7 Топ Съвета за Успешен Афилиейт Бизнес (Affiliate Business)

Blinky

Owner
Няма значение дали продаваш собствен продукт или промотираш Affiliate Program, мове да печелиш от продаването на афилиейт продукти.
Продаването на афилиейт продукти ви позволява да създадете повторни продажби, по простирането на цялата ви продуктова линия.
Ако искате само да продавате афилиейт продукти, макар че е решаващо създаването на Уникална Продаваща Промоция - Unique Selling Proposition (USP). Като бизнес, имате нужда да се отличите от останалите.
По долу са седем неща, които можеш да направиш за да си помогнес за по-бързото изграждане на афилиейт бизнес (affiliate business).

1. Предпазливо изберете вашата ниша.
Има две неща, които трябва да направите тук: Напишете си всичко, което ви интересува. Знам че има хора, които започват какъвто и да е бизнес и нямат проблеми с продаването. Хубаво е да пишете за неща от които наистина се интересувате - така няма да ви обземе скука. И тогава направете анализ за ключовите думи.
Изберете вашите ключови фрази. Колкото по-малко са сайтовете по темата, и по-висока е цифрата на търсене, толкова по-добър ще бъде избора за граденето на бизнеса.

2. Изгради Уебсайт.
Докато градите вашият афилиейт сайт, ще искате да изберете съответната афилиейт програма ( Affiliate Program), коато съвпада с темата на сайта ви. Напишете ревюта, прибавете статии към сайта си, и дори можете да си имате и Блог.
Между другото, може да използвате и блог вместо сайт. Може да създадете сайта си използвайки всякакви HTML или PHP едитори. Също така ще намерите много скриптове, които може да използвате при правенето на сайта си. Много афилиейт програми - Affiliate Programs - Като Amazon и Ebay и не само те, имат скриптове които магат да се използват.

3. Прибавете постоянно ъпгрейтващо се съдържание - content.
За новите собственици на сайт, това вероятно е най-трудната част. Как се запазва сайта свеж?
Много сайтове сега използват т.н. RSS feeds, и много афилиейт програми предлагат RSS feeds, които може да сложиш към сайта си.
RSS feed и просто парче от кода на търсачките, което е ъпгрейтнато. Можете да ги интегрирате в сайта си и да предоставяте ъпгрейтващо се съдържание за посетителите си.
Не само че ще ви помогне за добрата позиция в търачките, но ще даде причина на посетителите да се върнат. Въпреки че търсачките са важни, но вашите посетители са по-важни, защото те са тези, които ще купят от вас.

4. Изгради лист.
Много се е говорило за това колко е важно да се изгради лист. Ако създадете лист от хора, заинтересувани в това което продавате, и ако ги маркетирате често, то евентуално ще направите пробажби. Макар че има и други аспекти на това.
Когато правите лист, вие рециклирате трафика. Правите трафик, който работи за вас. Това е доста важно. Като напомняте на останалите, че сте там, продажбата е възможна.

5. Напишете ваши материали за продаване.
Въпреки че много собственици на афилиейт програми ще ви предоставят материали за продаване, по-добре е да си напишете собствен. Повечето нови афилиейти (affiliate) използват това което афилиейт програмата - affiliate program предлага. Проблемът тук е че материала или рекламата може да е била ползвана хиляди пъти. Повечето ще избиягат, като видят същият материал по темата.
Не е нужно да имаш диплама за да напишеш материал, който да продава. Просто е необходимо да разбереш от какво имат нужда останалите и да им го дадеш. Това означава на подчертаеш най-важните ползи на продукта или услугата.

6. Избягвайте маркетингови техники, които не работят.
Макар че всички новите интернет "новобранци" са провинени в това, но и някои "отлежали" маркетолози правят същата грешка. FFA страници, безопасни листи (safelists) и други маркетингови техники просто пускат боклучиви писма в котията. Дори по-зле са тези които се хващат на сайтове гласящи: "Мални 100 Милион Хора С Натискянето На Един Бутон". Проблемът тук е повече като спамене на хора, изпращаш оферта, която не е таргетирана - безцелна. Нека да е ясно. Ако потребителят е жена, определено не се интересува от уголемяване на пениса. Ако пращатае такава нетаргетирана оферта на много хора - бройте се за спамар и отивате е боклука на всяка поща, без успех.

