Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Били са лъгани преди изборите да гласуват за 15 номер, в целият квартал имало на сутринта преди изборите нарисувано със спрей по улиците, имаше и в цяла Стара Загора номер 15 и логото на партията. Успокоявани от тия хора да се гласува за тях и, че ще им озаконят къщите. Сега заради това реват и се тръшкат, защото са прости и вярват на тия дето ги използват. Иначе евала на Живко Тодоров. Имам близък поглед над това, което той прави за Стара Загора и мога да потвърдя, че той направи и ще направи още много за града. Почти 90 % от това, което обещава го изпълнява. Да не говорим, че често бива канен от местни телевизии и там го разпъват на кръст за пари, за проекти, за наболели проблеми в града, и той отговаря и не шикалкави, като често дава доста смислени отговори на поставените му казуси. Ромите намиращи се на поляната, където събарят къщите изсякоха гора, която е залесявана с години, а те я опоскаха за 2 години. От много години се говореше за събарянето на тези къщи, но никой не посмя, защото все пак нали са платеният електорат. ВРЕМЕ БЕШЕ. Дано той постави началото на много общини да последват примера му. Когато един българин загуби собствеността си и тя стане собственост на банката, никой не го е еня къде ще ходи нали? Ромите с какво са повече от нас? От 1 година знаят, че ще им се събарят незаконните къщи. Предлагали са им да се нанесат в общински жилища срещу скромен наем. АМИ АКО ИСКАТ БЕ! СТИГА СА НИ СМУКАЛИ. КЪРЛЕЖИ!
 
От: От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Абе аз ти казвам, че знам бе болен мозък, бил съм толкова много път в Стара Загора, биваше и да не знам.
Кво си тръгнал да ревеш, теб само БКП ти е в устата.
Не съм те питал (виж горе, че няма удивителен знак. Ако има въпрос - той е Реторичен).
Аз бях сигурен, че си го мислиш :lol:

Айде един трик от мен да научиш:
примерно пускаш тема за нещо хубаво случило се за да хвалиш БКП (твоята мечта беше това да е първата така тема, но уви :О). Така. Гледаш града дали е голям. В случая това е Ст. Загора. Голям град. Има много млади хора. Има много работещи хора. Мангалите НЕ са мнозинство. Младите и работещите гласуват за ГЕРБ. Следователно - кмета е от ГЕРБ.
изключително елементарна проверка е това и ако я беше направил, нямаше да се излагаш така по цигански.

Повтарям: - Голям град (млади хора+работещи) = ГЕРБ
малък град (села) - много цигани, пенсионери = БСП

най-добре спри да се излагаш :)
не знам какви конспиративни теории сънуваш, но факт е, че кмета изпълнява закон и всички трябва да са него.

разбира се сега ще се намерят червени боклуци които да плюят и протестират срещу събарянето на цигански колиби.
АМАН! Бойко е виновен... за глобалното затопляне и изчезването на динозаврите!
 
От: От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Абе аз ти казвам, че знам бе болен мозък, бил съм толкова много път в Стара Загора, биваше и да не знам.
Кво си тръгнал да ревеш, теб само БКП ти е в устата.

тогава не разбирам от какво си недоволен...ОТНОВО? :shock:
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Значи комуно-антибойковката мисъл работи така:

"Абе по принцип одобрявам събарянето на катуна, ама щом кмета е от герб не одобрявам."
 
От: От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Че някъде да съм казал, че съм недоволен, или , че всички хора в ГЕРБ не ги бива?
тогава не разбирам от какво си недоволен...ОТНОВО? :shock:
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Сега е момента да организира извозването им към индия
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Боже, боже, чуйте я тази не съм го слушал сутринта, щото малко ги намразвам тез, не че и другата не я мразя обаче тази "адвокатка" направо кърти мивките :-o

btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/romi-v-stara-zagora-spaha-pod-otkrito-nebe-sled-butaneto-na-domovete-im.html
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Тъй като от край време се изживявам защитник на правата на прецаканите (вместо просто да се кефя на чуждото нещастие) и тук преди време бая ме обвиняваха за циганин, небългарин и тем подобни, ще се включа в мой си стил - т.е. в защита на циганите/ромите от тази махала в Стара Загора.
Говори се за закон, който трябва да се спазва. Какво прави една постойка законна? Естествено, признанието на държавата, че постройката е законна. Колкото и да е комично в случая, държавата им е издала лични карти с адресни регистрации, т.е. държавата е признала съществуванието им на тези адреси като напълно законно. Мълчанието в продължение на няколко десетилетия от страна на държавата се явява мълчаливо одобрение (т.е. допълнително одобрение).
Ако някой реши да си построи къща незаконно и държавните органи го хаванат по време на строежа или малко след завършването (приемаме за нормална бавността на държавната бюрокрация), е нормално да му потърсят сметка, което включва бутнето въпросната незаконно построена къща.
В конкретния случай става въпрос за хора, които в продължение на много години живеят с одобрение на държавата (дори и документално) по този начин. В един нормален случай, трябва да се пусне група инженери да преценят кои конструкции доколко са (без)опасни. Ако конструкциите са стабилни, е редно да се узаконят във всички смисъли на думата. Все пак законите по правило се спазват според точният им смисъл, а не според конкретна буква тълкувана свободно от някой си. Смисълът на законите и правилата за строеж е да се защитят хората от опасни (нестабилни) постройки и да се опази околната среда. В конкретния случай ако дадени къщи се оказват в защитена природна територия, те наистина няма как да се узаконят и все някога трябва да бъдат премахнати. Само дето държавата в ролята на виновен за настоящото положение (благодарение на одобрението си през годините) няма как просто така да реши да бутне къщите. Първо трябва да осигури жилища на въпросните хора, а след това да бута (т.е. обратното на това, което се направи). Някой веднага би попитал "От какъв зор държавата да им строи къщи?" и "Защо на мен не ми строи?". Който задава тези въпроси незнайно защо пропуска елементът, че въпросния човек (или група хора) си е построил къща, а ти дето също искаш не си. Неговата къща е бутната заради постфактум решение на държавата и е редно тя да му възстанови къщата, макар и на друго място. Ако днес изведнъж държавата реши да построи магистрала или военен обект на територията на твоята къща, тя може да го направи принудително, но преди това трябва да те обезщети и да ти осигурия подобни условия на друго място. Така се случват нещата в една нормална държава.
А при нас, естествено, нещата стоят по коренно различен начин. Предполагам настоящият кмет (тогава все още некмет) ги е подкупил с обещания и кебабчета както те твърдят и тъй като напук масово за гласували за "грешната" (т.е. не същата) партия това се явява наказателна акция. ГЕРБ-ерския кмет допълнително активизира потенциалния електорат на ГЕРБ за идващите избори (нероми/нецигани) като се възползва от битовите проблеми между българи и роми/цигани в района (изсичането на горите и това колко деца били раждали и как държавата им хранела децата).
Крайният резултат е повишаване на електората на ГЕРБ в района, но също и на ДПС, които вероятно ще им окажат съчувствие и може да им обещаят подкрепа в настоящата ситуация. След изборите ще имаме камара бездомни хора изгонени от домовете си и мразещи всички и всичко, т.е. имаме генериране на тежко криминален контингент. И така от хора правещи дребни нарушения (за които би трябвало да им се търси отговорност) те ще бъдат превърнати в престъпници извършващи тежки престъпления (убийства и по-крупни обири). Съмнявам се същите тези подкрепящи действията на кмета да им хареса тази камара клошари да плъзнат из техните квартали.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Циганите няма да станат клошари и няма да тръгнат по улиците. Не са бедни, просто са свикнали само да взимат от държавата, а нищо да не дават. Това е навик, от който трябва да бъдат отучени насила. Повечето къщи, които показаха бяха по-хубави от законните къщи, в които живее средният българин. Няма причина циганите да имат повече права от българите. Това би било расова дискриминация. Само защото до момента контролните органи са си затваряли очите не значи, че е грешно да приложат закона, макар и със закъснение.

Наличието на лична карта с адрес не означава, че на мястото има къща или друга жилищна сграда. Можеш да имаш лична карта, на която има улица и номер, където има само гола поляна оградена с мрежа и палатка или фургон.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Пробвал ли си да си изкараш лична карта на който и да е адрес? Аз съм пробвал да си изкарам лична карта на адрес, на който се преместих, и изненада. Изкаха ми разрешение от собствениците на имота за моето пребиваване там и документ за собственост върху имот (искаха го от собствениците). Естествено, след бюрокрацията се оправих.

