Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съдят?

От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ УБЕДИХТЕ МИ ДА СИ ПЛАТЯ КРЕДИТА!
МНОГО СМЕ СЪВЕСТНИ! ОГЛЕЖДАМ СЕ ,ВСЕ ОЩЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ! ПРОМЕНЯ МЕ СЕ ОТ АНДРЕШКОВИЯ МАНТАЛИТЕТ И ТОВА Е ХУБАВО!

Боже, това почти ме просълзи - следващия път чети договорите, питай предварително, и ако не можеш да плащаш каквото и да се случва трябва да говориш с банката - ти трябва да знаеш какво смятат да предприемат те

А в нашия край балкански мъж с мъж си е нормално!

баси добитък нямате ли бе - кози, овце, крави?
 
От: От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че щ

Не вярвам, защото предполагам, че щяха толкова да излизат в ЦКР. Добре че повдигна темата - ще взема да се захвана и да ги изчистя най-накрая.:)
В този ЦКР мога ли и аз да цъкам?
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Боже, това почти ме просълзи - следващия път чети договорите, питай предварително, и ако не можеш да плащаш каквото и да се случва трябва да говориш с банката - ти трябва да знаеш какво смятат да предприемат те

Банката смята да ме съди, мога ли да им платя на 20 вноски по 50 лв?
вноските кой ги определя?

баси добитък нямате ли бе - кози, овце, крави?
Това е демоде.Друго си е с розова тшъртка да си е!
 
От: От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че щ

В този ЦКР мога ли и аз да цъкам?

Можеш, той е със свободен достъп. Там има личните данни на всички кредитополучатели в страната. Голяма далавера е да цъкаш вътре. Значи вземаш си един GSM (може и от заложна къща за по-тънко). Задължително прима карта с 20 лв ваучер и пращаш 4 СМС-а по 5 лв на един сайт, ама ще ти го кажа на лично :D
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Подобен случай: от друг форум!


batmilko написа:
кофти е, когато си погасил кредита и продължават да СМС-ят...

Майка ми е с изцяло погасен кредит и от както го погаси се почнаха едни смс-и.... ела си плати... скандали в банката... не помага - не знаели коя фирма го прави :063: :063: :063:

нема оправия


Това е друга тема за идиотията на системите им mhihi Няколко човека покрай мен пък получаваха съобщения без да имат изобщо кредитен ангажимент с банката.
Офф топик : много ме е яд, че не учих право, за толкова много неща може да се осъдят банките :idea:

Никъде в договора ми с банката нямаше подобна клауза че ще ми звънят по телефона или ще ми пращат смс-и. Така че щом подобни отношения не са регламентирани в договора това си е чист телефонен тормоз!
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Изчетох търпеливо всички постове в цялата тема. Ще ви кажа един случай във връзка един човек който е приятел на мой приятел, т.е. трето лице. Познавах го лично чрез моя приятел. Случаят му беше следният:

Беше изтеглил кредит кредит 120 000 EUR от една банка, няма да казвам име, и още 130 000 EUR от друга банка за да започне строителен бизнес. Но беше в края на 2009 г. когато дойдоха ГРОБ на власт и строителния бизнес започна да върви надолу, то не само строителния, целия бизнес... както и да е. Двете банки му пращаха писма с предупреждения и т.н. Знаел е че няма как да върне този кредит, но не че не иска, а просто няма възможност, и направи следното: преди да го осъдят прехвърли апартамента и колата на брат си! Няколко месеца по късно получи писмо че е осъден, и няколко месеца след това ЧСИ-то отива да прави опис на имущество, но се оказва че вече той няма нищо на негово име. Прибиваваше през това време при родителите си. След това пратиха писмо че е осъден и от втората банка. И въпреки това човека си замина за чужбина в края на 2011 г. без никой да му направи проблем, и никакъв опит да го спрат. Разбира се в държава от ЕС замина, няма да споменавам име в коя държава, не е важно - важното е че няма закон който да спре длъжника да напусне държавата. Наскоро се беше обадил по GSM на моя приятел, и му казал че нямал никакво намерение да се връща в шибания помиярник наречен държава.

