"бяла карта" - мнения?

От: "бяла карта" - мнения?

Ами ако просрочваш безлихвения период е ясно, че ще ти сложат лихва
Не говоря за бяла карта, а въобще за кредитните карти

Разбира се, че е ясно. Написано е в договора, обяснили са ти го и т.н. Взимаш кредитната карта, обещаваш си, че си як и винаги ще връщаш парите преди лихвата да те удари... и така 2-3 месеца. След това малко пресрочваш, после още малко, после доста, накрая трябва да върнеш 1200 лв. за да се върнеш на "безлихвения" размер кредит :) Умни и зли хора са измислили кредитните карти, пазете се от тях.
 
От: Re: От: "бяла карта" - мнения?

Да, това беше топ цел на Богатия татко, описващо го в книгите си - отървете са от всички пасиви. А пасив №1 си остава кредита. ;)

Така и не прочетох за Богатия татко и мислех, че съм по-бърз от системата. Не съм :) Веднъж преди кризата реших, че ще взема оборотен кредит за 50 000 лв. и ще си ги връщам с нови сили и направления. Добре, че с банката не се разбрахме за лихвата. Кризата удари с пълна сила и се оказах изведнъж без заем на врата, което значи с поне 80 000 лв. напред!
 
От: "бяла карта" - мнения?

?Боже каква съдба, спечелил от кредит и същевременно набутан от кредит, ама щото не си спазва условията
Това ме навежда на мисълта, че не е достатъчно да си късметлия, а да си късметлия с акъл
Ама оплакването му е майката, нищо, че може сами да сме си виновни, мамка им и кредити ще ни разкостят
 
От: "бяла карта" - мнения?

Това ме навежда на мисълта, че не е достатъчно да си късметлия, а да си късметлия с акъл...
Това е важният извод - без акъл взимаш кредити с ГПР над 9% и си мислиш, че така е редно и ще ги изплатиш без да ги усетиш. Или кредитна карта с безкрайни такси и лихви :)
 
От: Re: От: "бяла карта" - мнения?

Да, това беше топ цел на Богатия татко, описващо го в книгите си - отървете са от всички пасиви. А пасив №1 си остава кредита. ;)

Кредита е пасив, когато си купиш кола, телевизор, или го изфукаш на Слънчака... ако инвестираш кредита и той ти носи повече от лихвата става актив. Повечето големи инвестиции се осъществяват с кредити и това е разликата между бедните и богатите - просто на бедните никой не им дава нито кредит, нито дебит :)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Днес и мен ме спамнаха по телефона, уж всичко розово, но не трябва да се пропуска малкия факт - месечна лихва от 3.2% на изтеглената сума, според мацката по телефона, сами можете да сметнете годишната лихва. Като ми писна да я слушам накрая и викам - "Добре, като минавам през моята банка ще питам за вас, за повече подробности!" и веднага ми затвори телефона.

А що не и затворих телефона в началото? - Ми кеф ми беше да я мъча да ме кара да правя нещо, което не искам. :)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Ми кеф ми беше да я мъча да ме кара да правя нещо, което не искам. :)
Да, аз също си падам по този род мъчения. Често се случва да разплача някоя нова телефонистка и после шефа и да ми звъни да пита какво съм и направил. Като че ли аз ги карам да ми звънят :)

Иначе когато някой ме дразни с постоянно звънене прилагам изпитаната тактика - питам за персонални сексуални услуги, като според тона на звънящия ескалирам детайлите и подробностите - започвам от цвета на прашките и стигам до детайлно описание на човешките флуиди.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Спамъри долни! Не знам откъде са ми набарали телефона но от вчера до днес 2 пъти ми звъняха "представители на Бяла Карта"....

Знам, че е малко стара темата но много се ядосах!
 
От: "бяла карта" - мнения?

Първо:
Наистина ми хареса мнението на alabalist :D и е доста поучително.

