Ако не платя глоба към КЗП

От: Ако не платя глоба към КЗП

Защото поне пет търгаши съм виждал тук, които търсят имейл бази. Аз що трябва непремено да се запознавам с глупавите им оферти? А ве вие като имате онлайн магазин си мислите, че все едно сте хизбула и може да си правите, каквото искате. Ти не разбираш ли, че това е досадно. Пускайте си реклами по телевизиите, банките дават заеми и за това.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

До авторката - не можеш да не си платиш глобата - пращат ти покани доколкото си спомням 3 пъти. После те прехвърлят към НАП. От там вече отърване няма. С всеки ден все повече се закучва всичко - имаш ли задължения към държавата не може да съществуваш.

Плати си 500-те лв и внимавай в бъдеще. Важното е да се учиш от грешките си. Слава богу тази е евтина.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Нормално ли е да глобят с 500 лева търговец, който е изпратил "генерично" електронно писмо с някаква промоция

да, има си правила и е крайно време да се научат всички да ги спазат а и ми писна едва ли не да им се моля да ме отпишат от списъка си, че и да ми се карат като им се обадя по телефона с питането колко пъти трябва да се ънсъбскрайбна че да ме огрее

а да не се наказват големите вериги, които си плащат, за да им закарат snail пощата до пощенските кутии?!

ми тва не е нормално ама за мое съжаление не знам къде да се оплача ама тва по никакъв начин не оправдава горното

Защитавам идеята ако има закон, той да се прилага за всички!!!

аз ти гарантирам че ако метро, кауфланд или мтел (оооо да особено мтел) ми пратят спам изобщо няма се пробвам да се отписвам от списъка им - дирекно на кзп

А не да се убива малкия бизнес

ама чакай ве пич, начи аз, пешо, гошо, марийка и донка можем да кихаме по няколко стотака месечно на адсенс, за банери, за линкове и незнам кво още и да не пращаме спам, валчето е барнала един списък с няколко хиляди мейла и сега ще ни то набута до дванадесетопръстника с пясък? правиш ли си сметката ква ми е на мене себестойнсостта на единица стока кат я натоваря с рекламните разходи? и що ги правя - ми щото не трябва да спамя

изобщо не правиш разлика между малък бизнес, който се опитва да спазва правилата и малък бизнес който я кара през просото. в много случаи на малкия бизнес му пречи именно сивата конкуренция а не толкова големите и доста тромави като политика вериги (хич не ги оправдавам тия кожодери ама малкия често не точно т еса му трън в гъза)

Съветът ми към Valentina Georgieva е да се свърже с юрист и да обжалва! Подобни глупави санкции падат моментално в съда!

еми тва ще го видим щото аз бая оторковци знам дето и те щяха да зимат двукатин, да обиснят на съдЯта, да им ивът майкити на уния от КЗПту и на мене щели да ми натрият носа в хемороидите
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

До авторката - не можеш да не си платиш глобата - пращат ти покани доколкото си спомням 3 пъти. После те прехвърлят към НАП. От там вече отърване няма. С всеки ден все повече се закучва всичко - имаш ли задължения към държавата не може да съществуваш.

Плати си 500-те лв и внимавай в бъдеще. Важното е да се учиш от грешките си. Слава богу тази е евтина.

В най-лошия вариант НАП ще отвори банковата сметка и ще си приспадне глобата плюс законовата лихва за просрочие на задължение. Без съмнение, внимание на глобата трябва да се обърне! Дали ще се обжалва или директно ще се плати, това си е лично решение!

Защото поне пет търгаши съм виждал тук, които търсят имейл бази.
То има и търгаши, които продават Paypal, Skrill, Neteller, Ebay и каквито се сетиш акаунти, които все пак по някаква причина са идентифицирани!!! Въпреки борбата ми с тях, досега не съм видял никакъв сериозен резултат. А за една имейл база данни - 500 лева! :) Бая соленичка!

