PC или MAC

Каква система ползвате


  • Общо гласове
    62
От: PC или MAC

Булгаристанска работа всеки плюе по прозореца ама всеки има минимум една машина с него, най-продавания софтуер е 2-3 десетилетия ама бил боклук :lol: Както каза един колега безплатния супер Линукс нещо го ползват само 0.000001% потребители.

С изказ и поведение тип Гуру Питка няма отблъснете потребителите на Били и да се откажат от продукта. Човека е напипал от какво се нуждае консуматора и останалите му дишат прахта.

Супер ябълковите телефони пък си нищо повече от снобарска играчка

Най-продаван за десктоп, с което далеч не свършва технологичният свят. Тия % дето си посочил, явно не си си направил труда да проучиш и да видиш, че Windows може само да си мечтае за пазарния дял на Лунукс ядрото. Линукс дистрибуциите наистина имат малък % потребители в десктопа, но има и фактори, които оказват пряко влияние в/у това и далече не е качеството на ОС-ма. Един от тези фактори го споменах по-горе в постовете си. Що се отнася до това, че всеки имал машина с Windows мога да ти кажа, че грешиш. Мога да ти покажа много хора, които от години не са виждали тази ОС, аз лично имам само виртуалки и то за тестове и помощ в полза на Win. За какво друго би ми била полезна тази ОС, след като в Лунукс се чувствам комфортно да си върша работата?
 
От: От: От: PC или MAC

Виж грешно си ме разбрал и изобщо това, което си си направил като извод не съм го целял! Сериозно, сега като се загледах в поста ми с право имаш основание да кажеш това, защото съм прекалил с констатацията, за което ти се извинявам! Надявам се не си се засегнал. Явно приех твоя предишен пост с малко по-различен тон, но се подведох от крайно некомпетентния и извън час uphero ли е к'ъв е там не го знам. Не става дума за промити мозъци или за това, че ползвателите на една ОС са глупави или не. Става дума, че повечето Windows потребители окачествяват крайно категорично Линукс като неставащ и скапан, на база крехките си опити с него, което не е правилно по принцип. Аз вече го намекнах това в предните си постове. Също така не съм фанатик на тема Линукс, просто съм привърженик на отворения код. Гледам да съм полезен с каквото мога в тази посока. Съосновател съм на разработването на Линукс дистрибуция насочена към БГ общността, работил съм активно по проекти в полза на отворения код и т.н. Също така далеч не съм безучастен и в полза на Windоws, тъй че не ме изкарвай маниак. Често тествам разни модули, активно участвам в намирането, анализа и изпращането на зловреден код за Windows, за да бъде добавян в антивирусните дефиниции на програмите, за по-ефектива защита. Участвам и помагам в други форуми за решаването на редица проблеми. Преработвам драйвери и т.н. така, че най-малко аз мога да бъде наречен "религиозен" на тема Линукс.

Аз по принцип влизам в даден форум за да отговоря на някой въпрос, но понякога просто пиша мнение и тогава доста често попадам на форумец, който незнайно защо държи да разбера колко съм тъп. Може би начина ми на писане е краен и подстрекателен, де да знам. Аз се дразня на тролския тип отговори и на пренебрежителното отношение на един форумец към друг форумец. Смятам това за голям личен недостатък на човека дето осъжда другия. Лесно е да кажеш на друг "Ти нищо не разбираш, махай се от тука", но какво печели едната и другата страна в случая? Абсолютно нищо, празен конфликт в стил детската градина. Много тъпо е да кажеш на друг, че е тъп. Ей така заради спорта, заради нищо и никаква и абсолютно нормална разлика в гледните точки.

Особено пък в този форум. Айде да е Teenproblem, окей, но нали тук е форум за предприемачи, а това са хора дето е редно да са наясно с гледните точки на другите хора и да владеят конфликта по най-добрия начин.
 

Горе