Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Статус
Not open for further replies.
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Отварям темата за да изразя възмущението си от факта, че колегата ADO е сложил в порфолиото си страничката Успей с нас!

Като участник в направата на страничката съм дала съгласието си моя труд да бъде ползван за реклама на форума и на кампанията, но не и за реклама на услугите на други колеги.

Не желая моя труд да бъде свързван по директен или недиректен начин с ADO.

Надявам се колегата да вземе мерки.

Виж файлът 7112

Ето още по въпроса: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=44588&page=2

Мулти Реклама няма портфолио за лендинг пейдж страници, указаните страници са пример, защото има хора, които въобще не са виждали такова чудо на света. Лендинга за "Успей с нас" е премахната от "ПРИМЕРНИТЕ ЛЕНДИНГ СТРАНИЦИ". Все пак грешката е моя, не знаех, че страницата е твой шефйовър, извинявам се отново, макар, че се извиних и преди това.

Извинявам се също на тези, които съм ги засегнал с моите оферти и примери.
Бих се зарадвал, ако прекратите спора!

Лек ден и успешна седмица на всички!
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

То си е нощ бре :beer:
Аз не виждам каква е драмата!?
Незнам кой какво е правил, но примерно Петя е направила 10 клипа (говоря примерно!)
Аз лично не виждам проблем да ги опише тия 10 клипа като дарение и защо да не и влизат в портфолиото?
За какво правите от мухата слон и хвърляте черна точна на тази толкова добра и позитивна кампания?
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Все пак грешката е моя, не знаех, че страницата е твой шефйовър, извинявам се отново, макар, че се извиних и преди това.

За какво се извиняваш - да не би Линета да я е изработила? Излишна е темата още в самото начало - първо се проучват (подозренията), след което се критикуват. Нещата се получиха в ход на развитие преждевременно. Няма да се впускам в подробности. Спирам дотук с темата.
 
Re: От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

За какво се извиняваш - да не би Линета да я е изработила? Излишна е темата още в самото начало - първо се проучват (подозренията), след което се критикуват. Нещата се получиха в ход на развитие преждевременно. Няма да се впускам в подробности. Спирам дотук с темата.

Защото води до заблуда на потенциални клиенти, за това.

Правили сте нещо благотворително, но не баш. Опитвате се да вадите дивиденти от общ труд, който по принцип трябвало да бъде благотворителен. Цял ден седя и се чудя, да пиша ли, да си мълча ли, ама това вече е прекалено. Като ще правите нещо - направете го като хората, а не си мирете, как да го нарека .. приноса.

Стана нещо, което очаквах да се случи много по-рано всъщност. Имаше една стара приказка - "Много баби, хилаво бебе", та и тук така. Ако ще правите нещо с благотворителна цел и в полза на форума, правете го, ама да се рекламирате с това, е най-малкото смешно, още повече когато труда по това не е само ваш и не е съгласувано добре цялото това нещо.

И преди някой да ме нападне, че се обаждам - имах желание в самото начало и аз да се включа в идеята, но като видях на къде отиват нещата се разубедих. Сега просто си хвърлям 2та цента на вятъра.
 
темата отива на това да избираме страна (което му писах на блинки преди малко) между линета или петя и адо

и да се рой и някой ще вземат страна на линета други на петя и адо и не е добре

хаиде да не го обръщаме че става собственост на форума ама ако е до собственост аз ще унижоща успей с нас отколкто да се разделя с някой от доказалите се вече потребители щото новите не го заслужават... ФАКТ в зората на форума над 50 човека съм помогнал персонално и кво само 4 човека се хванаха сериозно и сега предполагам са доволни от това което съм им казвал някога ... не можеш да налееш на някой с фунията а кампанията се опитва това да прави.... който не е достатъчно мотивиран сам да си намери каквото му трябва кампанията трудно ще го побутне....


Утрото е по мъдро от вечерта ама вместо да се карате и едните да вземат едната страна другите другата аз смята че е по правилно успей с нас да престане да съществува...
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Не Coolice, страничката ще си продължи да бъде собственост на форума. И тъй като се съобразявам с мненията на колегите, премахнах още вчера от моята (лендинг) страница снимката и линка към 'Успей с нас'. Не желая да изливам романи и да приключваме с излишните тълкувания по темата. Само за колегата Адо не съм съгласна да го намесвате - не е виновен с нищо, за да се извинява. Ще се извиня аз, защото сърце не ми дава друг да се чувства ощетен.
 