Това дали са бедни или не не виждам защо изобщо го споменаваш в темата. Това дали са им хубави вече бутнатите или предвидените за бутане къщи също не виждам защо е в темата. Това са все нерелевантни въпроси. Ситуацията от правна гледна точка е следната. Те са си построили къщи (колкото хубави къщи са успели да си построят, толкова), държавата е признала съществуването им в тези къщи като нормално и това е продължило с години (т.е. това не е някакъв времен вариант, а трайна държавна политика). Ако някой реши да гласува закон, с който ти се отнема или бута къщата (национализация), то трябва да те обезщети. Тук няма никакво значение дали си богат или беден. Имаш къща, бутат ти я и следва обезщетяване/компенсиране. Това право го имат не само цигани/роми, но и българи (освен ако не смяташ, че не ти се полага това право).
Имам смътен спомен за решение на Европейския съд по правата на човека срещу Турция (малко е вероятно, но е възможно и да бъркам точната държава) във връзка с отнети имоти в полза на държавата. Предложението на съда беше или да им ги върнат, или да ги компенсират. В конкретния наш случай основната причина за бутането точно на тези крайни къщи е, че заради защитената природна територия няма как да останат тези къщи там, т.е. в една нормална държава би трябва да преминем на варианта с компенсирането.
Важно е да споменем и напълно човешката страна на нещата. Тези хора са живяли десетки години там, а младите са израстнали там. Те трудно ще пожелаят да се заселят далече от този град, а в този град те вече са бездомни. Предвид публично демонстрираната агресия срещу тях (бутането на къщите , сеирджийския митинг срещу тях и постоянното предаване на всичко това по телевизията), те трудно ще се настанят някъде другаде в този град под наем. И така в крайна сметка имаме камара недоволни бездомници, които се разхождат по улиците и нарушават спокойствието на "добрите граждани".
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Пробвал ли си да си изкараш лична карта на който и да е адрес? Аз съм пробвал да си изкарам лична карта на адрес, на който се преместих, и изненада. Изкаха ми разрешение от собствениците на имота за моето пребиваване там и документ за собственост върху имот (искаха го от собствениците). Естествено, след бюрокрацията се оправих.
В различните общини има различни правила за вадене на лични карти. Доскоро навсякъде можеше да си извадиш карта с какъвто поискаш адрес. Говориш за неща, които не разбираш. Освен това "имот" не значи къща.

Това дали са бедни или не не виждам защо изобщо го споменаваш в темата. Това дали са им хубави вече бутнатите или предвидените за бутане къщи също не виждам защо е в темата.
Ами вземи си отвори очите. Можеш да си останеш и сляп ако искаш. Това си е за твоя сметка.

Те са си построили къщи (колкото хубави къщи са успели да си построят, толкова), държавата е признала съществуването им в тези къщи...
Държавата не е разрешавала да се строят къщи там, следователно те са незаконни и се събарят. Ти знаеш ли, че ако българин само си пристрои баня към законната къща, без строително разрешение, също ще дойдат да съборят незаконната пристройка? И това не е теория, а се прави постоянно.

И така в крайна сметка имаме камара недоволни бездомници, които се разхождат по улиците и нарушават спокойствието на "добрите граждани".
Мога да те уверя, че в Стара Загора няма "камара недоволни бездомници, които се разхождат по улиците и нарушават спокойствието".

те трудно ще се настанят някъде другаде в този град под наем
Ако беше направил дори минимален опит да се информираш за фактическата ситуация, щеше да знаеш, че още преди години общината е предложила на циганите за закупуване парцели с право на строеж на преференциални цени. Решението за събарянето не е взето от днеска за вчера.

Почти всичките ти писания в тази тема са основани на напълно нелогични твърдения и заключения, да не кажа по-силна дума. Показваш и че изобщо не си информиран за ситуацията. Дори се чудя защо изобщо си загубих времето да ти отговарям.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

С изречения от типа "Ами вземи си отвори очите. Можеш да си останеш и сляп ако искаш. Това си е за твоя сметка." определено си си изгубил времето, защото в тези изречения няма съдържание по темата, а само хаотични лични нападки.

Това дали даден човек е богат или беден не го прави повече или по-малко човек. Правата са както за бедните, така и за богатите. Ето защо темата за бедността не е релевантна с бутането на къщите им.

Относно правилата на общините и на каквито и да е държавни институции:
Това е държавна работа и за грешките на държавните институции с това как издават лични карти не могат да се винят обикновените хора.

