Blinky
Owner
Всъщност веднага след като я прочетох реших дори на локал да проверя дали има нещо такова.Тези пишат различни статии през ден. Недей да си правиш изводи от произволни спамерски източници. Миналото тримесечие Google направиха за първи път оборот от $100b.
Търсенето се промяна, факт. След няколко години стандартното търсене в Google може и да го няма, а да използваме чат ботове и войс и е за предпочитане пред сегашното положение. Затова ти казах, че трябва да помислиш за по-креативен начин на монетизация. Не adsense.
Аз лично не използвам търсачката на Google от 1-2г. насам.

Ако нямаше, щях да видя през прокси на другите локации. Но това засякох. И да, определено може да се говори за спад, а дали е над тези 60%, вече информацията ми е трудно за проверка, ако не направя сравнения с няколко сърча и локации. Малко ме мързи да стигна толкова далеч. Но поне за едни 40% до 50% може да си говорим.
Като се замисля търсачка ползвам и аз вече рядко. Но това е защото сме по-специфичен тип потребители. Нашите, и повечето мои приятели все още ползват. Малка част от тях обаче вече търсят в чат ботовете даже с гласови команди.
За монетеризацията, там дори не смея и да си помисля какво да се мисли. Адсенсът на практика ще стане малко на заден план. Или поне и той ще претърпи метаморфоза, за да просъществува.