време е за нови протести против високите цени на горивата

От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Манта, що така не виждаш кво пиша - аз не споря с теб просто ти казвам от 97 до 2001 стана масова приватизция за жълти стинки тогава ни съд ни чудесии, тога се посла пътя на МВФ/СБ най-големите робовладелци, те ни намалиха всичко доходи заплати и цените увлеичаха и това стана благодарение знаеш на кой. А и те нямат оферта да върви има оферта да си взимат задлъженията и колктоо е по дулъг периода толкоа повече пари правят, една банка винаги ще се опита те обвърже по-дълъг период те цеди, както и да е, където са дошли МВФ/СБ след тях погром. Факторите не са само че ББ е некадърен и да се стреми да прави нещо, това исках да кажа като цяло, а за 2001 - 2009 ти писах тогава който да бе на власт щеше да има балгоденстивие - а и не бъркай НДСВ намалиха корп. данък а БСП сложи плосък данък така че не са много за хваление през 2008 са се изписали близо 9 милярда ПЧИ, сега сме на нива от преди 2001 кво искаш повече, много ясно че ще се търсят кинти под дърво и камък, но ако имаш една действща съд. система нещата щяха са малко по различни в полза на всички
 
Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Блинки доходите не отговарят на стандарта за страна в ЕС
Това е факт, който всеки е осъзнал отдавана. Но пък те и гърците не са на реалния си стандат. Май ние имаме повече основания да мрънкаме. Все пак не ни свършва работния ден в 16.00 и няма затоврени магазини до към събота 13.00. Но това е друга тема.

А за горивата е ясно - всичко щеше да е идея по-добре, ако минималната не беше 270 лева, а много над тази сума. Пък и да си го кажа направо - щом ни вдигат това, много ясно, че кранчето ще спре другаде. Ако това им е идеята за развиваща се икономика. :)
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Блинки с този борда бате ква развивща се кви пет лева
 
Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Блинки с този борда бате ква развивща се кви пет лева
Еми в момента си пишеш с един много голям оптимист за бъдещето ни. Човек да се чуди на какво съм. :)

Но е странно всяка друга икономика да има развитие, само ние да си циклим от 20 години на едно и също ниво.
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Споко бе и аз съм оптимист, двама сме, Мантата още се пробва ама не мога мина в негоя лагер на песемизма, след време той може обърне платната :D
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Блеки малък си и говориш за времена когато си ходил прав под масата, само по разкази на очевидци.
И най лошата Приватизацията е по добра от държавното управление (не важи за монополни предприятия като Енергото и Водоснабдяването и др. подобни)
Приватизацията 1997-2001 беше пладнешки грабеж но беше необходимото зло което трябваше да се направи за да тръгне икономиката - но само това не е достатъчно трябва да бъдат създавани условия за бизнес които СДС така и не създадоха - най добрите условия за бизнес в БГ бяха в периода 2001 - 2005 и то не е случайно на власт дойдоха хора които знаеха как се прави бизнес и какво е необходимо да направят за да раздвижат бизнеса - Погледни пак графиката за безработицата и ще видиш ясно отчетливата разлика в тренда на безработицата от остро покачваща се на рязко спадаща - тези неща не падат от небето те се случват с адекватни мерки за развитието на бизнеса - сега викате криза е за това е така - като е криза какви мерки е предприело това правителство - НИКАКВИ - НУЛА - ефекта е видим пак на графиката за безработицата.

Хванал си се за съдебната ситема - Какво щеше да се промени в исторически план ако половината от министрите на СДС бяха в затвора заради приватизацията и да кажем част от сделките бяха развалени - направени отново и взети например 2 милиарда повече които щяха да влезнат във фискалният резерв и сега ББ щеше да е похарчил безидейно не 4 а 6 милиарда - нищо нямаше да се промени в исторически план за това ти казвам че гледаш в грешната посока.
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Манта това че съм бил малък а ти дърт тогава не означва нищо, доколкото си спомням някой имат ясно изразено мнение от малки а друго и на сто да са имат промито - тук не визирам теб.

Не вярно това което говориш за съда, това е една супер изкривена теза от твоята призма,знаеш че не се краде толкова на държавно колкото не местно и знаеш много добре че ако има съдебна системата има сигурност всичко друго е бошлав работа, и ти казвам не за сетен това е следствие, търси причниата а тя е във времена на бурен световен растеж със изпсиване на милярди инвестиции който и да бе на власт щеше е ок, те питам тогава що през 2008-9 както нямаше криза НДСВ-то и БСП-то, казаха, та те са искали да се инциират разговори с МВФ за кредити? Не искам ми отговоряш просто се сменя темата. Съдебната система оправили се ще има фунцкионираща държава с 3 власти сега са само 2 повече няма кво се коментира по върпоса или поне за мен, затова ще има всяки злоупотрбяане с власт положение и т.н. щото няма кой да ги накаже и да се получи възмездие и следващия път да си наясно кво ще последвата от товите дейстиеяи
 
Последно редактирано:
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Мисля, че проблемат не е във високите цени.
Проблемат е , че хората нямат пари.
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Блеки това за годините ти го казвам защото не си бил съзнателен очевидец на тези процеси преди десет години - това е във връзка с това че след приватизацията и идването на МВФ ни се били намалили доходите - не това не е вярно увеличиха се - отделен е въпроса дали е било достатъчно и тн. Подобно беше и твърдението ти че преди кризата лихвите по заемите са били по високи а като почнала кризата станали по ниски.

