АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А извън темата нямам нищо протива теб :) Просто не харесвам някой да се държи така, не лично ти. Нормално е да имаме различни политически виждания.

В друга тема няма да съм така :)


Ако ще обсъждаме Русия, Украйна, САЩ, НАТО и прочие може да си спестим вълненията ама такива сме си българите знаеш. За мачове, карти и за политика стават страшни скандали дори между роднини :lol:
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В отговор на близкото присъствие на войски на НАТО до руската граница Русия ще разгърне войскова групировка ("пълноценна и самодостатъчна" според Шойгу) по посока на най-непотопяемия си самолетоносач, наречен Крим.

Понякога си мисля, че един час истински бойни действия на руско подразделение ще им се отрази изтрезняващо на свидомитите. Поне ще разберат каква е разликата между боя, който им дръпнаха опълченците, и ужаса, изпитван при реална атака на руски армейски батальон.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Либералният антибългарски парцал "Дойче зеле" защитава лидера на "нацистката" групировка "Десен сектор".

Кой се страхува от Дмитро Ярош?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Бунт в Киев: Протестиращи натикаха депутат в кофа за боклук :D

Хората не позволиха на политика да излезе от смрадта, обвинявайки го за смъртта на свои братя и приятели в Донбас


20140916.goluyinzvi.jpg
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ох, да се смея ли незнам...
Боби98 пуснал новина, без да си направи труда да провери, кой всъщност е Виталий Журавской.
Да му помогна малко, за да му застине усмивката от лицето.
Въпросният депутат е от Партията на регионите (Партія регіонів).
Сега да проверим и каква е тази "Партия на регионите":
Партията на регионите (на украински: Партія регіонів) е политическа партия в Украйна, чийто ръководител е Микола Азаров. Партията се застъпва за тесни връзки с Русия и за обявяването на руския език за втори държавен, подобно на референдума от 1995 г. в Беларус. През 2006 година партията е първа на парламентарните избори, а през 2010 година Янукович е избран за президент. На парламентарните избори през 2012 година Партията на регионите отново е първа с 30% от гласовете и 187 от 450 места във Върховната рада.
Боби, извинявай, че ти развалих кефа.
:lol:

ПП: Ето го и самото клипче, на което се чуват възгласите "Слава Украине"

[video=youtube;clpqO9IxeWI]https://www.youtube.com/watch?v=clpqO9IxeWI[/video]
 
Последно редактирано:
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сред опълченците в Донбас има и българи. Един от тях е "Кабул".

"Кабул" е български патриот, който добре разбира колко е смачкана и окрадена България под европейско-американския диктат. Затова помага на братишките (да не се бърка с "братушките") да не последват нейната съдба, да се измъкнат от това, което чака и Украйна, и да имат по-перспективно и спокойно бъдеще.

Войната на Донбас за него е война не толкова срещу продажните украински олигарси, спонсориращи хунтата, а война срещу американската хегемония, война за многополюсен свят.

Източник: http://www.segodnia.ru/content/147320
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Руско семейство сяда да обядва под натиска на санкциите:

[video=youtube;eSLGBK19geI]http://www.youtube.com/watch?v=eSLGBK19geI[/video]
 
От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Руско семейство сяда да обядва под натиска на санкциите:

[video=youtube;eSLGBK19geI]http://www.youtube.com/watch?v=eSLGBK19geI[/video]
Много яко парче:D Това е то руската душа - пълен непукис. Какви санкции, кви 5 лева:)
Русия може без Света, но Света не може без Русия. Фактите, като ролнеме на диагонал историята, говорят сами за себе си:)

Страна, по принцип ти си ми антипатичен, защото се мислиш за нещо повече от околните, но това ми хареса:D
 
От: От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Страна, по принцип ти си ми антипатичен, защото се мислиш за нещо повече от околните, но това ми хареса:D

предизвикан офтоп:

Когато околните са като теб, маймун, гого и бастър, то нема кво да му мисля дори. Аз, например, разбирам и признавам, когато някой е по-умен или по-знаещ по даден въпрос от мен. И хора, които не притежават подобно качество и го заместват с многобройни удивителни или емотикони, няма как да ми се извисят особено в очите. Дори не попадат в категорията "събеседници".
 
