Bitcoin / Биткойн

Интересна графика, от която може визуално да се добие представа за бума на криптовалутите от половин година насам:
 
Митът, че биткойна не подлежи на контрол от държавите и банките е разбит. Вчера брюкселските зелки се напънаха и родиха поредните абсурдни правила, които ни доближават до пълен контрол над крипто валутите. https://www.reuters.com/article/uk-...orms-to-tackle-money-laundering-idUSKBN1E928M
 
BTC е на пъ да премине 20к.. дали, като премине 20к, ще има пак яка медийна кампания.. Дали не е ОК сега да се вземе още малко BTC ? и като мине да се продаде?
 
Има интересна новинка от ЕС властимащите, относно критовалутите.
 
Ще видим :)
Дори да приемем, че е балон, както смятат доста хора, то има още много пари да влизат вътре.
 
В продължение на предишния ми пост.

25446487_10214429655156099_1803616867408239920_n.jpg

Не се отнасям неуважително към новите тенденции, но малко бързичко (неестествено) ми идва цялото това растене. Ще се радвам някой да даде (ако има) становище ще продължили нагоре....и защо. Вярвам, че някои от вас са запознати с това и освен, че го вярват, имат и малко по-детайлна информация. Най-малкото дебнат други криптовалути, които претендират да се издигнат по графиката.

Някаква нова....руска, която започна живота си супер наскоро.
 
Според мен биткойна ще се качи до едно положение и ще започне да пада залъгващо надолу по скалите. Ще държи максимална цена , ще падне доста надолу , после бързо ще се качи пак и все път с времето тази максимална варираща цена ще започне да пада малко по-малко. Така богатите ще станат още по-богати , а обикновенните хорица , които вярваме в чудесата ще станем доста бедни , защото ще чакаме едва ли не до самия край. Тук добрата новина е , че ако има хора които са инвестирали в биткойн още преди време когато цената е била ниска - са много напред и дори и да падне биткойна пак те ще са много напред. Но за в момента ако решиш директно да инвестираш - просто не си заслужава да отделиш 40 000 лева - да ги рискуваш за максимум още 5 000 лева , 10 000 лева , защото балона на големите суми вече си е по-възможно да се спука. Друго е да рискуваш 5.000 лева 2015 - 2016 година за двойно , тройно , четворно по-голяма сума , но сега вече всичко това си е доста самоубийствено. Една далавера дойде ли от Америка до България , вече не е далавера. Единствено най-големите Български акули в инвестициите ще са на много голяма печалба , всички останали просто ще се надяват и някой хора ще загубят много. Не казвам това с злонамереност , исками се всички които сте инвестирали дори и сега да спечелите много пари , но всяко едно хубаво нещо си има край. Бъдете разумни и предпазливи.
 
Също така нещо интересно. Като изключим , че рекламата на биткойна е прекалено голяма и на ден в фейсбук виждам над 50 реклами. В момента толкова много хората са вманиачени от тези биткойни с толкова силни реклами , че теглят кредити , залагат си имуществото само и само да купуват. В Америка е вече хит да си заложиш всичко за кредит за да можеш да си купиш биткойни. Така в един момент ако балона се спука , банките ще станат още по-силни. До сега не съм чул банка и правителство да се намеси - защо ? :) Колкото по-глупави са хората и колкото са по-зависими към институциите толкова са по-лесно управляеми и малтретирани.
 
Аз като скорошен влезнал(на 30 Ноември) за кратко време видях ,че има много потенциал да се изкарат $, обаче всеки ден стигам все по-близко до мисълта, че към момента няма реално никакъв смисъл от криптовалутите. Интересни са, НО са прекалено волативен актив.. Абсолютно е невъзможно да се търгува с тях.. Може би само с този USDT, защото там почти не се променя цената.

Да кажем, че аз си купя Кола за 1 BTC на стойност около 20,000$ към момента(примерно), и утре този биткойн стане 18,000$, то човека от който съм я купил, ще се побърка от яд.. Ако пък биткойна стане 25,000, аз ще я карам с недоволство, защото ще съм се прецакал.. Тя тази валута няма емоционална стойност за мен..

Рано или късно ще се пръсне пазара, НО прекалено много още пари може да се налеят.. вижте само тук https://coinmarketcap.com/charts/
На 18 Ноември пазара е бил около 230 Милиарда долара
На 18 Декември пазара Е около 600 Милиарда долара..

Разбирате ли, че за 1 месец, са вкарани около 350 милиарда нови свежи пари, които в крайна сметка ще се окажат в ръцете на няколко акули..

НО, с този ръст на покачване, ще има още много много да се вкарат.. Според мен ще мине 1 трилион долара и може би тогава ще остане в застой.. а като остане в застой според мен ще гръмне..

Не съм нито трейдър, нито разбирач, но виждам, че технологиите и новините и ВАЙРЪЛ ефекта на 2017 година е брутален.. Хората говорят, аз като инвеститор говоря на мой приятели и ги зарибявам и те ми се вързват и влизат, говоря за хора без никакво финансово образование.. хора на заплата... Това е балон та от всякъде се вижда.. Ще гръмне, то е факт, но има още много пари, които да бъдат заложени в него..

Мойте наблюдения горе долу вървят по следния начин: На всеки 1-2 дни се избира някакъв АЛТКОЙН, който се напомпва супер здраво.. след това акулите изтеглят парите и балъците губят и чакат пак да се вдигне.. точно това става.. обаче така се напомпват яко пазарите, защото се разделят по много алткойни.. особенно, някакви, които струват центове..

Да видим до къде ще стигнем..
 
Който мисли само за печалбите в $$$ и е убеден, че балона ще се спука и няма да има връщане назад, да напусне пазара още сега и да си плати данък печалбата ;)
 
Как точно оценявате колко струва 1 BTC? Как решавате кога да влезте и кога да излезете? На 3 места, 3 различни цени се виждат за 1 BTC
$18,695.20 от https://coinmarketcap.com/
$19,600 (фюучър за JUN 2018 ) от http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html
$32,440.1 от http://www.otcmarkets.com/stock/GBTC/quote

Коя е правилната цена? Каква добавена стойност допринася с покачването на цената си? Манията става все по-голяма и все повече ще боли, когато партито приключи.
 
Анализатор прогнозира, че биткойн ще стигне цена от $400 000 един ден
 
Лична прогноза - $80 000 ... ще е таванът на биткойна ... ако се пука нещо ще е след тази граница ...
Малко ме е яд че си продадох биткойна на доста по-ниска цена :) , ще чакаме от другите да видим ще има ли нещо или не :)
 
На база на какви неща се правят тези прогнози? Някой изобщо търгува ли с BTC, че тя таксата за трансфер е 20-30 долара
 
Още ли няма песничка за койните - да запеем дружно "пред нас са блеснали койните"? :eek:
Инак предлагам следното четиво (учените отдавна са изследвали и установили що е това койн и има ли почва у нас):

25398938_1531903710220638_1493554019411056028_n.jpg
 
Още ли няма песничка за койните - да запеем дружно "пред нас са блеснали койните"? :eek:
Инак предлагам следното четиво (учените отдавна са изследвали и установили що е това койн и има ли почва у нас):

25398938_1531903710220638_1493554019411056028_n.jpg

Копирач, копирач :D
 

Горе