"бяла карта" - мнения?

От: От: От: "бяла карта" - мнения?

Не всичко може да купи с дебитна карта, в моя случай - предплатените картите за американския сървър на BLIZZARD. В сайта на world of warcraft няма опция за плащане с дебитна карта. В Америка не са чували за дебитни карти от векове ... :) Който има деца няма избор за някои разходи. Взех кредитна карта преди 5 години точно заради тази велика стратегия. И понеже още не са се отказали с племенника ми да участват дружно в "мисии" - още плащам по 15$ на месец с кр.карта. За мен може би бялата карта ще е изгодна, трябва да попрочета още малко условията.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Това някаква реклама ли е? :)
Защото бялата карта определено няма да е по-изгодна, и много добре го знаете колега @Debora
Освен това, другата глупост за дебитните карти, дето никой не ги знаел...защо така се излагате (наред с новата регистрация и първото мнение точно по тази тема), аз имам само дебитни карти и на едната пише Visa, която карта може да се регистрира на всякъде, а таксата ми е 1 лев на месец. Обиколих Италия, Франция и Гърция, както и по магистралите на всякъде плащах с тези карти...ама хората нали не ги знаят-приемат ги несретниците.
Точно поради тази причина, да плащам на всякъде си отворих още една сметка и дебитна карта visa.
Отново ще посъветвам колегите, не се оставяйте да ви успят с подобни оферти, възползвайте се само от услугите на банки!
Само погледнете таргет групата хора , към които са насочени подобни "бели" карти и бързи кредити, това са изпаднали хора, не умеещи да си правят сметката, лоши кредитни досиета и лоша финансова култура, готови да плащат по над 100% лихви, и се замислете- вие от тази таргет група ли сте?
Разбира се,осъзнавам че това е бизнес и всеки драпа, просто един съвет към @ Debora
Когато искате да рекламирате някакъв продукт, никога не започвайте да го правите уж случайно с първото си мнение в деня на регистрацията си в даден форум. Това обижда интелекта на хората в този форум. Имайте търпение, развийте си профила и тогава, случайно пишете по темата, а вие какво правите- от вратата за краката :)
Даже четох в един форум, че тарикатите търсят да си купят някой натурален профил на потребител с добра история и мнения и така леко влизат и продават.
 
От: От: От: "бяла карта" - мнения?

Не всичко може да купи с дебитна карта, в моя случай - предплатените картите за американския сървър на BLIZZARD. В сайта на world of warcraft няма опция за плащане с дебитна карта. В Америка не са чували за дебитни карти от векове ... :) Който има деца няма избор за някои разходи. Взех кредитна карта преди 5 години точно заради тази велика стратегия. И понеже още не са се отказали с племенника ми да участват дружно в "мисии" - още плащам по 15$ на месец с кр.карта. За мен може би бялата карта ще е изгодна, трябва да попрочета още малко условията.
https://eu.battle.net/support/en/article/accepted-payment-methods

Бг е няма, но това е по други причини.
А като има paypal какъв ти е проблема с картата - комисионна с paypal ще ти е по-малка от това което ще платиш с дебитна карта, а да не говорим и незнайно колко пъти по-малка спрямо кредитната ти карта, особено тази бяла карта!

@Иванов, таргета на тези компании е към хора, които няма да могат да вземат от банката каквото и да е защото са много рискови, не случайно и лихвите са по-високи именно заради този риск. А тези пари по-добре от такива компании от колкото от кварталните лихвари при много по-високи лихви ...
 
От: "бяла карта" - мнения?

Е аз какво казах, колега @Блекаут8, таргета е именно някакви изпаднали хора, с лоша финансова култура. Освен това мислиш ли че има разлика между кварталният лихвар и тези с бързите кредити, освен че на вторите са им по-лъскави офисите?!
 
От: "бяла карта" - мнения?

Е аз какво казах, колега @Блекаут8, таргета е именно някакви изпаднали хора, с лоша финансова култура. Освен това мислиш ли че има разлика между кварталният лихвар и тези с бързите кредити, освен че на вторите са им по-лъскави офисите?!

Може да изпаднеш и във финансово затруднение и пак да имаш фин. култура и пак да не ти дадат кредит от банката - прост пример е здравето.
Принципно освен офисите, дават и по-добри условия - конкуренцията хич да не сваля цените мисля, че го знаеш.

Едно е да имаш един двама лихвари с бухалки в града си друго е да имаш в пъти по толкова офиси на такива фирми в добавка с десетките сайтове от където може да си вземеш парите.

Недей забравя, че тук кредит може да вземеш изключително бързо и лесно за разлика от банка, а както казах ако ти трябва нещо спешно, няма как да стане с банката. Все пак и си говорим да се ходи при имената на пазара където са нормални ГПР-та - няколко пъти над банковите, а не няколко десетки пъти.

Аз нямам нищо против този бизнес все пак и кредитната институция и човека се съгласяват доброволно и на двете страни им са ясни условията и двете странни могат да кажат НЕ!
 
