България, която изгубихме..

От: България, която изгубихме..

@snux - от ДПС май поне 3ма депутата имам влязла присъда вече. Това не значи, че всички други са чисти, но значи че където има желание има и начин.

@redrum - сравнен с другите Костов е най-успешния, не защото няма грешки, а защото е направил това, което трябваше да бъде направено в най-тежката криза която познаваме.

И много се бъркаш за досиетата. Първия читав закон за досиетата е от 1997ма. Следващата му поправка е от 2001ва, а Симеон го променя 2002 и ефективно го спира до 2006та.
Отделно правителството на Костов прие закон за лустрацията, но Конституционния съд пълен с бивши комунисти го отхвърли като неконституционен.

Хайде да ви питам и аз нещо. Ако след 3 години примерно България се окаже в ситуацията от 97ма, кажете ми кой известен политик от сегашните според вас е най-добрия избор за премиер, който да ни изкара от батака. Кажете и защо. Много ми е интересно. Ако се съберат повече имена дори може да пусна една анкета в отделна тема.
 
От: България, която изгубихме..

@snux - от ДПС май поне 3ма депутата имам влязла присъда вече. Това не значи, че всички други са чисти, но значи че където има желание има и начин.
Хайде да ви питам и аз нещо. Ако след 3 години примерно България се окаже в ситуацията от 97ма, кажете ми кой известен политик от сегашните според вас е най-добрия избор за премиер, който да ни изкара от батака. Кажете и защо. Много ми е интересно. Ако се съберат повече имена дори може да пусна една анкета в отделна тема.

Аз не съм чул за такива и ме съмнява толкова да не са си вързали гащите и да висят в затвора. А за въпроса ти - когото и да сложиш от сегашните, все е грешно.
 
От: България, която изгубихме..

Съгласен съм. В момента няма известен политик, който да не е компрометиран.
 
От: България, която изгубихме..

Дянков го слагам, ако не беше той и това, което сега нямаше го имаме :D Ако беше партията майка сигурно нямаше сме в борд и БНБ щеше финансира лудо, с тези спрени ЕС пари, нулеви ПЧИ, огромна задлъжня лост просто не ми се мислеше

Макар че пак осраха бюджета 2013 обърнаха го на силната демагогия.

А съвсем сериозно, в момента няма такъв политик, който да ни оправи. Нас не ни трябва политик, а държавник!

Макс никой не оспорва процеса след 97г, говорим че цената беше огромна за него процес, можеше много по-не болезнено да минем. След батаката на Виденов, приницпно нямаше почти къде да лавираш
 
От: България, която изгубихме..

@snux - http://frognews.bg/news_48293/Osadiha_deputat_ot_DPS_na_4_godini_zatvor_za_koruptsiia/ това май е последното. Другите не ми се търсят.
@blackout8 -така съм съгласен.


@redrum, @snux - и въпреки всичко. Утре някой трябва да спасява положението. Кой бихте избрали ако задължително трябва да изберете някой ?
 
От: България, която изгубихме..

@snux - http://frognews.bg/news_48293/Osadiha_deputat_ot_DPS_na_4_godini_zatvor_za_koruptsiia/ това май е последното. Другите не ми се търсят.
@redrum, @snux - и въпреки всичко. Утре някой трябва да спасява положението. Кой бихте избрали ако задължително трябва да изберете някой ?

Това е още на 1 инстанция :) Те и Цонев уж го осъдиха, ама предния месец на по-горна инстанция го оправдаха, а да не говорим, че веднага са уволнили полицая, който го арестува на земята :)
 
От: България, която изгубихме..

ПРИНЦИПНИ КОНСТАТАЦИИ:

1. В Република България властта не произтича от народа.
Според трите алинеи на член първи на Конституцията на Република България (обн. в ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г.) „България е република с парламентарно управление”; „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”; „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет”.

