Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ако изборите бяха Днес за кого щяхте да гласувате

  • ГЕРБ

    Votes: 26 24.8%
  • БСП

    Votes: 7 6.7%
  • ДПС

    Votes: 4 3.8%
  • Партия Кунева

    Votes: 8 7.6%
  • ОДС - СДС-Костов

    Votes: 6 5.7%
  • АТАКА

    Votes: 14 13.3%
  • РЗС

    Votes: 0 0.0%
  • Новосъздадена Гражданска Партия

    Votes: 15 14.3%
  • Няма да гласувам

    Votes: 12 11.4%
  • Още Не съм решил

    Votes: 6 5.7%
  • Друга съществуваща вече Партия

    Votes: 7 6.7%

  • Общо гласове
    105
  • Poll closed .
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Не знам защо продължавате да защитавате тези, които когато са имали възможност и са се оср*ли достатъчно забележимо.
Дори да приемем, че кризата му е виновна на Бойко (+ предишното правителство), къде забравяме международните проблеми, които създаде от елементарност. Проектът АЕЦ Белене можеше да бъде спрян още от началото на управлението му по по-недраматичен начин, но той държеше да набутаме достатъчно руснаците, че да имаме повод да се караме с тях. Пробва да прецака Лукойл и още руски проекти (сещам се за поне още един). Друга глупост е това да твърдим, че подкрепяме американската политика в Близкия Изток. Как може да се подкрепя военна окупация и тормоз над суверенни държави?
За тези, които не могат да схванат проблема ще го обясня по-просто. Икономиките в Европа вървят яко зле, т.е. яко затягане на коланите или масови фалити. Това свива потреблението, което би прецакало всякакво наше производство, което чрез износ насочим към Европа. Русия са голяма сила, с която за добро или лошо сме свързани исторически. Те разполагат с ресурси и технологии, което им дава възможност да превъзмогнат кризата с минимални сътресения. Арабският свят разполага с петрол и по принцип арабите са богати. Ако искаме да просперираме, не е разумно да си колим златните кокошки заради защита на чужди интереси, от които ние никаква полза нямаме.
Срамно е да твърдим, че когато нещо кажела Европата, ние трябвало да слушаме, изпълняваме и като кученце на кокал да се радваме на всяко "Конгратюлейшън". Дори да сме толкова "послушни" е срамно за една суверенна държава да си го признава публично.
Нека минем на вътрешната политика. Само гледащите b*V живеят във въображаем рай. Бизнесът е уязвим и се страхува от поредната профилактична пиар акция на МВР Пикчърс. При тези акции не е нужно да си сбъркал нещо. Просто ти правят саботаж и дори няма как да се оневиниш, тъй като и обвинение не ти отправят. Когато бизнесът се страхува, това рефлектира върху работниците. Все пак те не събират заплатите си по дърветата. Има неедна фирма саботирана по този начин (запознат съм с конкретни случаи).
Нека минем на данъчната политика. Няма никакви данъчни облекчения за дребния бизнес. Някои биха попитали защо това е нужно? Ето ви го и отговора. Тези фирми изнемогват и особено със специалното спомоществователство на кризата. Ако държавата продължава да ги съдира с данъци, те една по една фалират. Ако им добавя изисквания за купуване на касови апарати през няколко месеца и още непосилни изисквания, това увеличава фалитите. Фалитите водят до увеличаване на безработицата, което пък води до разходи на държавата за изхранване на безработните (нали и те трябва да живеят). Да, данъци са нужни на държавата, но е по-добре да се откажеш от приход (от данъци от дребния бизнес), отколкото да се набуташ с разходи (за помощи за безработните).
Не бяха премахнати препродавачите, въпреки, че това е правно възможно (да твърдят, че не е така е лъжа). Договор не може да противоречи на законите в държавата. Ако се гласуват закони, които гарантират монопол на държавата над енергийния сектор, то договорите остават без тежест, т.е. стават невалидни. Някой би казал, че това би уплашило и прогонило чуждестранните инвеститори? Само дето се пропуска частта за какви инвеститори говорим в случая. Говорим за тарикатски офшорки, които се опитват да получават наготово монополно положение с гарантирана свръх печалба. От такива инвеститори полза нямаме. Истинските инвеститори ги е страх от неработещата ни съдебна система и затова не инвестират.
И тъй като заговорих за съдебната система, какво беше направено за да заработи тя? За по-неграмотните ще поясня, че съдедбната система се подчинява и следва законите (и използва вратичките в тях), които се гласуват от... Народното събрание. Какви закони в тази посока се предложиха и гласуваха? Само с пиар акции на МВР Пикчърс и опити за принуда над съдиите чрез медиите няма как да очакваш да се самопромени съдебната система и практиките ѝ.
Като за край ще добавя и минусът в хазната от порядъка на около 8 милиарда лева, който ни оставя в наследство това управление.
След всичко това как да гласувам за Бойко, който не реши тези важни проблеми, а създаде нови други само заради поредното "Конгратюлейшънс"?
Не ми се прави анализ и за другия червен вожд, защото точно заради неговите кражби и тези на Доган, дойде Бойко на власт (от хубаво не се бяга). Може би ще си направя труда да попиша някой път и за неговото управление.
 
