1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Blogger трикове

Дискусията в 'Blogger / Blogspot' стартирана от dilyan_ostr, Ян 30, 2013.

  1. Dencho Ve

    Dencho Ve New Member

    Рег.:
    Юли 24, 2012
    Съобщения:
    6
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    От: Blogger трикове

    Здравейте, до сега не се бях пробвал да пусна блог и накрая се реших и искам да питам 2 въпроса: Защо не го виждам в гугъл?От каде мога да намеря шаблони за блогър? Днес му добавих :
    <meta content='' name='description'/>
    <meta content='' name='keywords'/>
    <meta content='ITReview' name='author'/>
    <meta content='ALL' name='ROBOTS'/>
    <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
    <title>
    <data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>
    </title>
    </b:if>

    Също така забелязах че търсачката в блога не работи.
     
  2. ScreeM

    ScreeM Member

    Рег.:
    Ян 7, 2013
    Съобщения:
    140
    Харесвания:
    6
    Точки:
    18
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Sofia
    От: Blogger трикове

    Здравейте, Колеги

    Искам да попитам дали някой знае как в самия блог да си сложа прозорец, в който да са ми най-популярните статии, но не с притурка, а с хтмл код.
    Благодаря предварително
     
  3. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    Здравей,

    Не съм сигурен дали разбрах точно какво искаш, но ето нещо което не съм пробвал но изглежда добре. Слайдър с популярните постове от блога, който се показва над постовете. Ще трябва да вкараш съответния CSS, JQuery и HTML в кода на блога.

    Ето линкче към темата


    Пиши после ако го тестваш и какъв е резултата..
     
    ScreeM харесва това.
  4. dilyan_ostr

    dilyan_ostr Active Member

    Рег.:
    Дек 4, 2012
    Съобщения:
    718
    Харесвания:
    103
    Точки:
    43
    От: Blogger трикове

    отдавна не съм писал в темата и реших да пусна един трик.

    Добавяне на приставка, която показва последните публикации с даден етикет
    (подобна на Popular posts).

    Влизате е кода на блога през Edit HTML. С ctr+f намирате

    Код:
    ]]></b:skin>
    над него слагате този код
    Код:
    /* Recent posts by labels
    --------------------------------- */
    img.label_thumb{
    float:left;
    margin-right:10px !important;
    height:65px; /* Thumbnail height */
    width:65px; /* Thumbnail width */
    border: 1px solid #fff;
    -webkit-border-radius: 10px;
    -moz-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
    -webkit-box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .4);
    -moz-box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .4);
    box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .4);
    }
    
    .label_with_thumbs {
    float: left;
    width: 100%;
    min-height: 70px;
    margin: 0px 10px 2px 0px;
    padding: 0;
    }
    ul.label_with_thumbs li {
    padding:8px 0;
    min-height:65px;
    margin-bottom:0px;
    border-bottom: 1px dotted #999999;
    }
    
    .label_with_thumbs li{
    list-style: none ;
    padding-left:0px !important;
    }
    
    .label_with_thumbs a { text-transform: uppercase;}
    .label_with_thumbs strong {padding-left:0px; }
    Следваща стъпка - намирате

