Ще фалира ли България?

harkon

New Member
Активите на Сребърния фонд ще стигнат, за да платим пенсиите за два месеца – там все пак има само 2 млрд. лева, а на нас ни трябват 10 млрд. лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV.

Покрай въпроса с пенсиите премиерът дори заговори за фалит на държавата, като каза "има ли значение при евентуален фалит дали на разположение са 2 млрд. лева (активите на Сребърния фонд) за плащане, като ни трябват 10 млрд. лева". Веднага след това обаче Борисов отрече, че България може да фалира, като обясни, че е дал просто пример.


9541_375_282_2.jpg


Източник

-----------------------------------------------------------------------------------

Просто пример ли е дал Борисов или ни чака фалит?
 
Глупавото пожарникарче пак се е изказало неподготвено и човекът с маската, който му пише текстовете го е сръчкал по сланинките да си върне думите назад. България няма как да фалира. Ето какво може да стане:

- увеличават данъци и такси;
- увеличават ДДС;
- сивият сектор нараства;
- заплатите намаляват правопропорционално на поскъпването на живота;
- който прави успешен бизнес долу-горе закрепва положението като преминава малко по към сивата страна;
- кравите на заплата започват да реват, че парите не им стигат, с оглед същата заплата и постоянно поскъпващите стоки и услуги;
- младите хора бягат, глупаците като нас остават да плащат пенсиите на милиони пенсионери;
- пенсионната възраст се покачва, оттам се понижава качеството на стоките и услугите заради лошият човешки фактор, който ги предоставя;
- държавата закърпва положението, стандарта на живот намалява и гореизброеното се повтаря защото овчиците си стоя мирно в кошарката.

... и така до безкрай ...

Пише го човек, който просто разсъждава, притежава около 2-3 години съзнателен житейски опит и няма никакво икономическо образование.
 
От: Ще фалира ли България?

При bank run като нищо може си фалираме, иначе и аз не виждам как да фалираме ей така от нищото(шото ББ ей така явно от няма си къде го казал или си е наел някоя ПР-ка тукощо завършила с купена диплома ПР :D), яко ще се влоши просто всичко - шиткавото е че нямаме дейставащо БНБ че да го направим в такива ситуации кредитор от последна инстанция, така че ще стане много по-лошо и последствията Фози ги е споменал, а и дори да не дава господ bank run пак ще се ходи на там - една държава как пълни бюджета ами като взима от хората повече ...
 
От: Ще фалира ли България?

Според мен е фалирала отдавна, сега е на автопилот и далавери.
 
От: Ще фалира ли България?

Засега няма подобни индикации... Аз не разбирам защо се плашат от нов дълг с еврооблигации, сумата не е голяма, общата задлъжнялот на страната също не е голяма... А относно Сребърния фонд - парите в него са смешни на фона на това, за което са предназначени: да са буфер в пенсионната система след години.
 
От: Ще фалира ли България?

Фалирала държава, която е 20г. на дъното нема как да фалира пак. :mrgreen: Па аз силно се надявам да се капичне държавата, това не е държава и тук не е ни за хора, ни за животни даже и мазохистите взеха да бягат. :D
 
От: Ще фалира ли България?

Уф, не е важно дали ще фалираме или не. Такива работи не може да си позволи да дърдори един нормален премиер на нормална държава. Ако ще да е ясно, че утре сутринта ще фалираме той днеска трябва да твърди, че всичко цъфти и връзва, защото има кредитни рейтинги, фондови борси, банкова система и други работи, на които им трябва съвсем малко да се сринат. Сега ако хората му повярват на глупостите, всички ще се юрнат към банките да обменят левовете в евро или долари и тогава наистина ще се докараме до виденовото положение от 97-ма.
 
От: Ще фалира ли България?

Айде Луковицата вдигна с 8 ст. горивата
 
От: Re: Ще фалира ли България?

- младите хора бягат, глупаците като нас остават да плащат пенсиите на милиони пенсионери

Съмнявам се да останем след като в цяла Европа стане по-евтино да се живее от тук. :wink:

ПС: Бе нищо не щях да казвам ама не се стърпявам...Мирчев добре, че не си им съветник, че ще се наредим до чутовни гиганти като Сърбия, Гърция, Грузия и Зимбабве.:lol:
 
Последно редактирано:
От: Ще фалира ли България?