Случай с леля ми: беше длъжник на топлофикация София, но и откриха злокачествен тумор на черния дроб, и тя разбира се спря да плаща на топлофикация, но не че не иска и че е селска тарикатка, а защото е пенсионерка по болест, и всичките пари започна да ги дава за лекарства и лечения, въпреки че си е плащала осигуровките като поп всеки месец без пропуск. Все пак човешкия живот не струва 2000 лв. дето си ги искаше топлофикация нали така?! Разбира се че ще започне да ги дава тия пари за здраве и да си спаси живота! Имаше задължения към топлофикацията 500 лв. от както започна ходене по мъките и онкологични отделения, но там с наказателни лихви сумата станала 2000 лв. Някаква магия която топлофикация си знаят как става. Тия говеда наречени "лекари" изнудиха леля ми да плати 350 лв. за скенер, 1300 лв. за биопсия, и още 1500 лв. за самата операция да и извадят тумора, при положение че леля ми е осигурена! Парите ги взехме назаем за да спасим живота на леля ми, целият ни род беше около леля ми ( самотна жена е без семейство и деца ) тя даже самата ни казваше да внесем някой лев на топлофикация до като беше на легло, но нашите роднини казваха че нейния живот е по важен и изобщо да не мисли за тая топлофикация, а през това време си валяха писмата от топлофикацията, до като до като дойде писмото от ЧСИ. Е да, но както казах по горе човешкия живот е по важен от някаква си топлофикация и тия които стоят над нея станаха не милионери а милиардери, нали така?! Знаете ли какво стана после ? Леля ми нае адвокат след като се излекува, запозна я с правата и на ощетен гражданин който е бил онкологично болен, не е имал възможност да погасява дългове и.... леля ми спечели делото срещу тия "топли" измекяри! Стана им не топло а горещо! Спечели делото срещу тях, като си платиха и разходите по делото. Наплатиха и доста пари, няма да казвам сума, няма значение това.

Всички длъжници имат права, но не си ги знаят.

За ЧСИ, кредиторските ( узаконени лихвари ) и фирми за събиране на дълговете: това са бившите мутри които в началото на 90-те години когато се появиха работното им облекло беше спортен анцунг и маратонки, и подръчни инструменти - бухалки. Сега имат ново работно облекло - костюм с вратовръзка, сако, панталон и лачени обувки, и вместо бухалка - папки с документи. Купиха си дипломи за прависти и от "борци" ( така ги наричаха 90-те години ) станаха ЧСИ, а други си купиха дипломи за икономисти и станаха кредитори ( лихвари ).

И една подробност която не съм си я измислил аз, а са думи на адвокат: не съществува никакви фирми за събиране на дългове... просто не са регистрирани в търговския регистър.

Никога не теглете пари от "кредиторски фирми" - това са лихвари с недоказани доходи, това са перачи на пари. Навързани са с ЧСИ-тата като свински черва. По добре от банка, но там внимателно четете договорите.
 
От: От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че щ

скромният ми съвет е да комуникираш с банката кредитор. да разбереш накъде ти е кредита. да разбереш каква сума са начислили (няма нужда да се караш със служителката - нито ги е начислявала тя, нито тя може да ти ги опрости). ако имаш някакви смислени възражения вече могат да се предприемат определени стъпки, които нямам нерви да описвам сега. след това уточни с кого ще комуникираш от тук нататък - демек, кой е твоят ангел хранител в дирекция проблемни кредити ако кредитът ти е съдебен разбери при кой съдия изпълнител си ако ти предложат нещо - слушай, не възразявай, не подписвай, не се съгласявай - отваряй си ушите. после ще мислиш, ако трябва ще питаш дори в някаква хиперизчекната фаза винаги може да се направи нещо поне да не ти се трупат допълнителни разноски към дълга. въпросът е главно да слушаш (в смисъла на да си отваряш ушите, а не толкова устата) и да мислиш

Sokolov - направи това от цитата, наистина е по добре, от колкото да се тормозиш излишно и да си задаваш въпроси без отговори. Така поне ще имаш по добра прозрачност на ситуацията, защото в момента разбирам че си в мъгла, а това е доста мъчително за психиката. И друг път това да ти е за урок когато взимаш кредит, защото в БГ-то всичко е мутри и мафия. Хора разберете го най после че мутрите си създадоха държава и парламент, и от там всичко това - банки, лихвари и ЧИС... и какво ли не. За това не теглете кредити от тия джетове, TBI и не знам си какви, защото така после ги подхранвате и осигурявате по продължителното им съществуване. Теглете кредити от банки, и четете под лупа какво пише в договорите, защото има едни ситни буквички дето са подвеждащи. Но никога от лихвари. И преди да теглите кредит помислете.