7. Прибавете бонуси към офертата си.
Дали ще прибавите бонуси към офертата си, зависи от това колко е скуп продукта. Ако продавате продукт за $10, тогава напишете ревю за продукта или статия, това ще е достатъчно.
Ако продавате продукт около $97 и нагоре, наистина е нужно да дадете на посетителите причина да искат да купят от вас. Воденето на афилиейт бизнес (affiliate business) е наистина като всеки друг бизнес. Имате нужда да се отличте с нещо. Макар че има много начини да направиш пари от афилиейт програми - affiliate programs, без да изграждаш лист, или сайт, можеш да изцедиш повече печалба от твоят афилиейт бизнес (affiliate business) с малко повече усилия.

--------------------------------------------------------------------------------------
Какво Е Affiliate Program И Как Работи
 
Последно редактирано от модератор:
Да а другото ще питаме нали? Готини съвети надявам се че следвайки всичките тези полезни съвети скоро ше се озовеме на Малдивите с фераритата си. Само като си го помисля и ми иде да се събмитна по още 1000 дирертории. :lol:

Мдааа, някой ден ще си кажеме: Абе няма ли нещо ново което да прочетеме за това чудо Online Marketing. Вече всичко сме изчели, що е имало.

Успехи с тези съвети и аз препоръчвам да се спазват, за да се разте нагоре във финансовата ни независимост.
 
Някой може ли да ми обясни с прости думи как се прават пари от веб сите ??? Значи прочетох темите ама не разбрах
1)Правиш си сите- и после какво ???
2)Как прибираш печалбата ?????
3)Колко пари може да зимаш (200-300лв на месец)
4)Трябва ли ти нещо като ДОЙМЕН или нещо подобно
5)Как работят тези програми ????
6)Ако някой може да ме научи и да се хванем двамата заедно на работа съм съгласен :D
 
MartiN каза:
Някой може ли да ми обясни с прости думи как се прават пари от веб сите ??? Значи прочетох темите ама не разбрах
1)Правиш си сите- и после какво ???
2)Как прибираш печалбата ?????
3)Колко пари може да зимаш (200-300лв на месец)
4)Трябва ли ти нещо като ДОЙМЕН или нещо подобно
5)Как работят тези програми ????
6)Ако някой може да ме научи и да се хванем двамата заедно на работа съм съгласен :D

Да речем ГенБъкс.
1)Дават ти готов темплейт - едитваш текста
2)Правят ти АТМ Виза Карта(бачка за цял свят)
3)Пари(зависи как ти е оптимизиран сайта) - можеш и до 5.000$ на месец да стигаш.
4)Желателно е да имаш собствен домейн.
5)Избираш продукт и го промотираш.
6)Чети форума - тука има най-важната информация, която ти трябва за да успееш в Онлайн Бизнеса.
 
Дам чети в форума мн е интересно поне на мен мн ми е интересно :) като едно голямо семейство сме а иначетолкова неща ми се въртят в главата за сайт само да намеря пари за домайн и се надявам да напрая нещо :)
 
MartiN каза:
Някой може ли да ми обясни с прости думи как се прават пари от веб сите ??? Значи прочетох темите ама не разбрах
1)Правиш си сите- и после какво ???
2)Как прибираш печалбата ?????
3)Колко пари може да зимаш (200-300лв на месец)
4)Трябва ли ти нещо като ДОЙМЕН или нещо подобно
5)Как работят тези програми ????
6)Ако някой може да ме научи и да се хванем двамата заедно на работа съм съгласен :D

здравей от мен в този прекрасен форум. какво бих те посъветвал аз ли?хмм , нека ти кажа какво направих - отделих 2 дни да изчета всички важни статии , имах основни хтмл познания и оттам става приятно . избираш си програма - ген и джо бъкс са да бест според мен и после си едитваш някой темплейт и така. може да си избереш да позлваш техен домейн или да си закупиш свой собствен , като се препоръчва второто.След това почваш да четеш яко за СЕО и започваш оптимизацията - това не е много бърз процес , но дава резултати и печалбата несъмненно ще дойде.важно е да прочетеш почти целия форум или поне важните теми - много много полезна информация , за която искренно благодаря на момчетата от предприемач , сигурен съм че и ти ще го направиш сле време.Това е от мен , поздрави Цветан :wink:
 