Но по темата
.
Лично в моя случай се получи така, че при наличието на такава карта реших да се възползвам от услугите на така напиращите преди това звездосвалячи :cry: ,нооо какво се получи в крайна сметка. До всяко 5_то число на месеца от своя страна аз е необходимо да внеса изтеглената сума като ми е начислена лихва 3,2%. Ааа след 5_тото число на месеца и за всеки просрочен ден ми се начислява сума в размер на 2.50лв.
П.П.
Така, че сами си направете сметка колко време ще протакате/отлагате.

Въпреки всичко всеки може да се възползва от услугите на "Бяла карта", но пък от своя страна си направете добре разчет на сумата която сматате да теглите иии дали след изтеглянето на желаната от вас сума ще можете да я възстановите в определения за това срок.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Кредитната карта е за хора с финансова култура. Разбира се дискутираната тук бяла карта е пълен боклук - говоря за нормална кредитна. Аз използвам редовно моята (кретна карта се използва само на пос терминал и никога за теглене на пари от банкомат) и просрочена сума нямам, а от кешбека съм избил многократно годишната такса на картата.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Понеже днес ми звъннаха на всички телефони, та си помислих че е някаква банка, попитах ги коя банка, обясниха ми че са били файнейшънъл дрън дрън, на което аз им обясних простовато че не съм чувал за тази банка, но се заеха учтиво да ме ограмотят, че били "финансова институция"..
Ок, викам, и понеже ми трябва някаква карта за плащания, които извършвам през интернет, с ранг на Visa, та се заслушах, всичко е ток според операторката, за лихви не говори, обяснява колко прекрасно е всичко, не че съм скептичен към "прекрасен банков продукт", но и обясних че ще взема да помисля малко, дали да взема някаква карта от моята банка с някаква такса, или ще се обърна към тях...Обаче "сакън", да взема да кажа СЕГА дали искам, та да ми се обадили колегите и сътрудници, че по-бързо да станат нещата, отново и обяснявам че ще мисля, от там отново ми обясняват че няма нужда, което ме изнерви и и обясних че с това приключваме въпроса...Тази пък, толкова услужлива ми обяснява че няма проблем, след час ще ми звъннела пак, за да да я уведомя за решението си...Казах и да звънне в Петък и довиждане..
След 2 часа ми звъни на другият телефон, директно с въпроса как и от къде има телефонните номера, като и двата не са в указател а единият е "корпоративен", обясни ми че ги "имали" и вече не ми се водеше диалози...
След като прочетох обаче в интернет, вече ми стана ясно че са същите, като онези дето въртят по телевизията за бързи кредити с невероятни лихви, та разбрах, че просто са измислили нов номер тип "бърз кредит"
Смятам да НЕ се възползвам, а ако отново се обади, ще поискам едва ли не писмено обяснение от къде знае поне един от телефонните номера, на който ме е потърсила.
 
И на мен ми звъннаха. И тия като Коректна фирма. :) Казах им, че не съм заинтересован и им затворих, не и дадох шанс да ме "обърне", както и е по сценарии в кабинката. :)

Някой с повечко опит. Имаме ли хора с такава карта и какво толкова има около нея, че чак и реклами текат. Хората кълват ли. Това да ти звънят и да ти предлагат такова нещо ми идва малко в графата боклудживи услуги, но това е лично мнение. Няма дори и да задам въпроса от къде ми имат личния телефон. :)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Някои знае ли как се закрива сметка чрез погасяване на цялата сума. Ако има някой които си e платил всички вноски и си е закрил сметка,ще го помоля да сподели.
 
От: От: "бяла карта" - мнения?

Искащ документ, който удостоверява че нямаш задължения към тях, защото могат да те нашият с някакви такси и тихомълком да ти праснат и таксите и ела да видиш филм.
Не ме питай от къде знам
 
Re: От: "бяла карта" - мнения?

Някои знае ли как се закрива сметка чрез погасяване на цялата сума. Ако има някой които си e платил всички вноски и си е закрил сметка,ще го помоля да сподели.

