ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

ЗА или ПРОТИВ?

  • ЗА

    Votes: 1 1.8%
  • ПРОТИВ

    Votes: 54 94.7%
  • НЯМАМ мнение

    Votes: 2 3.5%

  • Общо гласове
    57
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Преди малко вечерях и за пореден път гледах нещо много по пошло от новините на турски - Група тупани претендираща да е елита на българската култура се тъпчеха като свине пускайки от време на време елитарни лафове и превземайки се като недоебани госпожици. Във времена когато хората нямат какво да ядат всяка вечер да пускаш такива гаври е по зле и от новините на турски.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Против. По простата причина, че водят до дезинтеграцията на турското малцинство от българското общество. Сепаратизмът не е хубаво нещо и все някой ден гордите "български" турци ще започнат да предявяват претенции. В една друга тема писахме колко сме възмутени, че турският президент изнасял реч (без преводач) в Търговище. Виждали сме веднъж как предевяват претенциите си, когато се взривяваха гари и влакове. Не беше толкова отдавна, само 1986 г., нека не забравяме, че тогава умряха невинни жени и деца.

п.п. Тези новини са ненужни и защото предават на литературен турски език, който масово не се говори от "българските" турци, които говорят някакъв архаичен диалект на турски. Познавам турци, имал съм колеги турци и знам много добре колко добре говорят, пишат и разбират баш турския (нарочно използвам турцизъм, да не се хване някой за думите ми :) ).
 
От: Re: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Едва ли има някой който да е ЗА...мисля че и в Турция едва ли някой ще е ЗА да има българска телевизия. Проблемът е че нашите политици само да угодят на някой / комшии Турция и ЕС / са готови и майките да си продадат. Те не разбират че се гаврят с паметта на своите родители и баби и дядовци. Едва ли има семейство ило род в България който да не е изпатил от 500 годишното робство.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Не ме изненадват резултатите от анкетата. Винаги съм смятал че интелигентните хора с по-голям кръгозор и съответно по-информирани - разсъждават реално. Естествено че по национална телевизия се говори единствено и само националният език .
Най-смешни са ми доводите им, че видите ли в другите държава имало новини на други езици. Да но не и по националните.
В САЩ например има десетки националности, но няма да чуеш новини на корейски, руски, индийски, китайски, японски и дори испански... Има си отделни телевизии и там си говорят колкото си искат. Представете си само всички нации там да си искат новини по ТВ .. ами няма да им стигнат минутите просто ...
Въпроса е да не ни налагат тяхната култура, нрави и език ...
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Подкрепям агейнст напълно.

А сме на този хал в България защото всички са като лошия гугъл бот и на всеки за нищо не му дреме, а вместо да даде глас се оставя на течението.

Мантаман, кой ти каза, че мразя съседните народи? Мразя турчолята. Ти знаеш ли, че има няколко села В БЪЛГАРИЯ, в които ако не си поръчаш в магазина хляб НА ТУРСКИ ЕЗИК, си оставаш гладен?
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Ти знаеш ли, че има няколко села В БЪЛГАРИЯ, в които ако не си поръчаш в магазина хляб НА ТУРСКИ ЕЗИК, си оставаш гладен?

Това трябва една скрита камера и директно във всички телевизии - да си отвори народа очите!
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Не знаех че още има такива новини понеже телевизия, още по-малко БНТ, почти не гледам.

ПРОТИВ джомолене на гаджалски по националното тиви съм, ъф корс.
Също съм и против тия кирливи турско-селски битовизми, опаковани под формата на сериали. Не че са толкова лоши - просто предпочитам да ма облъчват със западна култура.

Но като цяло не съм против турците и не ги мразъ. Просто предпочитам да не ми се натрапва религията, езика, нравите и културата им. Понеже са ми чужди, с тенденция да са ми неприятни, и повечето време - безинтересни. Ако искам малко ориенталско-анадолски впечатления, ше отида на екскурзия.

Ама пак казвам - по дефолт нямам нищо против турците. Почти всички са си хора като нас. Само тия дето ми натрапват турчолянщината си докато съм в собствената си страна. Това не значи че би ме подразнило да говорят помежду си на турски или нещо от рода. Те ужавават мене, аз уважавам тях. Етносът няма някакви подчертано лоши черти за които знам. Даже напротив.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Как да нямаш протви бе, всички са с робско мислене робстовото вече век и половина близо ще стане, още мислят робски. Това е същото, като да кажеш че е лошо да мразиш комунизма, щото избил или разсели цялата интелигенция и всички предприемчиви хора (вкупом и моя прадядо), щото може да съборят паритията. Това драги мой, рефлектира и са популистически приказки че е било минало и никой не го помни. Това остава закодиране напред, както Чехите мразят Руснаиците заради комунизма така и Поляците мразят руснаците съшо както франсетата и англичаните вечната война, всеки си пази своето и никой му го дава, що в швейцари им резнаха минаретате и Германия същата работа, кулутра етно п..ко майни това да ама не в страната, която си чужденец, а в твоята. Вече италианците гласуваха за да станеш техен граджанин из основни трявба си наясно с култрата и обичайите и да ги приемеш. Нали всеки ден виждам слаби и алкохолни хаудици като пият една две и стават велики. Вазов е писал в книгите му какво става като са ударели 1 2 чашки, сутрунта бунт въстание и като дойде утрото всички с снижена глава, ей от тогава май нищо не се е променило после пак ми разправяйте кое било и не било, ТВЪРДО ПРОТИВ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е БЪЛГАРСКО И РОДНО ДА НИ СЕ НАТРАПВА
 
Последно редактирано:
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

А защо няма новини на цигански,след като и при тях фърчат кебапчета и 10-левки за гласове:)
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Против разбира се. БНТ е национална телевизия а по нея се дава единствено предавания на официалния език. Разбира се всеки може да си направи телевизия, дори и с национален обхват и да си пуска по нея предавания на какъвто си желае език.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

И аз съм против!

Някой спомена нещо, че щяло да се спре интегрирането на турците. Напротив, точно така ще се интегрират. Как ще научат българския като си слушат новините на турски?

Ако управниците искат да покажат колко широко скроени са пред ЕС, да пуснат новини на английски. България е сигурно единствената страна членка на ЕС, в която хората масово не разбират английки. Вчера се върнах от Гърция и там дори с лелките по улицата можеш да се разбереш на английски.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

По добре 10 минути новини на турски отколкото ежедневна гавра с България от Руски окупационни паметници, руски наименования на улици, църкви и прочие панславянски коптори

В т.н "българска" столица София няма един Български паметник(изключвам тези от времето на Задунаевска губерния) за сметка на десетки или дори стотици руски лайнарници(паметници), те за това и истинските Българи ги изпалзват за тоалетна
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Всички са против и всички само мрънкат вместо да организират мирен протест, да съберат подписка или каквото и да е друго НЕЩО РЕАЛНО . . .
Гледам БНТ само заради смърфовете и добрите стари български филми и сериали, така че дреме ми на 22-санмиметровото счупено свредло за новините на турски!
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

В момента гледам с 1 око предаването по Битиви ли там коя програма е не скивам оттука.. За изборните практики и нрави у Кърджалийско.

Коригирам си мнението. Против турците в България съм и примитивната им азиатско-чобанска култура. Те тукашните сякаш са 100 години назад у времето в сравнение с турците у Турция. Като в някакъв етнографски резерват баси.

Абе ДПС още ли е легитимна партия?! И очакват да отида да гласувам? Ми че от къв зор? Те ми пробутват противоконституционна партия като опция, аз ше им се правя на примерен граждани. Айде у лево. Демек - на запад. Тая държава няма да се опрай докат съм жив.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Срещу изсраните от Хазарите турски лайна и техните новини ревете, а когато 50 години всеки петък облъчваха вас и вашите родители с руска телевизия и ежедневно с руски филми мълчахте а ?

Слушайте бай ви Захари и си опичайте акъла че ще ви шибат Руснаците още 500 години така като и Турчин не го е правил


„… ако руският крак стъпи някога в нашите райски земи, то нашите полета и плодородни места няма да ги владеят български, но руски стопани. Тогава българският народ ще да опита какво значи робство, което той не е и сънувал даже и във времето на турците. Руското робство е нещо нечуто и невидяно. На зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия…“ („Свобода“, 1888 г.).

Захари Стоянов
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Аз съм твърдо против но съм сигурен, че има къде къде по-сериозни проблеми от някаква новинарска емисия излъчена по канал за чието съществуване хората почти забравиха.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Къде са тез руснаци? Аз руснаци ни виждам, ни чувам. Ако не смятаме две лелки от миналата седмица.
ДАЙ руснаци, земи си циганите и турците.
 
От: ЗА или ПРОТИВ новините на турски сте ?

Как ще ги видиш, то за това се иска да имаш с какво

Достатъчно е само да се разходиш из който и да е град или село, да пуснеш която и да е телевизия или радио, да отвориш който и да е парцал(вестник) и от всякъде ще те обгърне вонята на дегенерирала руска славянска сволач и нейните окупационни обекти

Именно циганите и най вече турците в Задунаевска губерния ги развъжда и им гласува превилегии назначената от руските окупатори неоколониална комунистическа администрация за да има с какво да плашат гаргите, че видите ли пак ще опрете до дядо Иван да ви спасява от Турците ....нищо че преди 1924 година турски етнос и турска държава не е имало, но какво ти разбира славянска свиня от кладенчово вода
 

Горе