няма вече да има гаражен бизнес

От: няма вече да има гаражен бизнес

Минута мълчание за починалия малък бизнес! Нека почива в мир!

406c57ba8662971bf804d864d13ac3f8.jpg


Сори, няма да ядем жито, защото е криза и няма пари . . .
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Почиват само слабите. Адаптивните оцеляват. Не е задължително да си голям и силен, за да оцелееш, а да се адаптираш бързо към променящите се условия. Ще загинат само тези, които не съумеят да се приспособят. Това е естествен подбор :D :D
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Ами то след великото лешперстване в соц-а дето 5 са работили за 1, сме на този хал вече 22 год, няма е инициативността
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Четох, че фалитите са 2 пъти повече от миналата година. Причината тук била фирмената задлъжнялост и високите му нива поради кризата и други подобни елементи на икономиката. Като цяло тук държавата няма много вина (макар че пак е под въпрос това), но с поредните тъпотии за гаражите и други такива интересни измислици, скоро може да се вдигне %-та.

Интересно е, че държавата с нищо не стимулира малкия и средния бизнес. Поне последно време на съм чувал от някой друг собственик на такъв бизнес да има нещо, от което да се е възползвал той и бизнеса му. Да са ни живи и здрави и дано успеят да задържат икономиката ни действаща. Като гледам как се прави бизнес тук, май и някои си го заслужават това от държавата. Говоря за пишман бизнесмените.

А иначе съм много против това да имаш апартамент с купени към него 1 или 2 гаража и да паркираш на улицата двете си коли, за да може да ги дава под наем за магазини или да ги използва за развиване на бизнес, бил той търговия или производство. Все пак стигнахме до това дередже с улиците и общински пространства, защото много терикати се навъдиха. Купил си гараж, а пък я държи на пътя, защото требва да си отдаде гаража, да му се цака нещо на месец. Ей за такива пишман-бизнесмени говорим тук. Това е дребна терикатия и е гадно за всички, които са около него в съжителство. За тези може да е преимно закона. Ако не е за това - то би било просто и чисто - убиване на малкия и среден бизнес, към което май се сремят от парламента. :)
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Това е една от големите грешки, когато всичко върви нагоре, всички яко почват да увеличват кредитите, защото всичко видиш ли е светло. Работа е там че една силна задлъжнялост да кажем повече от 0.6 коефициент пасиви към капитал, може да съсипе компанията, а работата е там че нашите пишман бизнесмени го дават през простото - за да увеличват печалбата увеличват задлъжнялостта към банките, по западен терпип - само дето финансовият им мениджмънт е с коефициент на интелигентност на 4-ти годишен.

Показателен е примера със стачката на фермерите - яко набълбукване и после при краткосрочно несъответсвеие вече готови да фалират. Имам приятел в една от големите банки, бачка като оценител на рисковия фактор на бизнеса/физ. лица вика ми онзи ден идва някъв и казва вие банките сте алчни виновни за всичко, няма плащам нека фалирате, щото сте алчни :D - почват да говорят и в последствие се разбира, че нашия е с 500 декара земи вместо си купи трактор за 20-30 бона, този взел трактор клас Ламборджини за по 300к, накупил си лични неща и чака сега на държавна субсидия, е да ама спира сега част от финансирания за няколко месеца, ама банката това не е грее и нашия бай Гойко не знае къв си го слага - вие за 22 години преход къв бизнес чакате - 65 години е била изтръгната всякаква инициативност на хората - запада си е имал 800 години преходи, промени на манаталитета, ренесанси и т.н.

А не е като да не се прави нищо за бизнеса държавата http://banks.dir.bg/2011/12/13/news10112797.html
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Според това, ковто става покрай мен съм на мнение, че голяма част от фалитите са на крадци на ДДС или друг вид измамници. Всеки ден чувам такива работи - един в затвора, друг банките го разчекнали... И на честните хора не им е лесно, но поне няма шанс да им секнат приходите за секунда, като на тея по-горе.

Много правилно http://www.predpriemach.com/member.php?u=6590blackout0826 е усетил нещата с кредитите, жалко че и аз се подхлъзнах по същия начин. :) Чак наскоро осъзнах каква глупост съм направил, но ще се оправим. Просто по метода - всички го правят, значи така се прави.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

За Гаражите: От една гледна точка това е поредният пирон в ковчега на малкия бизнес. А всеки знае че икономиката на една държава се крепи на малкия и средния бизнес (но тука в БГ олигархията е на почит).
От друга гледна токча, гаража си е гараж, и като такъв е узаконен. Предназначението му е да се паркира автомобил в него. И мисля че е крайно време да се ползва по предназначение!
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Те хубаво мислят облекчения ама бизнесо да ли ще изтрае до 2014? :mrgreen: Не сте прави, че само мошеници, крадци и селски тарикати фалират. Хората са бедни в БГ и като чуят за криза и се свиват само на хляб и кисело мляко. Много мои познати си фалираха доволно и не бяха селски тарикати, но удариха кепенците щото не им е изгодно да правят бизнес тук. То и аз ударих кепенците па не съм крал ДДС ама това е друг филм. :mrgreen:

Като ти намалее оборота щото хората си броят стотинките к'во правиш? Почваш да задлъжняваш към лихварски институции(БГ Банки) и доставчици или затваряш, слагаш слънчевите очила и Hello Miami! :mrgreen: В Софето и Варна (може и в други градове нямам наблюдение над цяла България) има малко живот из по-голямата част от страната е Resident Evil положението. Даже нали се роди и нов лаф - Северозападнала България. :D

Може и да бъркам ама те така ги виждам нещата, бизнес климата не у ред. :)
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Дай ми 2-3 фирми, и ми гледай сеира кви обороти бих ти направил, а да не говорим ако една от тях е експортно ориентирана за 3та фиктивна фирма на запад. Такава врътка са правят със стоково-матариални запаси - после ДДС се лее като изведро, което си поемат. Ами друг пример с изотавания на компнаиите, а най-красивото е изоточване на капитала на акциониретите на Борсите. Просто това навержда на бизнеса, че редица са се скатали. Кво е виновна държавата :D. Както същото при бягство към банките, само 1 банка да е шиткава цялата банкова система ще го отнеса и пак държавата на пангара :D :D :D На масата да им дадеш пари да управялват, но много повече от това което е нужно за оперативност- ще загубят парите от лош фин. мениджмънт и пак държавта не прави нищо и стачки :D :D :D, смешна е работата. Ама какво искате от един инжинер, дето не може си направи баланса на личното си умищество, бизнес ще ми прави. Няма умения, за комуникативност, не може генерира и управялва капитали, не може да разпределя капитала, и понятие си няма от правната част и счетоводната - само знае горе долу как се прави продукта и вече бизнесмен се пише :D .... моля ви се

А иначе цялата между фирмената задлъжнялост е около 200 милярда лв, но това е бруто начислявана, по номинал, реално е много по малко но няма как се изчисли - ако държавата си пусне в по-бързо време онези 2 милярда завещани от предишното правителство, дето нарочно прецака бюджета, та тези 2 милярда извънбюджени биха се завърятли и изчистят 50 милярда задължения.
 
От: От: няма вече да има гаражен бизнес

Като ти намалее оборота щото хората си броят стотинките к'во правиш?

Това и писах по-горе средна задлъжнялост, при кофти икономическа конкюнктура и фалит, но те са си задлъжняли преди кризата. По време на бума, всички тези с много кинти кредити, бяха мега големите бзинесмени, то във възход и идеот да си пак ще направиш продажби, та и те така . Един истинки бизнесмен мисли по-далече от идното тримесечие и като тегли няколко годишен кредит, калкулира и икономическите цикли и гледа точно като е шиткаво времето, да има доста кеш в наличност т.е. да е задлъжнял в граници, щото като спаднат приходите лихвите не се мърдат и така натък нашите са далеко, съвсем малка част имат акъл.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

На дребният и средният бизнес са му малко тези рестрикции мисля че трябва да се направят още няколко неща по въпроса - още веднъж да се дигне минималният осигурителен праг и да се въведе задължителна регистрация по ДДС още преди да са регистрирали фирмата. Също така мисля че към всяка фирма трябва да бъде назначен данъчен който да следи дали реално се чука на новите касови апарати с връзка към НАП.
До тези изводи стигнах като анализирам резултатите от последните избори явно хората са доволни от управлението и рестрикциите на управляващите и явно може и още.

ПП. Който чете мненията на участниците спокойно може да разбере кой никога в живота си не е имал фирма и още го харантутят мама и тате или се е набутал в някоя монополна фирмичка на заплата и доволно раздава акъл тип ситя на гладният не вярва
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Пак ли бе манта нямаш умора.

Кво трябва да направим да се отвърже фиска, да са изяде целия резерв, да се взимат Кредити от МВФ както това бе идеята на предишните, да се емитира всяка година по няколко милярда дълг, за да се покриват дефиците и накрая да св едигне ставакта на ддс с 3-4%, данъците и те пропориционално, на 80 години пенсия .... да продължавам ли? само и само някой на някой малки да им е кеф, работата е там като настъпи този момент, няма да имаме никва икономика и от одавана малкия бизнес ще е умрял(за сега малкия бзинес си го има или ти четеш някви страни червени брушурки) и Виденовата зима ще ти се стори като пролет. А за мин. праг яко спекулираш, а това с ДДС са глупости, дори искат увеличат прага, но трябва решение от ЕС. Нито сме УСА или УК да си позволим този номер с дълга, а и не напоследно сме във валутен борд, я те питам как трябва се действа тогава, ако по твой сметки се подобри с няколко порцента над средния разтеж, веднга ще гласувам за теб - като новия месия. Ето го и решението, цялостна чистка на целия съд и всички комисии който съблюдават икономиката и до по малко от година гледаш двуцифрени проценти в разтеж, само дето наш бойко, серго и всичко не ще, само на популизми го карат .....