Здравей и добре дошъл. Да, @E.Ivanov е прав и така е в повечето финансови институции - с опция + документ, в който се казва, че не дължиш нищо, подписан от двете страни. Идеята е да не те потърсят след време именно с нещо, което не е било споменато при приключване на отношенията. НЕ знаех, че се стига и до там. Това е типично точно за фирми, на които бизнес моделът им е точно такъв - да печелят от скрити условия, неспоменати такси и прикрити "капани", нали, изключвайки таксите и вноските, които си вървят с пълна сила и може би не са много изгодни, но това в повечето случаи е и голяма грешка на този, който е подписвал споразумението.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Там е проблема,че искаме да си погасим цялата сума ,а те ни правят проблеми. Казват,да платим парите в Пощеснка банка,а не искат да ни дадат документ ,че сме не дължим пари към тях... В страната няма офиси кредитите се плащат по банков път. И наи странното ,че отпускат кредит без подпис само с смс...
 
Re: От: "бяла карта" - мнения?

Там е проблема,че искаме да си погасим цялата сума ,а те ни правят проблеми. Казват,да платим парите в Пощеснка банка,а не искат да ни дадат документ ,че сме не дължим пари към тях... В страната няма офиси кредитите се плащат по банков път. И наи странното ,че отпускат кредит без подпис само с смс...

Как така нямат документ, после как (дори и по нормалния начин като си изплатиш всичко) е доказуемо, че всичко е чисто между вас? А реално как подписвате договор? Нали има някакво писмено споразумение между вас? Или. Не знам как точно оперират, но си има правила, особено при финансовите операции от този тип. ;)
 
От: "бяла карта" - мнения?

Документа е с фиктивен подпис,а истинския подпис е със смс в които ти пращат код които служи като подпис.
 
От: "бяла карта" - мнения?

Ще ти кажа колега какво ще се случи, без да съм медиум.
Плащаш според теб всичко и пак според теб и евентуално по телефона ти казват че е всичко....Но!
Останала някаква таксичка дребна, да кажем около 10-20 лева невинни, естествено от другата страна не ти споделят този маловажен факт, докато таксичката не започне да се облага с глоба, а глобата с такса и после още една глоба, за което ти не знаеш, а то като развален зъб, дето от вън си е екстра, ама "работи" и гние.
В един момент се събира едно число, за което може и да нямаш проблеми, да кажем към 300-400 лева, и в този момент влиза другата известна схема в България, а именно дават те на Частен съдия изпълнител, той по закон ти "носи" призовка от негов призовкар, която призовка никога не идва, поради простата причина че не се праща, но уж е пратена, пък ти не се явяваш на делото, където ако си знаел че има такова дело и си отишъл, може да ги съдиш тея или да се спорузомееш, където вече ЧСИ то ще е с пръст в г..з.
Та на кратко съдят те и разбираш чак когато ти праснат запора на заплатата и ако дължиш 400 лева, то вече с чси то са станали 1500...
Така че, моят съвет, намирай ги в коя дупка са се скрили да ти издадат документ, в който казват че нямаш задължения към тях и бягай далече.
И към всички колеги.
Колеги, не взимайте пари от тези кредитни фирмички, че това е такава ...че и жълти стотинки не е добре да им дължиш
 
Да, така е. Виждал съм мои познати буквално да не могат да издрапат от някакви такива "заплетени" за тях ситуации. Уж всичко платено, оправено, не знам си какво и в един момент една такса се е размножила до една средна заплата и седиш и се чудиш, ама чакай сега аз нали всичко ми е ОК, нали "така ми казаха". Да, ама това какво са ти казали и какво са те завъртели по документите са много различни неща и "тяхната дума" грам не отговаря в повечето случаи на реалността, а отделно в съда няма и значение каква устна договорка имате. За това гонете си един дори и ей така документ с подпис и печат, в който се казва, че сте чисти и вече нямате отношения. ;)
 

Горе