От: От: От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

предизвикан офтоп:

Когато околните са като теб, маймун, гого и бастър, то нема кво да му мисля дори. Аз, например, разбирам и признавам, когато някой е по-умен или по-знаещ по даден въпрос от мен. И хора, които не притежават подобно качество и го заместват с многобройни удивителни или емотикони, няма как да ми се извисят особено в очите. Дори не попадат в категорията "събеседници".
Ама ти продължаваш да си кълвеш с епитетите:) Добре да речем, че си голямата работа и големия ерудит, то защо по дяволите продължаваш да се ''доказваш'' пред аудитория на ''нисшестоящите'', спрямо вашата извисена особа:)

Ти си пълен цървул, честно казано и ето ти още емотикони за размисъл:):):):):):):):):)
 
От: От: От: От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ама ти продължаваш да си кълвеш с епитетите:)

Ми на всеки от гореизброените (валдес, маймун, гого и бастър) дълго, скучно и подробно му се е обяснявало, че това е сериозна тема, има си развитие, отнася се за Украйна, Русия и т.н., и ако може да не цапате в нея, но всеки от вас предпочете личните нападки. Я погледни моите "лични" отговори с какво са свързани. Почваш епитетите, а после се оплакваш, че ти сипвам асиметрично.

Няма как да ме убедите, че не сте въшльовци, по този начин. Не че очаквам да си чел Крилов, но да го цитирам все пак, може и да схванеш случайно:

"Ай, моська, знать она сильна, что лает на слона".
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Не мога да го схвана, вероятно въшките ми пречат, а и да не забравяме, че троля тази така важна тема, в която антивъшливата ви личност е така активна:)
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Информативно. На български :|

Русия и лошите цифри
Доскоро анализаторите предричаха, че 2014 ще е годината, в която Русия ще излезе от рецесията. Покрай кримската криза обаче нещата се промениха радикално. В света на числата Русия май вече е загубила битката.

В дискусиите около кримската криза почти напълно отсъства коментарът за икономическото състояние на Русия. А този аспект е много важен, тъй като в дългосрочен план политическите ходове оказват влияние и върху икономиката, отбелязва „Зюддойче Цайтунг”.

И наистина: в момента стратегията на Путин влияе отрицателно на руската икономика. Курсът на рублата се срина с 10 процента спрямо долара и еврото, а само през последното тримесечие от Русия са изтекли между 50 и 70 милиарда долара. За сравнение: през цялата 2013 година от Русия са "емигрирали" капитали в размер на 60 милиарда долара. При това дотук става дума само за краткосрочните ефекти.

Къде е Русия спрямо САЩ и ЕС?

По всичко личи, че Русия изостава по много критерии от САЩ и ЕС. През 2013 година брутният вътрешен продукт на страната възлиза на 2,12 трилиона долара, докато САЩ и ЕС имат съответно 16,72 и 16,21 трилиона долара БВП. Сравнена с тях, Русия по никакъв начин не може да се нарече високоразвита страна. Тя се представя незадоволително и в износа. За периода 2003-2012 година световен рекордьор в това отношение е Китай с 12,14 трилиона долара, следван от Германия с 11,89 трилиона и САЩ с 11,38 трилиона долара. Русия изостава далеч от водещата тройка - нейният износ е бил на стойност 3,43 трилиона долара. За капак на всичко руският износ изпъква с една важна особеност: близо три четвърти от него се състоят от нефт и газ.

Много, много назад

Проблемите на Русия не спират дотук. Освен че е финансово по-слаба, страната страда и от прогресивното застаряване на населението. Според изчисленията на ООН, сред най-големите по население държави само Япония е изправена пред по-дълбока демографска криза. Населението на Русия наброява в момента 143 милиона души. До 2050-та то ще се свие до 116 милиона. Тенденции в обратна посока не се забелязват. Броят на хората, които емигрират към Русия, се движи около 200 хиляди годишно, а подобно ниво е крайно недостатъчно, за да се овладее демографският срив. За сравнение: през 2012 година Германия е приела 1,08 милиона емигранти.

