няма вече да има гаражен бизнес

testkiwi

Well-Known Member
какво мислите?
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/12/11/da-otvorish-magazin-v-garaja-veche-ne.146191

т
ия герб тъпи ли са или да?

гаражите са им проблема, пускат убийците от корумпирания съд пък гараижите, балконите дето са остъклени и торентите са най-големия проблем на държавата! най-некадърните идиоти са тия от герб, прав ли съм? в панорама тоя водещия много ме изкефи оня ден как го затапваше тоя дянков! много прост тоя дянков бе, ужас.... и си чете някакви книжки в парламента като се прави на важен. може ли такъв темерут? такива в камбоджа направо..а тва е от друг филм :lol:
всеки, който иска да започне бизнес трябва да си приготви пари за офис в бизнес парка на тоя новия президент сигурно :)

а в сащ, всеки бизнес почти започва от гараж, за това тук няма да има епъл или гугъл,щото бойко не дава да започнеш от гаража!
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Че то по таз логика въобще да се спира бизнеса... Тези са пълни малоумници.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Е и какво ако съм си направил гаража на офис или го използвам като склад и си въртя бизнеса от там какво ще ми направят

Някой комшия ще се оплаче и какво да не ми затворят гаража

Аз решавам за какво ще го използвам, ако искам и ще живея в него

Виж за магазин там има човеко поток и трябва да се въведат някакви норми, но за работно помещение (офис) или склад е пълна идиотщина
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Е то съвсем се уляха, имаме един гараж на времето беше компютърна зала, направен е с плочки, има си даже санитарен възел, климатик и т.н Сега го даваме под наем и хората го ползват за склад за дрехи, ако го въведат това отиде работата, пък и доста хора са почнали така.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

за тези в заварено положение не важи. само за новите
 
абе нали в бг се се построиха огромни офис сгради ясно е че искат да ги напълнят и закона е лобистки вероятно натиска е от тези който са построили офис сградите и моловете (почти всеки мол предлга и офиси )... имаме пренасищане на офис площи и търговски площи ама няма какво да се направи за съжаление... или всъшност има ако имате нещо за промяна на статут трябва да действате много бързо преди да е влязал в сила закона след въвеждането му няма да може

В закона има и идея която е полезна като се забрани преусториството щото мен например ме притесняват жилищата в центъра на СФ които са преустроение на магазини.... (притесняваме стабилноста на тези сгради на който са им избити стените....

а иначе този закон се очаква отдавна още преди няколко години се заговори за него ... затова един познат който си строеше къща приземния етаж му е официялно по проект със статут на магазин/заведение, защото му беше ясно че така ще стане и ще е по лесно да си паркираш колата в магазина / заведението отколкото да си направиш гаража на такова
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Според мен тази мярка е крайно не нужна. Все пак кой не е ял баничка от гараж? Няма смисъл да затварят гаражчетата, поне според мен.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Поредното доказателство, че българската държава е враг на малкия и средния бизнес, както и на гражданите си. Няма кой да каже на малоумниците, че именно малкият бизнес е в основата на всяка успешна икономика по света и трябва да се стимулира с всички възможни средства по време на криза, а не да се закопава.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Аз пък съм ЗА. Писнало ми е разни гаражни фирмаджии да ми вдигат чистачките, когато съм спрял на пътя пред невзрачния им бизнес обект. Пречел съм бил на товаро-разтователните им дейности, а и на клиентите им да ги намират. - Пълен смях!

Сравнението с Аpple e много не на място. Едно е да започнеш бизнес в гаража си, а съвсем друго да го развиваш там.

Когато се опаричи тукашния гаражен търгаш, вместо да вложи в по-голям обект, който да е по-удобен и за него и за клиентите си взима на лизинг некое мерцИдесЧИ. А да, и задължително спира мерцИдесЧИТУ вертикално пред търговския обект, на чийто затворени врати гордо е изписано: ГАРАЖ! НЕ ПАРКИРАЙ! ПУКАМ ГУМИ!

steve-jobs-garage-new.jpg

13_1.jpg


В ЗУТ ще се въведе и мека забрана за продажба и отдаване под наем на гараж или паркомясто. Първо те трябва да бъдат предложени на останалите собственици в кооперацията и едва след техен отказ може да се пласират на външни лица.

Това обаче е пълна простотия...
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Пред гараж не можеш да паркираш без разрешението на собственика без значение дали е магазин или си е просто гараж. Нещо се губи логиката ти.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

То Google е тръгнал от гараж реално. :)

Ако има тук бизнес по-голям от този да ми звънат "умниците" от парламента.

