Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

$INeed$

Well-Known Member
ТЕМАТА ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ. нали?

искам тук в този прекрасен форум да дам примерни, които никак не ме карат да се чувствам горд. ама никак. заклевам се, не съм виждал по-голями пу***вци. последно време бг бизнесмена е станал една лигава каша, мислеща само за задника си и от части за това с коя ку*рва ще прекара вечерта.

така, така. звъна аз един слънчев ден и му казвам на един "пич" (имайте предвид женското на пич) какво предлагам, как е възможно да се правим бизнес знаено, като той само трябва само да го измисли как да ще му е ОК за него. аз за мен си знам и стана ясно. странно....глупака започна с това как няма да стане. това не е типично за един селс, но явно толкова е и селс. просто поредния бастун, който си е объркал професията. на тези позиции това се случва стряскащо често. на "няма да стане, това няма да се продава така", какво да му върна, при положение, че вече работи по този начин и това че аз го правя, а той не, може да се замисли върху това. абе пу*тка майна, дай ми на телефона някой, който взима решенията там, не ми трябва някой сульо, на който идваш да му даваш бизнес, а той да не може да го отиграе. или казано на мой език, кофти е да си мокър, а по-кофри е да си погмокрен. тъпото копеле даже не беше погледнал в детайли пратените неща. баси неудачника изклатен. "ще ви звъна с предложение". да бе да, като те слушах по телефона, не му звъчеше точно така. отвори си хамстера, набий си маймунката и си остави на същото ниво цял живот. искрено ти го пожелавам. да беше мъж да звъне и да каже, че не му достига сиво вещество, не може да го измисли и да си продължим всеки по пъта.

при случай №2 попаданах на женица, която не можеше да вдене идеята още с мейла. поговорихме, разсяснихме се кой какво иска. като цяло разговора мина добре. в края на това се разбрахме да и пратя мейл с подробности и обощение на всичко казано. дали звънна и тази мърла? пак не уцелих човека. както казваша шефа, за да имаш развитие ти трябва дисижън мейкър. всичко друго може да си го пускаш по вената на...и е прав, за 2ри път ми стана ясно по трудния начин. та въпросната жена каза, че ще го обсъдят и ще ми звънат, но в общи линии това представялва: "абе един прати мейл за некво партньорство, та да го измислим, ако желаете" - така се предава информация в бг фирмите и никой не го е*е за нищо.

после реших да действа с друг потенциален партньор на максимално горно ниво. пратих мейл на ceo-то в чужбина, като получих отговор, че е препратил всичко на тукашните представители и те ще се свържат с мен. и пак практиката показва, че попадне ли в бг бизнесмени, ако мога така да ги нарека, майката си трака. не знам какво им е нужно, но явно като цело искам да кажа, че да правите бизнес тук е повече от трудно. не само безброй фактори биха могли да ви спрат, но и ще си имате работа с много нежни и недоклатени създания, самоопределящи се като: мениджъри, собственици на бизнес и какви ли не "величия", които реално са пълни загубеняци, на който събдата им е помогнала, за да са там. да помогнала им е, защото по метода на отсяването, нямаше даже да се доредят и в чистота да работят.

искам да вид якак е при вас. има ли такива ситуации? дали е от кризата или просто новото поколение не става за такива позиции? не знам какво да си мисля. седя и не мога да повярвам какви боклуци има. мъжете на тези позиции не могат даже и да минат като мъже. седи и се чуди какво реално да прави, как да отиграе едно бизнес предложение. що за аматьорска олигофрения. ама така е, сега всеки е големия бизнесмен, а не може да си бръкне в носа без да си извади окото. жалка работа са тук. колкото повече ги гледам тукашните бизнесмени, толкова повече се радвам, че повече от 80% от моя бизнес няма нищо общо с тукашните лекенца.

някой, някакви случки да има? случайно на някой да са му играли ку****ки номерца. да са му обяснявали и разобеждавали, че не се получава така, а в същото време все така се е получавало? на някой да са му живрли по телефона мъже - "бг бизнесменчета", който не знаят как да извлекат положителното от ситуацията? на някой да му се е случвало да звъни на някой и да знае, че от другата страна на телефона ще е някой подмокрен дрисьо с купено више? не знам, но имам чувството, че бг бизнесмените са се сдухали и то много.
 
Абе мислих днес да пусна една подобна тема озаглавена "интернет присъствието на компаниите обвързани с интернет", ама идея си нямате колко ме мързеше.