Относно "... още преди години общината е предложила на циганите за закупуване парцели с право на строеж на преференциални цени" и "Решението за събарянето не е взето от днеска за вчера":
Тъй като грешката е държавна е работа на иституциите поправят грешката, т.е. да им заменят настоящите къщи с други на друго място, а не да им продават нещо на каквито и да е цени. Няма никакво значение кога е взето второто решение (бутането) след като не е взето първото решение (къде да отидат). Има си последователност на действията, която не е спазена. Грешно е да се вменява вина на хората за това, че до момента държавата не си е платила за грешката.

Въпрос:
Правиш ли разлиака между "да си построя/пристроя нещо без разрешение сега" и "да имам нещо от десетки години"?
Съществуват понятия като "заварено положение".

Относно камарата разхождащи се недоволни бездомници:
Това е резултат, който тепърва предстои. В момента все още се навъртат около бутнатите си къщи, защото свързват това място с понятието "дом".
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Аз знам какви понятия съществуват, но ти със сигурност не знаеш за какво говориш. Теориите ти нямат правна, логическа или каквато и да е друга подложка. Честно казано, не виждам как здравомислещ човек може да прави такива заключения.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Аз знам какви понятия съществуват, но ти със сигурност не знаеш за какво говориш. Теориите ти нямат правна, логическа или каквато и да е друга подложка. Честно казано, не виждам как здравомислещ човек може да прави такива заключения.
Странно на какво основание смяташ просто така, че твоето мнение има правна стойност, а това, което ти обяснявам няма. Не е случайно, че адвокати се задвижиха да искат да представляват хората от тази махала. Тяхните подбуди надали са хуманни, а по-скоро финансови. За да тръгнеш да се натискаш да водиш такива дела е нормално да очакваш сигурна победа, т.е. големи пари. За себе си мога да кажа, че съм изчел много съдебни решения и най-вече такива от ЕСПЧ. Ако отиде едно такова дело там е почти сигурно, че държавата ще плаща луди пари заради тази пиар акция с бутането на къщи дето си я спретнаха по телевизията.

Допълнение:
И тъй като говорим за правни обосновки и кое колко правно обосновано било ще ти дам линк към решение (преведено на български) на ЕСПЧ във връзка с подобен на този случай:
ЙОРДАНОВА И ДРУГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
В конкретния случай голямо обезщетение не е присъдено, тъй като е счетено спешното решение на ЕСПЧ да обяви държавните действия по изселването на въпросните роми за нарушение на човешките права (т.е. за закононарушение по Европейската конвенцията по правата на човек, която на основание Конституцията е със силата на закон с приоритет над местните закони) за достатъчно вместо обезщетение. С това решение е спряно изселването им и затова не е присъдено обещетение освен разноските (4k EU) . В случая в Стара Загора къщите им вече са бутнати и със сигурност ще бъде присъдено обезщетение и то в бая голям размер.
 
Последно редактирано:
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Да им е а майката циганска!
Ънвисе циганино спри да защитаваш тая получовешка раса, аман от такива защитници онеправдани били манталитет.
Аз в момента живея в село пълно с мантали и имам преки наблюдения, че тая измет трябва да се избие. (поне 90%)
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

@Unwise значи ако си намеря празен държавен парцел 3 декара, и си построя на него една селска гимназия, и ако не ме хванат докато го строя всичко е точно така ли?
Няма да плащам парцела сигурно.
Па ако е имало гора и съм я изсякъл (пак без да ме хванат)... пак нищо.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Пък, ако не си плащаш тока и водата сумати и години пак нищо никой няма да ти направи.
Пък, ако чукаш за разплод та да цоцаш пари от социални помощи, пак няма никой нищо да ти направи. :shock:
@Unwise значи ако си намеря празен държавен парцел 3 декара, и си построя на него една селска гимназия, и ако не ме хванат докато го строя всичко е точно така ли?
Няма да плащам парцела сигурно.
Па ако е имало гора и съм я изсякъл (пак без да ме хванат)... пак нищо.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Сега е момента да организира извозването им към индия

Това е една кауза, за която бих изпращал хиляди смс-си...
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

А, това е идея наистина, дай да направим една група у факенбука, да видим дали няма да качи няколко милиона почитатели за няколко дни :D
Това е една кауза, за която бих изпращал хиляди смс-си...
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Пък, ако не си плащаш тока и водата сумати и години пак нищо никой няма да ти направи.
Пък, ако чукаш за разплод та да цоцаш пари от социални помощи, пак няма никой нищо да ти направи. :shock:

Ми то съм си и мургав по принцип, малко слънчеви бани и направо отговарям... само требва да говоря с жената да роди 10-12 чавета...
 

Горе