Колкото до "маркетинг" стратегиите на българските търговци... Драги ми, аз ако искам да си купя нещо, първо ще си направя проучване сред вас ( като разумен потребител ). И да ми пълните имейла, и да ми звъните посред нощ, и на вратата ми да чукате, аз решавам дали да направя покупка! Дали ще използвате AdSense или други алтернативи ( между другото, интересувам се от подобни платформи в момента ), това е решение на всеки търговец! Не забравяйте, че поне българите търсят най-евтината стока, а ако я поръчва и онлайн и безплатна доставка. Как ще ме убедите, това е ваш проблем. Аз проблем със спама, както вече написах, нямам! Същият се събира в папка, която не отварям! Съветвам ми да не си губите времето да се убивате един-друг, а да намерите решение да промените обстановката в България!!!
Защото Български пощи не взема никак скъпо, за да продаде адреса ви ( домашния!!! ), на някой хипермаркет! Платете си и вие! Дали за имейли, дали на пощите ще платите...все си е загуба на време, а в случая с Валентина, на нерви и излишни средства на вятъра!
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Завзехте цялото интернет пространство. Сега във фасбук всеки трети ред е MobilityShopExtansions.bg продажба на сешоари онлайн. В тубата взема да гледам някой научно-популярен клип излизат Купи маратонки на Марадона само за 39,99 лв. и 245 дни доставка, че ги взЕмам от Испания - там от един гараж. Отварям бокса и там същата работа. Не стига това, ами се изтарикатихте и слагате скрити линкоеве в бутони, и за капак тази фалшива реклама с мейлите. Честно да ти кажа, .....в жалките хора.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

В най-лошия вариант НАП ще отвори банковата сметка и ще си приспадне глобата плюс законовата лихва за просрочие на задължение. Без съмнение, внимание на глобата трябва да се обърне! Дали ще се обжалва или директно ще се плати, това си е лично решение!!

то ясно че хабер с инямаш ами не прави лоша услуга на другите като им пълниш главата с глупости. щял да се жалва, щял намкво си. ми жалвай се ти ама не карай други да се набутват с разходи за адвокат и за месеци мотаене

то кат ти гледам подписа просто ми е ясно колко си имаш хабер за какво говориш

Дали да не ми станете реферал в ClixSense и Neobux? Ще съм ви благодарен

и т иси регистриран в тоя форум от 2007? баси човек ти наистина си клиничен случай - за шест години само на необукс ли се научи?!?! при условие че тука тва е нещо като псувня си сложил тва в подписа си?

аре не се бъркай там където хабер си нямаш за кво иде реч
 
Русенецо, приятелю, вземи се спри вече с мненията си по темата, защото колкото повече чета, толкова повече оставам с впечатлението, че ти също си бил потърпевш от КЗП.

Сравнението ти между хартиените рекламни материали/флаери, които попадат в пощенската кутия на блока ти и спам пощата, която се изсипва през интернет няма как да мине, по простата причина че двете са съвсем различни неща.

Няма какво да се лъжем, няма и какво да се защитава тезата, че това е "имейл маркетинг"! Когато съм се регистрирал в сайт А, никъде и никой не е оповестил, че пощата ми ще бъде продадена на Х кретена, които ще ме заливат с У лайна, които ще получавам по всяко едно време на денонощието. Знаеш ли защо аз докладвам? Ще ти го обясня от просто по-просто - всичките ми пощи са обвързани с мобилният ми телефон. Нормално е, водя кореспонденция с хора, за които времето за отговор е важно. Не мога да си позволя да седя на компютъра и да рефрешвам кой да е мейл клиент, да? Забавно се получава, когато след Х напитки, в приятно уединение се озовавам с любимата ми девойка в леглото и започна да получавам страхотни предложения за почивки, парфюми и прочие глупости .. да речем около 2:20 през нощта, щото видиш ли системният администратор не си е оправил настройките на спам бълващата машина да отразява точна часова зона, а ни приема по дефоут като -8.00 :) Също толкова приятно е, когато си работил в продължение на 19 часа и легнеш най-накрая да поспиш .. барем си починеш, и някой хубавец в 6 сутринта реши да ти изпрати 4 напълно еднакви съобщения за прохождащият им сайт с невероятната оферта от 3% отстъпка.