Във Швеция да изтеглиш кредит да си купиш жилище лихвата е само 2 % друзя! А ако останеш без работа, уведомяваш банката и веднага ти замразяват кредита до като си намериш работа, като през това време никакви наказателни лихви не текат. Звучи невероятно за българското ухо, което е свикнало да чува само "дай мнооооооого париииии" и да му бъде насаждано че е виновен и че цял живот ще бъде длъжник включително и пра-пра-пра внуците му. Просто закона им е такъв на шведите. Мой втори братовчед живее в Швеция вече 12 години и си купи жилище там. Без работа ли си, нямаш ли доходи - по закон шведските банки веднага замразяват всичко и ти казват като започнеш работа да ги уведомиш. Ама такива ЧИС-МИС-ДРИС не съществуват там. Само тука ги има. Ха познайте кой ги създаде. :wink: Тука е мутрагенска държава, всичко се диктува от мутри и мафия. За това си правете сметката какво подписвате и на кого се подписвате.
 
Re: От: Съвет зас пари!

много читави ми се виждате, а ужким сте предприемачи!
Не бъркай предприемачеството с измамата. Сам си виновен, че не си чел договора който си подписал. Сега ще си плащаш.
И моля те, не споменавай на други места от къде си, това е персонална обида към мен и още 50 000 съграждани, които се разграничават от измамническото ти мислене.

Едит - стигнах до тази част от темата ;)

Колко си сховотлив! Да не си Геъъъъ!Най ги обичам!и Спри със словоизпразжненията си .Пиши поне разбираемо, не всички сме умни пръчки ,като тебе!
Един не даде свестен отговор ,как да обжалвам и просрочвам и т.н
Но иначе давате съвети ,как да се плати данъка ,да работиме без фирма ,как да прецакаме Нап и тем подобни.Много икономисти има във форума!

Рядко тъпо парче си, и под рядко да не се разбира времевото определение, а физическото състояние. Дадоха ти толкова много съвети, които явно не схвана, че не виждам какво може да се е изписало в следващите 3 страници. Рядко си позволявам да обиждам потребители на форума, но ти си изключително тъпа мишка. Купил си "плазма" бил си гъзар, не си прочел договора - носи си последствията.

И това, което говореше за НАП - дават се напътствия, как ПО ЗАКОНЕН път можеш да избегнеш наказания, а и как да си декларираш приходите ... ама и там толкова си чел, колкото договора за плазмата.

Едит2: Рогато, high five за рядко тъпото парче - мислех че само аз си го помислих, преди да стигна до мнението ти :)
 
Последно редактирано:
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Искам като в Швеция! Искам си правата човешките свободи! За кокошка няма прошка! За милионче ....
Искам тукашните банкерчета във форума да си напишат агентурните имена, макър че по никнеймовете ще ги познаете!
Ами сега да ме посъветвате по-колко да им давам, щото сега съм го закъсал не от към пари, а откъм добранамереност.Яд ме е че ще плащам за нещо ,но в много проценти.
Задавам ви най обикновен въпрос?Имаш издадена кредитна карта, в коята нямаш нито един лев/така и така няма да влагаш пари в нея/а след две-три години ти искат 76 лв с лихвите,защото са ти подържали пластмасовата благинка! Разбирам да имам някой лев там и без да ме питам да си взимат от сумата.Но съм добър по математика и доколкото знам :
0-2лв=0лв ..........0-76лв=0лв или бъркам математиката!Да не би банкерите корен квадратен да слагат. 0 на корен квадратен пак си е нула .Кръгла нула!А аз не искам да съм нула дори във вашите мисли!Заради тази тема получих 3 -реп и 1+реп.Което ще рече една четвърт са с мене.Започваме да се оправяме ,щом за 20 години една четвърт сме, другите за да си променят мнението, ще ги чакаме 3 *20години=60 години.
Дали в случая може да ми помогне Комисията за Защита на Потребителите (КЗП).
И @USAF мерси за думите ти!
 
Последно редактирано:
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Aз П.И.М. с агентурно име "агент сибанк" много ще се радвам да си публикуваш договора, за да ти го изтълкуваме и да ти кажем къде ти е грешна математиката. Ако отидеш в КЗП с договора, те ще направят същото :) но ще те препратят и към КФН и още няколко институции.
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

КЗП, няма как ти помогни.
Банковия служител ще ти помогне, ако си добронамерен към нея/него.
Банката си взима такси по управление на картата, дори да нея използваш и да си "влагал пари" както каза.


