1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Blogger трикове

Дискусията в 'Blogger / Blogspot' стартирана от dilyan_ostr, Ян 30, 2013.

  1. petrov_mm

    petrov_mm Member

    Рег.:
    Ян 12, 2010
    Съобщения:
    79
    Харесвания:
    6
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Здравейте. Къде точно трябва да сложа ключовата фраза по която искам да бъде намерен блогът ми, който е в блогър?
    Значи аз давам редактиране на HTML кода, след това натискам Ctr+F и давам да търся H1. Излиза ми като първи резултат: <Group description="Blog Title" selector=".header h1">; а по долу и това .Header h1 {
    font: $(header.font);
    color: $(header.text.color);
    text-shadow: 0 0 $(title.shadow.spread) #000000;
    }

    .Header h1 a {
    color: $(header.text.color);

    И стигам до тук, понеже не знам, къде точно до сложа клучовата фраза.
    А как стои работата с H2, там къде трябва да сложа думата?
     
  2. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    H1 i H2 са ти Heading 1 и Heading 2. Това са ти заглавията на определени елементи от блога подредени по значимост като най значим е H1, а най-малко значим е H6.
    Тук няма как да слагаш кл. думи. В твоя случай H1 е Blog Title-a, това което гугъл вижда е името на блога ти. Ако примерно H2 е името на поста ти, гугъл ще види именно това. Т.е. включваш си ключови думи и фрази в заглавията на постовете не в HTML-a. Иначе ползвай мета тагове, за които съм писал или сложи кл. думи в search description на постовете. Включвай ключови думи и фрази в самия текст, ако си оптимизираш сайта, т.е събмити по директории, социалки, форуми и т.н. там си слагаш желаните кл. думи и фрази.
     
  3. petrov_mm

    petrov_mm Member

    Рег.:
    Ян 12, 2010
    Съобщения:
    79
    Харесвания:
    6
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Благодаря ти за бързия и полезен отговор. Вече ми стана ясно.
     
  4. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    Как да "заключим" изображенията в блогър

    С този трик снимката става некликаема. По подразбиране изображенията са кликаеми, т.е. като цъкнем върху тях, се отварят в допълнителен прозорец. Понякога предпочитаме тези снимки да си стоят статични, защото е дразнещо без да искаш да цъкнеш върху снимката, да ти се отвори нов прозорец, после да търсиш x за да я затвориш, като цяло е досадно. За тези, които също ги дразни този факт, ето решение:

    1. Влизате в поста, където са изображенията, които искате да заключите.
    2. Минавате в режим HTML (намира се най-вляво в ленатата, която е под заглавието на поста)
    3. Търсите href="url на изображението". Триете този код/кодове за желаните изображения. Ако не сте сигурни кой url за коя снимка се отнася, просто го копирайте в браузъра и ще видите изображението.

    Това е!

    Ако пък искате искате изображението да бъде нещо като банер (грубо казано), т.е. да води към някаква външна или вътрешна страница, на мястото на "url на изображението" слагате ulr на страницата, към която искате да линкнете изображението
     
  5. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    Добавете форма за контакт в блога си

    1. Регистрирате се безплатно в този сайт.
    2. Има доста опции за дизайн на формата, възползвайте се! Хубавото е, че можем да редактираме заглавията на полетата и да ги направим на български
    3. След като запишете формата, прегледайте я и ако всичко е както искате отидете на кода на формата от опциите в менюто.
    4. Вземете кода от полето най горе JavaScript Version (Recommended)
    5. Отивате в страницата ви блогър, където искате да ви излиза контактната форма. Давате edit и минавате в режим HTML. Пействате кода и сте готови.

    Ако имате трудности със създаването и публикуването на формата пишете тук и ще обясняваме.
     
  6. damian_882

    damian_882 New Member

    Рег.:
    Окт 9, 2012
    Съобщения:
    12
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    От: Blogger трикове

    Мога ли да приложа собствен дизайн? Смисъл чрез този edit като мина на html да прилагам мой код и дизайн.
     
  7. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    разбира се, че може
     
  8. Affilliate

    Affilliate Member

    Рег.:
    Март 4, 2012
    Съобщения:
    92
    Харесвания:
    4
    Точки:
    8
    Професия:
    Afiliate
    Място:
    Варна
    От: Blogger трикове

    Занимавах се 3 години с блогове триковете,които мога да споделя са следните:
    -Когато ви е готов блога ( с или без постове ),за да бъде индексиран в глобалната мрежа трябва да се добави тук и тук ,постоянно можете да правите тези опции.
    -Задължително си оправете <head> metatags.
    -Когато публикувате блога си,добавете автор (ваша снимка и линк към социалка) повечето го пропускат това и при Seo check го намира за грешка.
     