Да ме прощаваш, ама разнасящите флайъри, до сега, нито веднъж не са ми звънели на звънеца в 2 или 6 през нощта. На теб причинявали ли са ти подобно неудобство? Съмнява ме.
 
А и впрочем, ако някой спомене още веднъж думата "филтри" и ще му се нахвърля като бясно прасе.

Честно, мислите ли, че може да се филтрира всеки новорегистриран домейн принадлежащ на някой си "имейл маркетинг" специалист? То бива, бива, ама тая наглост е прекалена. Глобите са малко впрочем. Като не знаете как да промотирате даден продукт, наемете човек който да ви научи.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

о да филтри - баси колко филтъра да направя? аз ако за всеки смотан имейл педерист тръгна да правя филтър то животя няма ми стигне

русенец - червено от мен, не заради различното мнение а заради това че с него провокираш и други знайни и незнайни "маркетолози" да се пробват на тоя терен щото видиш ли

Подобни глупави санкции падат моментално в съда!

КО РЕЧИ?
 
А и впрочем, ако някой спомене още веднъж думата "филтри" и ще му се нахвърля като бясно прасе.

Честно, мислите ли, че може да се филтрира всеки новорегистриран домейн принадлежащ на някой си "имейл маркетинг" специалист? То бива, бива, ама тая наглост е прекалена. Глобите са малко впрочем. Като не знаете как да промотирате даден продукт, наемете човек който да ви научи.


аз ще спомена :)

https://www.barracuda.com/purchase въпроса е ние защо трябва да даваме по 1000 долара (малката версия с ъпдейтите) да пазим 10 домейна и 50 кутии (русенеца да отговори) за да не си правят те бизнеса с малоумно натискане на сенд (иначе ти добре му го каза че раздавача не звъни)

значи въпроса е да е бил достъчно активен преди това спама (да не ти е мейла от първите в списъка - иначе лош късмет) за да може като стигне до твоята кутия да го удари спам асасина конгигуриран да е максимално близо до баракуда :) от урока долу


2i050gk.jpg


Poor Man Barakuda

http://technotes.trostfamily.org/?p=184

откакто ползвам точки 2,3,5,6, 7, 8 съм много доволен на точка 12 която е единствения избор от къстъмър на цпанел хостинг си вдигах резултатите до 7 и пак няма спам преди а преди и на 5 ми пускаше с дефултните настроики даже мислех на 4 да минавам ама много рестриктиван
искаше ми се и точка 10 ocr разпознавате ми се искаше да го вградя от любопитсво ама тези плъгини ги няма нещо страниците им или са позарязани...

значи като изпълних урока два часа не дойде нищо в пощите и се притесних дали ми работят въобще пощите та сам си пратих сам няколко писма :D доидоха а не съм уаитлиствал и не съм ползвал известем проаидър а собствени домейни на друг хостинг...




пп Razor се инсталираше от директорията със скриптовете на цпанела не както е описано иначе не тръгва..
има и версия на урока и за без цпанел ама е по стара статия от 2009 и го няма обяснен последния хеширащ плъгин за спам асасина ixhas аз съм и 4 те включени :)

http://technotes.trostfamily.org/?p=4


ПП Иначе дори и да не даваме пари за баракуда пак върпоса е защо ние сме длъжни да го правим това :cry:
 
Последно редактирано от модератор:
аз ще спомена :)

https://www.barracuda.com/purchase въпроса е ние защо трябва да даваме по 1000 долара (малката версия с ъпдейтите) да пазим 10 домейна и 50 кутии (русенеца да отговори) за да не си правят те бизнеса с малоумно натискане на сенд (иначе ти добре му го каза че раздавача не звъни)

значи въпроса е да е бил достъчно активен преди това спама за да може като стигне до твоята кутия да го удари спам асасина конгигуриран да е максимално близо до баракуда :) от урока долу


bsf_architecture1.jpg


Poor Man Barakuda

http://technotes.trostfamily.org/?p=184

откакто ползвам точки 2,3,5,6, 7, 8 съм много доволен на точка 12 която е единствения избор от къстъмър на цпанел хостинг си вдигах резултатите до 7 и пак няма спам преди а преди и на 5 ми пускаше с дефултните настроики даже мислех на 4 да минавам ама много рестриктиван
искаше ми се и точка 10 ocr разпознавате ми се искаше да го вградя от любопитсво ама тези плъгини ги няма нещо страниците им или са позарязани...