Нищо от тези думи не важи у нас. В Република България това са празни думи. Към днешна дата, 20 ноември 2012, така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни, макар че през по-голямата част от този период са били законово приети, но не са се изпълнявали сходни разпоредби на други конституции с подобни празни думи.

2. В Република България властта принадлежи на потънали в грях лица, за които служенето на родина и род са празни думи. Напоследък – дори смешни думи. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

3. В държавата Република България не съществува държавност в който и да е аспект на това свещено понятие. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

4. В Република България не съществува законова и обществена справедливост. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

5. В Република България не съществува общоприет законов и обществен морал. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

6. В Република България не съществува общоприета вяра в Бога. През пролетта на тази година имах унилата възможност да напиша в есето „Бог. Морал. Аритметика” следното: „Съвременна България е безбожна страна. Мога да го кажа и по друг начин: преобладаващата, огромната част от населението на държавата, позната като Република България, е безбожно.” Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

7. В Република България липсата на вяра в Бога, липсата на суверенна власт на народа, липсата на обществена справедливост и обществен морал водят до повсеместно и всекидневно погазване на основните човешки ценности, върху които от хилядолетия се крепи човешкото общежитие; водят до демографска катастрофа, тоест до повсеместна и всекидневна емиграция, от една страна, и до все по-голямо нежелание да се раждат деца; водят до повсеместна и всекидневна престъпност, до цинично унижение на човешкия живот; водят до повсеместен и всекидневен страх, безнадеждност, апатия, угасване на житейската енергия и съзидателност; до смърт. Като изключим някои аспекти на демографската ни трагедия, така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.
Казано простичко, Република България е клинично болна държава, хронично страдаща от безвластие на народа си, от беззаконие, безнравственост и гражданска поквара. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

ИНСТИТУЦИОНАЛНИ КОНСТАТАЦИИ:

1. В Република България не съществува независима Църква, истинска Божия Църква – светлина и упование за вярващите.

2. България не е република с парламентарно управление. Всички вменяеми знаем с какво управление е. Така е от оня фалшив референдум от 40-те години на миналия век, който „узаконява” републиката в „народния” й вариант.

3. В Република България изпълнителната власт обслужва партийни, корпоративно-мафиотски и лични интереси, но не изпълнява волята на несъстоялия се суверен – народа. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

4. В Република България съдебната власт обслужва партийни, корпоративно-мафиотски и лични интереси, затова у нас цари беззаконие, което през дълги периоди стига до произвол и узаконена престъпност. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.
5. В Република България медиите като цяло, а през дълги периоди и изцяло, са слуги на текущата власт. Така е от около 66-67 години.

6. С малки и временни изключения не съществуват независими и действени профсъюзи, обществени организации, творчески съюзи, съсловни задруги и т.н., които да бъдат коректив на властта. Така е от около 66-67 години.

7. В Република България липсата на институции, които работят по предназначението, дадено им според мъдростта и целите на човешката цивилизация, води до повсеместна и всекидневна умишлена институционална анархия; води до погазване на изконните човешки свободи, до лишаване от насъщни и неотменими човешки права; води до повсеместна и всекидневна несправедливост и безнравственост; води до повсеместен и всекидневен страх, безнадеждност, апатия, угасване на житейската енергия и съзидателност; до смърт. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

Казано простичко, Република България е клинично болна държава с клинично болни институции, хронично страдащи от умишлена парализа, от беззаконие, безнравственост и чиновническа поквара. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

ПЕРСОНАЛНИ КОНСТАТАЦИИ:

1. В Република България президентът, а по-преди държавният глава, никога не е бил държавен глава на българите, а ту водач, ту лакей, ту едновременно и водач, и лакей на оная шайка потънали в грях лица, за които служенето на родина и род са празни думи. Така е вече 66-67 години.

2. В Република България премиерът и всичките му министри изпълняват волята на въпросната шайка, към която по презумпция принадлежат. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

3. В Република България съдебната власт служи на въпросната шайка, към която по презумпция принадлежи. Изключенията само потвърждават и онагледяват правилото. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

4. В Република България собствениците и ръководителите на медиите служат на въпросната шайка, към която по презумпция принадлежат. Така е вече 66-67 години.

