Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Re: От: Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват па

Няма нищо, че си нов. То така се почва винаги. :)

Може да видиш колко сърча се генерират през търсачката на Google с Planner tool-a им. Както също така може да видиш в Трендовете каква е тенденцията, какво се търси и какво ще е хит. Има и много други инструменти, които аз лично ползвам, но част от тях са платени, дори сериозен мембършип от по 60$ на месец, но фри версията им ти дава поне някакво базова прогноза, която е малко, но все е нещо, за повече - има си планове, като навсякъде.

За WP, подкрепям. Избери си и нещо, което лесно се модифицира, за да можеш в бъдеще да смениш дизайна малко от css-а и тук таме някоя картинка. ;)

Дай още въпроси, ако съм пропуснал ;)
 
От: От: Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват па

Здравейте,

И аз като предишния младеж съм малко нов. От 2-3-4 седмици чета усилено за бизнеси в интернет и съм се спрял на афилиейт/ebook publishing. Имам 5-6 идеи, но тук идва проблемът - как да направя качествен keyword research дали нишите са заети, от какво, как им е трафика, брой сърчове и подобни неща. Гледам, че тук има хора, които се занимават и не бих отказал да ми дадат насоки от кои материали да чета :) Засега почти стриктно се придържам към smartpassiveincome.com/ (статии, подкастове и така нататък). Дали е добра идея да пробвам в някои по-големи форуми от този (без да се засягате) с "маркетинг" проучване по идеите ми? Също така се чудя дали е ок да си взема някоя тема wordpress и да не се занимавам с front-end, а само при нужда да си добавя някакви плъгини и да бутна малко дизайна така че да е уникален?


Почти изцяло чети/учи се от вече съществуващи бизнеси/стратегии в сферата която те интересува, не толкова от информационни източници на тема интерент маркетинг. Виж 'конкуренцията' как действа, как прави маркетинг, към коя демографска група им спадат клиентите, как в заглавията на сайтовете/книгите си силно преувеличава (почти задължително е в днешно време) за да изпъква и т.н и т.н. Smartpassiveincome, viperchill, digitalmarketer, authorityhacker, fatstacksblog както и всички други подобни източници са добре за мотивация (да знаеш че е възможно, че дори и лесно да си постигнеш целите), както и да се учиш от това те как си рекламират идейте и привличат трафик, може би и за нови идей тук-таме, но главно гледай конкуренцията и се учи от нея.

И не само конкуренцията в същата ниша, от всеки един (успешен) сайт може да се научи нещо, от viralnova и buzzfeed може да научиш как се привличат посетители и им се грабва вниманието, полезно е дори и нишата да ти е продажба на бойлери.

"маркетинг проучване на идейте ти" не се прави по форуми, 99% от хората в бизнес/маркетинг форуми и 1 лев не правят и ще получиш негативни отзиви ако ще да им опишеш най-печалившата и добра идея на света.

wordpress задължително, иначе ще прекарваш прекалено голям процент от времето в действия не-свързани с продажби/реклама/привличане на трафик, и ще се заблуждаваш че напредваш без да е така. То и с уърдпрес не е толкова лесно, аз един нов сайт му едитвам темата от поне 3 месеца и още не съм я нагодил да ми харесва, какво остава от нулата да почнеш да коудваш сайт. След като имаш трафик и пари си tweak-вай дизайна и кода колкото искаш, в началото не е приоритет това.

С кииуърд рисърч бъди внимателен, лесно е да се откаже човек понеже има конкуренция, в днешно време няма да намериш печеливша ниша без конкуренция.
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Мерси за отговорите!

Изникнаха ми няколко допълнителни въпроса:
  • Как се разбира дали ще мога да се вместя в нишата? Броя на сайтовете, които отговарят на различните рисърчи, предполагам не е от особено значение.
  • Какъв беше трафика, който постигнахте към първия си афилиейт сайт? Вероятно интернет бая се е променил от тогава, но все пак информативно какви би трябвало да са очакванията?
  • Афилиейт с clickbank, amazon или директно със сайта, предлагащ избрания продукт (стига да има такъв сайт де)?
  • Според вас има ли наистина хляб в тези ebooks? Изглеждат по-добра тактика, защото ти носят 100% от печалбата, а ако се пуснеш по афилиейта 80% примерно, което пак е по-добре от 20%-те. И якото е, че по принцип могат да се комбинират с нишов сайт, афилиейти и тн. Дали не се заблуждавам и самонавивам за тях?
 
Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със с

1. Ако конкуренцията е малка, нишата привлекателна и има някакъв обем, който може да ти генерира добър приход, дори и да вземеш не голям % от пазара, си е атрактивна. Виж, за обувки например е лудница, но (колкото и гадно за звучи) протезни обувки вече е микрониша и не е за пренебрегване. Давам пример, само. В микронишите има хляб и честно казано е по-лесно.

2. Не си спомням, защото бяха няколко, които генерираха общо 500 на ден. Но с конверсия 1:30 е добре. Не е само трафика тук. Той е най-важния, но ако конверсията ти я няма, ще си загинеш прав дори и със завиден трафик. ;) Почваш с 20, после 50, след това идват 100 и така. Няма точен отговор. Ако докараш 1000 (пожелава ти го искрено) на ден някой ден, и имаш добра програма, тогава ще правиш доста пари. Естествено и ако комисионите са ти с добър %, както и стойността на продукта.

3. Зависи от няколко неща, които се гледат от един афилиейт с опит - за него са важни конверсията на продукта на програмата, комисионата, материалите за продукта, начини на плащане и период на плащане. Това са основните. Вече има и други, като колко държат кукитата, колко е добър съпорта на програмата, дава ли бонуси регулярно програмата, какви политики имат и др.

4. В смисъл искаш да промолтваш програми чрез ebooks или да си афилиейт към програма, предлагаща ebooks? Аз не разбрах много.

За мен лично добри програми са тези, които имат и риордъри, но са рядкост. ;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Първо се намира трафика, после офертата/афилиат продукта, не обратното, освен ако не си много напреднал и с голям бюджет. Наместваш се като откриеш източник на трафик , не ниша в която няма други маркетъри (главния ми доход още от както започнах с маркетинг преди много години е оферти за отслабване (в америка)). Мен първите ми доходи бяха преди много години с трафик от ezinearticles към ландинг пейдж -> кликбанк, правех няколкостотин лева месечно. В момента над 50% от дохода ми продължава да е от кликбанк и платен трафик, но не го препоръчвам изобщо, ако можех да се върна назад бих се занимавал с нещо легитимно, собствен продукт, информационен сайт с огромен трафик, б2б услуги, т.н
 
Да, да живее ezinearticles. Това беше един малък рай за афилиейтърите. Не вярвах, че артикъл директория докарва продажби. Но с добро съдържание всичко е възможно. :)

Правилният начин е както го описа @zbm. И за да дам и аз мнение в тази насока е така:

Определена група от хора имат проблем, виждаш какъв е, анализираш каква е аудиторията с този проблем, разглеждаш какво им се предлага в момента, намираш решение, което да е по-добро в някакво направление и им го предлагаш. После прости виждаш къде е тази аудитория и използваш всички канали, които могат да ти я докарат. Това е цялата врътка. ;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Супер сте, поразбрах разни неща :)
@Blinky, понеже имам идея за ebook (не съм я проучвал много, но мисля, че е ок) дали е по-яко да си направя сайт с разни статии и неща и да продавам там книгата или да си се занимавам с афилиейт покрай някоя ниша, която съм набелязал?
@zbm, какво имаш предвид под "да откриеш източник на трафик" - като синоним на ниша ли? Смяташ ли, че афилиейт е добър старт? Като цяло нямам проблеми след време да мина нещо друго. Просто искам да си стартирам нещо, да правя допълнителни доходи /като за начало/, щото с работа за друг никой не е щастлив :D
 
