Гениалната на управлението на една страна е точно да създаваш такива условия че дори и да нямаш гениален народ, да идват хора от други да ги реализират... сам си помисли къде сме ние :)
 
От: Ще фалира ли България?

Искам да се замислиш на следното ако някой случаен ... тъпак избяга от БГ и почне да пише книги в който си ИЗМИСЛЯ плюе дали ще изпратят специалните служби да го очистят с чадъра и отровната сачма... или по скоро ще ги изпратят срещу някой който знае много и искат да му затворят устата...

Абе ддз, те за шяло и не щяло са ги вкарали в я в Беленя я друга, ти как си мислиш някой бяга и му дават платформа да плюе срещу "велкия СССР" дори и на глупости да пише, пак биха му спряли тока :D

Гениалната на управлението на една страна е точно да създаваш такива условия че дори и да нямаш гениален народ, да идват хора от други да ги реализират... сам си помисли къде сме ние

СЪгласен съм на 100%, само дето има няколко таива държави из света - те са за пример на другите :D Глобалистите са нясно това, дай на човек без значение, кой е да, дай надежда и виж кви неща би направил, та и затова дето имах тема преди - монетарно робство, навсякъде ти се представя живота на кинатата че го можеш че това че онова и после поемаш идеята и става интерсното.

Няма какво да се убеждам за соца, направил е всички на едно ниво а и извадил лошото от хората, не за друго щото тази система от диктакт няма как иначе да я има.




Айде тогава давам ви този въпорос, давам на някой Х капитал и условия за развитие и я някой се приближи до технолгиите я не, тук пак опираме до човешкия фактор
 
От: Re: От: Ще фалира ли България?

Въшност стигаме до каква е ролята на държавата ... а тя е просто да създаде еднакви правила за всички (не само за наши хора) който насърчават реализацията на нови неща....

И да се създадат еднакви правила за всички в държавата, което не виждам как ще стане, пак ще важат различни правила в организацията (фирмата), в която работи обикновеният човек, защото собственикът(началникът) определя правилата на друго ниво. Няма измъкване от порочния кръг. Въпросът е, дали ти изнасят тези правила или не.
 
От: Ще фалира ли България?

А и да да не си помисли някой нещо, че пак политка/държавности, като видях коментара на Харкон - политческото ми убеждение е че има една политика:

Политка е една на богатите(конрол - иначе дикат, фашисъщъм, тоталитаризум, демокрация, капитализъм и ко всичко в основата е контрол от въхрушката), от панти века.

Дъжавата винаги бачка за богатите и ги улеснява, не за другото щото те са държавта. Този строй почва от банките и въвждане на корпорациите и от тогава става, това което сме свидетели сега народа се експлотира от държавата/богаите/ единственото решение е всеки си има фирма - най-малкото щото е от др страна на барикадата а и кинтите дето ги дава са в пъти по малко от колкото го режат нормалния данъкоплатец
 
От: Ще фалира ли България?

А по темата на заглавието - май май най-доброто нещо за една държава е да фалира - е глей византийците :) Опростиха им дълговете, къде толкова години социализъм ги трупат, че им наляха още няколко стонин млрд евро... Найс, а :)
 
От: Ще фалира ли България?

Бе лошото е че нас няма ни го опростят
 
От: Ще фалира ли България?

Задунайския Кенеф създаден от руски миндили за 32 тона злато сам няма да фалира....за съжаление

Помогнете му както правя аз вече около 10 години.

Славяно-Мангалистан трябва да се срине до основи, а славяно-мангалския боклук да се депортира към Русия или Сърбия, там където го създадоха и отгледаха
 
От: Ще фалира ли България?

Задунайския Кенеф създаден от руски миндили за 32 тона злато сам няма да фалира....за съжаление

Помогнете му както правя аз вече около 10 години.

Славяно-Мангалистан трябва да се срине до основи, а славяно-мангалския боклук да се депортира към Русия или Сърбия, там където го създадоха и отгледаха

Никс защо така мислиш ? По добре да си седят тук славяно-мангалите , че като се махнат с кой ще се гавриме?

Кой ще работи за нас? Все пак те са роби, и ние - всеки себеуважаващ се Българин е длъжен да мачка долните славяномангали - РОБИ !

Те ще ни плащат наемите , ще ни работят без пари..........!!!!!

А най-обичам да се гавря с така наречените бизнесмени - славяномангалски цървули които постоянно ближат чужди задници , но се мислят за велики !
 
От: От: Ще фалира ли България?

Никс защо така мислиш ? По добре да си седят тук славяно-мангалите , че като се махнат с кой ще се гавриме?

Кой ще работи за нас? Все пак те са роби, и ние - всеки себеуважаващ се Българин е длъжен да мачка долните славяномангали - РОБИ !

Те ще ни плащат наемите , ще ни работят без пари..........!!!!!

А най-обичам да се гавря с така наречените бизнесмени - славяномангалски цървули които постоянно ближат чужди задници , но се мислят за велики !

Там е работата че славяно мангалите ги изпуснахме от оборите след 1944 години, та ни се качиха на главата

Червените терористи от БКП-БСП подпомагани от Руската Окупационна армия преди 68 години свалиха славянската мърша от къра с каруци, докараха ги в градовете уж да ги направят хора, ние Българите сега ще трябва да ги връщаме обратно в Катафалки и ще ги върнем.....вярвай ми както тях, така и техните деца и внуци управялващи Славяно Мангалистан но не за дълго !!!