П.П. Какво общо има държавата като някой е изтеглил кредит, който не може покрива?!
 
От: От: няма вече да има гаражен бизнес

На дребният и средният бизнес са му малко тези рестрикции мисля че трябва да се направят още няколко неща по въпроса - още веднъж да се дигне минималният осигурителен праг и да се въведе задължителна регистрация по ДДС още преди да са регистрирали фирмата. Също така мисля че към всяка фирма трябва да бъде назначен данъчен който да следи дали реално се чука на новите касови апарати с връзка към НАП.
До тези изводи стигнах като анализирам резултатите от последните избори явно хората са доволни от управлението и рестрикциите на управляващите и явно може и още.

ПП. Който чете мненията на участниците спокойно може да разбере кой никога в живота си не е имал фирма и още го харантутят мама и тате или се е набутал в някоя монополна фирмичка на заплата и доволно раздава акъл тип ситя на гладният не вярва

Аз предлагам да задължат всяка фирма с повече от три работника да назначават на щат и един данъчен.
За по големи фирми - повече щатове!
Разбира се заплатите на данъчните ще се плащат от предприемача!
Аз като изляза на улицата и не виждам да има недоволни хора?
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Амуне не 1 а 10 трябва да се назначат. 1 действаш 3 наблюдатели и още 2ма суперваизъри и така на две смени. Тогава може и да почне се протестира, системата квато е сега е лишена от стачки, явно щом никой не недоволства има защо, повече като се насилят може и се пробудят малките и средните, че и големите ама те от страх че ще им се развалявт игричките.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

А пък квото и да до няколко месеца с тази фискална интеграция, някой чичко от ЕС ще ни определя бюджетите и данъците и всичко...... Още по ще си го сложим от една страна и от друга малко по-справедливо ще е разпределнието на капитала, колко само те си знаят
 
Последно редактирано:
От: няма вече да има гаражен бизнес

Блеки точно хора като тебе визирах - и то не случайно
Заради хора като теб и изказвания като това което цитирам тая държава никога няма да се оправи и краха към който водят твоите любимци държавата ще припомни на мнозина Виденовата зима, само че тя тогава ще им се струва като зимна приказка.
Кво трябва да направим да се отвърже фиска, да са изяде целия резерв, да се взимат Кредити от МВФ както това бе идеята на предишните
Айде сега понеже много четеш обясни на аудиторията когато дойде ББ на власт колко беше резерва и колко е в момента
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Манта явно имаш някъв проблем, комплекси ли имаш не знам, нещо само за мен мислиш и визираш и така.

Отговори какво трябва направи държавата? - интелигентите хора отговарят, та и аз така:


Общ баланс ФР към 30.11.2008г

11 547 мил.

Общ баланс ФР към 31.12.2008г

8 382.2 мил.

Общ баланс ФР към 30.06.2009г

8 264 мил.

Общ баланс ФР към 31.12.2009г

7 672.9 мил.

Общ баланс ФР към 30.06.2010г

6 029 мил.

Общ баланс ФР към 31.12.2010г

6 011.8 мил.

Общ баланс ФР към 30.06.2011г

5 154.4 мил.

Общ баланс ФР към 30.10.2011г

5 342.2 мил.


Прави ли ти впечетелние, за 1 месец са изядени 3 милярда лв. Боко за 2 години и нещо 3 милярда го стопи във времена на 2ра рецесия от 3 години насам.

Та за 1 месец се изяждат пари за 2 години и нещо. Питал ли си къде отидохда тези 3 милярда за 1 месец?!?! Тези пари бяха още в началото на кризата, спокойно може се реформира всичко като имаше пари, както и да е. За какво ги дадоха, да не направиха нещо голямо?! 4-те магистраили до сега щяха са готови ако бяха ги почнали, но уви, нищо не дадоха с добавена стойнсот нищо не промениха, но ти на тях нивка сметка не държиш. Още бяхме на края на бума през 2008, можеха доста неща направят - но .... какво ти е мненеито за тях?

А иначе къде заминха, пенси, социални, магистрали, нови публични проекти - за финансиране на дефицитите на НОИ заминават за тромавата админстрация и не на последно място, за изплащане на онези кофти договори сключни накрая на 3ните, като сключиха с бизнеса. Та общо взето.

