Exact match-a умрЕ

Чакайте преди да се отказвате трябва да видите дали прехвърля това наказани с редирект ако не всеки МНС може да бъде редирекнат към сътоветната категория на по-голям сайт със същия контент (1 мнс една категория) или даже няколко МНС една гомляма категория използвасе контента отново а 301 перхвърля линковете като вътрешни за категорията (незнам дали работи някой с повечко сайтове може да опита)

А пазаруването на сайтове на кило (може контента да се върже изгодно) като купиш сайта той си е уникален.... домейна макар и наказан в серп има ПР (може и някакъв тръст да има наказаните от пингвин си запазват тръста спроред някой) така че може да си линкваш други проекти от там или да продаваш линкове...

Може да пазарувате за да ги използвате за редиректи ако не прехвърля наказание

Ако прехвърля наказание (което малко ме съмнява) - може да ги купувате за да използвате контента на друг домейн и да редиреквате към конкуренцията....
 
От: Exact match-a умрЕ

Между другото, предполагам, че малко или много микросайтове ще бъдат заебани от собствениците си покрай цялата дандания (демек перманенто излизат от строя без да им се плаща хостинг), но какво става с този уникален контент? В смисъл, когато Г го деиндексира, какво става с всички тези статии - уникални ли се водят или не?
 
От: Re: Exact match-a умрЕ

Униклани са отново ако ги няма в индекса ама как ще ги следиш такива като не излизат в резултатите за да ги намериш
Аз точно исках да попитам, дали има тул за следене на това, но забнравих да го спомена в предишния си пост:)
 
От: Exact match-a умрЕ

Вярно има много засегнати. Аз също пострадах. Но не е време да се тюхкаме. Днес влязох в сеомоз и пуснах пълен анализ на ключовата фраза, за която ме поряза Гугъл. Трябва да се вадят поуки. Ще мине минимум седмица, докато натъкмят алгоритъма.

Какво ми направи на мен впечатление до тук.

1. Няма значение боунс рейта на сайта. Имах с под 30 и над 90 и 2-та пострадаха.
2. Няма значение съдържанието. Единият беше с уникално, другият не.

За конкуренцията. Литнаха сайтове на няколко години, с много беклинкове. Това, което беше общото между тях, че имаха много линкове към сходни други сайтове от същата ниша в сайтбар и футър. Не съм гледал дали всички са на 1 хостинг, но ще проверя тези дни.

Не всички екзакт мач домейни са засегнати. Има 2-3 още в топ 10 за фразата, която ме вълнува. Но не са малки сайтове, а с много страници.

Според мен, работят над нещо голямо в серпа, само да видим как ще се казва този път.

Мисля, че няма да е лошо да направим анкета с 10 въпроса или повече, за да може по-лесно да се анализират данните. Имаше такава тема с анкета преди в блекхета.
 
От: Exact match-a умрЕ

Мисля че този път ще излезнат с животно, което защитава интересите на адвордс рекламодателите, защото там, покрай мнс-та и разните им производни се злоупотребявя, а от там ги удря и по техния джоб, поради ниската конверсия.
 
От: От: Exact match-a умрЕ

Трябва да се вадят поуки. Ще мине минимум седмица, докато натъкмят алгоритъма.

За тази седмица милиони WM ще си прецакат сайтовете под стрес. Реално погледнато, няма логика да режеш EMD-та дългосрочно, само защото повечето от тях се ползват от seo-та - това не може да е критерий (в съвкупност с още нещо, което не знаем - може, но засега обсъждаме само филтър поради EMD). По-вероятно е да се опитват да "потрисат буржоата" и след известно време да си направят изводите от "поведенческите им фактори"...
Единствената полза, която виждам за мен от цялата работа, е че цените на хубавите EMD могат временно да паднат.

P.S. направих си труда да проверя откога са го замислили, все пак не е присъщо за Гугъл да праскат глупости скорострелно. На 24-ти април тази година MC е загатнал за подобно нещо (алабала, позитивизма и конструктивизма) във връзка с Another step to reward high-quality sites и един шемет в коментарите му пуска идеята за EMD.

След 5 месеца идеята на шемета е публично развита. Представям си какво ще стане, ако в GWC пуснат тема за блокиране на ензими...
 
Последно редактирано:
Re: От: От: Exact match-a умрЕ

P.S. направих си труда да проверя откога са го замислили, все пак не е присъщо за Гугъл да праскат глупости скорострелно. На 24-ти април тази година MC е загатнал за подобно нещо (алабала, позитивизма и конструктивизма) във връзка с Another step to reward high-quality sites и един шемет в коментарите му пуска идеята за EMD.

