Bitcoin / Биткойн

Строго секретно! Ама той вече е с US гражданство и си обикаля света. Дреме му.
Защо да е строго секретно? Хората които са толкова нагоре по йерархията в такива корпорации кат МС обикновено са извесни хора
 
Вярно ли е , че биткойна е паднал на 12 000$ ?
 
Много резки движения прави нагоре и надолу - това не е хубаво , защото хората със слаба психика като видях , че пада и започнат да продават бързо , се получава същия спад и още и още. Интересното е , че 99% от криптовалутите са паднали от 20% до 50% по последни данни. Много ми е интересно "Защо" ? Акциите на всеки един пазар могат да паднат дори и с една лъжлива информация на някой гении или известна личност.
 
Положих услия, след една безсънна нощ изчетох всичките 150 страници в тази тема за биткойн. От създаването през 2011, та чак до краяна 2017. Мониторингът е налице.

Поздравления на @happyslacker, който се е потрудил добре и е поддържал темата през годините. Той много точно е обяснил за всички детайли и как точно да бъде разглеждан биткойн. Поздравления на @Mr George, който е бил достатъпно позитивен, вярвал е в своята стратегия, не се е съобразявал с мнението на масите и съотвено е спечелил прилично от своите инвестиции.

Биткойна е бил създаден от секретна организация на държавна институция, но след като изпълнява своята мисия, цел и предназначение, той остава засекретен за световната общественост. Три години след това обаче, той се появява на бял свят и всички worldwide са свидетели на еволюцията биткойн до днес.

Поради народопсхилогията ни, манталитета, негативните нагласи и обществено мнение формулирани от четвъртата власт - медиите, както изявени експертни оценки, анализи, съвети и препоръки, обеществото, пардон, обеществата по целия свят им се наложи умишлен и целенасочен страх, за да се внуши, че балонът скоро ще се спука.

И така, този страх беше целенасочено поддържан в продължение на 7 години, за да може да се поддържа баланс от разумни малки инвестиции на средностатистическият гражданин, който се явява оновна кръвоносна система в проекта биткой. Тези хора не разполагат с достатъчно средства, за да закупят голям брой биткойни, нито имат куража и смелостта да рискуват.

Те поддържат екосистемата да не се срине, тъй като миньорите се явяват Help Desk Agents за придвижването на транзакциите. Цялата мощност на машите е в основата на екосистемата, както и човешкият фактор, вярващ в един идеалистичен свят без употребата на банкови институции, които да присвояват такси.

Ето, и тук в този форум, в тази тема се забелязва същата тенденция изразена в 98% процента от коментиралите, а именно: негативизъм, хиляда начина и причини как ще се спука балона, доволно търкане на ръце как ще рухне всичко съвсем скоро. Теза, поддържана цели 6 години от 98% от потребителите, тук в тази тема.

Не е въпрос на наш манталитет и народопсихология за начина на мислене, който е умишлено насаден от четвъртата власт в световен мащаб. Просто несъзнателно сме инструктирани да мислим по този начин, тъй като този експеримент се случва за първи път, а всеки се страхува от непредвидими последствия.

АНАЛИЗ:

Балонът биткойн до 2080 г няма да се спука. Защо? Защото е създаден по начин, по който да върви само напред и само нагоре във възходящ ред. Не е създаден цената му да пада.

Защо тогава в интервали от 5-6 часа цената му пада и после пак се покачва до реалните си сройности? Тайни групи от борсите ли манипулират цените? Не. Нищо подобно. Цените на биткойн в действителност никога не са падали.

В определени пикови моменти от денонощието, когато се създава истерия сред обществата, повлияни от външни фактори като медии и тн, броят на транзакциите се увеличава с милиони пъти за изключително кратък период от време.

Тук не съществуват банкови служители, за да реагират своевременно на стотиците хиляди опашки от транзакции. Тези транзакции се извършват от миньорите, копачите по реда на тяхната последователност, по-точно, първо се обслужват най-големите цифри и се стига до най-малките.