MartiN, здрасти и добре дошъл във форума за онлайн бизнес. Надявам се да си изкараш добре тук и да се забавляваш ей! :)
Много е готино че си с нас. А сега знам че ще повторя DEATH, но и аз искам да обясня ако може.:)

Почвам.....:
1)След направата на сайт - си избираш маркетинга който искаш да му правиш. Може да видиш тук: Интернет Реклама - Affiliate Marketing. И така си набяваш трафик.
2) Зависи от програмата, в повечето affiliate programs има инфо как, кога и с колко метода плащат на афилиейтите си. Най-разпространени са: check, e-passporte, paypal, wire, moneybookers, и т.н. Виж и периона за плащане. Седмичен, вдуседмичен, месечен и т.н. Знай че в някой има и минимум, който трябва да се изкара преди да ти платят.
3) Зависи колко си добър, тези пари които си дал за пример са може би минимума с не-голями знания. Има афилиейти правещи по $100 000 на месец, и всички тук се стараеме, накой ден да сме едни от тях.
4) Еми хубаво е да изглеждаш про, или казано другокси - да си сериозен и да си имаш собствен домейн. Така и посетителите ще ти се доверят, като си кажат че не си с някой фри, иначе и другите продават. Не е проблем, но аз съм за блатените и професионални домейните.
5) Еми те селкат чрез афилиейтите си, имат продукта, ти им пращаш трафик, те печелят и ти дават комисионна.И така до колкото нива е самата програма.
6) Да не ти трабва някой, ако имаш повече от 10-20 сайта тогава си търси някой да ти помага. Менажирането е трудно, и то не е лесно - но после времето ти литва около сайтовете ти.

Еми това си мисля че е достатъчно изчерпателно засега, искам и да благодаря на DEATH за точното и кратко обяснение. Той има добър опит.

Успехи, бате и всичко най най ти пожелавам. :wink:
 
coolice каза:
@vetzkov супер че ни оценяваш добре бате само да се беше заисал и през нашият линк за GB

мдам сори ама аз като се записвах много не забелязвах кой линк...пък и не че права кой знае какви продажби :).сори пак и да наистина оценявам това което се прави тук
 
Мн мерси че ме приехте така топло в този сайт.Като прочетох някой теми ми стана горе-долу ясно за какво става въпрос.Само не разбрах как да рекламирам продукт (и какъв да е този продукт примерно дайте мнение плс).
Аз познавам 1 човек който може би ще ми помогне първоначално за сайта , но също не разбрах Какви са тези програми , ако някой иска да ми помогне повече нека ми пише на скайп- mkotsev
Пак ви благодаря за помоща :oops: аз съм нов нищо не разбирам но искам да успея в този живот ( то кой не иска де :lol: )

Сега имам още няколко въпроса и те са :
1)Какво е темпейт ?
2)Какво е СЕО ?
3)Как да "прокопсам" в този бизнес ?? Още някакви начални савети може да ми дадете
4)Колко сайта е нужно да имам ?
5)Печалбата неможе ли да се превежда по сметка :?:

Това е от мен . Поздрави Мартин :wink:
 
btw по малко потребители ли ще имаш ако домейна нее .com след него кои е най извесният домейн .net или .org
 
Каква е стойноста на доймена :?: И ако може да ми дадете по-пълнички отговори за мойте въпроси ще съм ви вечно задължен
 
MartiN каза:
Мн мерси че ме приехте така топло в този сайт.Като прочетох някой теми ми стана горе-долу ясно за какво става въпрос.Само не разбрах как да рекламирам продукт (и какъв да е този продукт примерно дайте мнение плс).
Аз познавам 1 човек който може би ще ми помогне първоначално за сайта , но също не разбрах Какви са тези програми , ако някой иска да ми помогне повече нека ми пише на скайп- mkotsev
Пак ви благодаря за помоща :oops: аз съм нов нищо не разбирам но искам да успея в този живот ( то кой не иска де :lol: )