Виждам интелигентен ми се струваш, мисли малко трезво над нещата, махни ги тези пристрастрия и мен адски ме дразни бойко има супер много съотвестввия едно с друго, малко са нещата дето е свършил, каквото и да е положението не е толкова тежко, колкото би било ако 3ните бяха на власт - с изяден фиск, заради раздути социални и нивки реформи, теглене на кредити от МВФ и т.н. - Димитров и Овчаров диркетно говореха за кредит от МВФ.

Не на последно място да видиш, че обектвино се аргументирам, заразлика от нечии други пристрастия, S&P даде пример БГ за фискална дисциплина - виж какво става на запад, как яко накрая ще загубят суверинетата си редица държави само и само да ги спаси Меркел и Сарко, само дето още не е дошъл момента иска се пълна власт от тях. Има редица фактори, който са в наш ущърб, но въпреки всичко що годе е по-добро положението, от алтернативата. А и да не забравя, ако днес видя какви са исканията на бизнеса, много щеше ти стане кофти, не им е проблем касовия апарат, дори имат и график, кой кога да се нарежда.

Кажи си какво мислиш се прави по въпроса с политката на БГ, може в спора се реши нещо? Видимо си яко пристрастен към червените, но имаш в главата доста така, че може и нещо се роди накрая, пък видиш ли и някой депутат да чете този форум и вкара некой законов проект:D

А това кой какъв бизнес притежал и защо, не смятам ти доказвам какво имам и нямам, щом ти е наболяло като на въпрос, така че си мисли каквото искаш. Все пак всеки има правото на мнение.

Справа за ФР
 
Последно редактирано:
От: няма вече да има гаражен бизнес

Жалко че имаш претенции да си икономист - вадейки избирателно данни по скоро ще станеш политик.
Ако си беше направил труда да погледнеш и предишните години щеше да видиш че е нормално в краят на годината да намалее фиска (в краят на 2007 например е намалял с 2 милиарда), това се случва по едни съвсем обективни причини които не смятам да ти ги обяснявам защото това се учи в десети клас (като казах клас - какво стана ти завършили)
Нормално е в предизборна година да се харчи малко повече, не е нормално обаче да харчиш готови пари и да се биеш в гърдите колко си велик, защото Фиска удари дъното и вече няма какво да се харчи не ми се мисли какво ще стане другата зима.
Още повече че до тогава вече тотално ще е смазан дребният и средният бизнес (та по този повод се сетих какво стана с нефтохима тази година ще отчете ли печалба или пак ще е на загуба както през последните няколко години от както твоите любимци са на власт)
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Е добре Манта убеди ме, оставам апокалипсиса за теб и твойте кръгове, лошото е че такива като теб вече за 3 година го чакат и все не идва.

Явно няма получа за кой ли път, отговор така, че няма кво се говори с теб. А по детинските ти закачки, за класове и т.н. си проличва и нивото ти.

Пак ти казвам точен си, за много неща ми е било интерсно да чета какво си мислил, но дойде ли политика и на кръв гледаш, не знам защо - явно някой ти е развалил играта или бизнеса ти е яко е ударен от кризата и не знаеш кво да правиш, каквото и да е не смятам за уместно ти падам на нивото.

А 2008 не бе предизборна година, не знам за кои избори мислиш но трябва са селски щото през Декември месец няма избори, а особенно през 2008.

Ако следваме твоята логика, през 2010 резерва е трябвало да бъде с отрицателн знак. Видял съм всички данни от 2003, само дето от 2009 2010 а и сега 2011 за 1 месец не съм видял силово изяждане на резерва в размер на 2-3 милярда, а и да не говорим в най-ниско продуктивния месец -Декември. А като те и знам теб ако бойко бе изял 3 милярда за месец, както ти казваш обективни причини, дето няма никакви материализиралани ползи, освен пълнене на гушите на СърГеЯ, сигурно да си го линчучвал, но както и да е ....

Не знам за химията, но Химимпорта, Монблан, М+С си реалзиират за сетен път печалба, странно как не са фалирали нали?!


Ако решиш да ми отоговриш на някой от въпроси, може да продължим на ЛС, безпредментно е се води спор на политическа вълна, при положение че единия само плюе.

Хайде със здраве, толкова от мен по темата
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Не се притеснявай за падането няма как да паднеш на по високо - гравитацията какво да се прави
На ЛС не мисля да ти пиша щото не си ми любовница, а и тука може хората да ти гледат сеира с изказвания от родът на това
А 2008 не бе предизборна година, не знам за кои избори мислиш но трябва са селски щото през Декември месец няма избори, а особенно през 2008.
Смех смех смех - ако и от борси отбираш толкова мани мани
 

Горе