Правителствата говорят за правото на избор,постоянно се повтаря, че всеки трябва да има такова право. Правото на избор зависи от свободата на избор. Ако си потънал в дългове, нямаш право на избор. А за системата добре ли е, средностатистическият работяга да е затънал в дългове? Да, ако имаш дългове се отчайваш, а отчаяните хора не гласуват (т.е. се манипулират по-лесно). Правителствата винаги казват, че всички трябва да гласуват. Аз обаче смятам, че ако бедните, в коя и да е страна, гласуват за хората защитаващи техните интереси, ще настане истинска революция. А те не искат това да се случи, а искат хората да бъдат песимисти и без капчица надежда. Има два начина да се контролират хората: първо, да ги държиш под страх и второ, да ги деморализираш. Образован, здрав и уверен народ се управлява по-трудно. А някои хора просто разсъждават по този начин. Не искаме хората да са образовани, здрави и уверени, защото няма да можем да ги контролираме. 1% от населението на света притежава 80% от световното богатство. Невероятно е, че хората толерират това, но все пак те са бедни, деморализирани и уплашени. И затова разсъждават така- Най-добре е да сме послушни и да се надяваме на нещо по-добро.
 
Последно редактирано:
Re: От: Re: Ще фалира ли България?

Съмнявам се да останем след като в цяла Европа стане по-евтино за се живее от тук. :wink:
В един момент ще остат глупаците да оправляват пишман бизнесмените, които пък ще си продават един на друг скъпите боклуци. Само тук ще го правят, защото с тези цени и качество никога няма да успеят на чуждия пазар. :D :D :D
 
От: Ще фалира ли България?

Народа има много умни поговорки - като например тази - На крива круша крив прът - На прост народ прост премиер - те за това си го харесват и си гласуват за него и даже си му се кефят - не мога да разбера обаче малкото хора с над средно интелигентно равнище какво още правят в БГ.
 
От: Ще фалира ли България?

Ще пътуваш виртуално от днес!

Май май така ще стане :D

А избора ни за тоз дълг е, ако се емитра нов дълг - ще доведе и до вдигане на данъците и още по-сиво в икономика + това че влизаме в една красива дъглове спирала като на запад, само дето няма кой да ни печата кинтите като при тях, а и на дали някой ще си отпише дълга както направиха за гърчулята(макар че точно това засвидетлстваха Гърчулявата в новия капитализъм, задлъжнявай харчи накрая ще ти се отпише - тоз капитализъм си е ебати социализма след 2008, вече такова понятия няма за мен като капитализъм вече капитосоциализъм) - та и затова до такива малоумни проницания от правителството се родиха тия дни.

А иначе прост народ лесно се управлява(тази максима най-си проличва в УСА) - то и затова плана Ран Ът е целял унищожение преди 22 год като е зачеван, е не успя да гепи имотите на всички и да ги превръни в роби до такава степен като на запад роби на банките, но успя да демолизира всичко и да разбие всичко социални устои
 
От: Ще фалира ли България?

не мога да разбера обаче малкото хора с над средно интелигентно равнище какво още правят в БГ.

Защото надеждата умира последна и българщината в нас все още надделява над импулса да избягаш.
 
От: Ще фалира ли България?

Защото надеждата умира последна и българщината в нас все още надделява над импулса да избягаш.

По-скоро е въпрос на алтернативи и страх от неизвестното. Всяко ново начинание носи риск.
 
От: Ще фалира ли България?

Въпрос на лично възприятие - какво значи да избягаш това да не е преди 89г. когато като "избягаш" и знаеш че няма връщане на зад. Сега съм на 3ч. път от от БГ и с тия цени на билетите може да си се прибираш когато ти скимне.
Въпроса е какво да правиш като се върнеш да си разваляш настроението от гледката на мизерия и мърсотия - да гледаш непрекъснато къде се е скрило някое ченге да те дебне че си без колан. Да си трошиш колата по дупките. Да гледаш унилите лица на близките ти останали без работа и тн.
 
Европа е малка и който където и да е трябва да се чуства като удома... от центъра на софия до центтъра на париж са 2166 км и познавам една 24 годишна мацка 45 кг миньонче което ги кара ... за срам на българските мъже шофьори...

иначе в сащ карат ЛА - Ню Иорк а е 4700 км някъде... да видите кое е по голямо
 

Горе