Може и двете. Отделяш няколко страници за ревюта на афилиейт продукти, което и препоръчвам пред банери и текстови рекламки и тънко промотираш и този ebook, но е важно да са концетрирани в решаването на един проблем. В смисъл, няма да е добра идея да продаваш ebook, как да отслабнеш, а афилиейт продуктите ти в същото време да са да речем софтуери за мониторинг на кампании или друг тип. Подходящи биха били, в този пример, програми за отслабване, някой друг продукт и подобни. Ако си тематичен и тясно специализирран, винаги може да разшириш продуктовата гама, но оставяйки концентриран върху основната идея на сайта. И две неща, които много се пропускат - правейки сайта трябва да имаш едно нещо заложено в главата си - не го правиш за изкарване на пари, а за да помогнеш на хората. Това е гаанция, че ще имаш успех. И другото - заложи на световния пазар. Тук нещата няма да ти се получат много. Ще имаш нещо, но буквално ще е "нещо". :)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Пичове, аз май ще изнаглея, но имам проблем с тоя google planner tool. Не мога да схвана как да гледам на данните, които ми предлага :/ Тези търсения - ОК, но конкуренцията какво трябва да ми говори? Ниска, означава, че има малко рекламодатели, което май не прави нишата желана или? Другият ми въпрос е как да разбера дали ключовата дума, която търся е ок и какви други да видя? Едната ми идея - как да се справим с живота в офиса.Аз и приятелката ми сме в доста големи фирми, работим с доста хора и искам да разбера дали има нещо такова като сайт и дали можем да сме полезни с неволите, изводите и решенията, до които сме стигнали :) Дали е възможно да ми дадете насоки как точно да си формулирам търсенето(mindmap?) и да видя дали има таргет група, правилни keywords etc.
 
Той ти предлага каквото му поискаш. Кое точно не е ясно? Виж имаш много опции, но леките ниши не са никак лошо решение, имайки предвид, че в големите трудно ще се добереш до какъвто и да е пазарен дял, ако нямаш идея как и пари да го направиш. Може и да има такъв сайт. Няма начин да няма нещо подобно. Но основната кл. дума (главната) е може би office working tips или нещо такова. Търси всичко свързано с office, team working, company environment и подобни. В планер тула има и съджешчъни. Разгледай чуждестраните сайтове. Там имат много примери. ;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Здравейте на всички !
И аз се запалих по идеята на affilate .Мислих ,четох и имам готов материал ,който да публикувам в блог. Темата е медицинска за Акне-то .Предстои да направя блог в Wordpress ,доколкото разбрах да платя за хостинг ще ми струва към 5-6 лв .Вие ще кажете дали е така .Намислила съм ,да сложа линкове към мед козметика (намерих нещо подходящо ) ,ще сложа и подходящи банери към Групо.бг( с подходящи процедури).
Моля за помощ и съвет ! Въпросът ми е да включа ли Адсенс към блога?Дали ще е добре ?Не разбрах трябва ли да се регистрирам като фирма ,ако искам да съм афилейт към сайтовете за колективно пазаруване ?
Не съм наясно с много неща ,но виждам ,че търпеливо отговаряте на всички и ще съм ви благодарна ,ако ми отговорите .
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Ако блогът е на Wordpress поддомейн (ххххх.blogger.com) е безплатно.
Иначе домейн .ком ~20лв, хостинг ~5 лв/месец
Някои афф програми работят само с фирми, някои и с ФЛ - прочети им условията.
За адсенс - регистрация по ДДС.
 
Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със с

Здравей и на теб. :)

Да, правилно мислиш и са така нещата. Това е на месечна база. Може да включиш, адсенс, а тези, които са от грабо аф. линковете да се изнесат в отделни страници като ревюта на продукта. Гледай двете да ни си пречат. Добре се получава, както ти казах – адсенс тук таме + нявсякъде добре сложено в контента на статията, без на ревютата и си гледаш поведението на хората. Съобразно това нон стоп правиш и оптимизираш. :)

Нужно си е фирма, но може и да минат като допълнителен доход в началото, който си обявяваш и им се плаща данък на края на година. С по-големите суми реално ще ти е нужно фирма, за сега не толкова. :) Все пак на няколко долара каква фирма, тя си има и разходи като счетоводство, поддаване на документи, повече осигуровки и други. ;)

Дай да хелна с какво мога. Поне да сетъпнем блога и да ти изберем тема. ;)
 
От: Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари с

Благодаря,ви!
В такъв случай няма как да включа Адсенс в началото .Замисълът ми е следният ще го пусна първо на български с тези линкове и банери (днес ще видя как стоят нещата ),после ще направя друг на английски .Не знам дали направих грешка ,че се регистрирах в SFI (какво ви е мнението за тях ) доколкото видях имат голям магазин с shipping до много страни ,но ми се струва ,че няма да върви в бг сайт (може и да греша),що се отнася до Амазон ,знам само това ,което четох във форума .Имате ли идея дали мога като ФЛ да се регистрирам там .
Blinky,затруднявам се с името на домейна ,какво имаш предвид да измислим тема ? :)(нали съм си избрала)
 