Допълнително всичките посредници, които се занимават с транзакции купувач-продавач забавят времевият интервал. В определени часове от денонощието се получава свръхнатовареност на екосистемата в пиковите моменти и точно в тези часове цената спада, но не поради нарушение в екосистемата търсене-предлагане, а поради невъзможност за секунди да бъдат извършени милиони транзакции от цял свят.

Това «изкуствено» падане на цената в рамките на няколко часа е в следствие на всички транзакции да бъдат обслужени на мига, но тъй като тук е замесен човешки фактор, цената пада, докато не се нормализира екосистемата и докато не бъдат изпълнени поне 90% от транзакциите. Когато това се случи след няколко часа, цената веднага се връща на старото си стандартно положение отпреди няколко часа, даже вече е повишена.

Точно в тези критични часове, когато населението в световен мащаб е изпаднало в ужас, че краят настъпва, точно тогава се забелязват масови транзакции.

Българите и не само сме настроени по принцип в продължение на 7 години във всеки един момент да се спука балона и да фалираме. Постоянно сме на тръни. Затова се радваме когато удвоим или утроим печалбата веднага да теглим и сме доволни, че не сме се прецакали, а даже сме на далавера. Само, че обаче с такъв тип мислене никога не бихме стигнали и прогресирали напред.

95% от българите, които са си купили още в самото начало биткойни, те преди 3 години си изтеглиха печалбите, тъй като и в тях се пробуди този страх за фалит.

Как можеш да се страхуваш за продукт, услуга, в която си вложил две минимални работни заплати преди 7 години. Но те станаха милиони защо да не тегля? Защото не си разбрал основната концепция, стратегия и замисъл на биткойн. Не искаш да си мултимилионер? В коя банка ще спечелиш толкова безумни лихви, както е при биткойн?

Но ние: потребители, експерти, финансови анализатори, гурута в икономическата сфера повтаряме като мантра: балонът скоро ще се спука.

Седем години обаче обществата не осъзнаха и не проумяха, че в рамките на поне един човешки живот от 70 години не заложено балонът да се спука. Защо? Няма как да се спука даден продукт или услуга, когато е предизвестен крайният брой единици. Биткойните не са безкрайни. Те имат точно определена бройка. Търсенето истерично се увеличава с всеки изминал час, ден, месец, година.

И въпреки зашемятяващите положителни резултати от 2009 г досега, статистики, анализи, графики и тн, «експертното» общество продължава умишлено да внушава, че скоро идва краят...

Този страх е необходим. Той е жозненоважен за поддържане на екосистемата в перфектно състояние. Защо? Защото най-добрата новина във всяка една медия е лошата, шокиращата, отвратителната новина. Така медиите сформират общественото мнение и печелят безсрамно много от реклами.

Защото добрата новина не е кръвоносна система за медиите, тя не носи приходи, но лошата, носи желаните печалби от реклама.

Така е и с биткойна. Той има нужда да бъде оплюван, мразен, подиграван, отричан, отблъскван, зачеркван. Защото лошата реклама на биткойн, носи неговият триумф и постоянен успех. Това е идеята. Обществото постоянно да говори за биткойн, медиите също. Всеки медиен бум, паника, истерия водят до неговото процъфтяване.

В следващите 70 години ще бъде ли биткойн лидер сред криптовалутите? Да, разбира се. Има ли две мнения по въпроса? Вие Coca Cola ли ще сложите на Коледната си трапеза или българската Derby Cola?

Колкото и по-перфектни и по-подобрени да бъдат в техническо отношение останалите криптовалути, те никога няма да бъдат номер 1, защото човечеството знае, обича, мрази, ненавижда, възхищава се, отрича, прима биткойн. Първата крипто валута. С всичките несъвършенства, тя винаги ще бъде номер 1.

Справка: През 2013 единица litecoin се е продавала на цена от €9. Към днешна дата, декември месец 2017 г. единица litecoin се продава на цена от €215.

Докато през първото тримесечие на 2013 г ефин биткой е струвал едва €50, днес можем да си го купим за €11,700.