Абе вие вие как така поставяте знак за равенство на кредитна компания и банка - двете неща са толкова различни, едната е много по рискова и нормално таксички/лихвички да са по-високи от банките
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Имаш издадена кредитна карта, в коята нямаш нито един лев/така и така няма да влагаш пари в нея/а след две-три години ти искат
Чек ся! Кредитна или дебитна карта? Тук стана някакъв антагонизъм в термините и тяхната същност.
В кредитна карта има пари. Сумата е според тавана на картата. Парите са собственост на банката. С които тя ти услужва заем без формалности. И обикновено се дължи такса за съществуването на тази карта. Независимо дали си я ползвал и/или получил.
Като искаш Швеция, иди и получи шведско поданство/гражданство.
Абе вие вие как така поставяте знак за равенство на кредитна компания и банка - двете неща са толкова различни, едната е много по рискова и нормално таксички/лихвички да са по-високи от банките
То тъй и не става ясно от банка ли се е заглобил, или от не банка. :D
 
Последно редактирано:
От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме

КЗП,
Абе вие вие как така поставяте знак за равенство на кредитна компания и банка - двете неща са толкова различни, едната е много по рискова и нормално таксички/лихвички да са по-високи от банките

Скоро влизам в един сайт за бързи пари и има онлайн форма.чатя с момата и я питам.
Моме искам 1000 лв ,колко ще върна след 15 дена.Мълчание и виждам ,как името се сменя и ме прехвърлят на друга по окумуш мома!Попълнете документите и ако сте съгласни ще вземете парите
Амаааааа кажете ми колко ша ви вращам , тишина
Хубаво ,че погледнах един пример за 200 лв и разбрах на ден по процент!това е то!
взимаш 1000 лв и връщаш 1300лв за месец -това е кредитна компания!
не мой да смятам ,колко са за йедна година!
Хубаво си беше соца. 1 ПРОЦЕНТ само за година! Ех времена ех нрави!
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Хаха разконспириран си въпреки, че го тривна мнението Sokolov=dalasweb.Че и на габровлия се прави. :D

Даласе, майна ще ти го обясня на твоя език подписал си договор в тоя договор пише, че искат да те надупят и ти си рекъл "Да" и си се подписал. След като си се съгласил що се чудиш, че те дупят. Ко не ти е ясно? :)
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Ах, ах, ах .... пак двойни агенти. Стига бе! Опорочихте форума с тея простотии!
 
От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме

Хаха разконспириран си въпреки, че го тривна мнението Sokolov=dalasweb.Че и на габровлия се прави. :D

Даласе, майна ще ти го обясня на твоя език подписал си договор в тоя договор пише, че искат да те надупят и ти си рекъл "Да" и си се подписал. След като си се съгласил що се чудиш, че те дупят. Ко не ти е ясно? :)
Мислех по 1 време да питам дали не са братя.
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

На даласа кога ще му дадат едномесечна почивка от форума заради темите/постове си :D
 
От: От: От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че щ

Скоро влизам в един сайт за бързи пари и има онлайн форма.чатя с момата и я питам.
Моме искам 1000 лв ,колко ще върна след 15 дена.Мълчание и виждам ,как името се сменя и ме прехвърлят на друга по окумуш мома!Попълнете документите и ако сте съгласни ще вземете парите
Амаааааа кажете ми колко ша ви вращам , тишина
Хубаво ,че погледнах един пример за 200 лв и разбрах на ден по процент!това е то!
взимаш 1000 лв и връщаш 1300лв за месец -това е кредитна компания!
не мой да смятам ,колко са за йедна година!
Хубаво си беше соца. 1 ПРОЦЕНТ само за година! Ех времена ех нрави!

Далас, ненужни фишеци пускаш и ще ти кажа защо.

1. Подобни лихви нямат дори заложните къщи, така че е абсурдно.
2. Повечето фин. институции имат минимални срокове на пог. планове, започващи от 3 месеца, което прави пак огромен процента, споменат от теб (10% мес.).

Би ли бил така добър да посочиш сайта с момите и формичките?
Не се заяждам, просто според мен не е редно да се всяват заблуди - не само конкретния случай, а като цяло.
 
От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд

Добре поне, че не почна да си дискутира с другия профил:) Да почне да си спори или да се защитава:)
 

Горе