5. В Република България върховният клир вместо Богу служи на въпросната шайка, към която по презумпция принадлежи. Така е вече над 60 години.

6. С малки и временни изключения в Република България всички ръководства на профсъюзи, обществени организации, творчески съюзи, съсловни задруги и т.н. служат на въпросната шайка, към която по презумпция принадлежат. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

7. В Република България липсата на овластени личности, които да работят на ползу роду и за благото на събратята си, води до повсеместен и всекидневен недостиг на „ръководна” човешка ръка, която да осигури функционирането на държавата като нормален организъм. Липсата на читави ръководители в България води до перманентни национални минитрагедии, освен ако не са макротрагедии. В Република България управляват (последно) Плевнелиев, Цачева, Борисов, митрополит Кирил, Цветанов, Фидосова, Борис (както и Красимир) Велчев, Груев, Колев, Янев, Сидеров… В Република България е абсолютно невъзможно и дори немислимо до управлението да бъдат допуснати ярки и нравствени личности, камо ли хора от по-висш порядък. Изключения не са познати. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

Казано простичко, Република България е клинично болна държава с клинично болни институции, които по правило се оглавяват от клинично неподходящи хора, когато не са откровени гангстери и престъпници, каквито те често са. Така е вече 68 години 2 месеца и 11 дни.

Е, струва ми се, че не беше чак толкова сложно нещата да се поопростят.
Източник...
 
От: България, която изгубихме..

@dintronix - и малките деца знаят, че положението хич не е розово.

Въпроса е кой може да оправи страната, какви познания трябва да има, от какви принципи трябва да се води, и тн. Тоест какви качества търсиш ти в своя кандидат.

Кажи ми кой известен българин според теб може да поведе страната в правилна посока и защо мислиш така.
 
От: България, която изгубихме..

За да се оправи държавата е нужна налична съвест у тези, които тръгнат да правят нещо по въпроса.
Трябва и разум. Най-важното, което трябва да се осъзнае, е, че няма как без да променяш входните параметри (т.е. да си е както досега) да очакваш промяна в крайния резултат.
И тъй като системата е нагласена да не може никой случайно да дойде на власт, нужни са и пари.
Като погледнем природните ресурси и местоположението ни трудно някой ще ме убеди, че е нормално/очаквано настоящото ни положение.
 
От: България, която изгубихме..

@Unwise - дай един кандидат заради личните му качества и опита му.
 
От: България, която изгубихме..

@max - а ти кой предлагаш? Костов ли :)
 
От: България, която изгубихме..

@dintronix - и малките деца знаят, че положението хич не е розово.

Въпроса е кой може да оправи страната, какви познания трябва да има, от какви принципи трябва да се води, и тн. Тоест какви качества търсиш ти в своя кандидат.

Кажи ми кой известен българин според теб може да поведе страната в правилна посока и защо мислиш така.

Няма такива на политическия хоризонт
Сигурно пак ще се появи някой лайнянко с изпрани гащи и ще се прави на света вода ненапита и ще ни обещава че ще ни оправи и народа пак ще му повярва
Цирка е пълен. Кой от тази политическа шайка, дето са в парламента, ще допусне да дойде някой честен и достоен човек на власт? Нали може да има осъдени политици, както в много други страни, за корупция и злоупотреба със служебно положение биват съдени и вкарвани в затвора политици, независимо от техния ранг.
Пак ще го излъжат този народ от оптимисти, дето се чака някой да дойде като спасител
Обаче, аз съм песимист и знам, че пак ще плащам за избора на оптимистите
8)
 
От: България, която изгубихме..

@redrum - не защото е прекалено оплют, не толкова защото няма качествата.

Но принципно мога да избера и други личности с дясна ориентация от същата партия.
 
От: България, която изгубихме..