Последно редактирано:
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ето ви една извадка от антикризисната програма на ГРОБ - целият текст на техният сайт - доста е смехотворен

Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.

От този текст ясно се вижда че са прозрели че с намаляването на осигурителната тежест се очаква да се намали безработицата - До тук Добре

Ама я сега ми кажете що вместо да намалят осигурителната тежест те я увеличиха почти двойно - увеличавайки минималните осигурителни прагове

Е какво очакваха да се случи - Ако не се сещате ще ви кажа какво се случи - В началото на мандата на ГРОБ безработицата в БГ беше една от най ниските в ЕС бяхме май на 5 място от пред назад - СЕГА на края на мандата сме пак на 5 място само че от зад напред с една от най високите безработици.

Ето това е политиката на ГРОБ - гробарска - закопа дребният бизнес и слепите го видяха само вие не можете - Помислете си само кога за последно този търпелив народ се е вдигал срещу власта 97-ма и се сетете до къде доведоха държавата.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Кой народ бре човек, тия 50 човека на орлов мост от днес ли?
Или ония дето искат промяна на конституцията без да са я чели?
За мен най-малкото зло е Герб, просто няма алтернатива ...
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Аз искам да попитам, кой приватизира държавата?
Кой сложи подписа си под договорите, за които сега се протестира?
Цанков камък добре ли е?
Защо с тези очила бе хора?
Защо след паденето на правителството протестите са вяли?
Защо станишката като толкова искаше оставката на правителството, пък сега не иска да състави кабинет?

Чакам да ми кажеш една антикризисна мярка не бягай по тъча

Иначе ето ти отговори

Хората протестират против високите цени на тока които се определят от ДКВР който от 4 години е на подчинение на ГРОБ

От цанков камък Доган е откраднал по днешни разчети 20 фейсбук страници или една трета сайт на министерство - Направо жалка история имах го за човек с размах а то за цял сайт даже не може да добута.

Това за очилата не го разбирам - Аз и без очила виждам че от ГРОБ нищо не става

Дали протестите са вяли може да коментираш след неделя вечер - А и защо да са по силни след като този който трябваше да си оправи бакиите си би камшика

Последният ти въпрос е смехотворен и говори за изключително ниска политическа култура, ако не те е срам попитай пак и ще ти отговоря подробно.
 
mantaman, гледа ли клипчето, което пуснах? Какъв ти е коментара за сключените договори от предишните правителства и връзката им с цената на тока днес?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Отговорил съм ти преди този пост, който си цитирал.
Би си камшиците, защото на протестите му искаха оставката - даде я
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Кой народ бре човек, тия 50 човека на орлов мост от днес ли?
Или ония дето искат промяна на конституцията без да са я чели?
За мен най-малкото зло е Герб, просто няма алтернатива ...
Аз съм от тези, които са си направили труда да изчетат конституцията и то много пъти, а и някои други закони, които са криво направени. Направил съм си труда да изчета и обобщените искания на протестиращите, с които съм съгласен. Това, че ти не си си правил труда да прочетеш конституцията не означава, че всички са толкова незаинтересовани. Не мисля, че трябва да се взимат насериозно изказвания на човек, който счита, че е нормално да си неграмотен/прост/неинформиран.
Никоя партия не е оплесквала конците колкото "предишното правителство". И другите не са много стока, но като тези толкова провалени няма. Ако се считаш за достатъчно грамотен, може да прочетеш предното ми мнение в тази тема, в което съм нахвърлял най-грубите издънки на това толкова "безобидно" правителство.

Edit (към mlazarov):
Това с ТЕЦ-овете е голям гаф, но сети се кой пробута гигантските изкопни цени от фотоволтаичните централи. Направи справка и сравни цените от фотоволтаиците с тези от най-скъпите ТЕЦ-ове (т.е. тези, с които сме набутани от преди това). Гафовете (меко казано) на предните не са основание да се правят нови в по-големи размери.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Извинете ме, че се пробвам да споря с червения електорат.
Успех на изборите, за една по-добра комунистическа република!
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Отговорил съм ти преди този пост, който си цитирал.
Би си камшиците, защото на протестите му искаха оставката - даде я

за пореден път много заблуден - на протестите му я поискали и той я бил дал - Смех смех смех - Ако зависеш от Боко щеше да изтрепа половин БГ за да остане на власт - Хубавото е че не зависи от него.

