Избор на лаптоп

От: Избор на лаптоп

Той може да се занимава с каквото си иска - Въпроса е за какво ще го ползва - Предполагам че повечето хора които се занимават с Обработка на изображения си имат стабилна ПС машина и не го правят на лаптопите си.
 
От: Избор на лаптоп

Защо да не работя на лаптоп ? Мога да го разнасям навсякъде и е супер удобно, вместо да разнасям компютри, кабели и тн. :)
А пък и програмите за обработка на изображения не са чак толкова тежки, че да не мога да ги използвам на 100% на лаптоп.
 
От: Избор на лаптоп

Както казах може да го ползваш за каквото си искаш и за това съм ти посочил модел с вградена видео карта и съм ти написал още в първият пост че ако на лапотопа ще работиш да погледнеш и по скъпите модели с отделна ВК.

А ако още като беше си пуснал темата беше написал за какво точно искаш да го ползваш нямаше да пишеме по сто излишни мнения и да гадаеме.
 
От: Избор на лаптоп

Dell-овете имат модели с по 4 години гаранция, моя е с толкова, предимство си е. Аз за това реших да дам 500лв повече от колкото бях сметнал в началото и ми излезна 1450 лаптопа, за да може да не остарее след 6 месеца и да го ползвам дълго време. Иначе това не е лошо -
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5110-dell_inspiron_n5110_DELL01051_4GB интел и не е вградено видеото.
 
От: Избор на лаптоп

Срещите ми с Dell са ми оставили ужасно мнение. Toshiba или някое fudjitsu. За вторите си мислех че са смотани но вече 3 години да чукам на дърво не е мръднал. А първите гаранцията им е супер.
 
От: Избор на лаптоп

Аз имам от 8 месеца DELL N seria, гледай да е задължително intel core i3 най малко ако е core i5 или core i7 още по добре , моя взех за 1200 с 3 годишна гаранция, 8 ГБ рам , 1 ГБ видео карта, мно съм доволен. мани тия двуядрени , те са стари и ще са бавни след 1 година..
 
От: Избор на лаптоп

Да използвам темата на колегата и да попитам как точно стоят нещата с Леново. Не съм много запознат с лаптопите , но гледам ,че доста усилено се предлага тази марка. Малко повече информация да ми дадете.
 
От: Избор на лаптоп

Леново купиха IBM преди години - Държат дебела цена като изработка им е на прилично ниво - преди време за около година ползвах такъв успоредно с ДЕЛ-а ми определено ДЕЛ-а по ми харесва.

Аз имам от 8 месеца DELL N seria, гледай да е задължително intel core i3 най малко ако е core i5 или core i7 още по добре , моя взех за 1200 с 3 годишна гаранция, 8 ГБ рам , 1 ГБ видео карта, мно съм доволен. мани тия двуядрени , те са стари и ще са бавни след 1 година..

Девил i3 - да не е с 3 ядра а i7 със 7 ядра ???? - И за какво ще са бавни след една година какво е това нещо дето сега върви на двуядрен процесор а догодина няма да може???
 
От: Избор на лаптоп

Ако е за Фотошоп, гледаш:
1) РАМ - поне 4 ГБ
2) Екран - големичък е препоръчителен, ше съжаляваш ако се вкараш в 1366×768. Той интерфейса ще заеме 50% от мястото. Изключение - ако си специалиризаран само в лога и икони, и то донякъде...
3) Много приятно ако се ръснеш за SSD диск, фотошопа суопва като ненормален.

Останалото са пожелания - какъвто и да е процесор (или там някъде) с поне 2 ядра, каквато и да е видеокарта (дори Интел ХД 3000 е предостатъчно).
 
От: Избор на лаптоп

Относно избора на марка ще ти кажа какво знам от личен опит.

