Bitcoin / Биткойн

@IvanKirov ,между другото, вече всички разбрахме тезата ти. Няма нужда всички да са на еднакво мнение, предполагам си съгласен с това. Вече постовете ти не звучат като коментар, а като хейт. Доста почваш да прилочаш на тедката-м и нандибанди.

Напиши в google например Cardano ecosystem, виж няколко клипа на създателя на Кардано, прочети проекта и тнт и тогава кажи кое е безсмислено и какви доге койн говориш не знам
Е нали Доги доги на Луната, големия пъмп, после нямало на Луната и големите инвестори ВГЗ...
Баш си е като приказка на Джани Родари!
между другото, вече всички разбрахме тезата ти. Няма нужда всички да са на еднакво мнение, предполагам си съгласен с това. Вече постовете ти не звучат като коментар, а като хейт. Доста почваш да прилочаш на тедката-м и нандибанди.
Еми забавно ми е, какво да направя сега...

Някой ползва ли ledger ? И какъв nano Х или nano S. При nano X има повече място, но има блутут което според мен е недостатък за сигурността. А nano S няма блутут което ме устройва, но има място за две големи криптовалути например Биткойн и Етериумми ако искаш да сложиш Кардано или нещо др няма място. При nano S също ако си на iOS не можеш да ползваш ledger live за транзакции а само да наблюдаваш.
честно казано Х е повече памет и става за iOS, но този блутут ме притеснява все пак, ако някой се свърже с него трудно може да направи нещо, но .. не е приятно да живееш в блок и да се чудиш WiFi включен ли го оставих сега дали някой няма да се свърже и тнт. и да проверяваш постоянно от страх. В Reddit спориха дали има риск за сигурността при Bluetooth и някой твърдят че има. Обаче пък при nano X може да го ползваш от iPhone което е по-безопасно според мен от компютър..
Дали Nano S без блутут, но от компютър или nano X с блутут, но от iOS ... не знам обърках се

Вие кой ползвате и какво Ви е мнението за Х и S ?

Последно редактирано:
Е нали Доги доги на Луната, големия пъмп, после нямало на Луната и големите инвестори ВГЗ...
Баш си е като приказка на Джани Родари!

Еми забавно ми е, какво да направя сега...
Приятелски го споделих… сигурно ти е забавно, но отстрани изглеждаш тъпо. :)
Peace

Приятелски го споделих… сигурно ти е забавно, но отстрани изглеждаш тъпо. :)
Peace
Криптото в тоя си вид е тъпо.
Няма лошо, "инвестирайте", след 3 години пак ще има пъмп. Съболезнования на набутаните.
Кой се набутал набутал, дотук гледах 4 балона, на следващия може да има колония на Марс.
Криптото в тоя си вид няма да замени парите, кеш или в карти.
Туйто!

Всъщност разбрах , че да се хакне и да ги вземат е трудно, но ако имаш вирус може като нареждаш транзакция да бъде заменен адреса вместо твоя. Тоест излиза уж ще пращаш на твоя адрес, а като пратиш отиват на друг. Това ако си имал вирус на компютъра или телефона. И затова ми казаха да ползвам телефон или лаптоп, който е с върнати фабрични или преинсталиран и няма нищо на него + леджер. Това било най-сигурно. Та имам един iphone стар не го ползвам мисля да му върна фабричните и с един nano X да го ползвам(Nano X защото nano S не поддържа iOS ) А от борсата там ще си влизам през лаптопа и тнт. Аз ще вкарвам от борса в леджер на няколко месеца заради таксите . И ползвам борсата от лаптоп, телефон и тнт като станат повече прехвърлям чрез iphone който е с върнати фабрични на леджера.

Защо да няма как транзакцията да мине ? Смисъл аз правя превод към даден адрес и го потвърждавам дори от ledger-a, тъй като излиза, че уж е моя адрес ?

тоест вие си ползвате леджера към ежедневния компютър/лаптоп и телефон ?
Аз на моя лаптоп имам от Замунда кракнати версии си и какви ли не други програми ..
Риска така е много голям според мен не само за леджер де, то си е риск и за борсата като влизаш от такъв лаптоп с много програми.

Ето отново проблем. Днес бях в София (не съм от там Попринцип) и бях на хотел. Пусках си интернет на лаптопа от телефона и влизах в борсата. Обаче явно WiFi ми е бил пуснат и се е свързвал към хотела или като съм ходил напред назад из София. И преди малко гледам в бинанс влизано от някакво чуждо ip от Пловдив и версиите на браузърите преди където съм влизал от вкъщи и този от Пловдив са различни версии.... Проверявам IP-то от Пловдив и излиза София telenor. Според вас има ли нешо притеснително ?

Последно редактирано:
Ето отново проблем. Днес бях в София (не съм от там Попринцип) и бях на хотел. Пусках си интернет на лаптопа от телефона и влизах в борсата. Обаче явно WiFi ми е бил пуснат и се е свързвал към хотела или като съм ходил напред назад из София. И преди малко гледам в бинанс влизано от някакво чуждо ip от Пловдив и версиите на браузърите преди където съм влизал от вкъщи и този от Пловдив са различни версии.... Проверявам IP-то от Пловдив и излиза София telenor. Според вас има ли нешо притеснително ?
Да хем съм в СМС и имейл удостоверение. Сега ще сложа google authenticator
Да хем съм в СМС и имейл удостоверение. Сега ще сложа google authenticator
Няма смисъл, първо научете как работят мрежите, и какво ядро използва вашия “Browser”.

Честно казано за това, което говорите не ми говори почти нищо. На вас може би ви е лесно понеже сте в тази сфера, ама тия малко по-сложните ИТ или технически неща за мен са малко по-трудни за разбиране. Искате да кажете, че дори СМС, имейл и google authenticator не помагат ли ?
Ако има по-лесен отговор за това кое да ползвам от 2FA или какво да направя за по-голяма сигурност ще е хубаво.

Няма смисъл
От 2FA винаги има смисъл, без значение от ядрото, което може да дава лъжливи данни, както вероятно се е случило и при него.

@entrepreneur7, сложи си 2FA. Така при теглене на пари ще иска код от имейл, от СМС и от 2FA, който се реска на 20-30 секунди за допълнителна защита против налучкване.

Горе