Иновационният потенциал на Русия също е на незадоволително ниво. Между 2003 и 2012 година в европейския регистър на патентите са вписани едва 462 руски патента. В същото време патентите, идващи от САЩ, са над 134 хиляди, а германските - 130 хиляди. Сходен е и проблемът с предприемачеството. От данните в Глобалния доклад за мониторинг на предприемачеството през 2012 година, изнесени в „Ди Велт”, става ясно, че само 2,2 % от руснаците са готови да започнат собствен бизнес. Мощната хватка на държавата в много сектори, както и силните олигархични кръгове задушават предприемачеството и обричат Русия на почти пълна зависимост от суровините ѝ.

Поредната бездънна яма

На фона на всички тези цифри анексирането на Крим закономерно буди недоумение у много предприемачи и икономисти както в самата Русия, така и извън нея. Седмици наред икономическият вестник „Ведомости” предупреждава какви биха могли да бъдат последиците от присъединяването на полуострова към Руската федерация. По данни на руското издание, цитирани от „Зюддойче Цайтунг”, на първо време Москва ще трябва да закрепи бюджета на Крим, което ще ѝ струва поне 600 милиона евро. Към тези разходи трябва да се добавят още около 1 милиард евро, които ще натоварят руската пенсионна система. Да не говорим за средствата, които ще са необходими оттук нататък, за да се финансират най-належащите инвестиции на полуострова.

В света на числата Русия изглежда вече е загубила битката. До какъв развой ще доведат анексирането на Крим и санкциите на Запада, предстои тепърва да разберем.

http://www.dw.de/русия-и-лошите-цифри/a-17536784
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Не мога да го схвана, вероятно въшките ми пречат, а и да не забравяме, че троля тази така важна тема, в която антивъшливата ви личност е така активна:)

Радвам се, че доближаваш до прозрението. А сега си погледни профила и направи една елементарна статистическа извадка колко си писал по конкретиката на която и да е тема и колко си писал по въпроси, даващи лична оценка на "събеседниците" ти и т.н. Елементарно е, математика, изучавана от всеки студент през втория семестър..
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Накратко по цитата от DW на "единствената дъщеря на морето". Нямам време да влизам в подробности, но става въпрос за абсолютни лъжи, поне нямат връзка със статистическите данни от последните три години (на ООН, на ЦРУ и на руския държавен орган). В темата вече има линк (пуснах го преди дни, но явно нереидата пак предпочита да пише вместо да чете или не ползва превод от английски) към статия във Forbes по този въпрос - авторът й е човек, който от години се занимава с демографските въпроси, а като се има предвид, че Forbes не е в никакъв случай русофилско издание, то от вашата камбанария може да му имате доверие.

P.S. Ей го пак за всеки случай, ако има някой не толкова зомбиран:
http://www.forbes.com/sites/markado...ha-gessen-got-wrong-about-russian-demography/
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Радвам се, че доближаваш до прозрението. А сега си погледни профила и направи една елементарна статистическа извадка колко си писал по конкретиката на която и да е тема и колко си писал по въпроси, даващи лична оценка на "събеседниците" ти и т.н. Елементарно е, математика, изучавана от всеки студент през втория семестър..
Мисля че натиснах правилния бутон и в опонента се забелязва една идея повече агресия от нормалното:)
Какво да гледам пък в моя профил и какви статистики ще трябва да вадя от там..
Господин антивъшкар, имаш точно около 30-на минути от моето внимание, за да ме заинтригуваш с нещо забавно и гледай да си креативен:)
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Видях, че в статията на DW има и някакви опити за икономически анализи.

Цитират "Ведомости" - съвместно издание на руски език на The Financial Times и The Wall Street Journal и което е още по-забавно - пускат някаква мизерна сума от 600 млн. евро, която трябвало да оправя Крим.

Ако нещата опираха само до 600 млн. евро, то това са "пари за семки" за бюджета на РФ. Истината е, че само мостът през Керченския пролив до полуострова ще ги глътне. Не говорим за вода, електроенергия, помощи за бежанците, бягащи от Украйна и т.н.
 

Горе