    Код:
     </head>
    и над него слагате следният скрипт

    Код:
    <script type='text/javascript'>
    //<![CDATA[
    function labelthumbs(json){document.write('<ul class="label_with_thumbs">');for(var i=0;i<numposts;i++){var entry=json.feed.entry[i];var posttitle=entry.title.$t;var posturl;if(i==json.feed.entry.length)break;for(var k=0;k<entry.link.length;k++){if(entry.link[k].rel=='replies'&&entry.link[k].type=='text/html'){var commenttext=entry.link[k].title;var commenturl=entry.link[k].href;}
    if(entry.link[k].rel=='alternate'){posturl=entry.link[k].href;break;}}var thumburl;try{thumburl=entry.media$thumbnail.url;}catch(error)
    {s=entry.content.$t;a=s.indexOf("<img");b=s.indexOf("src=\"",a);c=s.indexOf("\"",b+5);d=s.substr(b+5,c-b-5);if((a!=-1)&&(b!=-1)&&(c!=-1)&&(d!="")){thumburl=d;}else thumburl='http://3.bp.blogspot.com/-zP87C2q9yog/UVopoHY30SI/AAAAAAAAE5k/AIyPvrpGLn8/s1600/picture_not_available.png';}
    var postdate=entry.published.$t;var cdyear=postdate.substring(0,4);var cdmonth=postdate.substring(5,7);var cdday=postdate.substring(8,10);var monthnames=new Array();monthnames[1]="Jan";monthnames[2]="Feb";monthnames[3]="Mar";monthnames[4]="Apr";monthnames[5]="May";monthnames[6]="June";monthnames[7]="July";monthnames[8]="Aug";monthnames[9]="Sept";monthnames[10]="Oct";monthnames[11]="Nov";monthnames[12]="Dec";document.write('<li class="clearfix">');if(showpostthumbnails==true)
    document.write('<a href="'+posturl+'" target ="_top"><img class="label_thumb" src="'+thumburl+'"/></a>');document.write('<strong><a href="'+posturl+'" target ="_top">'+posttitle+'</a></strong><br>');if("content"in entry){var postcontent=entry.content.$t;}
    else
    if("summary"in entry){var postcontent=entry.summary.$t;}
    else var postcontent="";var re=/<\S[^>]*>/g;postcontent=postcontent.replace(re,"");if(showpostsummary==true){if(postcontent.length<numchars){document.write('');document.write(postcontent);document.write('');}
    else{document.write('');postcontent=postcontent.substring(0,numchars);var quoteEnd=postcontent.lastIndexOf(" ");postcontent=postcontent.substring(0,quoteEnd);document.write(postcontent+'...');document.write('');}}
    var towrite='';var flag=0;document.write('<br>');if(showpostdate==true){towrite=towrite+monthnames[parseInt(cdmonth,10)]+'-'+cdday+' - '+cdyear;flag=1;}
    if(showcommentnum==true)
    {if(flag==1){towrite=towrite+' | ';}
    if(commenttext=='1 Comments')commenttext='1 Comment';if(commenttext=='0 Comments')commenttext='No Comments';commenttext='<a href="'+commenturl+'" target ="_top">'+commenttext+'</a>';towrite=towrite+commenttext;flag=1;;}
    if(displaymore==true)
    {if(flag==1)towrite=towrite+' | ';towrite=towrite+'<a href="'+posturl+'" class="url" target ="_top">More »</a>';flag=1;;}
    document.write(towrite);document.write('</li>');if(displayseparator==true)
    if(i!=(numposts-1))
    document.write('');}document.write('</ul>');}
    //]]>
    </script>
    След като запазите, добавяте gadget с add gadget --> HTML/Javascript.

    В полето слагате следния скрипт:

    Код:
    <script type='text/javascript'>var numposts = 3;var showpostthumbnails = true;var displaymore = false;var displayseparator = true;var showcommentnum = false;var showpostdate = false;var showpostsummary = true;var numchars = 100;</script>
    <script type="text/javascript" src="/feeds/posts/default/-/Name-of-the-label?published&alt=json-in-script&callback=labelthumbs"></script>
    
    

    на мястото на Name-of-the-label, слагате точното име на етикета, за който искате да ви излизат последните публикации.

    Източник
     
    meleager харесва това.
  5. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    От: От: Blogger трикове

    Дайте идея как да направя заглавието на блога да излиза на 2 реда. Не искам част от него да е в описанието. Искам да направя заглавие от 5 думи да излиза на 2 реда един под друг. Пробвах няколко варианта, но безуспешно.
     
  6. iliqnktz

    iliqnktz Active Member

    Рег.:
    Юли 7, 2010
    Съобщения:
    295
    Харесвания:
    70
    Точки:
    28
    От: Blogger трикове

    Как да сложим скрол на кутията с етикети:

    Влезте в кода на блога си чрез Edit HTML и чрез инструмента "Прескачане към приспособлението", прескочете към "Label1", след което го разгърнете, за да се получи това:
    Код:
    <b:widget id='Label1' locked='false' title='' type='Label'>
                 <b:includable id='main'>
      <b:if cond='data:title'>
        <h2><data:title/></h2>
      </b:if>
      <div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>
        <b:if cond='data:display == &quot;list&quot;'>
          <ul>
          <b:loop values='data:labels' var='label'>
            <li>
              <b:if cond='data:blog.url == data:label.url'>
                <span expr:dir='data:blog.languageDirection'><data:label.name/></span>
              <b:else/>
                <a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url'><data:label.name/></a>
              </b:if>
              <b:if cond='data:showFreqNumbers'>
                <span dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>
              </b:if>
            </li>
          </b:loop>
          </ul>
        <b:else/>
          <b:loop values='data:labels' var='label'>
            <span expr:class='&quot;label-size label-size-&quot; + data:label.cssSize'>
              <b:if cond='data:blog.url == data:label.url'>
                <span expr:dir='data:blog.languageDirection'><data:label.name/></span>
              <b:else/>
                <a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url'><data:label.name/></a>
              </b:if>
              <b:if cond='data:showFreqNumbers'>
                <span class='label-count' dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>
              </b:if>
            </span>
          </b:loop>
        </b:if>
        <b:include name='quickedit'/>
    Сега ще добавим просто следните два реда:
    Код:
    <b:widget id='Label1' locked='false' title='' type='Label'>
                 <b:includable id='main'>
      <b:if cond='data:title'>
        <h2><data:title/></h2>
      </b:if>
      <div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>
    <div style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'> [1ВИ РЕД Е ДОБАВЕН ТУК]
        <b:if cond='data:display == &quot;list&quot;'>
          <ul>
    и
    Код:
    <span class='label-count' dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>
              </b:if>
            </span>
          </b:loop>
        </b:if>
    </div> [2РИ РЕД Е ДОБАВЕН ТУК]
        <b:include name='quickedit'/>
    Зад редовете съм сложил [1ВИ РЕД Е ДОБАВЕН ТУК] и [2РИ РЕД Е ДОБАВЕН ТУК] (които трябва да махнете), за да не четете и търсите къде съм ги поставил. Запазвате промените. Ако искате да промените височината на прозореца, просто променете в кода
    Код:
    <div style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>
    200px на колкото желаете! Препоръчително е да слагате кода ръчно, за да няма каши. :)
     
