Добро ИИ / AI инструменти за генериране на изображения / снимки / картинки

Тези пишат различни статии през ден. Недей да си правиш изводи от произволни спамерски източници. Миналото тримесечие Google направиха за първи път оборот от $100b.

Търсенето се промяна, факт. След няколко години стандартното търсене в Google може и да го няма, а да използваме чат ботове и войс и е за предпочитане пред сегашното положение. Затова ти казах, че трябва да помислиш за по-креативен начин на монетизация. Не adsense.

Аз лично не използвам търсачката на Google от 1-2г. насам.
Всъщност веднага след като я прочетох реших дори на локал да проверя дали има нещо такова.

хостинг-Google-Search.png

Ако нямаше, щях да видя през прокси на другите локации. Но това засякох. И да, определено може да се говори за спад, а дали е над тези 60%, вече информацията ми е трудно за проверка, ако не направя сравнения с няколко сърча и локации. Малко ме мързи да стигна толкова далеч. Но поне за едни 40% до 50% може да си говорим.

Като се замисля търсачка ползвам и аз вече рядко. Но това е защото сме по-специфичен тип потребители. Нашите, и повечето мои приятели все още ползват. Малка част от тях обаче вече търсят в чат ботовете даже с гласови команди. :)

За монетеризацията, там дори не смея и да си помисля какво да се мисли. Адсенсът на практика ще стане малко на заден план. Или поне и той ще претърпи метаморфоза, за да просъществува.

Всъщност веднага след като я прочетох реших дори на локал да проверя дали има нещо такова.

Виж файлът 35239

Ако нямаше, щях да видя през прокси на другите локации. Но това засякох.

Прокси не е достатъчно, защото имаш device fingerprint. За реален тест ти трябва отделно устройство, с което никога не си се логвал никъде. Друг процесор, друго дъно, друга видео карта, друг мак адрес. Иначе може и да не е веднага, но ще те хване, че си ти.

Cloudflare имат browser render. С него съм успявал да излъжа повечето платформи.

И да, определено може да се говори за спад, а дали е над тези 60%, вече информацията ми е трудно за проверка, ако не направя сравнения с няколко сърча и локации. Малко ме мързи да стигна толкова далеч. Но поне за едни 40% до 50% може да си говорим.

Като се замисля търсачка ползвам и аз вече рядко. Но това е защото сме по-специфичен тип потребители. Нашите, и повечето мои приятели все още ползват. Малка част от тях обаче вече търсят в чат ботовете даже с гласови команди. :)

Не гледай какво правят българите. Ние сме необразовани, бедни и прекалено незначителен пазар. :)

За монетеризацията, там дори не смея и да си помисля какво да се мисли. Адсенсът на практика ще стане малко на заден план. Или поне и той ще претърпи метаморфоза, за да просъществува.

Идеята е, че е по-лесно да се класираш в други вертикали.

В момента по мой наблюдения маркетинга е основно абонаменти, премиум контент, микро инфлуенсъри и подкасти. В чужбина всеки втори има подкаст, а конверсията на подкастите е по-добра от стандартната платена реклама.

Substack също е добър пример за хубав бизнес модел според мен. Допада ми също, че ако ти харесва автора се абонираш. Ако не струва - пропускаш.

Общо взето нещата отиват натам, че бълвоча, който се правеше от псевдо предприемачи вече не върви. Трябва да имаш качествена работа за да се отличаваш.

Горе