dertre
Well-Known Member
От: "Депозитна кредитна карта" или пълното изтрещяване на банките
Има предвид следното.
Тъй като са "млада фирма" го карат да внесе едни пари в банката. Това е гарант по кредитната карта която ще му издадат. Тези пари седят и не се барат и няма лихви по тях. Издават му карта с кредитен лимит в размера на този депозит. След това като тегли/купува с тази карта, те си му начисляват лихва за това, че тегли от този кредитен лимит (обикновено има гратисен период на пазаруването с кредитна карта). Знам, че реално е тъпо това, но това си е условие на банката. Преди 10 години когато си вадих карта за първи път, условието бяха същите и искаха да вкарам пари за да ми издадат кредитна карат с лимит на моя депозит, на който да текат лихви когато ползвам собствените си пари.

Ето така изгледа такста всеки месец по кредитната карта (в размер на символичния 1 лв.)

А на кои пари му взимат лихва?
И между другото, знам че си супер надуто парче, и ти препоръчвам да си навреш червените квадрати в кафявата точка.
Аз питам като човек, тоя се прави на господ-мъжага-тарикат.... посерко.
Има предвид следното.
Тъй като са "млада фирма" го карат да внесе едни пари в банката. Това е гарант по кредитната карта която ще му издадат. Тези пари седят и не се барат и няма лихви по тях. Издават му карта с кредитен лимит в размера на този депозит. След това като тегли/купува с тази карта, те си му начисляват лихва за това, че тегли от този кредитен лимит (обикновено има гратисен период на пазаруването с кредитна карта). Знам, че реално е тъпо това, но това си е условие на банката. Преди 10 години когато си вадих карта за първи път, условието бяха същите и искаха да вкарам пари за да ми издадат кредитна карат с лимит на моя депозит, на който да текат лихви когато ползвам собствените си пари.
Няма такси. Говоря от 5 годишен опит (или може би съм в заварено положение и за това нямам такси за такава карта).за тази която кредитна като дебитна с кредитен лимит колкото пари остават в картата има такса 1 или две евро на месец в цкб така разбрах то навсякъде има за този тип карти и включва различни неща бонус, в други банки за такива карти има електронно банкиране безплатно към картовата сметка със смс пароли, банкиране по телефона с пароли.... в райфайзен и сосиате имат такива
затова бих препоръчал да се разгледа навсякъде, офертата на цкб не е лоша

Ето така изгледа такста всеки месец по кредитната карта (в размер на символичния 1 лв.)

Последно редактирано: