Affiliate за мен :)

kanadeca

Member
Здравейте! Отдавна (близо 4 години) се занимавам с изучаването на различни езици използвани в уеб пространството. Направил съм много сайтове, но сега вече виждам, че Интернет пространството предлага отлични предложения за изкарване на допълнителни доходи, а честно казано на мен си ми и трябват!

Както и да е... четох доста и ето какво реших да направя: сайт предлагащ продукти (англоезичен) от разни афифилейт програми, като сайта наподобява онлайн магазин, ще продавам неща от много сфери. Имам вече представа горе-долу какво ще представлява сайта като дизайн и навигация, но имам един проблем - на 16 съм. Мога ли да започна такъв тип онлайн бизнес? Мога ли например да се регистрирам и да ми плащат под името на баща ми (снегово разрешение :) )?

И последен въпрос: Различните сайтове, които предлагат афифилейт ще имат ли нещо против ако работя и с друг, т.е. например в един мой сайт предлагам продукти от 2 различни афифилейт програми?
 
Може и на негово и на твое име. Разбира се е по-сигурно на негово, но не е проблем и да е на твое. Примерно за epassporte карта, декларираш, че си над 18, но никъде не ти лична карта или нещо подобно. С две думи пращат ти дебитната карта с твоето име и с нея ти си теглиш или плащаш навсякъде. Имаи предвид обаче, че долара вече е ужасно евтин, аз днес изтеглих на 1.25лв за долар. Препоръчвам ти да си потърсиш програми, които плащат в евро. В момента нямам много време, но и аз почвам да търся и да се ориентирам към тях макар, че epassporte за сега поддържа само долари.
 
Здртасти и добре дошъл тук. Радвам се че проявяваш интерес към всичко това. И се надявам да се ориентираш към някой от Trusted Affiliate Programs - тук ще намериш много изходни неща за сайтовете, като продукти.

Еми в общи линии Tsanko ти отговори на въпросите, и няма никакъв проблем да имаш няколко продукта от различни програми, напротив това е добра идеят - ревютата са нещо много добро средство да накаряш някой потребител да получи много за малко. Аз лично наблюдавам че този тип сайтове даватповече избор, и оттук потребителя ги чете и си избира най-подходящото за себе си.

Или с други думи, имат избор <потребителите> и ги караш да мислят, което е една крачка по-напред в процеса "продажба". Следващата е общо взето решението и следва действието. Твойте ревюта са твойто Sales-Copy <продаващ текст>.

Успехи и късмет. :)
 
Мерси за отговорите... За да не отварям нова тема мисля да питам тук:
Мисля да ползвам genbucks като за начало, а после евентуално да разширя програмите, с които работя. Имам два въпроса:

1.Къде мога да видя гама с продуктите, които могат да се предлагат или те ми я предоставят след като си регистрирам акаунт?
2.Как точно стават плащанията с epassporte, т.е. как евентуално ще мога да изтегля пари от града си (Плевен)? Доколкото разбрах е с Visa Card, така ли е, има ли още начини?

П.С.: Разбрах да ползвам genbucks, защото както coolice казва "Afiliate Program с широка продуктова линия продават MP3 Players, Sex Toys, Herbal Pharmacy, Men's Health Products, Herbal Weight Loss Products, Hoodia Gordonii, Bed & Bath products....." и като гледам дават добри проценти за продажба. Какво ще кажете?

П.С.2:Blinky, интересно блогче, ще трябва да го разгледам :)
 
Май, пак аз ще ти отговоря, а?:) Но е приятно. :) Еми да ти отговоря сега на въпросите:

1. Може да се разгледа всичко най-подробно след регистрация и логване в акаунта. Не се притеснявай да се регистрираш във всички листнати афилиейт програми тук. Рано или късно ако ти трябва някой породукт за промотиране и дадената афилиейт програма го има в каталога си - ще се логнеш и вземеш кода, в случай че имаш сайт/блог/директория със сходна тематика. Взимаш кода и поставяш. А в случай че нямаш сайт а имаш маркет плейс, тогава си правиш един. :)

2. Плащанията стават с точно тази карта която ти изпращят след изкарани $100 в комисионни. И тегленето е както от нормална карта от всеки ATM автомат. As simple as that. :)

Гамата от продукти е голяма както на GB, така и на MN. Във всички афилиейт програми има по нещо за определена ниша.

И да процентите са повече от добри, нека кажа че с 1 средна продажба на ден се губи смисъла да се става рано и да се ходи за работа. :)

П.С: Мерси. Аз само с афилиейти цъкам, както си забелязал доста банери имам по него. :) Има интересни неща за онлайн маркетинга, специализиран в афилиейт.
 
Само едно последно въпросче, което задавам към по-опитните в тази сфера. От кое мога да изкарам продажби, например ако имам блог на някаква определена тема и вътре предложа сходен продукт или ако си направя нещо като онлайн магазин, където да има множество продукти възможни за купуване? :)
 
ако разчиташ на епаспорте по-добре да е на баща ти щото като като ти наближи там сумата до 5000 $ и ти искат разни документи да те видят че си истински човек и ако си излъгал да не изгориш.А 5000 макар и сега да ти се виждат много де да знаеш как ще ти тръгнат нещата.

Успех
 
Добре, аз направих едно блогче... урааа моят старт в Интернет бизнеса. Ползвам joebucks, защото плащат с чек. Става въпрос за weight loss pills и ще видим, ако потръгне ще го развивам ако не ще упорствам :D За съжаление засега се намира в blogspot под формата на блог, но ако има интерес ще го развия на отделен хостинг! Правя го само за проба, надявам се до месец да получа поне една поръчка!

Мерси отново за отговорите на всички!
 
Хрумна ми още един въпрос, но не намерих отговор, а мисля, че е важно... Да речем, че се записвам да продавам някакъв продукт чрез affiliate програма. Мога ли да копирам някои материали от сайта на продукта и да ги поставя в моя?
 
Разбира се че може, говориме за тамплейтите представящи продуктите на програмата, нали? Ти ако си имаш собствен сайт така или иначе ще трябва да взаимстваш от текста (дали ще е копиране или преразказване), идеята е да се напише наистина това, което наистина отговаря, като описание на продукта.

Ако не можеше, много нубита щаха да създават бисери и следователно никакви продажби. Затова програмите са се погрижили адекватно да предоставят всички маркетингови тулове в помощ на webmaster-ите. В това число са и описанията, които са за съответните продукти. :wink:
 
Сега, навлизайки по-дълбоко в дебрите на affiliate-a в главата ми възниква още един въпрос: Мога ли да променя линковете, които ми дават? т.е. от даден продукт ми дават линк, с който да го промотирам, ок! Но този линк води към главната страница на сайта, а аз искам да го променя да води към order page-a. Може ли да го направя?

П.С.:Пускам втори последователен отговор защото иначе никой няма да види, че съм писал нещо!
 
Еми значи няма проблем пример ще ти дам с генбъкс
Код:
http://genbucks.com/signup.php?affID
по този начин след
Код:
order.php?moetoID
 
Да де, това с линка ми е ясно как ще стане, въпроса ми беше дали не го забраняват! Мерси!
 
не няма никакав проблем изпробвано е :) щом си действа значи няма проблем и даже го ползвам ;)
 
Здравейте, пак имам едно въпросче, тук по-скоро ще трябва да изкажете лично мнение. Та, регистрирах се в joebucks, какво ще кажете? Виждам, че го имате тук като trusted affiliate program, но не съм чул нищо от никой за него. Е, какво ще кажете, някой ползвал ли го е?
 
kanadeca каза:
Здравейте, пак имам едно въпросче, тук по-скоро ще трябва да изкажете лично мнение. Та, регистрирах се в joebucks, какво ще кажете? Виждам, че го имате тук като trusted affiliate program, но не съм чул нищо от никой за него. Е, какво ще кажете, някой ползвал ли го е?
Май coolice им беше голям фен и мисля че той най добре ще ти обясни за тях :)
 

Горе