PS

Тази ирония може някой от домашните на да я прилагаш но не и на мен
 
От: От: Ще фалира ли България?

Там е работата че славяно мангалите ги изпуснахме от оборите след 1944 години, та ни се качиха на главата

Червените терористи от БКП-БСП подпомагани от Руската Окупационна армия преди 68 години свалиха славянската мърша от къра с каруци, докараха ги в градовете уж да ги направят хора, ние Българите сега ще трябва да ги връщаме обратно в Катафалки и ще ги върнем.....вярвай ми както тях, така и техните деца и внуци управялващи Славяно Мангалистан но не за дълго !!!

PS

Тази ирония може някой от домашните на да я прилагаш но не и на мен

Те СлавяноМангалите психически са мъртви отдавна и винаги са били ! Защото носят робско съзнание и то винаги ще си остане такова, въпреки всичко!
 
От: От: Ще фалира ли България?

Никс защо така мислиш ? По добре да си седят тук славяно-мангалите , че като се махнат с кой ще се гавриме?

Кой ще работи за нас? Все пак те са роби, и ние - всеки себеуважаващ се Българин е длъжен да мачка долните славяномангали - РОБИ !

Те ще ни плащат наемите , ще ни работят без пари..........!!!!!

А най-обичам да се гавря с така наречените бизнесмени - славяномангалски цървули които постоянно ближат чужди задници , но се мислят за велики !

Това ме изкефи! :) 20 години изхранваме мангалите със социални помощи и им позовляваме да крадат, време е нещата да се обърнат и те да ни хранят. Не си мислете, че не могат да бъдат накарани да бачкат. Могат и още как! Мангала е мързелива особа и като му се качиш на главата, т.е. като си по-строг, ще бачка и още как! Това го казвам, защото съм чувал примери от хора, които са им били шефове.

Още нещо се сетих - разправяше ми го един колега. Негов познат или приятел бил с малко по-тъмна кожа, но не мангал. Когато станал войник, го помислили за мангал и го пратили в КЕЧ-а ("Кралски Елитни Части" :D ). Той естествено не бил наясно какви пращат там и как да се измъкне, и в началото ял бой, както и мангалите (там ги биели редовно, примерно удар с лопата по задника или нещо такова).

Един ден този човек пишел писмо, старшината (или какъвто е там, че не съм наясно с военните чинове) се въртял покрай него и това му направило впечатление. Взел листа и казал учудено:
- Брей, ти пишеш!
- Да.
- Сигурно можеш и да четеш.
- Да.
- Ама и пишеш хубаво. Къде си се научил да пишеш?
- Завършил съм електротехникум.
- Ами какво правиш тук?! :D

И след 2-3 седмици го изтеглили в читава казарма. Та така - мангалите могат да бъдат и полезни, не само ние да ги храним, пък те да се размножават на поразия. Всъщност една от причините да се размножават е, че така взимат повече помощи. Чувал съм, че за да стане това, нарочно не сключвали брак.
 
От: Ще фалира ли България?

Коагото си на дъравжни помощи и си под опеката по различни наични и не влизаш в създаване на блага за обществото, ти губиш стимул за развитие и го удряш на мързел в най-добрия случай. Само се приеме, закон всеки със средно да има право на помощи от родителите - и гледай как ще се подобри много или дирекно ги изнасяме в някоя страна дето ще се чувстват като удама си - я в Индия я в Пакистан - да се облагородяват :D или ги учат тамошните им братя, че нали са европейци :D
 
От: Ще фалира ли България?

Абсолютно съм съгласен с това - един философ беше казал "Неудовлетвореността е двигател на прогреса" :roll: :| :beer:
 
От: Ще фалира ли България?

Абсолютно съм съгласен с това - един философ беше казал "Неудовлетвореността е двигател на прогреса" :roll: :| :beer:

Бе те да ми влизат в създаването на обществени блага, пък нека са неудолетоврени, те и сега са неудолетворени но и бездейни - нека бачкат по 8 часа на ден и престъпността и кражбите ще паднат пък ще се вдигне продукцията е верно на стоки с ниска принадена стойност, но все ще им намерим пазар на изток или запад - и като цяло като вече поемеш анагжименти и отговрности няма само се плодиш кат заек щото виждаш вече как стоят нещата, просто трябв се манат поощите на всички без образование и без адресна егистрация - нали сме уж капиталзиъм, е в него дъражите дотации по теорията трябва са нищожни. А като заробтят и икономиката ще тръгнее и редица социлни проблеми ще почнат се решват - ама тъпите политици нищо не правят за подобрването на това а и няма зако инак кой ще гласува за тях
 
От: Ще фалира ли България?

Имах предвид, че като им даваш социални помощи, са удовлетворени и стават мързеливи. Като не им даваш социални помощи => неудовлетворени => създават блага. Трябва за мангалите да се направят ТКЗС-та и тези, които не са на работа, да бачкат там, не на борсата. Така ще са полезни и за себе си, и за обществото.
 

Горе