че е по правилно успей с нас да престане да съществува...

Виж, това е прекалено крайна мярка. Просто има някакви недоразумения, които не сте изяснили в самото начало и беше повече от ясно, че някой ден ще изскочат наяве.

И сега ще взема да напиша всичко, което си премълчавах в последните месеци, както за форума, така и за "Успей с нас" като част от форума.

Да се започне изначално. Какво е "Успей с нас"? Кампания целяща да популяризира форума и същевременно да подтикне някой да чете и учи неща, които разискваме ежедневно тук във форума, да? Може би грешно съм разбрал, вие ще кажете. Да но тук има едно, НО. Какво разискваме в последно време? Проблемите на нечии седалищни части? Броя на презервативите в портмонето? Който както иска да го върти и да го суче, нивото на форума значително спадна с набиването на един и двама индивида. Именно заради това нещо си редактирах мненията, в които изявих желание и аз да помогна с каквото мога. Няма да споменавам какво точно се случи, но ми стана обидно, когато се опитах да помогна със знанията си на форума и помолих за "фиийдбек" за да продължа да го правя и никой не каза една думичка в продължение на 24 часа, а в същото време се разискваше някаква жизнено важна тема от типа "мога ли да заплодя женски слон с мъжка мравка".

И сега отново по същество. Защо се стигна до тук? Ами ясно беше, че ще стане. Много хора - много проблеми, малка баница. В самото начало трябваше да се опише като правило, че каквото се прави за тази кампания остава само и единствено за форума, без който и да е било да се опитва да получава облаги от това. Защо го казвам - защото дори като незаписан участник, аз също участвам в тази инициатива. Всяко едно от досегашните ми 2963 мнения участват в тази инициатива, защото без хора, които да пишат и да отговарят на въпроси тук - както и да се рекламира едно лайно, то си остава лайно (И тук не целя да обидя, който и да било, просто не ми дойде друго сравнение в главата). Всеки един от нас, пряко или непряко, след като има регистрация в този форум, участва в "Успей с нас". Това значи ли, че аз трябва да си изтапанча скрийншот на лендинг пейджа в моето портфолио? Все пак имам косвена вина за това?

И Coolice, неправилно разбираш нещата, най-вероятно защото по-горе неправилно се изразяваха хората. Това което е направено в момента, не е направено заради теб или Блинки. Направено е заради форума като цяло. Дали го е направило лице А, Б или Ц, значение има ли, ако ги няма останалите 1000 човек, които ежедневно пишат смислени теми и отговори.

И в самото начало бях безпристрастен по темата, продължавам да бъда такъв, но смея да твърдя, че Линета има право в някои неща. Забелязвам, че тя цени труда си, това се отнася и за мен. Поставих се в нейно положение, нещо което малцина направиха - еми извинявай, да се опиташ да направиш нещо хубаво, да помогнеш с каквото можеш и накрая някой си п*тьо да обере лаврите?! В този лендинг пейдж не само тя има участие, не е и само Петя. Има копирайтъри, има и дизайнери, и да ме прощава пича, който направи инфографиката (която е страхотна между другото), че не му помня името, и най-важното - има остатъка от форума, т.е. всички които по един или друг начин са тук и пишат полезни мнения.

Според мен нито един, повтарям НИТО ЕДИН от хората замесени в начинанието няма право да ползва каквото и да е било в портфолиото си, след като това е съвместен продукт с благородна цел (уж). Ама това си е само моето мнение.

Та ще спра да ви товаря с ненужните ми терзания относно форума. Оправяйте се, но все пак не е правилно да нападате и Линета за това, че не иска труда който е вложила да се приравнява с домашното на някой си, а впоследствие да участва в портфолиото му.
 
