10 Топ Съвета За Придобиване На Обратни Линкове (Backlinks)

CrAzY-MaST каза:
MacTeP каза:
CrAzY-MaST каза:
MacTeP каза:
varnaboy каза:
А като си създавам акаунт в даден форум и си сложа сайта в полето на профила homepage или yoursite тва брои ли се за добър линк или не се смята от Г.

Много си зависи. Ако искаш да точиш PR, някой линкове от форуми могат МНОГО да ти помогнат

а аз се чудя ако повечето линкове са с малък или никакъв PR дали това няма да се отрази зле на PR-то ти ?


НЕ

хмм, добре мерси
питах, защото някъде някой имаше някакви теории, че многото линкове от ПР0 примерно могат да ти смъкнат ПР-то :)


Тогава google нямаше да е PR10 ;)
 
:shock: Що за мнение е било това? PR0 + PR0 + PR0 + .... дава повече от нула. И никога не смъква ако си даже PR4 - даже го засилва. Всеки линк е голямо предимство, независимо от PR-а. Но има значение от къде. И на колко натрупана страница с други маймуни са те сложили. :wink:
 
Добре момчета, много хубава темичка... изпълнил съм много от съветите, да не кажа всички и сайта ми е с ПР -1 (даже не можах да повярвам, че има такъв ПР)... някакви идеи на какво може да се дължи и как мога да го поправя?
 
Еми сравнително добре се ранквам...
сайта е от подписа ми - фенсайт на Черноморец

за ключови думи "фенове черноморец" е на второ място
за ключови думи "фен сайт черноморец" е на първо място
за ключови думи "черноморец бургас" е чак на двайсто
за ключови думи "сини акули" на първо място
за ключови думи "blue sharks" не се класира на първите 10 страници...

така че като цяло съм доволен от класирането в търсачката... ама защото навсякъде се говори за ПР, та гледах там през някаква програма (която пак тук видях) и тя ми отчете ПР -1... та кога ще мине Г. да ми даде реален ПР и от къде най - точно да си го видя
 
Грешна програма си избрал. http://www.seoinstrument.com даде нула

А за пр говорят само тези които не разбират ако питаш тук или в сео форума ще ти кажем следното: някога беше много по важен за ранкването ама сега не е... Да не ти пука за него като се ранкваш добре. на следващяият ъпдеит ще получиш ....
 
Бате, гледай позицийте си а не ПР. Все пак всички си търсиме фри трафик от търсачките, независимо от какви думички ще дойде (говориме за производни на основнатата ти, все пак.:) ). ПР е просто хубаво да е висок, заради някои предръсъдъци на определени оптимизатори - те залагат на идването на линк лъм сайта им от висок ПР, аз лично залагам на сходният контент. Всеки според разбиранията си. :)
 
Мерси за изяснението тогава... и аз заложих на сходен контент при получаването на линкове. Та значи този ПР няма никакво приложение, така ли? Защо изобщо е на топа на устата не мога да разбера..
 
Значи, сложил съм в подписа си в Ubuntuforums.com и трите сайта дето съм ги направил: http://ubuntuforums.org/member.php?u=372834
Имам около 200 поста там и нарастват. Това означава ли, че гугъл ще зачита линковете по отделно ? В смисъл няма да зачете 3 линка, ами 600 ?
И... PR = Page Rank ? И от къде да си намеря колко е моя ?
 
Защото има маса ниско качествени директории известни още като линк ферми във всякакви разновидности, които са в блек листа на Гугл и на другите търсачки, и когато те линкват към теб определено правиш лошо впечатление ;-)

по мои данни не са само директории , и в СЕО-то се наричат Bad Neighborhood - но да си кажа правичката в СЕО съм малко начинаещ :)
 
Има ли значение като оставям коментари в блогове на кой постове да го правя. На по-стари или по-нови?
 
ако е без нофолоу има смисъл ако е с нофолоу коментираш нови статии по големи блогове и гледаш да си от първите коментирали ще получиш посетители :)

Не се боря за посетители лол... искам PR. :D
 
От: 10 Топ Съвета За Придобиване На Обратни Линкове (Backlinks)

Дам.. относно точка 2 от списъка на блинки само да вметна, че е важно да напишеш смислен и информативен пост. Чак тогава някой ще помисли за линка поставен под името ти. ;)
Преди като си оставях линкове по блоговете съм мислил по 3-4 минути как да изкоментирам дадена тема така, че да хване окото. И до ден днешен си има ефект. :)
Коментари от типа "яко" или "и аз мисля така" ще бъдат с НУЛЕВ ефект, а и в най-лошия случай ще бъдат сметнати за спам.
Друга класика при коментирането по даден проблем е да се напише въведението към guide или статия от блога ви и да кажете "more info on my site" или нещо от сорта.

Що се отнася до ПР колкото и да си е изгубил силата, все още има някакво значение. Както и да мислите за ПР, поне за бек-линковете предлагам да се набляга на качеството вместо количеството. Сега работя по преструктуриране на сайта ми (да си организирам по-добре съдържанието и категориите) но имам над 500 входящи линка и съм ПР2. Което ме навежда на мисълта, че и структурата на сайта играе роля до известна степен.

И ето го въпроса: Събмит на под-категория от сайта? Счита ли се като "дълбок" линк и въобще приема ли се от дуректориите?
 
От: 10 Топ Съвета За Придобиване На Обратни Линкове (Backlinks)

Извинявай, може ли да ми разясниш виждането си значението на PageRank-а днес за един сайт.

За линковете от под категориите, те са най-яките всъщност. И пак да си припомним, линкче от статия измежду текст - бижу!
 

Горе