Re: От: "бяла карта" - мнения?

Не се лъжете на 3.6% лихва и т.н.Аз вече изгорях

Здравей и добре дошъл при нас. Ако наистина може да споделиш твоя опит, ще е полезна информация за всички нас. :) Успехи и приятен престой тук с нас. :)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Бях на зор и кандидатствах защото ми трябваха бързо някакви пари.

След като изчетох всички мнения по темата + допълнителни линкове със блогърски публикации - останах с впечатление, че явно съм бил голям късметлия затова, че ми се обадиха след 2 месеца а вече бях намерил парите.

След доста теглени и погасени бързи кредити към Вивус.бг и Кредисимо.бг и кредит в ЦКБ, моя съвет е следния:

Подобни кредитни фирми, редовно нямат офиси, само те могат да те намерат, когато им трябваш.
Лихвите са адските! На 500 лв. кредит връщам 590 и то за 1 месец.
Ако дръпнете 500 лв от банка, лихвата ви на година ще е 8%, тоест ще върнете под 550 и то за 12 месеца а не за 1!
Като цяло лихвата в банката в най-лошия случай да е 12% да закръглим, защото да се падне по 1% на месец.
И какво се получава в най-лошия сценарий с най-тежкия лихвен процент при банката: теглите 500 и след месец връщате 505 а не 590.
А и от банката няма да ви пратят мутри а съдия изпълнител, който ще ви отнесе видео, тв, двд или квото имате, ако изобщо имате нещо, но ще си останете жив и здрав.

А също така си имайте на предвид, че може да си ги погасите предварително и без наказателни такси, зависи от заема, всяка банка предлага широк аспект от кредитни планове.

А порочния кръг при микро-кредитите започва точно тогава, защото нямаш да върнеш 590 на заплата, и да ти остане за всичко останало, нямаш или поне не ти се иска да погасиш и част от тая сума.
Затова има опция за "глупаци" просто плащате лихвата, която в случая е 90 лева.
Така съм плащал месеци наред и то само за да удължа срока на погасяване на сумата, не си заслужава!

Теглил съм бърз потребителски кредит от ЦКБ за да покрия подобни микро кредити.
При бързия потребителски кредит на ЦКБ получаваш отговор до една седмица, предполагам всяка банка има подобен и ГОДИШНАТА лихва е 8% а ако имаш поръчител и ти превеждат заплатата на твоя сметка при тях, лихвата пада до 6% на година!

По прости сметки:

Теглиш 500 лева бърз кредит, връщаш 590 след 1 месец
Теглиш 1000 лева от банка, връщаш 1060~1080 след 12 месеца

Тази лихва която ще платите за 12 месеца е същата като за 1 месец при бързите кредити и то за мнго по голяма сума.

Очакват само да сте на повече от 6 месеца на работа (понеже в повечето фирми 6 месеца е изпитателния срок) и съответно да имате постоянен трудов договор, и да ви остават 400 лева от заплатата след като ви извлечът месечната вноска по заема.

Ако са ви спешни 50-100, най-добре е искайте от приятели, ако ще и притеснете 10 човека за по 10 лева, но бързи микро кредити - никога!

Ако ви трябва по-голяма сума, която не може да вземете от приятели, то трябва да се обърнете към банка!

Банките са най-малките мушенници и най-малкото зло в целия тоя порочен кръг със заеми!

Знам, че постът ми не е конкретно по темата Бяла Карта, но и аз много се колебах за нея, затова изчетох всичко, имаше също така доста офтопици, но като цяло, който ще чете за "Бяла Карта" бих желал да види и моя пост със моите съвети, понеже и аз съм си патил. Така, че дори до 200-300 лева може да кандидатствате в банка, пак ще върнете 7-8% отгоре за една година! Няма да имате и наказателни такси при предсрочно погасяване, просто разгледайте офертите на банките е моя съвет и най-вече в тая в която си получавате заплата, ако изобщо я получавате по банков път.

пс: по-горе в постовете стана въпрос, че потребител не е успял да си издейства документ затова, че вече се е издължил, та ще му дам конкретен пример:

Когато теглих заема от ЦКБ за да покрия тези микро-кредити направиха наредените от мен разплащания по техните сметки, но ми искаха документ и от двете институции за да им докажа, че съм се издължил и да мога да усвоя останалата част от заема в кеш.

От Вивус ми издадоха такъв документ и ми го пратиха по мейл да си го разпечатам още същия ден а от Кредисимо ми казаха, че са необходими 2 седмици, 12 лева такса за издаване и 4 лева за куриер по Спиди за съответния документ.

След което им писах един доста дълъг мейл в който подробно обясних, че конкурентна на тях фирма (даже я споменах коя е) ми издала същия документ безплато и ми го е изплатила по мейла а те ме таксуват и карат да чакам дори и след като съм се издължил барабар с големите лихви, че не съм доволен от услугите им и че следващият път сериозно ще си помисля кого да избера.