Toshiba - НЕ!!! и никакви такива боклуци!!! Загряват, след 1 година стават все едно са на 20....
Lenovo - добри са, но старите IBM версии като Thinkpad T400, тия за комерсиална употреба са шитня и те.
Dell - май те засега са най-добре за широка употреба, използвал съм такъв няколко месеца и не се оплаквам.

Важно е да си направиш един списък, за какво точно ще използваш лаптопа понеже после ще ти се стъжни живота. Все пак, колкото и да са нови, и модерни, това е мобилна технология! Ако нямаш нужда от лаптоп конкретно, вземи си един настолен за същите пари ще си купиш такава конфигурация, че свят да ти се завие :)
 
От: Избор на лаптоп

Бихте ли ми дали мнение относно този лаптоп - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544984 ; Май процесорът е слабичък ?

Кажи какъв ти е бюджета и за какво основно ще го ползваш.

Мернах по-горе, че ще работиш на него. На Inspiron-a, имам четириядрения вариант i7. Върви като ненормално, но дори за лаик фотошопър си е жива мъка да работи на такъв екран. Прекалено е малък. За чекнене на пикселчета ти остава дооооста оскъдно местенце.
 
От: Избор на лаптоп

Да допълня: моя лаптоп има си видео-карта NVIDIA със собствена видео-памет 128 MB, при положение че RAM-паметта му е 2 GB и ми е предостатъчен, и когато го купувах през 2006 г. реших да е с отделна видео-карта, да не черпи от RAM-паметта, защото когато пътувам все ще ме засърби крастата да играя на любимите ми игри. :wink: Иначе го взех точно да си отварям пощата и да пращам документи когато съм извън града, принципно за работа го взех. Аз също работя с изображения, ползвам PhotoShop, CorelDraw, MacromediaFlash, разни PhotoMerge, PhotoResizer, PhotoCompressor, Ultra-Photo-ZoomProfessional и други подобни тежки фотостудия, но ги ползвам на PC-та ми. Инсталирал съм ги и на лаптопа за всеки случай, но така и там не ми се е налагало да ползвам - всичко на PC-то си работя. Даже и филми не гледам на лаптопа - предимно за комуникация и пращане или получаване на спешни документи. А ако съм някъде в "задника на географията както се казва" и няма интернет - джъткам любимите ми игри, иначе полудявам от скука. :)

Вземи си DELL с поне 17" екран и няма да съжаляваш, моя е толкова. Нали съм и аз запален геймър :)

П. П. Най добре сам си обмисли за какво точно ще го ползваш, че после да не се ядосваш че можеше да има това и това, ама нали уж за по евтина цена... Подкрепям с две ръце за DELL с CPU INTEL, всеки дава различни акъли, ама нали знаеш - "Много баби, накрая хилаво бебе" са казали хората. :) За това сам си предцени за какво точно ще ти е необходим.

И да не пропусна нещо важно: задължително си вземи и охлаждаща подложка тук, а тук са по скъпички, това също не е лошо, а тука имаш доста голям избор и са по евтини.

Успех и чакаме поливане с вино :)
 
Последно редактирано:
От: Избор на лаптоп

За графичен дизайнер тези лаптопи които ги гледаш са пълна боза... Едно от най-важните неща за теб са цветовете. Един прост монитор който ти върши работа струва 2000 лв. А честно казано аз лаптоп който да става за нещо в тази област не съм срещнал.
 
От: Избор на лаптоп

За марка лаптоп препоръчвам DELL, HP, Lenovo - в тази последователност.
Относно параметрите, зависи за какво ще се използва, но за предпочитане с Intel процесор, минимум 4GB RAM и външна видео карта.
 
От: Избор на лаптоп

Човек трябва да кажеш за какво ще го ползваш, не можем да гадаем хубав ли е не е ли като не знаем за какво е. Аз да кажем също гледам за лаптоп от време на време и все още се чудя, но знам за какво ми трябва, знам че ми трябва нещо което като му изкарвам душата да ми вика "само толкова ли можеш?!" и знам кой е лаптопа, но просто нямам парите в момента :)
 

Горе