Поискаха му оставката ама едни други хора - дето имат много събрани нещица за него и си го водят на каишка вашият медиен герой - Събраха му се много черни точки не можа да прокара добива на шистов газ в Добруджа и други такива и се наложи да му бият шута.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Само Атака!! На всички останали... ФОСТАТААААААААААААА!!!!! :lol: :lol: :lol:
(искрено се надявам хора, които са цъкнали 'дпс' и 'кунева' да си правят ташак...)
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Извинете ме, че се пробвам да споря с червения електорат.
Успех на изборите, за една по-добра комунистическа република!
Ти само бинарно ли можеш да разсъждаваш? Явно ГЕРБерските фенове имат само еднобитова логика и друго освен едната червена партия (ГЕРБ) и другата (БСП) не виждат. За твоя информация моята процесорна шина е с повече битове и може да вижда повече от два варианта.
Спор се организира с факти, а не с хвърчащи нападки кой чел и кой не чел конституцията.

Edit (относно оставката):
Б. Б. трябваше да си подаде оставката, защото дори и най-некадърното служебно правителство няма как да се справи по зле от него. По-добре сътресения сега отколкото по-големи л*йна да ринем по-късно.
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Бихте ли просветили и моята невежа и неграмотна личност?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Бихте ли просветили и моята невежа и неграмотна личност?

Няма порблем кажи от къде да започнем - Все пак имаш добра основа пишеш и четеш


Моко понеже си много надъхан искам да ми кажеш имената на нормални хората в Атака дето стават за министри - Ако можеш да изредиш поне трима ще те черпя една бира
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Не говорех на теб, простако (както би се изразил човека червена репа) :lol:

ПП: Сега си дадох сметка, че може да се обидиш.
Това е базик с цел приключване на безсмислен спор
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Моко понеже си много надъхан искам да ми кажеш имената на нормални хората в Атака дето стават за министри - Ако можеш да изредиш поне трима ще те черпя една бира

СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ

ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ ВЛАДИМИРОВ

НИКОЛАЙ ЯНКОВ ПЕХЛИВАНОВ
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Браво Биаро успя да събереш трима дето на първи поглед мязат на нормални - имаш бира от мен

Ама как ще ги добуташ до 20 и как ще ги разпределиш по ресори? Ами зам министри Ами областни управители Ами шефове на дирекции ами държавни комисии и тн.

Суровата реалност е че дори и да се случи това дето и Болен не си го вярва да имате мнозинство и да трябва да направите правителство ще станете за смях поради липса на кадри.

До колкото успях да видя последната ви политическа програма е от 2008г - там има доста щуротии като една от целите е премахване на плоският данък - Ти споделяш ли ги тези неща.

Ами ако вярно дойдат на власт и трябва да я изпълняват тази програма имаш ли представа какви ще са последствията от нея?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Ако трябва не 20 и 200 ще се намерят, но не е там работата. В най добрия случай АТАКА ще има около 15% това са 30-на депутати, които ще позволят на Волен да влияе поне малко на решенията в парламента. Това са непосредствените цели. Всичко друго е в сферата на фантастиката.

Няма да е Сидеров човека, който ще премахне плоския данък. Станишев вече заяви, че заминава, най-вероятно той ще е човека който ще го премахне....

Като гледам анкетата и ако приемем, че такива ще са процентите в бъдещия парламент, като изключим ГРОБ, защото тези проценти тука не са реални. То ще имаме създадени условия за нова триглава ламя, начело с БСП. Историята ще се повтори само дето вместо НДСВ ще е Пръмова.

Кадровия проблем седи и пред твойта госпожа. Кои ще стават министри, зам министри и тн. ? Политическите номади, които я следват ли? Хора дето единствената им цел е да са във властта на всяка цена.

Пак ще се повторя и в тази тема. Не казвам че АТАКА са най-добрата партия с най-добрите кадри. Просто няма по-добра партия провеждаща подобна политика, ако се появи на хоризонта нещо по добро ще агитирам и гласувам за него. На този етап за мен няма дилема. Това има за това гласувам.






Браво Биаро успя да събереш трима дето на първи поглед мязат на нормални - имаш бира от мен

Ама как ще ги добуташ до 20 и как ще ги разпределиш по ресори? Ами зам министри Ами областни управители Ами шефове на дирекции ами държавни комисии и тн.

Суровата реалност е че дори и да се случи това дето и Болен не си го вярва да имате мнозинство и да трябва да направите правителство ще станете за смях поради липса на кадри.

До колкото успях да видя последната ви политическа програма е от 2008г - там има доста щуротии като една от целите е премахване на плоският данък - Ти споделяш ли ги тези неща.

Ами ако вярно дойдат на власт и трябва да я изпълняват тази програма имаш ли представа какви ще са последствията от нея?
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Като гледам анкетата и ако приемем, че такива ще са процентите в бъдещия парламент, като изключим ГРОБ, защото тези проценти тука не са реални. То ще имаме създадени условия за нова триглава ламя, начело с БСП. Историята ще се повтори само дето вместо НДСВ ще е Пръмова.
.

Тя да не е луда да прецака проекта си с БСП? По-скоро ще остане в опозиция или ще се коалира с ГЕРБ, като единствена алтернатива..
 
От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували

Тя да не е луда да прецака проекта си с БСП? По-скоро ще остане в опозиция или ще се коалира с ГЕРБ, като единствена алтернатива..

Кой проект? Би ли разяснил.
 

Горе