Става въпрос за няколко фирми, предлагащи GPS проследяване на обекти. Няма да разкривам кой знае какви подробности, само ще кажа, че изпратих писмо на уж петте най-големи в България с въпроси и желание да получа индивидуална оферта на база наличните в момента машини. Писмото беше изпратено в 14:30. Колко време според вас е нормално за отдел продажби да отговори на такова писмо? За мен час, до два, напълно покриват нормите. Но не - е*ал съм го в клиента, нищо че искаш да ни изсипеш 1500 лева ей сега и след това за 12 месеца да плати още 1500.

Та получих само от една фирма отговор до момента, предполагам останалите ще си погледнат пощите утре сутринта, наравно с кафето, ама не така се прави бизнес деба.
Предлагат GPS проследяване посредством интернет интерфейс, а не могат да си настроят ш*баният мейл клиент да си работи в бекграунд режим.

Ти му буташ пари в ръцете, то ти се мръщи. Това е положението в момента, поне според моите наблюдения.

Наистина очаквах по-адекватни действия. Разбирам да отправя запитване за дънки на стойност 100 лева от уебсайт, който просто рекламира стоките си, а ги продава в "моуа", ама това са фирми, които изцяло разчитат на интернет.

Та аз на хора от форума, от които дори нямам финансова изгода съм писал посредством телефона ми докато съм пил кафе, защото се чувствам задължен, какво да говоря за тези "бизнесмени" и отдела им за "продажби". Определено ще има 10 точки в повече за въпросната фирма, която отговори още днес при избора на доставчик на услугата.
Какво повече да кажа. Жалка история.
 
И аз послядно време съм мега ултра неговолен от това как хората правят бизнес тук. Моят случай / и са за поредните "големци" в бранша на интернет услугите. Преди месец ми се наложи да прекарвам нет на едно място. Звънах и им казах всичко, от което имах нужда, както и че имат прекарана инфраструктура на въпросното място. Единственото което трябва да се направи е да ми го пуснат и да подпишем съответния договор. Много странно, но ми казаха да чакам 2 седмици, защото нямат свободни техници. Аз се учудих много, защото съм виждал същите бастуни да обикалят от врата на врата да офертират хората да минават през тях. Реално след като си толкова навит да правиш такъв тип експанция на пазара е редно да имаш бърза услуга, поне в прекарването на интернета. Но ясно не съм нещо бил наясно. Пожелх им успех и им казах да си оправят тази част от бизнеса, защото ще загубят много други като мен, искащи да прекарват нет. Дано са приели съвети ми, защото е безплатен и определено е добре дошъл в техния случай.

Друг интернет доставчих, не чак толкова голям, но пак име направи следната мизерия - нямах нет 2-3 дни, след като се обеснявах с хората от съпорта им, които знаят само 1 реплика - "рестартирайте" се установи, че проблема е при тях. Но какво стана - техниците дойдоха, пипнаха нещо малко (според мен нищо не направиха, а просто включиха от там) и ми взеха 8 лева. С ниската такса, която плащам и тези 8 лева, аз реално си платих за една от най-големите им пакети. Ако това го правят в почти всеки излиза, че независимо колко ниска ти е тарифата, ти реално си на топ офертата им. Ако това не е печелбарство, не знам какво е. Казах им, че не е много професионално това и им казах, че при още едно такова, направо могат да носят една бланка с предизвестие. Българският бизнесмен е смешен и никога няма да има възпитанието на западните, за това и ще страда много.

Никой от тях не заслужава да съществува и искрено им пожелавам пазарните правила и участниците в него да го сринат, защото така е правилно, за да може да имаме качествно, а не само участници.

Аз исках да пусна такава тема също, защото последно време всеки е станал лигльо, несериозен и не му пука нито за клиентите си, нито за бизнеса. Ако продължава така, ще видим много ското промяна на пазара и то повярвайте ми, ще е в положителна насока. Никой не иска такива мишоци да им предлагат продукти и услуги.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Аз преди години направих опит да се свържа с фирми и да им предложа да рекламират в сайта ми, но не получих никакъв отговор и се отказах още тогава.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Вчера в една книжарница стоя и чакам продавачката 5 минути да се наговори по телефона за да ми приснима 1 лист. Проблема си е масов не са единични случаите, не може ти да отиваш с парите и той да те връща понеже няма време или сега точно не му се занимава.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Аз преди години направих опит да се свържа с фирми и да им предложа да рекламират в сайта ми, но не получих никакъв отговор и се отказах още тогава.
мда мила, така е. моят казус, който ме подтикна да я драсна тази тема е от подобно естество. съвета ми към теб е да пробваш и някоя друга рекламна агенция. като цяло сме е толкова ку*ав пазар, че чак ми идва да рева. псевно бизнесменчета на всякъде се подвизават по позии, на които и те милите не знаят как да хванат юздите и да водят. сложили са само педерунгели и изнежени същества, които не могат да вземат решение и личен аспект, камо ли в професионален. това за мен са хора, които трябва да бъдат отсяти и то много скоро, защото икономиката ни търпи яко сдух с тази криза и тези кретени на тези позиции. комбинацията е убийствена направо.

няма да забравя репликата "ама вие не можете да предложите реклама като еди кой си". ами не можем пу*ьо, и вие не можете да предложите реклама като тях. дай някой от твойте сайтове за пример, не ми давай пример с лидерите на пазара. и другото което е влажни женски полов орган, ако можех да предложа такава реклама, в момента нямаше да го водим този разговор, тъпо копеле. баси неудачниците. естествено не съм се държал грубо и злонамерено, даже напротив. искам тук да му пожелая пътят му да е лек, вятърът да духа от към гръба му, дъждът да пада по неговите поля и така докато пазара не го прикове на земята и да му го сложи мазно, мазно отзад.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

В бизнес комуникациите за нормално се счита да очаквате отговор до 5 дена. Ако и след 5-тия ден нямате отговор това вече може да говори за несериозност.

Иначе за българските бизнесмени сте прави, но обърнете внимание, че има и такива, които са много добри в бизнеса си. Просто трябва да търсите такива хора, а на останалите просто им пожелавате приятен ден и толкова ;)
 
Re: От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Вчера в една книжарница стоя и чакам продавачката 5 минути да се наговори по телефона за да ми приснима 1 лист. Проблема си е масов не са единични случаите, не може ти да отиваш с парите и той да те връща понеже няма време или сега точно не му се занимава.
Оооо, това е класика. Като вчера в магазина, неква си дрънка по телефона докато ме обслужваше, баси нещастницата. Ако беше направила грешка с парите в моя полза, нямаше никога да и кажа. За да си получи урока. Силно го препоръчвам това на всеки, ако му се случи.

@ktomov, тук е така. Никой не ти иска парите и после се прави на ограбен и неуправдан. И в повечето случаи кризата и държавата е виновна. Типино по български. И аз не мислех да се включвам, но последно време направо не знам как някои бизнеси още съществуват.

@$INeed$, welcome to BG. Нали така му се вика. Свиркаш си и пак пробваш, това е успешната формула. Няма ненаказано некъдурство. :) Аз се сещам за един случай, в който имах почти еднакви с твойте неприятни преживявания. Седя и му викам на един "маркетинг директор" - така и така, ако искате можете да има спечелите много, не знам си какво. И тоя гринч ми вика "да, ама ние работим с един кой си, а той ви няма в портфолито си". Аз какво го питам, той какво ми отговаря. Нещастник. Ама така е, като са си назначили такива, такъв ще им е и бизнеса. Голям цир е тук, лошото е, че не е смешно.

Другото, което се сещам бе - преди месец писах мейли (персонални) към определени фирми, за да видя какво ще ми върнат като предложение. Мисля, че е нормално, след като имаш интерес, нали? И говорим за нещо голямо.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Просто защото нямат кулутура и няма образование всичко е така, щом станеш собственик висчко ти е ясно и ти си царя, ама се оказва че царя е без дрехи.

И аз имах такъв проблем преди време, като се занимвах с архитектурни визуализиации свтрзахаме с един стройтел предприемач, дето ще строой ебати и сградите няколко милиона щеше да налее и искаше визуализации, казах му фиксрана цена и отсъпките, дето бяха дори под пазарна - пича вика много скупо ми е :D

Tова не е БГ проблем, а на повечето по тези ширини, и най-вече всички от перистройката на сам за 22 години малцина са минали под правилната школовка - яко теория и яко практика накрая преливаща в опит, та затова и средата ни е такива, дето викам се стимулира бизнеса, ама то с пари лесно със сиво вещество няма как се стимулира - то да не пу*ка че да му го наши*баш и те разбере
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Така е наистина в БГ, аз също съм предлагал разни оферти и не съм получил никакъв отговор. Веднъж бях направил една доста голяма отстъпка, даже нямах печалба от това а целта ми беше просто да привлека повече клиенти. Писах на над 100 фирми и един отговор дори нямаше.

Интересното е, че като им предлагаш нещо не искат, а като решат сами те търсят и то без отстъпки, без нищо. Предложа ли някъде отстъкпа или промоция и имам чувството че мислят че нещо ги лъжа и ги баламосвам. Аз за това спрях да предлагам каквото и да било - който се интересува от нещо ще ме намери сам.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Причината е елементарна. Тук милионерите са назначени от някой, кадърните избягаха почти всички. Тук не се прави бизнес, а далавера. Учениците мислят само какво ще изпукат и изчукат. Пълно безхаберие на политиците и гледат как да си осигурят родата и любовниците. Корупция и шуро-баджанащина навсякъде. Никакъв контрол. Хората искат някой да им даде работа и заплата, нищо че ще им го начукат отзад. Така са свикнали от социализма и това сега. Трябва коренна промяна. " От стар турчин, ходжа не става." На един друг форум един ме пита на ЛС как да сложи адсенс в блог, обяснявам му и му пращам линк към тук. Той най-официално ми заявява, че не може да се рови и да чете по разни форуми. Почти през ден се разправям с доставчици за глупости. Рибата се вмирисва от главата, а тук мирише страшно.

ПС. Не обиждайте женските полови органи!
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Като идеш в съседна Гърция или Турция, само да се спреш пред някоя витрина и ще излезе собственика да те омайва, нещо да ти показва, може нищо да не вземеш, ама ще ти обръща внимание докато си тръгнеш. Тука, едни сърдити продавачи, отиваш да пазаруваш, те кисели като лимони и даже ти обръщат гръб и не ти помагат в избора. Просто възпитанието с поколения наред е такова - всеки се мисли за голяма работа и че не е длъжен да се унижава, да те обслужва. Ама че седи гладна като въшка и че не може да си плати кредитите, това не я мотивира да стане любезна към клиентите. Отивам наскоро в един нов фитнес, с намерението да си взема карта. Собственичката отвън, пие кафе. Влизам аз, тя се обажда на някого, без изобщо да ме пита какво искам, сума ти време говори по телефона. Аз стоя и я чакам, чакам, по едно време демонстративно ми обърна гръб и тогава се заслушах в разговора - пълни простотии на тема снощната турска сапунка...обърнах се и си тръгнах, а фитнеса им върви на затваряне,защото нямат клиенти. То как да имат?
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Поради вече описаните причини избягвам да се занимавам с български бизнесмени. Е, има и светлина в тунела, тъй като чат-пат виждам и свестни българи бизнесмени със сиво вещество, което много ме радва.

Относно обслужването:
Ако ме моткат прекалено много време, просто си излизам от магазина и отивам другаде.

Относно рекламният бранш:
Абе, вие къде се врете? Този бранш е само за "наши" хора. Конкретни "медии" се финансират с повечко реклами за да пускат някой път по някоя поръчкова статия (най-често омаскаряваща). Убедил съм се, че ако искам да рекламирам, просто трябва да поровя малко в мрежата за сайтове с тази тематика и да бутна някой друг лев на админите на тези сайтове. Занимаване с рекламни агенции, които дават парите ти само на техни хора, като насреща виждаш мижав или никакъв резултат или на рекламни посредници, които те занимават с някакви автокликове, просто не си стува.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Преди писахме по фирмите, говорихме си по телефона ,но българина не верва на таквиз неща.

От три години сме със обикалящи страната люде.Е скъпо ни струва ,но парите се възвърнаха 4 кратно!
Оттогаз никакви емейли ,обаждания.Все пак сме на балканите и сме ганьовци.Това е истината!Око да види, ръка да пипне!






Предложа ли някъде отстъкпа или промоция и имам чувството че мислят че нещо ги лъжа и ги баламосвам. Аз за това спрях да предлагам каквото и да било - който се интересува от нещо ще ме намери сам.

Ти май живееш в чужбина?
На промоцийки в България се не верва,защото Първо вдигат с 30 % стоката или услугата и после ей ти промоция -отсъпка с 20 процента.Тази практика е навсякъде ,заразлика в чужбина!
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Като идеш в съседна Гърция или Турция, само да се спреш пред някоя витрина и ще излезе собственика да те омайва, нещо да ти показва, може нищо да не вземеш, ама ще ти обръща внимание докато си тръгнеш. Тука, едни сърдити продавачи, отиваш да пазаруваш, те кисели като лимони ....

