Конкурс за: за домейн име на дигитална агенция

Редно е конкурса да се обяви за неправилно проведен.
Да, но с и без бан все тази, като е опетнил идеята. Идеята по-скоро е да има някаква превенция, която да се направи още в правилата и началото. После е ясно - или бан или лоша репутация от и-трейда. ;)
 
Един от знаменитите лъжци на XX век е Виктор Лустиг. Той влиза в историята като човекът, успял да продаде два пъти Айфеловата кула.

Единствената превенция е съвестта. :)
 
Знаете ли какво става обикновено, при такова голямо недоволство, автора се появява след една седмица и пише :
"- Ууу възмутен съм как може да сте толкова гадни в този форум!"
След което изкарва всички други виновни, че той е честен и е смятал да преразгледа победителя, но вие сте го засегнали и той повече няма да стъпи в този форум:)
 
  • Like
Реакции: sedo
Не знам доколко ще е удобно да има escrow човек, който да взима пари и да ги пре-предава, най-малкото то счетоводна гледна точка. Но може би ако се отвори някакъв акаунт от администраторите на форума, който да приема БитКойни от създателите на конкурсите, пак с комисионна, и след това да предават Биткойните на победителя, би било най-удобно за хората, които ще се грижат плащанията да се случват.
 
Знаете ли какво става обикновено, при такова голямо недоволство, автора се появява след една седмица и пише :
"- Ууу възмутен съм как може да сте толкова гадни в този форум!"
След което изкарва всички други виновни, че той е честен и е смятал да преразгледа победителя, но вие сте го засегнали и той повече няма да стъпи в този форум:)

Аз на този етап бих предпочел човека да подходи по-нестандартно към ситуацията.

Да направи един Том Сойер косплей, да се престори, че измислянето на домейни е супер "приятна работа" и да ни таксува за привилегията, че му правим услуга. Не върви такъв коректен организатор на конкурси да си тръгне от цялата работа без да е изкарал малко мула за страхотната възможност, която ни предостави.

Даже може да пише и на SuperHosting да му станат спонсори - аз не бях влизал при тях от години, но ей на - заради конкурса влязох, пък може и да си купя я хостинг, я нещо друго. Кой знае.
 
Докато има балъци, ще има и тарикати. Някои хора разчитат на това. Разбира се, в конкретния случай, ние всички приличаме на такива. Няма значение кой колко на брой предложения е дал и колко време е отделил на заданието. Факт е, че всички ние, участниците в конкурса, сме положили усилия за спечелването на обявената награда. Неприятното е този лекомислен опит за минаване на метър. Когато правиш нещо нередно... трябва да имаш сърце, но и да доизкусуряваш нещата. Тук не бяха. Ако всичко беше изпипано (сещам се как може да стане) всички щяхме да отидем да "пасем", да си мислим, че конкурсът е минал както трябва и да си кажем "Сега не успях. Продължавам нататък."

Финало, мога да споделя следната информация със заинтересованите лица (ICYMI).План Б работи ли, колега? То тука квалифицирани работяги няма, само хейтъри и скандалджии?!

upload_2018-9-25_19-51-45.png

upload_2018-9-25_19-52-54.png
 
Последно редактирано:
Просто не участвайте в конкурси организирани от хора с нулев или нисък итрейд, това е правило номер едно, в крайна сметка затова е рейтинга нали така, разбира се може да рискувате и да участвате, но това вече е по ваше усмотрение и за ваша сметка и нямате основание после да се сърдите на никого за загубено време, просто се приема като рискова инвестиция;), няма как.

Това да мислите, че някой ще урегулира нещата във форума или където и да било е глупаво и далеч от реалността.
Друго е ако има специално замислена система за целта, но това се прилага само при тясно специализирани сайтове.
 
Финало, мога да споделя следната информация със заинтересованите лица (ICYMI).План Б работи ли, колега? То тука квалифицирани работяги няма, само хейтъри и скандалджии?!

Виж файлът 17001

Виж файлът 17002

Аз за това не работя с българи в UpWork. Не е рядкост да попаднеш на човек, който не ти цени нито уменията, нито времето и накрая е недоволен, че не си му създал мултимилиарден бизнес за 20 стотинки коисионна.

Жалко, че човека направил тази тема така и не се е научил досега, че не името на бранда ти е важно, а що за човек стои зад него. А когато зад бранда стои един ******, то и бранд името е просто един по-интересно звучащ синоним на "боклук". :)
 
Никакви правила за конкурси няма да помогнат. Целият форум е залят от дропшипинг на ментета (реплики по модерно му!), продажба на лайкджакнати фейсбук страници (които за капак биват откраднати), обяви на хора които в един пост продават професионални wordpress услуги, а в следващия питат най-елементарното нещо на света, такива които искат да спестят ДДС при пазаруване от чужбина ама ДДС регистрацията им е много над нивото и такива които търсят спешно 2лв в пейпал срещу 2.5лв в ипей (с интерес чакам кога някой ще падне под лев в тия обяви, постоянно пада долната граница на търсенията). Защо подобна тарикатщина на дребно да учудва, когато е подобно състоянието из всички раздели? @Blinky трябва да прецени дали ще тропне силно с крак или ще продължи да се крие зад "вие докладвайте и тогава реагирам", докато форумът продължава да затъва в калта и тук останат само най-дребните тарикатчета, 5-6 наистина стойностни хора и една камара други, които са се регистрирали заради полезната информация едно време, но в днешно време са тук само заради сеира (аз включително).

Другият вариант е да остане остров на свободното слово, защото висше право на всеки дегенерат е да може безпрепятствено да си пише умнотиите в който форум му кефне. И понеже няма достатъчно коментарни полета из новинарските сайтове за такива хора, та трябва да се търпят и тук. Ама тогава не се учудвайте че има и ще има такива теми.
 
Ок. Щом е далеч от реалността, простете. Извинявам се,че повдигнах толкова глупав въпрос.
Изтривам коментарите си, защото просто нямат място тук.
Успех! И хубава вечер!
@colibri личи си, че си жена - лесно ранима си.
Този въпрос сме го обсъждали хиляди пъти, няма решение има превенция, никой няма да ти гарантира нищо, просто рачиташ на собствената си интуиция и мисъл...

Неизбежно е от време на време да те минават, такъв е живота:)
 
Последно редактирано:
Като цяло идеята с конкурсите е опорочена в зародиш. За толкова години във форума не съм пуснал нито един конкурс. Когато ми трябва човек за нещо си има търсачка. Разглеждам му портфолиото, ако ми допадне се разбираме. Имам си човек за логота, който даже в някои случаи не ми иска пари. Имам си човек и за програмирането. В тези случаи и двете страни са доволни, защото макар и рядко им намирам работа. Така че по-добре да се забранят конкурсите и няма да има подобни шмекери на дребно...
 
От всичко случило се и написано тук:
* Като конкурс за нейминг, резултатите са съмнителни.
* Като нетрационна PR кампания за новосъздадена марка/компания, резултатите са задоволителни. Доста хора са въвлечени, проверяват се домейни и т.н.

Обобщено - новата агенция (ако наистина излезе на пазара), започва живота и дейността си като лек център на внимание. Дано да бъде, и да пребъде. На възложителя (и евентуален предприемач с нова компания) - честито!
 

Горе