Вие си направете калкулациите с колко се е покачила едната криптовалута и и оригиналният биткойн.

БЪДЕЩЕТО:

2018 Г ще започне истинският възход и хипер, мега, турбо истерията по биткойн? Това е само началото на едно добро бъдеще. Защо?

Неслучайно страна като Япония с население от 126 милиона души вече е приела законовите промени, с които ще въведе в експоатация биткоин като официална валута и то от 2018 г. Първата страна в света ще може да оперира с официално призната от правителството биткойн валута. 127 милиона души ще извършват транзакци, ще теглят пари от стотици хиляди битомати. Търсенето и предлагането ще скочи неимоверно много. Японците нямат доверие в собствената си валута, тъй като е нестабилна и затова масово ще се търси биткойн за транзакции.

Русия, страна със 144 милиона души, също обяви, че от 2018 г официално нейните граждани ще могат да извършват плащания и всякакви транзакции на руска територия.

Дотук, близо 300 милиона души през 2018 г ще започнат масово да използват биткойни за елементарни житейски нужди, разплащателни и битови сметки, погасяване на задължения и тн.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

От психологическа гледна точка, инвестициите в биткойни са най-подходящи за хазартните личности, защото те са склонни или всичко июи нищо. Хора на крайностите и не се притесняват да загубят и това, което не могат да си позволят. Точно такива хора днес биткойн милиардери и биткойн мултимилионери.

Склонни са да поемат огромни рискове, правейки огромни инвестиции чрез покупка и не им е проблем да чакат следващите 5 години, за да се покачи цената, която ще се покачи безсрамно много.

Затова казвам, че у нас единствено 5% от хората, които да си купили безценните криптомонети все още си стискат ивенстицията, защото вярват в идеята биткойн и сега ако са мулти милионери, те знаят, че след година-две ще са милиардери. Останалите 95% от българите са си изхарчили всички биткойни, или поне по-голямата си част още в периода 2013-2014, защото не са вярвали в идеята, а сега щяха да са безумно богати.....


P. S: Всяка прилика с действителни лица и събития, моля да се счита за хипотетична случайност. Не ангажирам никой с написаното в тези редове. Те са плод, илюзия, фантазия, а може би реалност на една от многомилионните гледни точки в океана, наречен Вселена....
 
Последно редактирано:
Много ми е интересно "Защо" ?
По-интересното е, че това е напълно нормално и очаквано. Виж в миналото на биткойна и другите валути. През лятото биткойна беше стигнал до $3000 и малко след това беше $1800 - смятай колко загуба е това в процентно отношение. И колко струва дори сега в сравнение с тогава? Сега от висините тези минали движения не се забелязват особено, но като се върнеш назад във времето и се вижда че движенията са също толкова резки и големи нагоре-надолу. Важното е да не се продава от страх, щото всичко ще се върне отново където си е било. Някой просто си прибира печалбите за пореден път. Когато цената расте вертикално нагоре всеки повтаря "балон, балон", а сега просто си се случва очаквана здравословна корекция. Даже колкото по-дълго се засържи на червено, толкова по-добре. Пак ще се изстрелва нагоре, няма страшно.
 
Балонът биткойн до 2080 г няма да се спука. Защо? Защото е създаден по начин, по който да върви само напред и само нагоре във възходящ ред. Не е създаден цената му да пада.
...

Това «изкуствено» падане на цената в рамките на няколко часа е в следствие на всички транзакции да бъдат обслужени на мига, но тъй като тук е замесен човешки фактор, цената пада, докато не се нормализира екосистемата и докато не бъдат изпълнени поне 90% от транзакциите. Когато това се случи след няколко часа, цената веднага се връща на старото си стандартно положение отпреди няколко часа, даже вече е повишена.
...

И въпреки зашемятяващите положителни резултати от 2009 г досега, статистики, анализи, графики и тн
...

Справка: През 2013 единица litecoin се е продавала на цена от €9. Към днешна дата, декември месец 2017 г. единица litecoin се продава на цена от €215.
...