Относно времената на бурен растеж 97-2009 - гледайки кривата на безработицата оставам с впечатлението че средата на 2001г се е случил някакъв сериозен световен катаклизъм и изведнъж се е получил бум на чуждите инвестиции което е довело до ръста на нашата икономика и резкият спад на безработицата.
Е да ама не никакъв катаклизъм не се е случил - просто разликата е че по това време дойде правителство което създаде предпоставки за навлизането на чужди инвестиции и те не закъсняха - бяха предприети редица мерки за насърчаването на чуждите инвестиции бяха намалени данъците и осигуровките беше върнато доверието на хората в банките - отпушиха кредитирането - всички тези мерки дадоха необходимият ефект и всеки който се е занимавал с нормален бизнес спокойно може да каже че това са едни от най спокойните години за дребният и средният бизнес.
Сега било криза нямало инвестиции - Ти да си виждал програмата на ГЕРБ за насърчаване на чуждестранните инвестиции - Аз не съм чувал да съществува такава - също така и незнам без да искат да са предприели някакво действие в тази посока дори и без да искат.
За това ви казвам че са некадърници и освен оправдания няма нищо налице.
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Мисля, че проблемат не е във високите цени.
Проблемат е , че хората нямат пари.
Глупости ...
При нас това са цените при тези заплати, мислиш ли, че ако заплатите се вдигнат по 2 цените ще останат същите??
Проблема е в ниската производителност на труда, това е проблема. Проблема е в нетехнологичното производство. Няма как да се печели от хляб, вода, салами, в цяла европа цената на тези продукти е една и съща ...
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Манта чувал ли си да дотком кризата и после какво следва в глобалния свят частно финсовия, и ние какви се явяваме след стабилизацията(тоталната приватизация за жълти стинки) и подмяната на брейдита за дълга една, потенцилано развиваще се държава изкупена на безценица за 4 години, която се явава убежище за инвестироските капитали демек ПЧИ расте, не си мисли че този ръст е благодарение на нещо друго, факт е че са били облагодателставли бизнеса само един корп данък и ниски разходи за труд - А ето прочети да видиш ква е производителноста и кви са доходите http://ime.bg/bg/articles/minimalnata-rabotna-zaplata-vs-proizvoditelnostta-na-truda/ после ще видиш че всичко се дължи на ПЧИ, не на няква невероятно програма на НДСВ, обаче по програма напрвеха заменката на дълга и сега ще плащаме близо двойна главница, и че тези излишъци са това чисто и просто - проиводителността на труд е ниска наливат се кинти вдигат се заплати и пак е ниска производителността потреблява се много и иде иглата пука балона и после те тези са за оставка при старите бяхме добре, кво ще направи БСП като доде на власт яки бизнес условия ли ? ще обложат всичко с по високи данъци, щот онали всички сме равни, ще развържат фиска ще стимулират по някъв си странен начен потреблението нно ще изкрат всичко и ще ти се увеличи дефициата после дълга - затова ти казвам времената са били на як бум. А това че не съм бил на барикадите, не означава нищо че не мога да видя че за тези 4 години до 01 са на напраивли на разорана нива изкупена на безценица разпрана по шефовете под робсото управление на МВФ/СБ - това дето я чака гърция нас ни се случи преди 15 год. дето е стъпило МВФ/СБ погром а зако е дошло това ами като харчеш повече от колкото печелиш после става фал пукена на балона криза рецесия депресия фалити и иде МВФ слага ти валутен борд после искаш в икономически кризи да се справяш няма как. Който и да е на власт винаги действа против нас, така че не знам кво толкова се радваш като дойде БСП - партия която облагодетлества членвоете си и печели от сенчести дейстивия с единствена цел да краде, не може да е социалистическа ТОЧКА.

Виж спомням си много добре как беше по НДСВ и БСП, за мен бяха едни от готините ми години, но не мога сляпо да вярвам че БСП и НДСВ са месиите, спасили ни от тежкия бит и да се приема за аксиома това, щото като се види зад фасада се скива кой са месиите и кой са тези който ни държат за топките и затова цената на бензина ние висока(не може производителя да бачка само за 1-2 стинки печалба, като навскъде по света реалзиират невеоятни печалби, е може като се лъже яко из счетовдните отчети) а и дизела е по скъп от бензина кото просто в една правова държава дето действа съдебната система и самосезира моноплните комисии - като се махнат всичко от съда и се сложат реално дейни хора работещи за благото на инстутцията и наистината са слепи през закона, не гледат квто им се каже, ей тогава всичко в БГ ще е в пъти по добре. Това за мен е реалността и колкот ои да се протестира кел файда - от мен толкова по темата
 
Последно редактирано:
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Като напишеш дълъг пост и ми се вгажда да ти следя мисълта.