Аз имах на предвид че като ни давате право на собсвеност

собственика би избрал да терминира тотално обекта собствеността отколкото да се раздели с коя да е страна в спора (която да си тръгне от форума сърдита) и да продължи да го ползва (обекта) за да натрупа някакви имагинерни нови потребители

Аз си обичам старите потребители на форума :| и не бих заменил никой за потенциални нови затова вариант е терминиране на прокета и продължавмае да си се гледаме ние си...
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Колеги,
Нека случилото се до тук да ни бъде обица на ухото на всички: на мен, на Петя, на АДО и всички останали.
Малко, ама малко само, съжалявам, че подпочнах темата. В крайна сметка обаче, смятам че трябва да се опитаме да застанем малко над негативната страна и да се опитаме да извадим и да се да се сръсредоточим върху позитивите, които са повече от един, според мен, и все в полза на Успей с нас, която се надявам Кулайс да не делийтне. :!: Ще се опитам да изредя къде и в какво виждам позитивното, пък няма да е зле и други да добавят още неща:

Първо: Видя се и практически се доказа, че има неща в Успей с нас, които куцат от към организация. Конкретно нещото е, че трябва да си измислим и сложим на видно място, правила за участие, най-вече що се отнася до изготвянето на материали за ползване от кампанията. Ще попитате, какво е тука позитивното? Еми, позитивното е, че дефинирахме ясно един проблем и следователно можем да намерим неговото решение. Ще е ясно кой, с какво, за какво и защо...

Второ: Дискусията тук, накара някои от по-старите, а също и някои от най-полезните членове на форума, да си излязат от хралупката и да си кажат мнението за кампанията. Позитивното в случая е, че започват да се избистрят нещата около загадката, защо малко членове на форума, особено от core средата (крадвам си определението, точно от един от тях) не проявяват особен ентусиазъм по въпроса. Можем да поработим върху това и съм сигурна, че лека полека и те ще се включат.

Трето: Чрез дискусията тук, а с другата свързана с колегата АДО тема, дадохме нагледен урок за Успей с нас на тема(и) как се прави и как не се прави в онлайн пространството, където нищо не остава скрито-покрито. От това всеки един от нас може да си направи съответните изводи и да си реши за себе си как би постъпил в подобна ситуация и за в бъдеще да избягва да се вкарва във филми с подобен сценарии. Позитивното тук е, че както точно в хубавите филми лошите не са само лоши и добрите не са само добри. Все пак, нюансите на сивото са повече от 50 :wink:

Четвърто: Всяко начало е трудно. Успей с нас е една чудесна идея, една чудесна рожба на нашия форум. Като всяко раждане и това не може да мине без болки. Но ето, идеята се роди и като всяко малко, прохождащо дете капризничи и е трудно за отглеждане. Ще мине и това. Нужно е само още малко търпение, грижа и добра воля от наша страна.


За завършек ще кажа, че аз не съм обидена и не се сърдя на никой от форума. Включително и на Петя. Аз и само аз съм отговорна за постъпките си и за това няма да реагирам като ощипана библиотекарка и спра да влизам във форума само защото някои не са съгласни с мен. Изразих мнението си и се опитах да го подплатя с разумни и логични доводи. Научена съм да отстоявам идеите си и да се боря за тях, когато смятам че са правилни. Ако някой успее да ме убеди в противното не ме е срам да си призная, че съм сбъркала. Нито пък ме е срам да се извиня. Избягвам да се оставям на течението и на мнозинството, което да решава вместо мен.

Като моя грешка, признавам, че първо трябваше да се свържа лично с Петя и при евентуална проява на неразбиране от нейна страна, чак тогава да пусна тема във форума. Но реакцията и до тук и признанието и, че маха страничката само защото така е решило мнозинството, ми реши дилемата.

Офтопик:!: Кулайс - не трий темата :twisted: Сега... то на мене и на Петя, малко женска ни работа. Не си струва да се затрие хубавото нещо заради тъпите ни женски изпълнения. :cry:
 
От: Re: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Аз имах на предвид че като ни давате право на собсвеност

собственика би избрал да терминира тотално обекта собствеността отколкото да се раздели с коя да е страна в спора (която да си тръгне от форума сърдита) и да продължи да го ползва (обекта) за да натрупа някакви имагинерни нови потребители

Аз си обичам старите потребители на форума :| и не бих заменил никой за потенциални нови затова вариант е терминиране на прокета и продължавмае да си се гледаме ние си...