Докато през първото тримесечие на 2013 г ефин биткой е струвал едва €50, днес можем да си го купим за €11,700.
...

само ще сложа 1 графика тука .. която показва как върви само нагоре .. зашеметяващи резултати, милиони транзакции които не могат да бъдат обработени и още подобни работи за които говориш .. само че от реалния живот .. графиката обхваща период малко по голям от година

https://drive.google.com/file/d/1gBBFhQg8Z4DQ3NOjVwi3ZAm1JdFIYeV_/view?usp=sharing

мога и на зашеметяващите резултати на лайткойна да извадя подобна
 
И аз се бях "зарибил" по тези неща и мислех да започна със една определена сума за копаенето. След доста изгледани клипове в нета, графики насам натам и размисъл се отказах. Масово ако не трябва да се изкарват суперлативи хората съветват да инвестирате 5-10% макс от спестяванията си в крипто валути. Защо? Ако стане нещо да "боли" по-малко ;) Предполагам че е балон, който ще гръмне. Със сигурност ще има хора, които ще изкарат пари и такива, които ще потънат с пари, но това е играта.
 
Днес пазара ще е супер интересен, много паника много нещо, аз виждам много полета за покупки днес та я кажете откъде ви е п- изгодно да купувате от RGCOINS или COINBASE ?
 
само ще сложа 1 графика тука .. която показва как върви само нагоре .. зашеметяващи резултати, милиони транзакции които не могат да бъдат обработени и още подобни работи за които говориш .. само че от реалния живот .. графиката обхваща период малко по голям от година

https://drive.google.com/file/d/1gBBFhQg8Z4DQ3NOjVwi3ZAm1JdFIYeV_/view?usp=sharing

мога и на зашеметяващите резултати на лайткойна да извадя подобна

При биткойн не се правят стандартните анализи в краткосрпчен план от днес за утре, или след 1 седмица итн. Масово хората са полудели отдавна, не могат да спят, събуждат се и гледат биткойна паднал ли е качил ли се е. Така се създава изкуствената психоза, страх от загуби и хората постоянно теглят поради насаждан страх от графики и загуби.

На биткойн се правят анализи само и единствено в дългосрочен план. Ако погледнете в дългосрочен план, ще установите, че биткойн е само във възход. Коректно е да се анализира минимум на шестмесечие. Играта биткойн е за смелите....

Аз не виждам спадове в дългосрочен план от първият му ден досега.
 
Какво ще кажете за REDDCOIN до ония ден беше на 1.04$ , а сега е паднал на 0.004$ , интересно е , защото ако се инвестира една голяма сума пари и се качи пак до 1.00$ нали се сещате колко процента се качва инвестицията на печалба.
 
@Platinum не виждаш защото си страничен наблюдател воден от емоцията - биткойна от отдавна е изпята песен като криптовалута, в момента се подхранва само и единствено от вярата и спекулата, че утре ще стане 50к, 500к или милион. За да се случи това, някой друг трябва да ти купи на по-горни нива, в един момент, в който всички са се качили на влака(dumb money) и всички умни пари са аут, то тогава започва началото на края. Хората полудели от алчност, лудват от срах - Койна средно пада по 25% на месец/тримесечеие, е сега за има няма 1 седмица 45% спад :)
 
Последно редактирано:
@Platinum не виждаш защото си страничен наблюдател воден от емоцията - биткойна от отдавна е изпята песен като криптовалута, в момента се подхранва само и единствено от вярата и спекулата, че утре ще стане 50к, 500к или ммилион. За да се случи това, някой друг трябва да ти купи на по-горни нива, в един момент, в който всички са се качи на влака(dumb money) и всички умни пари са аут, то тогава започва началото на края. Хората полудели от алчност, лудват от срах - Койна средно пада по 25% на месец/тримесечеие, е сега за има няма 1 седмица 45% спад :)

Ами аз нямам какво повече да добавя. Всичко съм го обяснил и то подробно. Догодина, през 2018 се включват 300 млн играчи от Русия и Япония свежи пари. Богата, средна класа. Догодина започва истинската истерия, истинската игра.

