ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

ще чистите ли България?


  • Общо гласове
    34
  • Poll closed .

nortrant

Well-Known Member
тази статия заслужава да я линкна - Защо няма да чистя България за един ден?

:D


уж не е кампания само на БТВ - а май само те я рекламират :lol:

защо ще чистите точно тогава? не може ли на следващият или предния ден ?
защо ще се включвате в кампанията и после тези от БТВ да се бият в гърдите, че са изкарали хората да чистят?

Аз не!, няма да позволя да ме използват за тяхната кампания и да ме снимат до като чистя!
 
Последно редактирано:
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Няма да се включа поради липсата на време.
 
Ще се включа, но ще си чистя със съседите, а не с някаква корпорация правеща безплатна реклама на марката си с иначе така добрата идея. ;)

Нищо лично телевизията, но все пак е редно да не ми обясняват как е моя отговорност. Защото тяхна е пък да правят инициативата така, че да достъпна за всеки и в същото време да не налагат бранда си. И като знам какви позьори да повечето ни "звезди", ще излязат, ще вдигнат 2-3 боклука, ще ги снимат и ще си ходят, та това е тук. Като миналата година.
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Аз ще чистя кабинета на ББ

576204_221559757956986_862032938_n.jpg
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Не, няма. По много причини. Първо, че не ми харесва идеологически - това си е кампания пропагандираща несъществуващото нещо наречено гражданско общество и внушаваща на хората, че е важно да поемат инициативата в свои ръце, за да променят нещо, като в същото време игнорират тотално причините за това нещо. Като например да търсят отговори на въпросите - плащаме ли данък смет и защо ако плащаме някой не си е свършил работата, и най-важното - къде са органите съблюдаващи спазването на закона и защо се допуска тази свинщина? От какъв уй плащаме, а после ще ни карат да чистим нещо, за което сме платили? Защо бездействат по въпроса с кучетата, които ровят и разнасят боклуци, защо позволяват на клошари да ровят из кофите за боклук?

Второ, бях го писал някъде тук, но миналата година боклук беше събран, ама не го извозиха няколко месеца, като междувременно казаните пламнаха мистериозно една вечер. Айде стига толкова популизъм.
 
Последно редактирано:
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Платих прекалено много данъци на държавата, за да върша после нейната работа...
Моето задължение се изчерпва с това да пазя чистота на обществени места. За останалото съл си платил данъците, така че държавата да си свърши работата!!!
 
Защо ли силно вярвах, че една такава кампания трябва да плъзне по всички медии и сайтове, на които хората се доверяват и има харесват. Всяка една такава кампания не мисля, че е добре да се пуска само по комерсиалните медии, които само ламтят за пари и пазарен дял. Но те си знаят най-добре.

Реално е инициатива на:

Кампаниите са част от глобалната инициатива Let's Do It World.

Само се чудя защо на страницата letsdoitworld.org/countries страницата daizchistim.bg редиректва към сайта на бтв? :) Явно пак е част от гениалния маркетинг на организаторите извън БГ? :) Само тук умниците си имат страница, другите държави си имат добре обособени сайтове. :) Чук без дръжка направо. Явно толкова им се плаща за поддръжка и развиване. Но какво от това, да му мислят ония естонци. :)

Както се вижда също ние сме едни от убавците, които нямат twitter, youtube, flickr.com. Знам, че BTV са големци, ама чак пък да имат по силен канал от споменатите сайтове? Не знам, явно аз съм нещо в грешка с това. :)

За което е кандидатствано или с проект, който друга медия едва ли би могла да се уреди по милион причини, или е поредната "добра" бранд стратегия. На мен лично ми е все тази, щом това са решили от горе, значи така го виждат те. Аз лично ще изляза и ще изчистя всичко, което е около нас, като в този ден ще се надявам някой от съседите да се включи. Не за друго, но поне да можем да покажем (ентусиастите като мен), че малко чистене не е излишно. Защото каквото и да говорим, никой не мърси и хвърля, пък седи мръсно. :)
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Няма да се вкюча има си хора на които им се плаща за да вършат тази работа
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Аз ще чистя кабинета на ББ

576204_221559757956986_862032938_n.jpg

Ако ще се чисти тоя кабинет и аз се включвам иначе не. :D
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Ще чистя по молба на мой приятел да му окажа помощ.
Иначе изключено - не ми влиза в разбиранията някак си. Не цапам, плащам си данъци, а и защо трябва да се лекува симптом?
Като се изчисти сега какво ще стане? Прасетата ще спрат да правят кочини ли?
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

И аз съм твърдо против. То сме точно на това дередже защот се чисти само 1 път в годината и то с цел популизъм. Този данък смет за какво се плаща, за правото да си изхвърляме боклука и после да си го чистим ли? Другият проблем, че има олигофрени, които си изхърлят боклука където им падне, да ги хванат тях да чистят. Има и друг начин за решаване на проблема, хора му викат обществено полезен труд. Всички хванати за дребни кражби, каране в нетрезво състояние и подобни провинения, вместо да ги пускат да ги хванат 2 дни в седмицата за 1 месец да обикалят по 1 час и да събират боклуци и ще се реши проблема. Хем чисто хем по-малко провинения.
 