След 5 месеца идеята на шемета е публично развита. Представям си какво ще стане, ако в GWC пуснат тема за блокиране на ензими...

За първи път през 2010 го загатва това.
 
От: Exact match-a умрЕ

Гощко пак го сложи на малките сайтчета... баси тъпата търсачка... много качествени микрота си заминаха също...

И аз това си мисля.
Невиждам изобщо какъв е проблема сайта да е с ЕМД и 5 статии на кръст, ако в тези 5 статии намираш точно това което търсиш, но явно гугъл нещо ги тормози.
На мен ми писна гугъл да ми нарежда как да си правя сайта, какво да правя и какво да не правя, и през два месеца да променят правилата на собствената си игра.
Преди години от адсенса ми бяха пратили майл със съвети как да си оптимизирам рекламите, какви формати да сложа и т.н. изкефи ме че са ми обърнали внимание.
Тези времена обаче отминаха безвъзвратно, с всеки дена стават от алчни по-алчни, интересува ги само печалбата. Като имаш печеливш сайт и като ти го забута на 123278 страница единстеният начин остава адвордс:wink:
Искрено се надявам в скоро време да се съберат десет ядосани програмисти и да направят следващата световна търсачка :)

От друга страна гугъл са си една частна фирма, и като такава могат да си правят каквото си поискат и ние дребните мишоци копче неможе да им кажем. Ако искат за всички търсения ще изкарват сайтове с виагра на първа страница, тва си е тяхно право.
Проблема е че са монополисти и всички се опитваме да играем по тяхната свирка.
 
От: Exact match-a умрЕ

Според мен до няколко седмици ще излезне инфо как да се справи човек с този проблем
Колкото и да е сложен тоз алгоритъм си е алгоритъм и се изпълнява от машини.

Ще поживеем ще видим
 
От: Exact match-a умрЕ

Ами ебавкат се.. хорат, дет изкарват пари от продажба на стоки и услуги ще трябва да им плащат .. ама тези, които разчитат само на продажба на реклама.. им се губи смисъла :)

А още по гадното е че ние не можем нито да се обявим против техните шмекерии, нито пък да направим каквото и да било.....
 
От: Exact match-a умрЕ

Еми яко дърво! Аз как ги виждам нещата 90% от малките фирмени сайтчета за услуги, собсвено производство и тн просто заминават. 10% ако мое си позволят 3-4 пъти вдигане на сео бюджета ще оцелеят още малко, ама ни са знае до кога...щото животни поне аз знам още 100 вида.
Сега излиза че три от най-важните и ключови фактора дефакто стават врагове на тези сайтове. - Съдържание, Посещаемост, Екзакт.

Врагове на народа...опса - малките сайтове :)
Ограничено съдържание:
Няма какво толкова свежо да се вкарва постоянно в такъв сайт. Заварките в повечето случаи са черни и цветни, освен ако не се включат заварките в по-ранна възраст и тези след употребата на алкохол.
Слаби посещения:
Няма как да вкараш порно или тийн-чат, пък и на кой тийн му дреме за лъскането, лакирането, полирането и цикленето... Може би ако матриала е достатъчно лачен ще има повод за лъскане и лакиране, че и до циклене може да се стигне....но Уви – съдържанието е Дърво.
Екзакт:
Порезвация за екзактите или силно намаляване тежестта им, въпреки солидният и в много случаи скъпо струващ домейн. Все пак добра алтернатива е например след търсене на “лепене на тапети” да ти излезе в топа “красив тапет за nokia lumia” в mtel.bg, “ей грозен тапет” в teenproblem.net или просто “...и ме опъна на тапета” в bg-mamma.com

Е добре, хайде някой да ма светне как става работата: нема пари за адсенс, немаме съдържание, немаме посещения, нема ни го вече якия екзакт "готин-сайт.ком" !! И въпреки, че наистина сме готини, простите изводи са че "ами вий просто не сте свежи бе" :twisted:

Освен да ода си фърля един душ...не виждам какво друго мога да направя! Все пак някакви идеи? Ама без садомазо нали :)
 
Я да ви попитам нещо, че ми предстои да закупя количество домейни за различни проекти. Според вас буквадомейн.тлд, може ли да се счете като EMD? Имам предвид неща от сорта на vdograma.com, plaminat.com и т.н.
 

Горе