Сега имам още няколко въпроса и те са :
1)Какво е темпейт ?
2)Какво е СЕО ?
3)Как да "прокопсам" в този бизнес ?? Още някакви начални савети може да ми дадете
4)Колко сайта е нужно да имам ?
5)Печалбата неможе ли да се превежда по сметка :?:

Това е от мен . Поздрави Мартин :wink:

Тук пак аз май? :)
1) Това е кожата на сайта ти. Изгледа, дизайна....Графичния модул.
2)Еми тук ще трабва да посетиш тази секция: Search Engine Optimization - Оптимизация за Търсачки.
3) Еми тук ти си определяш схемата за това как да процедираш завбъдеще, но методиката е една и съща.
4) Колкото можеш да си позволиш и менаджираш. Тук си зависи и от теб, специално.
5) Еми то така си е най добре бе бате. Както и да дойдет тези пари те се в сметка отиват (даже и чековете).

Мартине, ако искаш поразрови се из форума. Повече от въпросите ти се намират по форума и са повече от изчерпателни.
Знам че искаш всичко да научиш за нула време, но малко повече време отдели и всичко ще си дойде на мястото. Такъв е закона на афилиейт маркетинга. :wink:
 
1)Какво е темплейт ?

Темплеит е готов дизаин за сайт например www.scibodyusa.com е един от темплеитите на Генбъкс качен на наш си хостинг и домеин


2)Какво е СЕО ? Оптимизация за търсачки - идеята е да промениш така сайта си (темплеита) так че търсачките да те изкарат в топ резултатите си за определени ключови думи който ти описват съдържанието на сайта

3)Как да "прокопсам" в този бизнес ?
- ами като за начало четеш форума :) и задаваш въпроси

иначе системата е следната - харесваш си продукт избираш темплеит, здобиваш се с домеин и хостинг, прменяш му текстовете така че да са уникални, оптимизираш го (ако се запишеш през нашият линк в някоя от афалиеит програмите ще ти помогнем с оптимизацията) добавяш си линк директория, на сайта си и почваш да разменяш линкове и да събмитваш по директории. Първите резултати са след някои друг месец...

4)Колко сайта е нужно да имам ?

всички сме започнали с 1 постепено ще ги увеличваш

5)Печалбата неможе ли да се превежда по сметка

Може но обикновенно има по висок минимум за плащане

Каква е стойноста на доймена

около $9 .ком при годеди $1.25 .инфо на промция ... при хост бг май бяха по 18 лева

иначе при fcolor.bg май са по 16 лв http://news.fcolor.bg/news_25diminution.php (може да ги питаш на ЛС)


@inviSible - .нет според мен
 
inviSible каза:
coolice каза:
@inviSible - .нет според мен
Мерси :) и аз мислех така щото .ком няма свободен :)

Аз в интерес на истината нямам нито един .com домейн :) Всички са .org имам и по един .vg и .ws :) Според мен не е важно резширението а как правиш SEOто :wink: Ааа и да се похваля, че днес за първи път един немец си купи нещо от .vg домеина ми, но се чудя от къде го знае защото директно е влязъл :roll:
 
Tsanko каза:
inviSible каза:
coolice каза:
@inviSible - .нет според мен
Мерси :) и аз мислех така щото .ком няма свободен :)

Аз в интерес на истината нямам нито един .com домейн :) Всички са .org имам и по един .vg и .ws :) Според мен не е важно резширението а как правиш SEOто :wink: Ааа и да се похваля, че днес за първи път един немец си купи нещо от .vg домеина ми, но се чудя от къде го знае защото директно е влязъл :roll:
btw ти само за косопад ли продаваш неща или и други :) пък и сега се чудя как да си зема домейн имам пари ама... както казах в друга тема един авер каза че хост.бг нее мн добър
 
Аз този за косопада сега го почвам сериозно защото беше с фрее домейн до преди няколко дена. :) Иначе към GenBucks имам и магазин за играчки, но не съм го сложил в подписа защото е само за 18+ :twisted:
 

Горе