Има приятел, който всеки шибан път му правя забележка като си хвърля фаса през прозореца. А той ми отговаря "плащам данъци, има кой да го изчисти". Да, много убаво, само дето винаги е мръсно, пък нека има кой да го изчисти. Цялата мизерия си я правим ние, не са дошли от съседна Гърция да ми мърсят, макар, че някой туристи идват точно за това - да правят свинщини. Но тук пак държавата им го позволява, както и не съм чул за нито един глобен за изхвърлен отпадък на улицата. Тия данъци за какво ги плащаме. За да може пак да си чистим. Аз лично ще си изчистя, спор в това няма. Даже ще се заредя от рано-рано. Но по никакъв начин не искам да ми се обяснява по телевизията как:

- това е моята инициатива;
- как било модерно (както е мотото на кампанията)
- не искам да ми излизат с корпоративни лога, казвайки как били за идеята;
- как ще излязат всички "ВИП"-ове да чистят. Да, ще излязат, за по 1-2 снимки и кой от къде е;
- да се включват служители на въпросната медия и да обясняват как намеренията им били много чисти. Ако беше така нямаше да има централизирано лого и сайта да се намира на сайта на медията. Действията им по нищо не ми приличат на нещо направено "за идеята";
- да се молим да се включим. Ако забележите хората са много въпроси на сайта им, всеки се чуди кои му е разпределител и т.н.


И нека поговорим за това как няма кой да чисти, защото колкото и да сме прасета, доста добре ни изстискват с данъци, цени и акцизи. В друга държава с такива данъци и цени, щяха да ходят след нас и да събират всяко боклуче. Говоря го на база цени и средна заплата на човек. И то официалната средна заплата, защото нали уж нямаме сива икономика. ;)

Имаме си няколко милионера, концесионери на боклука и купчина престъпници без работа. И двете по един или друг начин се издържат с нашите пари. Това е може би една от топ причините да се гледа на такива кампании толкова зле. Особено от честните хора, които не са малко. ;)

Нищо против, аз ще чистя, казах го. Но щом си е тяхна и те си я организират, сами да си я правят и сами да си чистят.

В поста, и по-скоро коментар под него, някой се изказа тъпо - каза, че само Държавата и БТВ имат тази възможност да хостват такива кампании. Това е така, до някъде. Но нали се сещаме всички, че 2те институции от доста време са си заедно и не само в кампании. Те хубава ще хостнат такова нещо, но какво от това като и към двете респекта е паднал и то много. Все пак, за да повярваш на някоя капания, ти трябва да имаш доверие на самия източник и организатор. Този момента се губи леко. Но нищо, явно са си го знаели от там. А ако не, и те по нищо не се отличават от другите "експерти". Говоря през призмата на маркетинг процеса, защото от там нещата започват да не изглеждат добре.
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Кампанията е доста интересна, бих се включил и се надявам много хора да се включат. Това с има кой да чисти е глупаво, сами унищожаваме планетата си.
 
Re: От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Платих прекалено много данъци на държавата, за да върша после нейната работа...
Моето задължение се изчерпва с това да пазя чистота на обществени места. За останалото съл си платил данъците, така че държавата да си свърши работата!!!

Абсолютно си прав. Плащам ли си данък смет- плащам си, опазвам ли околоната среда -да ( все пак не искам да живея в кочина ). Миналата година се подведох да отида и какво се случи - организацията тотално куца, пликове и ръкавици намятани в едни кашони, за кой има за кой няма... всичко е един PR, точно в един ден ли трябва да се изчисти, неможеше ли цяла година по един час да отделя всеки, вече щяхме да сме забравили, но не така бтв ще си направи един приличен green PR...
 
аз твърдо протестирам срещу всичко където пише БТВ

няма да им простя още дълго за позицията по казуса Катуница
 
Последно редактирано от модератор:
От: Re: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

аз твърдо протестирам срещу всичко където пише БТВ

няма да им простя още дълго за позицията по казуса Катуница

You must spread some Reputation around before giving it to coolice again.

Напълно съм с теб!!!!
 
А за градинката около блока и улицата нашият вход е платил допълнително на чистачката измете даже вътрешната улица зад блока в частта на наши вход

като все си мисля че улицата поне е здължение на чистота ама явно в тази държава е така :)
 
От: Re: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Аз предлагам си пуснем един наш общ проект под мотото "Да не замърсяваме България повече" (за да не се налага да си я чистим)! :) Всеки като даде по левче две и линкче едно две и айде минахме бунаците, поне ще е с добра умисъл!
 
От: ще се включите ли в инициативата на BTV на 12-ти

Не, защото това няма да промени нищо и е загуба на моето ценно време. Единствения начин да се промени каквото и да е било на тая планета е като се промени характера на хората. А това не става с намеса от вън, а с желание от вътре във всеки един от нас.
 

Горе