значи като изпълних урока два часа не дойде нищо в пощите и се притесних дали ми работят въобще пощите та сам си пратих сам няколко писма доидоха а не съм уаитлиствал и не са в известем проаидър:D


пп Razor се инсталираше от директорията със скриптовете на цпанела не както е описано иначе не тръгва..
има и версия на урока и за без цпанел ама е по стара статия от 2009 и го няма последния хеширащ плъгин за спам асасина ixhas

http://technotes.trostfamily.org/?p=4

Не, че имам нещо против съвета ти, но бих казал, че е грешен. Ще питаш защо? Ами защото не съм позволявал на който и да е било бунак да ми спами пощата. Защо трябва да давам пари или пък да отделям от времето си да се предпазвам от псевдо маркетинг специалисти? Скрапването на мейли е толкова лесно, че просто нямам думи, още повече (съжалявам, че намесвам организацията, но са тъпаци) ако ти трябват бг регистрации. Всеки който удари един whois proizvolen-bg-domain.bg през терминала може да си грепне два резултата - администратор и техническо лице. Ей ти два мейла от 1 домейн. При един нормален списък от думи (какъвто лесно може да се намери) и при създаването на скрипт от 20тина реда, ще ти грепна 10к мейла за ден (за да не ми блокнат айпито случайно)

Хайде стига вече сме се опитвали да си търсим начин да се предпазваме - има го. Има закон, има комисия. На който не му изнася - ще си плаща глобите. Който цели да прави имейл маркетинг, да си опича акъла и да го прави само към абонирани клиенти, няма ли ги .. ще попадне на някой, който е пропуснал да провери.

Не веднъж и два пъти съм си губил времето да се деабонирам от нещо, към което изобщо не съм абониран. Такива хора не се научават освен с ръжена в з*дника. Който иска да се сърди, това е истината.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Виновни са тези, които промотират използването на мейл-маркетинг като манната небесна на печеленето на клиенти (то е така, но трябва месеци да четеш и да тестваш вътрешно, преди да го направиш професионално, а и не е сигурно и тогава дали ще ти се получи). Бюлетина беше първото нещо, което разкарах от онлайн магазина който правя.

Явно е, че всички сме издразнени от целя спам, който се лее из пощите ни, и наистина е добре темата да се стикне, за новодошлите предприемачи, които четат отгоре отгоре темите тук или дори не си правят и труда даже.

И особено важно е да се наблегне на частта с предварителната проверка на мейлите с туул-а на КЗП.
 
значи мейл маркетинга е много ок ако клиентите са ти се записали (има и такива) и категорично са упоменали че искат да получават това означава при поръчка да имат отметка която НЕ Е чекната и могат да чекнат ако искат... (Желая да получвате новини за намаления и промоции) и ти не злоупотребяваш с тях (всеки ден, или седмица) а само при повод или веднъж месечно

ще си кажеш ама те много малко ще се запишат така ама ще имаш много висока конверсия сигурно хиляди пъти по висока от тази на спама (зависи какво продаваш) де
но спама я има 0.001 0.0001 процента конверсия а иначе я прати купон за 50 процента намаление за свети валентин една седмица или 10 дни преди празника на тези който са изпълнили отметката горе (100% ще прегледат сайта), и месечни намаления веднъж в месеца значи на първо число пращаш определени артикули с намаление...