След което до половин час последва обаждане по телефона от Кредисимо в което ми обясниха, че документът ще бъде издаден и изпратен на посочения от мен мейл в рамките на 2 часа, така и стана - значи можело!

Дори не се занимавах да ги разпечатвам а си отидох в банката с флашката, там да си ги разпечатат.

Моя съвет е да не се страхувате и да си търсите правата а и също така да дадете дори и същия пример, а те ще направят всичко възможно да ви задържат като клиент и пак да "клъвнете", което си остава ваш личен избор! Имате си глава на раменете.

пс.2: доста добра темичка се е заформила тук, дано си остане така, има доста информация за подобни кредити а ето и моя принос, освен това след като прочетох всичко тотално се отказах от Бяла Карта!
 
Последно редактирано:
От: "бяла карта" - мнения?

Далаверата при бяла карта е да си поръчаш една, да си купиш нещо на изплащане ('щото получаваш все едно безлихвен стоков кредит), да го изплатиш, да я закриеш тази бяла карта и като пак ти дотрябва нещо на изплащане да си поръчаш отново нова бяла карта, пак да ползваш безлихвени вноски и т.н.
 
От: От: От: От: "бяла карта" - мнения?

Поредната фирма за бързи кредити, които искат да грабят възможно най-много.

Кредитните карти по банките имат само годишна такса, която варира според вида карта и банката. В повечето връщането на пари от 30 до 60 дни е безлихвено, а ако не успееш започва да се трупа поетапен процент (примерно 2% на 3-я месец) и стига на годишна база до доста, но целта на кредитната карта е за "бързи пари" и бързото им връщане.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Ето го и моето мнение след като реших да взема една "Бяла карта" за всеки случай. Кандидатствах на 22 Януари. В сайта им пише, че срока на одобрение е 3 работни дни. Обадиха ми се на 8 Февруари, за да ми кажат, че съм одобрен ОЩЕ на 6 Февруари. :cry: Съответно получих и смс, че съм одобрен (но на 11 Февруари). Днес (12 Февруари) получих документите по куриер и познайте - сбъркали са ми името. :D
И ако искам въпросната карта трябва да им изпратя копие от личната си карта, за да могат те да ми изпратят отново документите. И става "мътна и кървата". Директно се отказах. Предпочитам да си изчакам банката 1 седмица, но да знам, че всичко е наред, а и лихвата ще ми е по-ниска, пред това да ме мотаят 1 месец с бумащина разни "индианци", които не могат да четат и пишат. Та мнението ми е МНОООООООГО ОТРИЦАТЕЛНО. Силно ви препоръчвам да НЕ Я ВЗИМАТЕ. И това ви го казва човек, който дори не я е ползвал.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Далаверата при бяла карта е ....

Кой и колко е успял да припечели от такива далавери? Осъзнайте се бе хора, банките, фирмичките за заеми, тотото и лотариите са създадени с една единствена цел - да печелят. Целта им не е да предлагат на прошляците далавера, те не са благотворителни дружества. Зад тях стоят хора, които са много по-кадърни финансово от повечето от нас и работата им е да мислят по цял ден как да печелят повече и повече пари. Ако има финансова далавера, то тя е единствено в тяхна полза.

xainov, по-добре насочи отрицателното си мнение към желанието си да се възползваш от такива неща. Имал си късмет, че не са те одобрили навреме и си се разочаровал, за което даже си заслужава да почерпиш някой френд :)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Ква е тази работа, уж предприемачи, а пък се натискат за кредитни карти от небанкови институции ...
 
От: "бяла карта" - мнения?

Ква е тази работа, уж предприемачи, а пък се натискат за кредитни карти от небанкови институции ...

Мен лично ме поблазни идеята за бързо издаване и това, че има нещо като 45 дена гратисен период (така ми обясниха по телефона). И че няма такси за теглене и обслужване. Т.е. наложи ли се да тегля, върна ли парите до 45 дни, нищо не губя.
 
От: "бяла карта" - мнения?

И на мен така ми обясниха по телефона, но после реших да изчета всичко в сайта и набарах някакви текстове където не беше точно така описано.

Иначе за заемите аз мисля, че са оправдани когато с тях ще спечелиш повече от колкото без тях. Или ще загубиш по-малко от колкото без тях.
 
От: "бяла карта" - мнения?

И на мен така ми обясниха по телефона, но после реших да изчета всичко в сайта и набарах някакви текстове където не беше точно така описано.

Иначе за заемите аз мисля, че са оправдани когато с тях ще спечелиш повече от колкото без тях. Или ще загубиш по-малко от колкото без тях.

Абсолютно. Кредитната карта в наше време е необходимост. Иначе за бяла карта - има гратисен период от около 45 дни, но само ако теглиш след 20 число. Иначе - брада. Като цяло ако ви трябва кредитна карта и обмислите да си вземете такава от небанкова институция, прочетете ТОВА.
Бяла карта също се произвежда в Интеркарт Файнанс, но организацията на Аксес Файнънс (на които е продукта БЯЛА КАРТА) е на светлинни години след тази на Интеркарт Файнанс.
 

Горе