На мен ми прилича някой да си е платил (строителни предприемачи) за закон, в който да ги забранят, за да могат да започнат да им се харчат техните "инвестиции". Простотия на макс. Нека после няма корупция. :) Да сме живи и здрави всички и Господ акъл да им дава, кактос е вика.

П.П": Днес.бг пак с 3-4 абзаца обясника положението. :D
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

такива в камбоджа направо..а тва е от друг филм :lol:

Ако бяхме поне малко немци или германци тези нямаше да могат така лесно да затрият гаражния бизнес. :lol:

Аз не съм им фен на гаражчетата, но не ми и пречат - като им внася пари в хазната и на тях не би трябвало да им пречат. От Брюксел явно не са им казали, че малкият и средният бизнес им трябва и затова гледат да се отърват от него. :mrgreen:
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Идеята не е ли съвсем различна ... какво общо има с бизнеса ... логично ли ви е някой да си направи гаржчето на магазин и да го дава под наем а в същото време да не можеш да минеш по улицата нормално от двете му паркирани там коли ... кой ти бърка бизнеса дева ... наистина се направиха доста бизнес и търговски обекти и за самия бизнес е по добре да бъде поместен в такива. Влизах в търговкия обект .. има си къде да паркираш , има избор защото има и други такива. Общия човеко поток нараства .. Има повече клиенти и избор за всички ... а на всеки който му харесва че всички фасади са преустроени на кой как му е паднало .. че няма къде да си паркираш колата или да минеш пешеходец през напаркиралите по некой тротоар глупаци .. той си е за тази държавица .. щото в белите такива това нещо не е позволено .. да направиш преустройство или каквото и да било несъобразено не само със сградата а и с градската архитектура .. е невъзможно.... а точно в молмента празни офиси и търговки обекти бол ... ако отворя офис предпочитам да не ми е в гаражчето .. сега да ви кажа и за мой съсед който е на 20 м от мойта къща .. реши че ще прави гаража барче .. е не само че изля цимент да завземе тротоара с маси а и изля и легнал полицай да му минават бързо колите от там .. толкова е "законен" че и аз не знам как не съм докарал някой от общината да го "озакони" .. . за бизнеса освен привилегии трябва да има и правила в тази свободия и безхаберие ..
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Логиката ми е желязна, затова съм ЗА такъв закон. Или имаш гараж или имаш сергия, не може да ползваш привилегиите и на двете. Пред "истински" гаражи никога не спирам, затова обикалям през 3,4 пресечки за да си намеря място.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Не мога да ви хвана логиката да псувате тези с гаражите, че няма къде да паркирате (не ги защитавам, както казах не съм им фен) не са ли виновни едни други хора дето ви прибират данък за колата? :wink:
 
От: От: няма вече да има гаражен бизнес

Не мога да ви хвана логиката да псувате тези с гаражите, че няма къде да паркирате (не ги защитавам, както казах не съм им фен) не са ли виновни едни други хора дето ви прибират данък за колата? :wink:
Mоже и да греша , ама данъците за колите не са ли пътни данъци? Не съм чувал целта на тези данъци или част от тях да е за правене на паркинги :)
Аз съм абсолютно ЗА гаражите да са си само гаражи и нищо друго.
 
От: От: няма вече да има гаражен бизнес

Mоже и да греша , ама данъците за колите не са ли пътни данъци?

Влизат в бюджета на общините и вече за какво ги ползват нямам представа.

Не съм чувал целта на тези данъци или част от тях да е за правене на паркинги :)

Те май и пътища не правят с тях ама това са незначителни подробности. :mrgreen:
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Айде да им е честито на собствениците на новооткрити и пустеещи офиси. Горките най-накрая ще могат да си върнат кредитите към банките.
 
От: няма вече да има гаражен бизнес

Само ви казвам жилищна сграда и от там си правете иводите - това си е гараж демек цивилизованите го изполвзват си вкарат колата там - некви квартални изцепки че са минавали си е отделно. Хубавото е че живея в блок с подземни гаражи та и около нас блоковете същите и тротоарите и улициете са малко по празни, А в тези сгради, партерните етажи си има по-големи бизнес площи или офиси, но статут е различен - то ще се окаже голям процент в заверно положение и ще се измъкнат - ясно е това е ново перо за правена на малко кинти, но от друга страна малко циганията ще се облагороди.
 

Горе