Много лесно биеш отбой :) С всяко начало има проблеми, но ще се изглади инициативата с времето.
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Абе хора, колеги и приятели я се стенете малко :) Адо махна пример нали. Сега защо всеки се заяжда нека да работим заедно и да има по-малко кавги. В този бизнес всяка кавга е - един потенциален бизнес партньор. Разберете, не може да продължават детските работи. Ако това беше SE амина вече да е изтрил темата :D.

Поздрави на всички и без нерви :)
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

"Това значи ли, че аз трябва да си изтапанча скрийншот на лендинг пейджа в моето портфолио? Все пак имам косвена вина за това?" - вината ми е в това, че не съобразих последствията. И няма как да ги съобразя, при положение, че нямам портфолио. Както писах в първия пост - портфолиото още не е активно (където ще присъстват детайли за проектите). В самата страничка се вижда, че е "колективно творчество", докато в моята е изписано: Сглобяване - HTML5 и CSS3. Как го разбирате не знам и не искам да споря. И не, не се възползвам от труда на хората или материалните облаги, защото навън има гладни. Дали ще нахраня бездомник, болен или ще зарадвам тук някой копирайтър е без значение за мен. Не живея, за да плащам на органите - живея, за да изживея живота си. Не очаквам нищо от никого, колкото и давам доброволно.

Да, Линета женски ни работи, затова приключваме и да я караме по мъжки ;)
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Петя, не знам защо си махала нещо, след като си в правото си да го правиш. В конкретния случай ти не си приписваш чужди идеи, чужд труд. Просто посочваш и показваш страничката, това което си правила и обясняваш в какво се състои твоя принос, какво си направила. Мисля, че абсолютно никой не може да ти държи сметка за това, защото ти не се възползваш от труда му. Че бил направил видео, или текст написал, или кодирал - добре, нека да го е правил, ти не казваш, че си правила видеото и не си приписваш чуждия труд, както споменах.

Осъзнайте се бре хора. Това все едно един дизайнер да не може да покаже сайтовете на които е правил дизайна, защото кодировчика ще каже - аз съм рязал дизайна и не съм съгласен, той си приписва чуждия труд. SEO-то пък ще каже - аз им казах как да си напишат заглавията и текстовете и това което се вижда е мое дело и дизайнера ме краде. Автора на текстовете пък ще каже - ама аз съм писал текстовете, и не разрешавам да показвате сайта, не ме интересува, че той е правил само дизайна, аз пък съм писал текстовете и искам да ги скриете, даже по-добре, не го показвайте, защото го крадете.

Смятам, че трябва да се извините за обидите, които нанесохте на Петя, че е крадяла Вашия труд и се е възползвала от него. Ако съм на нейно място ще оставя всичко така, както си е, а който не му харесва - за негова сметка си е, примерно може да се оплаче на арменския поп.

И щом е така, то и аз се смятам за част от проекта, защото изразих съгласието си за него и казах, че ще го наблюдавам, и по тази причина като човек изразил съгласието си и като наблюдател не искам този проект да се използва без мое съгласие.
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Странникът, прав си. В случая, претенции могат да се предявяват, ако примерно Петя си беше приписала видеото на Линета. Тогава вече, можеше да се нарече проблем. В случая, обаче явно е посочен дизайна и тук е ВАЖНО дизайна. Тоест, начина по който са подредени елементите, клипа, текста, стиловете, които са приложени и т.н.

Например, ако дизайна беше направен с трейлър от "Бързи и яростни" и текст Lorem Ipsum, това означава ли, че продуцентите трябва да я съдят за авторски права над видеото, което е поставено в дизайн?

Найн. Еми това е. Мисля, че тази тема вече се изчерпа. Вече започвам да се дразня, защото с подобни сапунени теми, които са тип тв рекламите "Кой ми сви дезодорантчето...", хората ще ги е страх да пуснат оферта или тема.

П.П.: Малко отклонение

Значи с колко клиента съм работила, които нямат никакъв итрейдър - ни положителен, ни отрицателен и освен това светят в червено, но са съвсем коректни и точни - плащат си, лесна комуникация.