    Masaba харесва това.
  9. creeds

    creeds New Member

    Рег.:
    Авг 3, 2012
    Съобщения:
    377
    Харесвания:
    4
    Точки:
    0
    От: Blogger трикове

    това за индексирането сериозно ли трябва да се аддна в тези сайтове ?
     
  10. Странникът

    Странникът Well-Known Member

    Рег.:
    Окт 14, 2011
    Съобщения:
    4,525
    Харесвания:
    596
    Точки:
    113
    От: Blogger трикове

    Не, не е задължително, може и без тях!
     
  11. Nickmitov

    Nickmitov Member

    Рег.:
    Май 27, 2012
    Съобщения:
    190
    Харесвания:
    13
    Точки:
    18
    От: Blogger трикове

    Здравейте,

    Използвах следния код:
    <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>

    <meta content='описание тук' name='description'/>

    </b:if>


    <meta content='сложете кл. думи тук' name='keywords'/>
    <meta content='име на автора' name='author'/>
    <meta content='език' name='language'/>

    И сега като отворя страницата ми дава :TEMPLATE ERROR: Unknown runtime binding: else in widget

    Моля някой да помогне как да го оправя....
     
  12. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    дай да видим целия код, който е под <head>. за това съм казал преди да се сейва винаги давайте preview
     
  13. Nickmitov

    Nickmitov Member

    Рег.:
    Май 27, 2012
    Съобщения:
    190
    Харесвания:
    13
    Точки:
    18
    От: Blogger трикове

    Здрасти,

    Оправих го това макар, че си скъсах нервичките с него
     
  14. creeds

    creeds New Member

    Рег.:
    Авг 3, 2012
    Съобщения:
    377
    Харесвания:
    4
    Точки:
    0
    От: Blogger трикове

    помощ
    имам един темлейт на блогспот, но като сложа google+ followers като на facebook ми изчезва във ляво и на половина се вижда и всички widget-и и те ?
     
  15. pepo_999

    pepo_999 Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    3,523
    Харесвания:
    168
    Точки:
    63
    От: Blogger трикове

    дай блога, сигурно такъв е шаблона и размерите не пасват
     
  16. creeds

    creeds New Member

    Рег.:
    Авг 3, 2012
    Съобщения:
    377
    Харесвания:
    4
    Точки:
    0
    От: Blogger трикове

    това е темплейта http://way2blogging-template.blogspot.com пишеше нещо overflow:hidden да се направи
     
  17. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    от днес са сменили изгледа на кода в блогър (HTML опцията), вече е както си трябва... но ще трябва да се свикне, коренна промяна
     
  18. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    предполагам полезно инфо за новия стил на edit HTML опцията:

    - Jump to widget - избирате си секция от блога, която искате да редактирате и ви прехвърля директно на кода, без да се налага да търсите с ctr+f
    - expand widget templates - заменено е от най-обикновено черно триъгълниче ►. Като цъкнете на него ви излиза целия код за съответната подсекция (примерно за Header - title, description и т.н)

    Аз лично имах проблем с намирането на част от кода, поради липсата на expand widget templates опцията, както и меко казано некомпетентността/незаинтересуваността на разни "google contributors" които упорито твърдят, че тази опция била махната, но целия код си излизал без да се налага да го разширяваме откъдето и да било.
     
  19. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: От: Blogger трикове

    Премахване на съобщението: Показване на публикации с етикет XXX , показване на всички публикации (Showing posts with label XXX, showing all posts)

    Url- изглежда така http://testblog.blogspot.com/search/label/test

    Самата страница изгледжа така:

    untitled.jpg

    Това съобщение се показва когато кликнете върху даден етикет и се появят всички публикации отбелязани с него. Ако не искате да ви се показва намерете този код с ctr+f :

    Код:
    [B] <b:includable id='status-message'>[/B]
    краят на кода, който трябва да премахнете завършва с ендинг тага

    Код:
    [B]</b:includable>[/B]
    Нещо от сорта трябва да е

    Код:
     [B]<b:includable id='status-message'>
      <b:if cond='data:navMessage'>
      <div class='status-msg-wrap'>
        <div class='status-msg-body'>
          <data:navMessage/>
        </div>
        <div class='status-msg-border'>
          <div class='status-msg-bg'>
            <div class='status-msg-hidden'><data:navMessage/></div>
          </div>
        </div>
      </div>
      <div style='clear: both;'/>
      </b:if>
    </b:includable>[/B]
    
    Изтрийте този целия код и на негово място сложете този:

    Код:
    [B]<b:includable id='status-message'>
    <b:if cond='data:navMessage'>
    <div>
    </div>
    <div style='clear: both;'/>
    </b:if>
    </b:includable>[/B]
     
    Последно редактирано: Май 8, 2013
  20. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    От: Blogger трикове

    Мога да ви предложа 2 съвета за Създаване на HTML Sitemap Page в блогър. Много се радвам, че най-накрая намерих решение на тоя проблем.
     

Сподели страницата