Казваш за 1 седмица, спад от 45%. Ако го погледнеш от друг ъгъл, колко беше 1 биткойн преди 6 месеца и колко е днес? Колко процента е увеличението? Безумно много. Затова на 6 месеца се гледат статистиките, а не на 1 седмица. Сега хората пак са мнипулирано и контролирано полудели, продават в несвяст, за да си върнат част от парите, а това е грешна стратегия. Не пипаш.

Чакаш докато се вдигне достатъчно много и докато истерията отмине. Само, че човешкият ум е устроен по друг начин и всеки действа в самозащитна реакция, натрупват се заявки за транзакции в огромни размери и резултара е налице. Само, че точно в тези моменти хипер акулите дебнат и в моменти на временен спад трупат още повече блага за сметка на масите. Няколко процента единствено действат адекватно, а масите действат и им помагат тези няколко процента да станат още по-богати...

Аз виждам какво прави мой приятел, докъде е стигнал, а той определено знае какво прави и за 8 години не се е провалил. Много сериозен играч е.

Така, че аз се изчерпах по темата и всичко, което имах да казвам, го споделих.

А Вие и в следващите 7 години коментирайте, как балона ще се спука и как биткойна е бита карта, докато някои се възползват от страхотната биткойн реклама и стават още по-големи милиардери...
 
Последно редактирано:
Ами аз нямам какво повече да добавя. Всичко съм го обяснил и то подробно. Догодина, през 2018 се включват 300 млн играчи от Русия и Япония свежи пари. Богата, средна класа. Догодина започва истинската истерия, истинската игра.

Аз виждам какво прави мой приятел, докъде е стигнал, а той определено знае какво прави и за 8 години не се е провалил. Много сериозен играч е.

Така, че аз се изчерпах по темата и всичко, което имах да казвам, го споделих или поне тази част, която ми беше разтешено да споделя.

А Вие и в следващите 7 години коментирайте, как балона ще се спука и как биткойна е бита карта, докато някои се възползват от страхотната биткойн реклама и стават още по-големи милиардери...

седи малко, се успокой, и аз имам няколко биткойна и други валути ама изобщо не вярвам в тая простотия и ще гледам да скоча от влака преди да е късно.
На кой ли да вярва човек, на Бъфет, който може да купи всички биткойни с рестото от банк оф америка и казва, че биткойна е простотия и да не се занимава човек с това или на шано гъзарите :Д
 
седи малко, се успокой, и аз имам няколко биткойна и други валути ама изобщо не вярвам в тая простотия и ще гледам да скоча от влака преди да е късно.
На кой ли да вярва човек, на Бъфет, който може да купи всички биткойни с рестото от банк оф америка и казва, че биткойна е простотия и да не се занимава човек с това или на шано гъзарите :Д

Аз залгам на Бъфет, който в млмента държи 109 млрд. $ ликвидни средства :D въпросът е какво чака
 
  • Like
Реакции: snux
Защо да е строго секретно? Хората които са толкова нагоре по йерархията в такива корпорации кат МС обикновено са извесни хора

Защото те са екип от хора в сянка. Външни контингенти и работят по проекти на MS, Google, fb и много други. Работят само тогава, когато се появят сложни задачи, сключват договори, изпълняват си проекта, вземат си хонорарите и довиждане. Те са нещо като екип 911, само за спешни случаи.

Едно от момчетата преди доста години, когато BTC навлизаше сериозно на пазара, имаше проблеми с нашите власти. От САЩ светкавично му съдействаха и за да го защитят му дадодоха US гражданство по параграф за изключително талантлив кадър и със специални заслуги....

Надявам се, че ти задоволих любопитството. Не са известни на широката общественост. Работят и за правителствени организации за екстремно добри хонорари. Не мога повече да навлизам в подробности. Това е, което мога да ти кажа по въпроса.
 
Последно редактирано:
Добре, нали този авер с яхтите живееше в европейска столица, после се оказа, че всъщност живеел в САЩ. Написал 30% от Windows, сега се оказа, че работел само по единични задания.

 

Горе