Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

kris44

Member
Естествени подфорумът да се намира в "Уебмастърски Пазар". Освен това също така естествено е подобен подфорум да е защитен от 100 поста, преди да бъде достъпен.
 
Естествени подфорумът да се намира в "Уебмастърски Пазар". Освен това също така естествено е подобен подфорум да е защитен от 100 поста, преди да бъде достъпен.

Това е добра идея, ще можем да внедрим нещо такова скоро. ;) Нещо от рода на кофъндинг или партниране. Често се случва да се има такива теми последно време, което дано успее да обособи и отделна секция. Но може и да има. ;)

Скоро дори ще видим какво може да се добави, защото примерно в Webmaster Help - Секцията на Експертите може да се създаде нещо като Ревю на сайтове и проекти, защото още преди време се говореше за нещо такова, а реално си има теми, в които хората искат мненията на други.

И както съм се навил, надявам се скоро освен уебмастърство да има и нещо за програмиране, но след време. ;)

Ще седнем и ще помислим с другия админ как да раздуем малко нещата - по-скоро да ги категоризираме, защото си има нужда вече, но и ще гледаме да си е "прибран" като визия. ;)
 
От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

Добре ще е, стига да няма ограничение от 100 поста. Не виждам смисъл от ограничението, тъй като някой който търси инвеститор, не би трябвало да има време да пише 100 поста. Като търсиш пари звъниш насам натук и тичаш по срещи цял ден, както и се подготвяш за тях.

Също така трябва да има много строги правила за неща, които задължително трябва да се споменат в първия пост, това ще елеминира несериозниците.
 
От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

Напротив, трябва да има подобни ограничения, защото много хора не знаят разликата между просене и търсене на инвеститори.
 
От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

Трябва да измислите начин ограничението да не засяга потенциалните инвеститори, които не са регистрирани тук - иначе как ще научат каква стратегия им се представя. Примерно подфорумът да е четим за тях, като имат определено ограничение, което да достигнат, за да имат права за писане в подфорума.
 
Последно редактирано:
Re: От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

Трябва да измислите начин ограничението да не засяга потенциалните инвеститори, които не са регистрирани тук - иначе как ще научат каква стратегия им се представя.

Тук има плащане за мембършип, но ми се иска всеки да има достъп, защото някой с един инсталиран WordPress и 5 поста да отваrq тема, в която търси инвеститор. След да речем няколко поста или плащане (доказва, че е сериозен) да се допуска да се пише там. Иначе всякакви ще се излеят. Дори и от страна на инвеститорите.

;)
 
От: Re: От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

След да речем няколко поста или плащане (доказва, че е сериозен) да се допуска да се пише там. Иначе всякакви ще се излеят. Дори и от страна на инвеститорите.

;)

Именно, докато си напиша мисълта и едитвах поста, думите ти ме изпревариха. :)
 
От: Защо няма подфорум "Търся инвеститор"

100 поста не са проблем да се напишат и са напълно достатъчни за да може потенциалният инвеститор да придобие представа какво го чака.

Същото важи и за инвеститорите, ако не може да отдели време да напише 100 смислени поста да ходи да си търси проекти по други форуми.

Тия дни се бях зачел за рисковите фондове и имаше една готина схема какви пари инвестират в различните етапи на развитие на фирмите и каква възвращаемост очакват.

Бяха нещо от този род отнесени към нашият бранш

На фаза идея - Търсят възвращаемост над 80%
На фаза готов сайт (бизнес модел) без приходи - над 60%
На фаза готов сайт (бизнес модел) с приходи - над 40%
На фаза работещ и печелещ сайт (бизнес модел), но имащи нужда от свежи пари за инвестиция - над 20%

Такива инвеститори обикновено инвестират дългосрочно - минимум 2-3 години и когато преценят излизат от проекта за да си освободят пари за други инвестиции
 

Горе