И точно заради теми тип "ала-бала", когато някой не го "изкефи" тяхното мнение - прас червено и аре бегай. И после тоя коректен човек като пусне оферта всеки подминава, щото видиш ли тоя е начервен - не може да му се има доверие.

Мисълта ми е че в случая такива теми освен, че са безполезни, донасят негативна репутация и за юзърите, и за форума, което е в ущърб на всички.

Повече трябва да се наблегне на теми, свързани с онлайн бизнес, в които се дискутират въпроси, касаещи се до въпросна бизнес идея, план, реализация, пари от нета и т.н., това е по-полезно и е по-добрия вариант за форума, а и за потребителите.

Вярно е, че не всичко е детелинки и картинки през розови очила, обаче тука настана свободия, а не свобода на словото, което вреди на форума и потребителите. Дано се вземат мерки по-скоро. :)

Аз много научих от този форум, но ако бях нов потребител (новорегистриран) на този етап, обаче нямаше да посмея и една тема да пусна. Нека не пречим на новаците да се възползват от информацията и да получат още такава от питане и развиване на дискусии по нови теми отворени от тях.
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Нормалната практика е първо да се изясняват евентуалните претенции на лично и после да се пускат теми.

В тази връзка изобщо не разбирам и не съм съгласен, че тази тема трябвало да е "обица на ухото на всички останали",
както е написала Линета. С цялото ми уважение към нея, ама не виждам защо пък да ми е обица на мен
или на другите колеги.:)
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

Идеална е за обица тази тема :) Добър показател е защо няма как да се развие и успее подобна инициатива на българска територия (ако има някой на обратното мнение - чакам ставката му, едва ли българските власти ще успеят да се заядат за такъв тип betting)


Изобщо не става въпрос за Линета, Петя или Адо, разбира се.
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

popcorn%20drama.gif


женска му работа
цялата тази сапунка можеше да се избегне ако бяхте разменили едно-две ЛС-та
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

@Петя, за мене си - приключих дъндънията. Надявам се, че си разбрала, че нямам лоши чувства. Сега, момент само още, че се налага да дообесня на хора, които не са разбрали. :beer:

@ за колегата дето взима участие тука в темата, а и ми прави комплименти на лично, щото е чел, чел и чел тука и "разбрал", че аз съм хубавото момиче от интро клипчето - е, за мое съжаление и за негово просветление, а ако има и за други заблудени - не съм аз в клипчето. :) и не става въпрос за това клипче.

@ Страник,
май и ти си в редицата на тия, дето са чели, чели, пък нищо не са разбрали от прочетеното. Хайде върни се и прочети всичко пак от начало. Никъде не съм обвинила Петя в кражба на каквото и да било. А и никой друг не я е обвинил в подобно нещо. Никъде и в никой един ред не казвам на никой, какво да си слага или да си маха от сайтовете. Единственото нещо, за което претендирам е там, където по някакъв начин има и моя работа, която даже и по косвен начин се ползва от други хора, имащи комерсиална цел - нещата да са обяснени ясно. Заглавието на темата е въпрос и въпросът е "защо". Понатам съм се обосновала повече даже от нужното, защо аз смятам, че не е редно това, което бе направила Петя.

И точно защото знам, че нета е пълен с хора, които четат и не разбират за какво става дума, вдигнах цялата пътърдия. И хайде, от теб съм останала с впечетлението, че си интелигентен и човек и мисля, няма нужда да ти обеснявам повече. :)
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

popcorn%20drama.gif


женска му работа
цялата тази сапунка можеше да се избегне ако бяхте разменили едно-две ЛС-та

Така е! Моя е грешката.
Ама пък виж - понаучихме от мненията на някои колеги, доста за тях.
 
От: Защо Успей с нас е в портфолиото на колегата ADO?

@ за колегата дето взима участие тука в темата, а и ми прави комплименти на лично, щото е чел, чел и чел тука и "разбрал", че аз съм хубавото момиче от интро клипчето - е, за мое съжаление и за негово просветление, а ако има и за други заблудени - не съм аз в клипчето. :) и не става въпрос за това клипче.
Кой е тоя не разбралия? Може и на ЛС,ако е тайна
 
Статус
Not open for further replies.

Горе