NASA - 30% възможност за сблъсък

От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Не мисля, че е възможно машина да стане "по-умна" от нас, по простата причина, че ние имаме нещо което машините никога няма да имат - душа. Имаме емоции, чувства, можем да вземаме емоционални решения, които дори някои да оспорват че са ни полезни, все пак са. Машините може да бъдат по-бързи, по-точни, но работят по зададена логика и са предвидими, за разлика от нас. Може да вземеш за пример дроидите от Междузвездни войни, колкото и да е абстрактен примера :) "Матрицата" също е добър пример :)

Другото което е - за последните 20 години сме напреднали колкото за предишните 200 преди това откъм технологии. Мощността на компютрите се удвоява на всеки 18 месеца (но главно откъм скорост и изпълнение на няколко задачи едновременно, изчисленията са си все същите). Очевидно е, че развитието на всичко става все по-бързо, и както всяко явление това също ще има пик точка, която обаче не се знае кога ще бъде. Въпроса е от там дали ще тръгнем надолу или ще преминем на следващо ниво :)

Последно - човешкото тяло е организъм който е много по-съвършен от колкото си даваме сметка. Тъпчем се с една камара отрови и вредни вещества, пием, пушим, облъчваме се с радиация и т.н., и въпреки това организма в много случаи се възстановява напълно. А на една машина колко малко и трябва за да се счупи?
 
Последно редактирано:
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

И все пак друже, макар да съм напълно съгласен и подкрепящ думите ти съм странен електрон - хаотичен.
Не мога да не вложа мисъл.
Мисля че точно процесора, и машината ще помогнат точно този съвършен организъм като нашия, плюс обвивката ни да продължат живота.
Мисля че няма да съм жив когато това се случи, но сигурен че се работи по подобни проекти - Удължаване на живота, на никой не му се умира - най-малко на милионерите, ако ме разбораш.
Душата е нещо което не осъзнаваме - Факт, но шанса е на страната на машините, един ден те могат да се рзвият до там че да я разберат.
Днес има машини които правят непосилни за нас неща, мислят, смятат, наблюдават, навигират, комуникират - мултифункционални. Сила, гъвкавост, бързина, височина, неприемлива среда - има такива кои работят на автопилот без човешка намеса произвеждащи други машини, соро може и да не се налага да ни питат за да вършат каквото пожелаят.

Адски сложна материя...

Добри примери даде - Фен съм на същите филми - намирам много от тях в днешната реалност.

Поздрави.

Пс:
Скоро очаквай включване.
Имаме си човек завършил роботика навъртащ се във форума.
Подобни теми го привличат, дава невероятни коментари и разсъждения.
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Супер, колкото повече мнения има по един въпрос - по-добре :) Ето едно интервю по темата с един от най-интелигентните и образовани хора лично според мен (на английски е): http://www.youtube.com/watch?v=YgFVzOksm4o Професора има и много други клипове в YouTube, като е покрил повечето въпроси които обсъждаме :)

Поздрави ;)
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Имаме си човек завършил роботика навъртащ се във форума.
Подобни теми го привличат, дава невероятни коментари и разсъждения.

Виждам че се заговори за роботи. Разгледайте клиповете от тази тема http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=32498 и писаното в поста ми, и си направете сметка за какво иде реч. Честно да си кажа аз бих си взел такава жена робот, но като спя ще я изключвам, че ако и се обърка софтуера или ако стане нещо... даже и да е изключена, току виж сама се включи като терминатора и няма спасение, и вместо да ти помага вижда в теб мишена която трябва да елеминира... Не е изключено и това да стане, все пак софтуер управлява хардуера, а както знаем на софтуер доверие не може да имаш на 100 %. Коментарите оставам на вас. :)
 
От: Re: От: NASA - 30% възможност за сблъсък

На тази планета и трябва един мощен рестарт, ако ме питате мен лично. :)

Ще има, другаря Айнщайн го е казал също. Не се знае кога обаче - времето е крива.
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Планетата досега е преживявала доста рестарти. Имало е смяна на полюсите, ледникови периоди, удари с големи астероиди и какво ли още не. Всъщност тук постоянно има апокалиптични промени, но хората живеят твърде кратко, а и са твърде отскоро доминиращ вид, за да са сериозно засегнати и запознати с тези процеси.
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Но точно те ще го рестартират този път, няма друг организъм който да има способността. Ще изпреварим природата и нейния ход мисля.
 
От: От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Планетата досега е преживявала доста рестарти. Имало е смяна на полюсите, ледникови периоди, удари с големи астероиди и какво ли още не. Всъщност тук постоянно има апокалиптични промени, но хората живеят твърде кратко, а и са твърде отскоро доминиращ вид, за да са сериозно засегнати и запознати с тези процеси.
Това са само твърдения, които няма как да бъдат доказани (т.е. не може да се твърди, че са научни), тъй като въглеродният метод на датиране има обхват до 8000 години назад (отделно, че не е точен), а над тази граница започват религиозни съчиненията на псевдоучени. Няма исторически данни останали до днес говорещи да имало такава глобализация като сегашната. Ето защо не можем да говорим да е имало рестартиране на системата на цялата планета каквато се очаква сега.
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

Напротив, всяко едно от тези неща е доказано. Дори не са се изисквали особени усилия, за да стане това. В Аризона има кратер с диаметър над един километър. Не е нужно човек да е гений, за да си представи последиците от това, което го е изкопало. Освен това по-голямата част от Земята е покрита с вода, а вероятно в океаните са падали и доста по-големи камънаци.

Полюсите се сменят веднъж на всеки 200 000 години. И това вече е доказано. Разбрали са го чрез състава на някакви древни скали, в които ориентацията на частиците е доста различна.

За ледникови периоди, че е имало в миналото мисля, че няма нужда да коментираме. За това има най-много доказателства.

С това далеч не се изчерпват апокалиптичните явления. Ами че само през 2004 година имаше земетресение, при което загинаха стотици хиляди души. Мисля че над 400 хиляди бяха. Кой знае какви земетресения е имало в миналото щом по наше време сме свидетели на подобни катаклизми.
 
От: NASA - 30% възможност за сблъсък

В момента съществуват технологии с които могат да се предотвратят жертви от повечето бедствия, които е възможно да се случат. Единственото което би било под въпрос дали е възможно да се предотврати е точно сблъсък с астероид. Проблема със стандартните бедствия е, че превантивните мерки изобщо не са взети и методите за предотвратяване не са разпространени. Причината за това донякъде е финансова, но и няма как да отречем, че ако къщата ти е направена изцяло от дърво (сещам се за приказката за трите прасенца), не си много защитен от урагани и земетресения, дори и да си богат...

Имайте в предвид, че изключвам напълно възможния вариант да има технологии които на нас не са ни познати все още, понеже на тези които дърпат конците не им е изгодно.

Хората са най-опасните паразити които Земята е имала (според това което знаем до момента), най-малко защото сме креативни и се адаптираме бързо. Да, имало е доста жертви от бедствия, но знаете кога жертвите са най-много - войни, аварии с атомни електроцентрали, атомни бомби, мутирали вируси и т.н. Затова смятам, че ако нещо ни сложи края, това ще сме ние.

Поздрави! ;)
 

Горе