Аз точно за български не съм много сигурен. Там с афилиейтинга и адсенса нещата не са като в чужбина. И ако пуснеш два успоредни сайта, бързо ще го забележиш. Естествено първо ще излезе бг сайта, а после ен, но ще го кажа така - като стигнат еднакво ниво на развитие (трафик, класиране) веднага ще забележиш разликата. Просто в пъти е. Защо да е минус регистрацията ти в SFI - направи и на повече места. Разгледай кой какво предлага, какви администрации имат повечето програми. Няма грешки, когато става дума за регистрация в нов програма, освен ако не ти иска пари. Тогава бъде малко по-скептичен. :)

Домейнът го мисли като бранд, нещо сходно то темата, която искаш да промотираш. Заиграй се с думата healthy..life...Под измисляне на тема, дизайн за Wordpress-а. :) Дали си харесал нещо. Ще помогна за сайта, ако държиш, гледам имаш желание. :)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Да ,имам огромно желание да се занимавам с нещо такова и искам да постигна успех .
Лошото е ,че идеята ми за козметика пропадна ,тази фирма ,която беше писала че има афилейт програма ,всъщност няма .Жената по телефона не знаеше това що за чудо е .:twisted:
Можете ли да ми помогнете с афилейт фирма за козметични продукти (по специално кремове ,лосиони ,маски ),ако знаете разбира се .

Да ,Blinky ,ще имам нужда от помощ ,избрала съм ..и аз не знам какво съм избрала ,чудя се към коя фирма да си поръчам хостинг-Хост.бг -изобщо нямам представа тия параметри дето ги дават за какво са ,дискови пространства, поддомейни ,какво означава 5 имейла (за какво ще ми послужат).Не знам какво да гледам.
Това DNS зони ,SSH потребители,SSL сертификати....важно ли е да ги има ,:-o
 
Последно редактирано:
За бг не се надявай да има много такива. По-скоро в чужбина ще имаш възможността да си избираш, но за жалост, не и тук. Тук е много кът, от към подобни програми. Разгледай 2leva и виж в profitshare, като вторите може да имат интересни неща. Бързо развиваща се мрежа и мисля, че сигурно ще имат нещо подходящо. За момента знам,че са силни в дрехи, техника, за козметика и здравна тематика, не знам честно казано, но поне не губиш нищо, ако се регистрираш, за да видиш дали имат такива продукти.

Пиши ми на лично за хостинг и да ти изберем тема. Ще хелпна с настройването, защото ме кефи, че си супер надъхана. :) За момента един обикновен споделен хостинг е достатъчно решение. ;) Ще помагаме. Но сумарно всичко ще ти излезе не повече от 100 лева на година + още някой друг долар за тема, все пак професионалния изглед е важно нещо. ;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Трябват ми още 2 мнения ище мога да пратя лично и ще ти пиша веднага :)
Значи трябва да мисля в тази посока ,ако не съм на печалба в БГ ,то поне да си избия разходите по сайта .
 
Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със с

Трябват ми още 2 мнения ище мога да пратя лично и ще ти пиша веднага :)
Значи трябва да мисля в тази посока ,ако не съм на печалба в БГ ,то поне да си избия разходите по сайта .

Мда, не искам да те разочаровам, но реално точно в Бг не трябва да очакваш някакви големи печалби, от аф. Или ще го кажа така - сайт в БГ, който генерира 2К и такъв в чужбина (САЩ, Канада, Австралия, Германия и подобни развити държави) ще са с голяма разлика в приходите, и в труда инвестиран за докарването на този трафик. Но парите за този труд са оправдани. Така, че бг може да ти е експериментално, но ако пък си прави някакви пари, остави го, но да знаеш къде да се целиш и това не е БГ. ;)
 
От: Re: От: Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари с

Мда, не искам да те разочаровам, но реално точно в Бг не трябва да очакваш някакви големи печалби, от аф. Или ще го кажа така - сайт в БГ, който генерира 2К и такъв в чужбина (САЩ, Канада, Австралия, Германия и подобни развити държави) ще са с голяма разлика в приходите, и в труда инвестиран за докарването на този трафик. Но парите за този труд са оправдани. Така, че бг може да ти е експериментално, но ако пък си прави някакви пари, остави го, но да знаеш къде да се целиш и това не е БГ. ;)

Истината е в англоговорящите страни. Трафикът от САЩ е в пъти по-скъп от българския. Много по-лесно е да се разпространи английски сайт отколкото сайт в България. Поддръжката е по-трудна, но приходите са задоволителни. :)
 

Горе