аз съм записан така за новините на датацентъра ми и още няколко места като флипата :) че се връщах да ровя за оферта 20 дни назад за едно намаление...ама сам съм се записал и знам че веднъж в месеца ще ми пуснат нещо на оферта и няма да досаждат:)

иначе я го видя я не

в твоя случай ако имат приятел с рд може и да се сетят за теб като от време на време им напомняш
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Скоро се платиха 500 кинта. Жената купува продукта х, не й харесва, след 7 дни възразява, но получава отказ. След това по познатия начин й се пуска имейл спама. Тя се подучва и отива до кзп, пуска каквото трябва и го нахендри здраво. После отърване няма. Та правете си сметките.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

А защо не е пуснала жалба и за това, че са отказали връщане на стоката в законноустановения срок?
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Е срока нали е 7 дни, той казва, че след 7-мия :)
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

Защото е с нарушена цялост. Да кажем кака ви Маца си купува батерии за играчката си (оная играчка). Слага ги и решава, че не й вършат работа. Отива при търговеца, а той се оказва млад меринджей. Отказва й по право, не я вписва в регистъра на рекламации. На следващия ден решава, че продажбите му са намалели, трябва да събира пари, за да заведе мрънкащата долна чума жена си на море и пуЩа на около 600 мейла так. нар. спам. Маца получава спама и се възползва веднага и то много бързо. Нейни приятели я подучват. Отива при казепарите и пуска оплакване жалба. След 2 седмици излиза становище уведомление 500 лв. глоба. И така, меринджея за 20 лв. продажба, губи 500 лв. защото е голям амбициозен лакомник и никога не му стигат продажбите. На въпроса ми защо го прави, отговори " и 1 000 лв. и 5 000 лв. са малко оборот - малко са".


И така в заключение само да кажа. Имам имейл от 1999 год. За това време от доста години, никога не съм получавал спам подобен на този, за който сега става въпрос, нито от Германия, Холандия, Люксембург, нито от Франция и общо взето, там където не виреят главочите. :) Но за сметка на това, няма ден в който някой нашенец млад меринджей да се опитва, докато мързелува в тях да пробутва я парцали, боклуци, китайска техника и т.н. Има една книга Теория на потребителското поведение. Заделяте 200-300 лв. за книги и сядате и се чете. Малко образованост няма да навреди на никой. Но тарикатщината, винаги е била на мода и явно ще се наказва.
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

kreten каза:
и т иси регистриран в тоя форум от 2007? баси човек ти наистина си клиничен случай - за шест години само на необукс ли се научи?!?! при условие че тука тва е нещо като псувня си сложил тва в подписа си?
kreten, всеки има право да сложи каквоти си поиска в подписа си, стига да се вписва в правилата!



ktomov каза:
Русенецо, приятелю, вземи се спри вече с мненията си по темата, защото колкото повече чета, толкова повече оставам с впечатлението, че ти също си бил потърпевш от КЗП.
Разбира се!!! Чаках ги 39 дни да ми отговорят на жалбата ( напълно основателна!!! ), защото били заринати от такива идиотски жалби. "Пращам ми нежелани търговски съобщения"...ами и на мен ми пращат имейли за някакви мирко кредити и виагра американците, но не тръгвам по международните институции да се жалвам, че ми се пълни пощата. Пак казвам, стига да имате желание, ще ограничите този спам до 0!!! След като сте такива идиоти да си четете спам писмата, разбира се, че ще има още по-големи идиоти, които си купуват имейл листи. АКо крайният резултат от изпращането на такъв спам е 0, то НИКОЙ няма да тръгне да ви го изпраща!



ktomov каза:
Сравнението ти между хартиените рекламни материали/флаери, които попадат в пощенската кутия на блока ти и спам пощата, която се изсипва през интернет няма как да мине, по простата причина че двете са съвсем различни неща.
ktomov каза:
всичките ми пощи са обвързани с мобилният ми телефон. Нормално е, водя кореспонденция с хора, за които времето за отговор е важно.
Стига да беше отразил и разликите между двата вида спам, щях да ти повярвам! За мен разлика няма! Никаква!!! Добре че са циганите, че поне хартията да събират, някой лев да изкарат!
Онова с флаерите, които се раздават на публични места, е съвсем друго нещо! Наистина никой не е дошъл да ме моли да си взема флаер! Но има къде-къде по-нахални, които звънят на телефона или на звънеца в 9 сутринта, за да ми продадат нещо си! Аз какво?! Да ги заключа в нас и да повикам КЗП и полиция на място ли?!?! Ами НЕ! Решил съм си проблема!!! Тъй като ми звънят от цял свят, телефонът ми пази тишина от 6 сутринта до към 2-3 часа следобед ( работя през нощта! ). Звънецът СЪЩО!!! Та вече не ми е проблем да ми звънят...да звънят! Няма кой да вдигне!