    pisara харесва това.
  7. sixking

    sixking Well-Known Member

    Рег.:
    Март 9, 2013
    Съобщения:
    1,388
    Харесвания:
    57
    Точки:
    48
    От: Blogger трикове

    Определено темата е пълна с полезни съвети. Евала на всички, който са помогнали с нещо :)
     
  8. emil_vlkv

    emil_vlkv Member

    Рег.:
    Ноем 23, 2009
    Съобщения:
    213
    Харесвания:
    3
    Точки:
    18
    От: Blogger трикове

    За нас темата е изключително полезна. Но за хората, които досега са се занимавали с Wordpress само все едно китайски значи гледат. :)
     
  9. sgg21

    sgg21 New Member

    Рег.:
    Дек 13, 2014
    Съобщения:
    7
    Харесвания:
    0
    Точки:
    1
    От: Blogger трикове

    Отскоро имам сайт. Все още няма реклами на него. Мисля да създам блог, там да пиша статии и да има линк към основния сайт. Трафик към блога ще отива от ФБ и сайта, а от блога към сайта. Има ли опасност Г. да накаже блога, защото има линк към друг сайт? Доколкото разбрах в Блогър е разрешено само Адсенс. Четох, че и блогове са заключвани заради афилиейт. Моят случай не е такъв, но все пак има линк и може да го изтълкуват като реклама, знам ли?

    Ако на поста не му е тук мястото моля да го преместите или изтриете.
     
  10. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    От: Blogger трикове

    За линк към друг сайт няма да те накажат. Друг начин, който аз бих използвал е да създадеш суб домейн към сайта си и да го закрепиш към блога в блогър. Т.е. ако сайтът и е http://www.moqtsait.com направи суб домейн http://www.blog.moqtsait.com. Така няма да имаш никакви грижи. Карай си трафика от ФБ в блога и си го пращай към основния сайт.
     
  11. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Това при мен не подейства:

    Как да скрием етикетите на поста?

    Мен лично понякога ме дразнят етикетите, които се показват в поста. Предпочитам да си ги има като отделен гаджет, където потребителя може да намери постове с еднакъв етикет, или да се добави списък с related posts, вместо да ми излизат хиляда етикета под поста или до заглавието. Та как можем да ги скрием?

    Търсим този код

    <b:if cond='data:post.labels'>
    <data:postLabelsLabel/>
    <b:loop values='data:post.labels' var='label'>
    <a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>,</b:if>
    </b:loop>
    </b:if>

    тези дето се плезят не са от мен

    Махам ги и от Оформление, и пак не става...
     
  12. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    От: От: Blogger трикове

    През Оформление -> Публикации в блога->Редактиране. От там махаш чавката на Етикети. Така не става ли?
     
  13. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Странно, но не :confused:
     
  14. bhopz

    bhopz Member

    Рег.:
    Ян 20, 2011
    Съобщения:
    321
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    Място:
    No idea.
  15. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
  16. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Здравейте!
    Как мога да променя адреса на публикациите да не излиза с датата на публикуване, а със заглавието на публикацията?
    Например това: styleoflifebg.blogspot.com/2015/04/blog-post.html
    да излиза като: styleoflifebg.blogspot.com/koqesiafurlur/blog-post.html

    В Оформление - Редактиране на публикация, не намирам опция заглавие на публикация
     
  17. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: От: Blogger трикове

    В Настройки на публикацията - има опция Постоянна връзка, но няма опция за Персонализиране на URL?
     
  18. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Оф, сега разбрах, публикацията трябва да е чернова, тогава дава персонализиране :oops:
     
  19. toniintro

    toniintro Active Member

    Рег.:
    Юли 15, 2010
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    От: Blogger трикове

    Това е единия вариант. Другият вариант е да пишеш първо заглавието с латински букви и след публикуването да промениш заглавието на кирилица. Предполагам, че пишеш заглавието на кирилица, защото това е проблем, с който се сблъскват много хора, когато блогът им е на български.
     
  20. Lony

    Lony Member

    Рег.:
    Март 30, 2015
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    1
    Точки:
    8
    От: Blogger трикове

    Здравейте!

    Не мога да намеря как да променя адресите на етикетите? В момента излизат така: styleoflifebg.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE/
     

Сподели страницата