Проблемът на псевдодемокрацията ни е в това, че за да дойдеш на власт ти трябват пари (кампанията струва пари), а ако някой ти даде пари, той ще иска да направиш нещо за него. Така каквито и идеи да имаш те спъват още преди старта. По този повод има едно кратко разказче на Христо Смирненски - Приказка за стълбата.
 
Или както веднъж беше казал архонт слави бинев едно време ако някой бил казала на приятелите му Бог да ги прости всичките .... че един ден щял да стане архонт и евродепутат никой нямало да повярва
 
От: България, която изгубихме..

@max, проблемът е в това, че няма да бъде позволено на никой истински десен политик да си свърши работата. Левите въобще няма да ги коментирам, защото за мен истински левите са единствено маргинални комунисти. На нас ни трябва консервативен политик тип Виктор Орбан, който да приложи истински десни мерки и да спаси държавата и нацията ни. Системата е проблема, а не конкретно политическо лице, което е заставено да работи при определени условия. Цялата българска политика не се определя в България и това не знам защо някои хора продължават да го наричат конспирация.

Давам ти конкретна дясна мярка - спиране на социалните помощи на физически здрави хора в работоспособна възраст. Това би донесло на държавата икономии от над един милиард на година (така поне съм чел, може и по-малко да са). Кажи ми, кой "десен" български политик ще направи подобно нещо?
 
От: България, която изгубихме..

Те социалните помощи и без това почти са ги спрели на практика и ги дават само срещу 10-15 дни работа на месец. Навсякъде има орди с цигани, които метат и чистят. Това са тъкмо здравите хора на работоспособна възраст, за които говориш. Те на практика вече си изработват каквото получат, щото работят малко, но и социалната помощ е много ниска, и нещата се компенсират.

Понеже горе се спомена за парите, които отиват за кампании искам да кажа, че по-голямата част от тях отива в медиите за реклами. Всъщност политическите пари са основно перо, без което не може да съществува никоя голяма медия. Така се затваря омагьосаният кръг на пропагандата и манипулацията, защото няма как да кажеш цялата истина за този, който те спасява от фалит. Няма какво да се лъжем, мирно излизане от кръговрата на мизерията няма как да има. Трябва и нова конституция, защото сегашната не е достатъчно демократична, да не кажа, че хич не е. Там не се гарантират някои от основните свободи.
 
От: България, която изгубихме..

Въпроса за помощите според мен е второстепенен.

По-големия проблем е създаване на благоприятна бизнес среда. Вече имаме сравнително работеща пазарна икономика. Инфраструктурата е на приемливо ниво. Има евтина работна ръка. Ако се преборим за върховенство на закона мисля, че нещата могат да тръгнат нагоре, а като повече хора видят какво е да взимат добра заплата и почнат да работят с желание бързо ще приемем западния образец и в останалите сфери.
 
От: България, която изгубихме..

Благоприятна бизнес среда не може да бъде създадена в държава с тежък бюрократичен апарат и голяма група паразитиращи граждани. Единственият начин държавата да съществува в моментае да ограбва нормалните граждани и бизнеса с непосилни данъци. Ако това нещо не се промени, държавата е обречена на смърт или по-точно самоубийство. Не знам как според теб може да се създаде благоприятна бизнес среда, при условие че от 6 милиона жители, два милиона са пенсионери, два милиона мангали и ученици, а останалите 2 милиона издържат всички. Нали за да плащат помощите трябва да се вземат пари от някъде, от къде ще дойдат според теб?
 
От: България, която изгубихме..

Много страни са се възстановявали от много по-тежки проблеми примерно след Втората световна война цялата Европа е в разруха с десетки милиони избито население.

Ако ще се съкращава нещо дай да почнем от държавната администрация.
Реално погледната не е проблема, че само 2 милиона работят, а че произвеждат в пъти по-малко от колкото произвежда един поляк примерно. Същите хора дето тука взимат по 500лв зад граница правя по 5000.
 

Горе