Добро ИИ / AI инструменти за генериране на изображения / снимки / картинки

Тези пишат различни статии през ден. Недей да си правиш изводи от произволни спамерски източници. Миналото тримесечие Google направиха за първи път оборот от $100b.

Търсенето се промяна, факт. След няколко години стандартното търсене в Google може и да го няма, а да използваме чат ботове и войс и е за предпочитане пред сегашното положение. Затова ти казах, че трябва да помислиш за по-креативен начин на монетизация. Не adsense.

Аз лично не използвам търсачката на Google от 1-2г. насам.
Всъщност веднага след като я прочетох реших дори на локал да проверя дали има нещо такова.

хостинг-Google-Search.png

Ако нямаше, щях да видя през прокси на другите локации. Но това засякох. И да, определено може да се говори за спад, а дали е над тези 60%, вече информацията ми е трудно за проверка, ако не направя сравнения с няколко сърча и локации. Малко ме мързи да стигна толкова далеч. Но поне за едни 40% до 50% може да си говорим.

Като се замисля търсачка ползвам и аз вече рядко. Но това е защото сме по-специфичен тип потребители. Нашите, и повечето мои приятели все още ползват. Малка част от тях обаче вече търсят в чат ботовете даже с гласови команди. :)

За монетеризацията, там дори не смея и да си помисля какво да се мисли. Адсенсът на практика ще стане малко на заден план. Или поне и той ще претърпи метаморфоза, за да просъществува.

Всъщност веднага след като я прочетох реших дори на локал да проверя дали има нещо такова.

Виж файлът 35239

Ако нямаше, щях да видя през прокси на другите локации. Но това засякох.

Прокси не е достатъчно, защото имаш device fingerprint. За реален тест ти трябва отделно устройство, с което никога не си се логвал никъде. Друг процесор, друго дъно, друга видео карта, друг мак адрес. Иначе може и да не е веднага, но ще те хване, че си ти.

Cloudflare имат browser render. С него съм успявал да излъжа повечето платформи.

И да, определено може да се говори за спад, а дали е над тези 60%, вече информацията ми е трудно за проверка, ако не направя сравнения с няколко сърча и локации. Малко ме мързи да стигна толкова далеч. Но поне за едни 40% до 50% може да си говорим.

Като се замисля търсачка ползвам и аз вече рядко. Но това е защото сме по-специфичен тип потребители. Нашите, и повечето мои приятели все още ползват. Малка част от тях обаче вече търсят в чат ботовете даже с гласови команди. :)

Не гледай какво правят българите. Ние сме необразовани, бедни и прекалено незначителен пазар. :)

За монетеризацията, там дори не смея и да си помисля какво да се мисли. Адсенсът на практика ще стане малко на заден план. Или поне и той ще претърпи метаморфоза, за да просъществува.

Идеята е, че е по-лесно да се класираш в други вертикали.

В момента по мой наблюдения маркетинга е основно абонаменти, премиум контент, микро инфлуенсъри и подкасти. В чужбина всеки втори има подкаст, а конверсията на подкастите е по-добра от стандартната платена реклама.

Substack също е добър пример за хубав бизнес модел според мен. Допада ми също, че ако ти харесва автора се абонираш. Ако не струва - пропускаш.

Общо взето нещата отиват натам, че бълвоча, който се правеше от псевдо предприемачи вече не върви. Трябва да имаш качествена работа за да се отличаваш.

Здравейте
Попаднах на реклама на приложение за обработка на продуктови фотографии. Pixury. Добавя анимирани фонове изглежда супер. Е , искат пари 80 лв за година, но може и да се избият.
Някой ползвл ли го е? Мнение?

Горе