1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Не съм изчел всички коментари, но повечето изчетох.
Има начин да се монетизира клип, дори и да си от България, няма как да те сбарат и да ти баннат акаунта, защото те искат да печелят от теб: ето тук съм обяснил някои неща: http://www.youtube.com/watch?v=Rl3rEIDJIsA, само че там обяснението за старата версия, но под клипа в информация е обяснено за новата версия.
А относно парите, ако клипа ви е за българска аудитория, няма да печелите повече от 0.50 до 1.00 евро на 1000 гледания. Ето тук съм обяснил как се печели от ютуб: http://www.youtube.com/watch?v=jF0j0GXARlM, ако има някаква голяма промяна моля да ме извините клипа е правен преди повече от половин година, но все пак следя и не съм видял някакви драстични промени.

Общо взето за да правиш пари от ютуб, клипа ти трябва да търси англоезична аудитория, както и да е авторски, да не използва музика без разрешение на автора (нещо което никой няма да разреши, но пък ютуб няма да ти монетизира клипа.)

Ако някой се чуди за нещо и има конкретни въпроси, може да ми пише в канала на ютуб, че тук не влизам толкова често и ще трябва да почака.

Другия начин за печелене пари от видео са игрите, клипове в ютуб, както и такива в twitch, но там трябва да си одобрен от някоя гейминг нетуърк, като в повечето взимаш 60% от печалбата, а те 40%.
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

За да качваш клипове от игри в YouTube и да ги монетаризираш ти трябва изрично разрешение от издателя на съответната игра. В Twitch може се печели от стриймове на живо, но първо трябва да си много добър и атрактивен геймър, а после трябва да набереш и редовни зрители.
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Не нужно да имаш изрично разрешение от производителя на играта, достатъчно да влезеш в някой gaming network, но първо трябва да те одобрят, в twitch за да стриймваш ти трябва добър интернет, добра машина и след това да си намериш фалоъри, както казваш да си атрактивен. Но за да печелиш от клипове в ютуб не ти трябва изричното разрешение на производителя...
т
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Напротив, нужно е изрично одобрение на канала и то не от производителя, а от издателя на играта. В повечето случаи това са различни неща. Ако качваш в канал на геймърска мрежа все едно имаш разрешение, тъй като те вече са получили такова.
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Хммм, интересно тогава как си имам сумати гейминг видеа от над 3 години на канала си без никой никога да ми е прави проблеми за самото видео. Е за музиката - да, разбира се. Пример: http://www.youtube.com/watch?v=LXT_y7qBc14
Някой от видеата са дори от турнири, пример - http://www.youtube.com/watch?v=Vf45oASIDe0 - 620к преглеждания. Не са го видели? Едва ли. А е директен запис от stream-a им което 'уж' не е законно и 'уж' не трябва да може да се монетизира.
И двете посочени видеа си ги монетизирах без проблеми, е когато имах адсенс де, но той бе суспендиран заради сайтове, а не YT.

Наскоро се опитах да направя всичко както си трябва. Свърза се фирма с мен, подписахме уж някакви online договори, водехме дълги дискусии с партньорската програма преди това, уж плащат повече от youtube, иии все още си чакам каквото и да е развитие.

Отделно, на един друг акаунт си имам видео с 4мил преглеждания, запис от американска новинарска станция, но понеже си нямат официален канал в youtube и следователно не са директно партньори, все още не са ми показали червен флаг.
Ако някой някога е взел съгласие от някоя фирма да им показва видеата и/или игровото съдържание (game content) да сподели.
Да, ако реши да се заяде някоя фирма, може да да го направи и да ти посочат видеото като не лично творчество при което се губи монетизацията на текущото видео, като можеш да dispute-неш това становище. през които период може да вземеш съгласие от дадената компания или негова партньорска такава и да си възвърнеш правото за монетизация.

Моят съвет е да си качвате видеа, дето вие сте ги заснели и/или сте сигурни, че поне аудиото и видеото не са на някого другиго (например VEVO, и за музика и за видео).

Ето и малко комично и леко тъжно: тъй като много хора като Вас са наплашени, че трябва да имат права да качват видеа на записи от игри, хората решиха да злоупотребят с това.
Има/ше бая народ, свързва се с някоя от партньорските програми на YT, качва някоя видео, качено преди това на някой друг акаунт, като оригиналния собственик не е указал, че е собственик на видеото, мошеникът клика на линк 'Claim this video', при което му се предоставят пълни и еднолични права за монетизация само и единствено на него, като приходите натрупани до момента за текущият месец (май, не съм сиг.) отиват в акаунта му, а всички следващи долари от това видео отиват директно в кесията на мошеника.
Не мога да намеря в момента точен линк, но има бая информация по въпроса, ако някой се разрови.

Ето по-прост пример. Нормален човек с ниска компютърна грамотност качва клип в Youtube. Видеото избухва. Прави примерно 5мил. преглеждания за месец. Междувременно 100души го reupload-ват, генерирайки още 5мил. преглеждания. Това са г/д 15-20к евро.
Потребител, който е в партньорска програма, изтегля видеото от УТ, качва го на собствения си канал, указва, че е собственик и обира парите. Ако не всичките натрупани до момента, то поне всички последващи пари са за него.
Виждал съм го лично, с мен се случи и слава Богу човека ме предупреди, че е подал иск, че 'уж' бил собственика на видеото (само дето на канала му видеото е с по-ниска резолюция от видеото на моя канал... ама нейсе, ест. подадох жалба, върнаха ми: Йок бре!), и ме посъветва да си го сваля.
При което го направих и бе бая мъдро решение, тъй като ако изтриеш видео от УТ, което в последствие стане copyrighted ти не губиш нищо - нито парите, нито получаваш червени точки от УТ.
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Няма такова нещо, нали и това правя. Правиш си канал, качваш видеа с игри, събираш си аудитория и кандидатстваш ТВОЯ канал да влезе в някоя гейминг мрежа, която се занимава с авторските права на играта. Ти не качваш игри в техен канал, качваш си в твоя, просто рекламите на адсенс минават през този гейминг нетуърк. Проблема е да намериш гейминг нетуърк, която ще одобри канала ти. Изричното разрешение от производителя/издателя важи тогава, когато искаш да печелиш 100% от кликовете, докато при другите е 60/40.
 
От: 1000 % ГАРАНТИРАНИ ПРОХОДИ ОТ YOUTUBE (ADSENSE)

Като качвах едно видео в youtube ми излезе най-отгоре в синьо"Monetize your videos and grow audience!" това означава ли, че искат да съм им партньор или излиза при всички това съобщение ?
 

Горе