избор на таблет 350-400 лв.?

naskobg

Well-Known Member
Здравейте
Наближава Коледа а съм обещал на сина да му взема таблет, но се чудя какъв. Бюджета ми е 350-400 лв. (чичовци ,шурита баби като му дадът някой лев а и то нас някъде толкова ще съберем)
Марки много и избора става труден а и никога съм нямал таблет за да имам някакви наблюдения. За тия пари да има що годе добро процесорче ,рам , вътрешна памет и добро видео , защото ще се ползва основно за игри.
Помогнете в избора..
Благодаря предварително.
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Google Nexus 2 , успява да ти се вмести в бюджета, който си посочил +50лв отгоре някъде... според мен е добър избор.

New_Google_Nexus_7_2_profile.jpg
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

LENOVO YOGA B6000 WI-FI 16GB на мен ми изглежда готин, евентуално ако го има някъде по-евтин или напромоция, щото офицално май е към 500лв.
 
От: От: избор на таблет 350-400 лв.?

Google Nexus 2 , успява да ти се вмести в бюджета, който си посочил +50лв отгоре някъде... според мен е добър избор.

Виж файлът 8383
Имам същият, сравнително от скоро и съм много доволен, също го препоръчвам! :):beer:
 
И аз си взех за толкова ainol novo, но не съм доволен. Залагай на нещо по-марково от това. На моя му отказа зареждането, а батерията от 8 часа, стана на има няма 4. :) И това всичкото за 6 месеца. Бих препоръчал някой Samsung или както казаха вече LENOVO, но и Google Nexus е доста добра опция.
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Винаги съм се чудел на тия с таблетите. За мен е изключително тъпо да дадеш 400-500 лв. за нещо толкова непрактично. Като прибавиш още толкова пари за читав смартфон е много по-добре да отделиш 600-700 лв. и да си купиш фаблет, който ще ти върши много по-добра работа. Парите за таблет са пари на вятъра :)
 
След моя опит с тези джаджи, не бих си купил пак. Минах на системата или нов нетбук / лаптоп или нищо. Мислях, че таблета ще ми помага при някоя друга презентация или ще замести лаптпа когато съм някъде по почивки и подобни, но уви, няма такова нещо. ;)

И аз се убеждавам, че парите за таблет (да не говорим за скъпите глезотии на Apple) са просто профукани ей така, в нищото. Ако бъда честен този таблет, който съм имал съм го използвал професионално точно 3 тъпи и това е. Не си струва, ако се занимаваш професионално с онлайн маркетинг. Поне аз така мисля. Но пък всеки го намира практичен по една или друга причина. Може просто аз да не съм му намерил точното предназначение. Сега толкова ми пука, че се чудя дали да го нося някъде да го погледнат. :)
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Реално смартфон от високият клас е много по-добрият избор пред таблета. Вече има толкова добри модели, че просто се губи смисъла да имаш таблет, но както каза Blinky - въпрос на личен избор. Всеки да си харчи парите както намери за добре (разбира се ако ги има) :)
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Купувай Acer, достатъчно надеждни са и се наложиха в този бранш. Устройствата са им добри и предлагат едни от най-ниските цени!
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Мразя да "побългарявам" темите като давам на хората акъл, но тук искам действително да ти помогна. Купи на детето (ако имаш възможност) една компютърна конфигурация по-добре! Този таблет първо, че нито е телефон, нито лаптоп, омръзва за седмица, троши се изключително лесно, краде се лесно, лимитиран набор от функции и изобщо върха в момента на консуматорското общество (от което съм и аз). Един настолен компютър до тези пари ще му свърши идеална работа, хем ще си играе, хем ще си слуша музика, гледа филми, на по-късен етап ако му харесва ще започне да се развива в някоя компютърна дисциплина и прочие. Тоест аз съветвам за в бъдеще да се инвестира, на момента няма да представлява нищо на фона на цялата шарения, но все пак...

А иначе ако трябва да предлагам таблет - iPad mini, но ако си някой параноик като мен избери (полу)отворения код без продукти на Google разбира се, защото е еквивалент на ябълката.
 
От: Re: избор на таблет 350-400 лв.?

Сега толкова ми пука, че се чудя дали да го нося някъде да го погледнат. :)
Преди това пробвай да го заредиш с друго зарядно. Зарядните на Ainol са слабо място. Понякога се прецаква само жака, така че можеш да профбваш да смениш жака. Преди всичко виж с мултицет, изходните параметри на зарядното. Не бързай да го носиш някъде.
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Препоръчвам Леново А3000 от Мтел. 250лв с интернет 5ГБ (14лв месечно) на максимална скорост. Ако таблета е на разсрочено, ти е 25 лв на месец с 16Гб памет в таблета. Тези условия мисля са прекрасни за бюджета ти. Таблета е 7 инчов - по ред причини според мен е по-добре от 10 инчов. Характеристиките ги виж сам, но според мен са екстра, а и имам един такъв у нас.

Моето мнение за таблетите е... супер (за 7-инчовите) :) :) смартфона с малкия си екран за къде, ако е фаблет, то почти таблет. Лаптопа си е лаптоп - за работа да, оформяне на документи и друга по-сложа работа да, но за проверка на пощата и да пиша на някой или на бързо да се погледне някой документ е кофти все да спираш и да се чудиш как и къде да отвориш лаптопа. Минал съм и през 10 инчов лаптоп и само с голям лаптоп и през смартфон. С таблета съм се родил. За работа е перфектен.

И все пак на всеки според нуждите.
 
Преди това пробвай да го заредиш с друго зарядно. Зарядните на Ainol са слабо място. Понякога се прецаква само жака, така че можеш да профбваш да смениш жака. Преди всичко виж с мултицет, изходните параметри на зарядното. Не бързай да го носиш някъде.

Мерси за съвета. По принцип е пробвано с USB кабела му, но и от компа не не захапва. Нещо имам чувството, че жакчетата му са се прецакали и ще е по-скоро поене, отколкото нещо друго. Но иначе ако запали и се държи, може да си доизживее годинките. :)
 
От: избор на таблет 350-400 лв.?

Блинки е напълно прав за използваемостта на таблета и моят прашасва (за таблета говоря още) :). Иначе щом е за дете бих те посъветвал да смалиш още малко бюджета и да си поръчаш едно китайско чуда с хубав дисплей. Нищо и половина не става от тях ама хлапете ще си умира от кех да трепе прасета примерно. А зо това му трябва готин дистлей и нищо повече.
 

Горе