Повечето магазини са семейни или на роднини .Печалбата е за тявх директно.
А ако работиш на друг имат си бонуси и прочие,заразлика от тук.Като няма стимул човек си свирка и е нормално .Защо днес да продам 20 блузи ,като ако не продам нищо заплатата ми е същата!
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Мого ферман да изпиша за приключенията ми с български бизнесмени. То такива в България май няма. Единиците свестни, работят от БГ, но за чужбина или само с чужденци. На въпроса - защо са станали пу-ки - те не са станали, такива са си открай време.
Работя тук с разни организации дето провеждат различни бизнес мероприятия и понеже държавата, посредством разни фондове ги финансира за развиване на международни връзки, понякога ме молят да им намеря и да поканя за участие българи. Свързвам се аз с БСК, примерно или с разните му браншови камери в БГ, надявайки се, че ще помогнат и ще намерят читави български фирми. Уж, проучват, проверяват и накрая ми изтипосват тука делегация. Всичките им разходи се поемат от организаторите, а имайте предвид, че тия мероприятия общо взето, представляват няколко дена пиене и хапване и малко работна част, предимно разни презентации и обсъждания, но нищо тежко и отекчително. Всички българи много доволни. Три дена се обесняват един на друг, кой е по-по-най. На края си тръгват по живо по здраво, а на следващия ден ми се обаждат от хотела и ми векат - тука има едни стотина евро сметка от ползвани екстри по стаите - бирички, фъстъчки, телефонни разговори... Щях да падна! Звъня веднага на българите и им викам - що не сте си платили екстрите? А те ми викат - нали всичко беше за сметка на организаторите!!! Умрях от срам и от яд. Ако щете ми вярвайте - ревах. Казах си, че повече няма да се занимавам.
След време ми мина яда и викам си, хайде пак, ама тоя път ще ги предупредя да си плащат екстрите. Знаете ли какво ми казаха??? Ти пък, не можеш ли да направиш няква далавера и да ни ги покрият и тези разходи...
От тогава не се занимавам вече. :cry:
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Една пък приятелка, ходела да участва в конкурси за озеленяване на разни обекти, тя с това се занимава -продава разсад и озеленява. Уж и харесват проекта, уж всичко екстра, ще ви се обадим госпожо...Ни вест, ни кост. Накрая тя решава да отиде лично да види на място, какво става и какво да види - нейния проект, вече осъществен, озеленен и посаден. Влязла вътре да иска обяснения - казали и, че не бил нейният проект, бил друг. Какво всъщност се случва - правят конкус, хората се явяват с творчески проекти, ония си избират и отиват в някой разсадник, купуват си растенията, хващат общите работници на фирмата да ги посадят и пей сърце. Това и се случи няколко пъти и тя се отказа. Последно се мъчеше да се разправя с някакъв вестник, че и краде статиите от сайта за озеленяване, ама пак нищо не постигна.
 
Мда, точно тава са. Темата е да се видят какви карикатури са всичките. Аз също имах едно такова премеждие с организирана среща, на която присъстваха какви ли не бизнесмени и какви ли не терикати и далавераджии. Та ан срещата, която беше изцяло бизнес ориентирана дойдха, гледаха като телета и след обяда всеки се разбяга, като естествено не пропуснаха нито една кафе пауза. Резултата бе, много гладници на едно място с напълнени тумбаци и реално никой нищо не направи за бизнеса си. Нито се питаше, нито се говореше, нито се интересуваха за нещо. Абе скръб. Ако са такива в началото седмицата, представям си какви са към края й. Но е голяма вероятността да са такива нон стоп. Бях отчаян с какво трябва да се бориш тук.

Имам хиляди примери и аз. Направо не знам какво да споделя вече. Много е зле положението. Ама много.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Преди писахме по фирмите, говорихме си по телефона ,но българина не верва на таквиз неща.

От три години сме със обикалящи страната люде.Е скъпо ни струва ,но парите се възвърнаха 4 кратно!
Оттогаз никакви емейли ,обаждания.Все пак сме на балканите и сме ганьовци.Това е истината!Око да види, ръка да пипне!








Ти май живееш в чужбина?
На промоцийки в България се не верва,защото Първо вдигат с 30 % стоката или услугата и после ей ти промоция -отсъпка с 20 процента.Тази практика е навсякъде ,заразлика в чужбина!
Още не съм в чужбина за жалост, надявам се и това да стане че тук бъдеще няма като гледам. Иначе мойте промоции си бяха истински, без да имам печалба дори, но тук това никой не го интересува. Както и да е, аз никого не обвинявам - естествено че не може да обвиняваш друг за собствените си неуспехи, но положението е зле и тия хора вредят сами на себе си, без да го осъзнават дори.
 
От: Защо българските бизнесмени са станали пу*ки?

Иначе мойте промоции си бяха истински, без да имам печалба дори

Естествено няма да ти повярват - все пак си българин и те българи!Това да работиш без печалба никъде няма да ти поверват.
Имам един приятел ,който в зората на интернета ме попита - Говорехме си нещо за нета тази цялата инфромация. за кракове, сериали , страни ци и т.н .Обеснявам му че има хора ентусиасти , който работят за без пари - кеф им е ,а той не повярва.Защототой е от хората и да пръдне ще иска пари !
 

Горе