С две думи ми кажи следните неща:
1. Ти виждал ли си програма на ГЕРБ за развитие на дребният Бизнес - ти лично знаеш ли да са направили нещо в подкрепа на дребният бизнес
2. Ти виждал ли си програма на ГЕРБ за привличане на ПЧИ - ти лично знаеш ли да са направили нещо за привличането на ПЧИ
3. Смяташ ли че липсата на такива документи и липсата на такива действия най вече по време на криза е пагубно за една държава.

Моляте ако може по кратко
 
Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Демек до март месец ще се "радваме" на 3 лева дизел. Това е чудесно. Да са ни живи и здрави всички отговорни за това. Война, не война - при нас тенденцията си е все нагоре. Да видим неделя как ще е на протеста. Дано има хора. ;)
 
От: Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Демек до март месец ще се "радваме" на 3 лева дизел. Това е чудесно. Да са ни живи и здрави всички отговорни за това. Война, не война - при нас тенденцията си е все нагоре. Да видим неделя как ще е на протеста. Дано има хора. ;)

Ти мани дето ще е 3лв. ама е такъв боклук бензина (дизела не го знам, че съм на бензин ама сигурно и той е така), че 30 стотинки не струва камо ли 3 лв. Чувствам се като цакан с топла бира като зареждам.
 
Re: От: Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Ти мани дето ще е 3лв. ама е такъв боклук бензина (дизела не го знам, че съм на бензин ама сигурно и той е така), че 30 стотинки не струва камо ли 3 лв. Чувствам се като цакан с топла бира като зареждам.
Или казано на по-разбираем език с тези 20-30 стотинки ще си платим водата в него. Еми и дизела е шит. Няма нищо общо с истинските горива, това което ни го продават тук. Просто караш по-малко, така харчиш по-малко, а и по-малко мъчиш колата с този шит.

Ето и формулата, която определя цената: гориво + вода + акциз + надценки = бг гориво. Кво си мислите и водата е пари. :)
 
Re: От: Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Ти мани дето ще е 3лв. ама е такъв боклук бензина (дизела не го знам, че съм на бензин ама сигурно и той е така), че 30 стотинки не струва камо ли 3 лв. Чувствам се като цакан с топла бира като зареждам.
Или казано на по-разбираем език с тези 20-30 стотинки ще си платим водата в него. Еми и дизела е шит. Няма нищо общо с истинските горива, това което ни го продават тук. Просто караш по-малко, така харчиш по-малко, а и по-малко мъчиш колата с този шит.

Ето и формулата, която определя цената: гориво + вода + акциз + надценки = бг гориво. Кво си мислите и водата е пари. :)
 
От: Re: От: Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Или казано на по-разбираем език с тези 20-30 стотинки ще си платим водата в него. Еми и дизела е шит. Няма нищо общо с истинските горива, това което ни го продават тук. Просто караш по-малко, така харчиш по-малко, а и по-малко мъчиш колата с този шит.

Ето и формулата, която определя цената: гориво + вода + акциз + надценки = бг гориво. Кво си мислите и водата е пари. :)

Е нали ако не е шитаво горивото няма да има бизнес за майсторите, мислят за развитието на всички :D
 
Re: От: Re: От: Re: От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Е нали ако не е шитаво горивото няма да има бизнес за майсторите, мислят за развитието на всички :D

На това му се вика навързана икономика. :) Същото е с дупките по пътя и сервизите. Не знам дали още съществуват като цяло, но имаше една улица с offroad път, непосредствено след който имаше редица от сервизи, а тук таме от страни имаше тазове, парчета от бронии, паднали мигачи, аспуси. Абе беше красота. Та защо не и с горивото малко да се поразвие и друг бизнес. НЕ си спомням на коя бензиностанция бяха прецакали двигателя на една Q7-ца с кофти дизел. Сипали и замръзнало, а тук знаем, че не са толкова ниски температури, че да замръзне дизела, ако е чист.

Както каза един приятел "тук идеята е да те цакат от 100 места и да видят до къде ще я добуташ". И не беше никак далеч от истината. Пример може да се даде и с храните, лекарствата, тока, партното, мобилните услуги и всичко, за което си плащаме.

И както казаха, протестът е просто отлагане на случващото се. Ако искаха да задържат цените на горивата, поне през кризистния период, щяха да се активизират на по-високо ниво. Мисля, че още дистрибуторите и доставчиците щяха да се чатнат, че цените стават абсурдни на база това, което може да си позволи обикновения българин.
 
От: време е за нови протести против високите цени на горивата

Нищо не зависи от дистрибутори и доставчици, от тяхна страна може да падне с 10-20 стотинки максимум. Те всички вериги имат карти за 5-6 стотинки отстъпка. Това трябва да се реши на държавно ниво и единствения е намаляне на акциза, щот ддс не е редно да е по-малко от това на храните. Ама защото сме в ес видиш ли имало минимални нива и не можело по-надолу. Всичко над 2 лева за мен е престъпление. Накрая ще си сложа по една газора уредба или метан имда им ...
 

Горе