kreten каза:
КО РЕЧИ?
Вярно!!! Не съм търговец и имейлът ми не е публикван в търговския регистър; имейлът ми е на американски сървър! Не получавам спам от български търговци, но за сметка на това американските са по-многобройни и настойчиви. Не съм хукнал да ги съдя, щото видиш ли, ми пускат нежелата поща! А и в една цивилизована страна, подобна глоба би паднала, от първия път!!! Разбира се, ако не си виновен и го докажеш. Ако си взел имейл от ТР, вписан в регистъра на КЗП, това вече е друг въпрос!!!

Jordan Manchev каза:
Виновни са тези, които промотират използването на мейл-маркетинг като манната небесна на печеленето на клиенти
Разбира се!!! Това са американците, които имат различен стандарт на живот от нашия. На мен ми дойде до гуша да слушам колко са велики PayPal, Ebay и още куп други американски компании, които на българска почва не биха просъществували и година!
Маркетингът е особен вид дисциплина и изисква първо да се проучват навиците на местна почва! Онези американци, които идват в България, за да изнесат някоя лекция и да се приберат с някой друг долар в джоба, няма как да проучат местните потребителски навици! Говорят си как техния бизнес цъвти и връзва в Америка. Е да, но вие сте в България!!!
Аз пак ще го напиша...ако исках да си купя нещо, щях да си направя проучване, преди да го купя. Ако някой ми изпрати писмо...добре дошло! Не чета такива, освен в случаите, в които като coolice съм се абонирал за бюлетин. По този начин трябва да се действа. В какъв интервал ще се развие реализацията на продажбите, това зависи само и единствено от пазарната конюнктура! На онези, които 5000 лева оборот не им стигат, ще видим като оборотите им спаднат до 2000 какво ще правят!
Винаги има начин да привлечеш клиент, но такъв, който се интересува от продукта, а не като дебилите от Globul и Germanos да натискаш клиента да подпише!


Federal каза:
Защото е с нарушена цялост
Тази леля Маца ще да е доста палава!!! За да счупи батериите, явно от ръба на космоса ги е пуснала! От 10-я етаж не става, не се чупят!!!

Ако случаят с Валентина е такъв, някой да се е абонирал за бюлетин
 
От: Ако не платя глоба към КЗП

То тоя принцип американския върви, там където ората има пари. В България и супермаркетинг да предлагате, като по учебник при 90% работещи за 300 лв. заплати, само си мислите, че правите нещо. Колко взима една мед. сестра в Пирогов, че да тръгне да си купува гердан за 25 лв. и още 10 лв. за доставка. Не виждате ли, че работата отдавна е отекла. Това е защото не си плащате. 101 теми за кодове за хостинг има. Всеки иска да купи за безпари и да го продаде за суперскъпо. Но във веригата не си плащате. Това е голям феномен. :)

И започват клизмите. С мейли, флаери, брошурки, плакати. Защо, като ходите на дофтор и ви поиска 1000 лв. му давате 1500 лв. ей тъй за здрави, а като си плащате за друг труд, ка да има 30% отстъпка, още 30 дискаунт, отложено плащане за 1,5 година, а тоя отсреща какво да взима. Как да изкара, че после да се върне при вас и да купи нещо, като до него не стигат парите. Знаеш ли, че почти всички, които извършват работа, чрез закупени ваучери не им се плаща нищо. Защо има въпроси "ами отидох на фризьор с ваучер и ми казаа, че нямало свободни часове". Знаеш ли защо, защото фризьорката не взима нищо. Изработва работата на две фирми за 0 лв. Същото е и с автомивките. Да ти кажа ли, колко взимат от измита кола с ваучер, че няма и за две щипки сол. Това е защото така го правите. И с имейлите също.
 

Горе