ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

От: ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

Гледах Love.net през онзи легален сайт, като си платих 2.40 чрез SMS.
Качеството беше добро, но ми прекъсваше на всеки 3-4 минути и едвам го изгледах, изнервящо си беше.
За филма какво да кажа, освен че очаквах повече при такава голяма реклама.
 
От: ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

тия със смс-а, хем да си платим и хем да получим кофти качесто. после за какво теглим, еми много просто - за да не ни е яд после, че сме си платили за нещо кофти. ако ще мажат така, да знаят, че отварят много голям пазар за торентите. аз имам същия пример за такъв легален сайт, който ми взе 2.40 лв. за абонамерт да си изтегля легално нещо, а то изтеглих го и се оказа старо и бъгаво.

колкото за филма - като го гледах, не стигнах до половината и го изгасих, този филм не си заслужава шарите. и за това явно са решили да го качат. някои трябва да си знаят стоката и да не са толкова агресивно настроени към хората, които са дъзнали да го качат. да си изикват правата, но ако обичат малко по-скромно, филма си е бозичка и не заслужава 2ма упандизени, нали, да ме прощават драгите режисьори, артисти и другите от екипа.

другите става повече, те заслужават истинска протекция и хората да си ги купуват, ама от кадърни търговци и да дават пари за тях, за да ги гледат.

евалата на Владо въргала - това което направи е хубаво и заслужава да има пари за още един такъв шедьовър. ;)
 
От: ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

Гледах Love.net през онзи легален сайт, като си платих 2.40 чрез SMS.
Качеството беше добро, но ми прекъсваше на всеки 3-4 минути и едвам го изгледах, изнервящо си беше.
За филма какво да кажа, освен че очаквах повече при такава голяма реклама.

Искай да ти върнат парите или ще кажеш беден Задунаевски славяно мангал ще върне пари когато чумата върне детето.

Поне им изпрати съобщение парите ти да отидат за свещи, за два и четиридесет восък за две погребения ще се вземе
 
От: ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

Може и да е правилно, а може и не това, което са направили "пиратите", но ще започна от очевидните идиотизми.
Според закона за МВР ГДБОП се занимава с разкриване и предотвратяване на организирани престъпни дейности. В дефиницията за организирана престъпна група в Наказателния кодекс се изисква наличие на поне 3 човека, които са се сговорили да вършат престъпление и от това имат имотна (материална/парична) облага. Очевидно е, че 2 човека няма как да са 3, а и е смешно да се твърди, че сийдъри неадмини в тракера имат някаква имотна облага. От всичко това става ясно, че дори да има извършено престъпление, то не е в компетенцията на ГДБОП да се занимава със случая. Фактът, че се занимава точно този отдел със случая показва правната му стойност. Щом дадено действие не се извършва според закона, то не е полицейска акция а милиционерска саморазправа. Да, може и да са виновни, но начинът на провеждане на разследването обезправява случая, а уж сме правова държава.

Във връзка със случая с интернет залата от линка (май беше на първата или втората страница от темата):
Описаната схема за задигане на компютри без обвинение, съд и присъда "по сигнал" е ефективен начин за съсипване на неудобни. Потенциални жертви са интернет доставчици, интернет зали и фирми използващи компютри (т.е. почти всички фирми). Тарикатлъкът е в това, че за да те оберат не е нужно да те обвинят в нещо. Работи се по разследване срещу неизвестен извършител. Така нямаш никакви права (не си обвиняем), т.е. не ти казват нищо, тъй като информацията е следствена тайна. Друго интересно е, че съдебното разрешение за изземване не подлежи на обжалване поради пропуски в НПК. Единствено може да си поискаш отнетото от прокурора и съответен негов отказ може да обжалваш в съд. Само дето в НПК посочен срок, в който прокурора да отговори на молбата ти няма и в повечето случаи той не отговаря с месеци (може и с години). По мръсния случай е когато ти задигнат компютрите без съдебно разрешение (без досъдебно производство и прокурор) на основание "по спешност". Тогава законът мълчи по въпроса от кого трябва да си искаш отнетото. Дори да ти върнат нещата след месеци, нямаш право на никакво обезщетение по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди поради пропуски в този закон (по-точно в чл.2). Единствения шанс е да се подаде жалба в Европейския съд по правата на човека на основание чл. 6 (неосигуряване на справедлив съдебен процес), чл. 7 (налагане на наказание без закон) и чл. 1 от Допълнителния протокол (намеса в свободното използване на собственост без законова цел). Само дето тези дела се мотаят по 5-7 години поради претовареност на съда (сами се сетете защо). Реално тази схема е криминално деяние по чл. 282 от НК (ако не ме лъже паметта за номера на члена) - престъпление по служба, но в България по тези случаи Прокуратурата в 99% от случаите се прави на ударена, с което се превръща в мълчалив съучастник. Описах всичко това с цел да информирам потърпевши от тази схема както и потенциални такива (т.е. почти всички ползватели на този форум). Бихте попитали как може да се предпазите от тази схема? На територията на България - НИКАК.
 
От: Re: От: ГДБОП закопча двама, качили LOVE.NET в торентите

Каквото получават всички останали http://thepiratebay.org/legal :)
Отговора към Dreamworks кърти!

Хахахахахахаха оооооооо не, не, не.. това направо ме бутна от коня :D
Тия са мега брутални, съвременни пирати ;)
 

Горе