Защо Google мрази един от сайтовете ми?

Виж файлът 15051 Ето ти и малко матерял за размисъл...

Защо в сайт на хотел има рецепти? Копирани?

Материал за размисъл :)

Е, то и аз му казах, че има много големи грешки, една от тях - онпейдж seo-то, но разни хора мислеха, че се заяждам и неразбирам. Той само да си оправи тези грешки и веднага ще види резултат.
 
Регистрирай още един домейн да кажем kristal-rodopite.com или нещо подобно и направи следните неща:
- намери абсолютната минимал тема, но да е със семантична структура и responsive
- пусни няколко страници : начало / за нас / цени/ снимки / контакти
- пусни начален тласък с малко регистрация в няклко директории или book mark сайтове, но не прекалявай.

Сега за сайта, после ще напиша защо изписах това отгоре. Сайта като цяло не ми харесва, скрол вюто ме тормози, после този блог е закачен много брутално за самия сайт, също не ми харесва, самата концепция на сайта трябва да е друга. Страниците също нито една не ми хареса, особено тази как са наблъскани нещата http://kristalhotel-bg.com/kontakti .
Като цяло прилича на някакъв портал, към който помеждудругото има някакъв хотел в него :D



Случавало ми се е да зациклям на резултати, но следния метод винаги е работил - смени цялата тема на сайта, както и структурата, и повечето текстове. Блога го закачи на субдомейн, но не прекалявай със статиите, повечето хора като влязат в сайт за хотел, няма да се зачитат изобщо в статиите -> статиите ги пускай в други сайтове. Ако аз бачкам за сайта не бих пуснал блог никога, първо защото боунс рейта няма да е голям, пък и кой ще клика на блог, ако търси къде да почива? Статии има на други места.
Или ако ми се занимава, ще се пускат в месеца 1-2 статии свързани с околността, хващащи тук там някой тайтъл, от локация която ме интересува, например "20 забележителности в родопите" и подобни тъпотии, но пак, ако разполагам с ресурси от статии, не бих ги губил за блога, дори нямаше да съществува блог към сайта, блога най-вероятно щеше да е изнесен на собствен домейн.

Този сайт не е user friendly, смени си и нагласата да правиш сайтовете за гугъл, по-скоро не мисли за него. Смесвай няколко сайта ==> хубаво е да имаш един главен който е, и около него да гравитират няколко по-слаби сайта, които ще го линкват след време, това се прави и с цел да се проверява нишата регулярно, дали нови сайтове пробиват, дали се задържат без много линкове, пък и винаги са резервен вариант ако наистина гугъл не се е израдвал на сайа ти.

Така че, засега започни от смяната на целия сайт, не виждам много работа, за няколко часа ще смениш всичко и ще разкараш излишните неща, такъв тип сайтове трябва да са напълно по темата и да не са препълнени с булшит. Наистина за ден най-много ще успееш да разкараш излишните неща, гугъл се радва на смяна на структурата на сайта, пък когато нещата не вървят, това винаги помага.


Накратко това, за един ден ако ти се бачка ще смениш дизайна с нещо много семпло, най-много два-три цвята и ще оставиш началната страница семпла, и ще бачкаш по-сериозно за странични сайтове, които ще вдигат главния сайт.
Ако някой ти каже, че смяната на дизайна/ контента ще ти донесе негативи -> bullshit, винаги трябва да се освежават сайтовете регулярно.
Разбирам те, защо искаш да има динамичен контент, постоянно сменящ се -> заради гугъл, само че точно пък в тая ниша няма много смисъл, усилията за dynamic контент хвърляй по сайтове, които линкват главния, а главния да си остане семпъл като регулярно му се добавят някакви неща, но да не се прекалява.

И идеята със "сателитния" сайт е да провериш как реагира гугъл на нови сайтове без много линкове, винаги е хубаво да се прави такъв сондаж, също да не се получи така, че новия сайт, да изпревари стария ти домейн, който е вмомента, затова се пускат няколко такива сайта и се наблюдават резултатите. И в никакъв случай не линквай "сателита" към главния сайт, поне не и на този етап.

Доста е досадна като цяло цялата процедура по SEO, аз затова преминах към програмирането, напълно те разбирам защо си се отчаял и увяхнал, по едно време нещата стават много монотонни и въобще не ти се бачка здраво.

И не бъди "фанатик" на тема on page, някои ще ти кажат, че трябва да спазиш всички тъпотии от рода на h3,h4,h5, че били липсвали - това е bullshit, гледай сайта да е четим за хората, да е окей откъм UX, гугъл бота е достатъчно читав и много добре може да се оправи кое е тайтъла на сайта, кои думи са ти важни и подобните глезотии.
 
Последно редактирано:
1. Направи пълен редизайн на сайта, сложи си Yoast или още по-добре Project Supremacy (те ще те водят в онсайт seo-tо, че явно не си е сила)

това ти го казаха и хората по-горе

2. важно - разкарай всички sitewide линкове, щото виждам че има и са доста
3. тва е локал бизнес, пусни някакъв PR с NAP и естествено NAP -а да ти е в schema.org формат на сайта. Няма значение, че е на български, ако пуснеш PR на английски си работи чудесно.

4. направи си профил в туристическите социалки стил трипадвайзър и т.н
5. важно - гугъл страницата ти е на физическо лице, направи я на бизнес и си я оптимизирай
 
И друго, щото съм бачкал специално в тая ниша с хотелите - нещата стават бавно, стават тромово, монотонно и най-вече бавно. Има и причина, аз си го обяснявам, че такъв бизнес е устойчив ( откъм сайт ), дори и да си смени собствениците, сайта остава, и при мен беше, че някакви сайтове, които нямат НИЩО общо не с добрите практики, а направо пълна трагедия ако ги гледаш откъм SEO - си държаха топ позиции с минимални линкове, щото са онлайн да кажем от 5-6-7 години. Затова бачкаш паралелно с няколко домейна и развиваш 5-6 сайта, друг начин няма, постепенно ще линкнеш главния сайт и ще гледаш какво се случва, нещата стават тъпо в тая ниша.
 
Четох коментарите. И реших да видя сайта.
Ми, коментарите са много благосклонни.
 
Напълно нормално е да не се класира.
Първо, както споменаха - скорост на зареждане - ужас. Ползвай Google тула или GtMetrix да видиш кое точно ти бави сайта и го оправи.
Второ - нулева релевантност на заглавната страница - някакви рецепти и какво ли не. Ако искаш заглавната страница да се класира по "бито сирене" остави тези текстове от блога.
Трето - вместо рецепти, пускай нещо релевантно в блога, свързано с фразите, по които искаш да се класираш и линквай вътрешно целевата страница.
Четвърто - тези линкове към букинг ком и т.н не смятам, че са ти нужни, или поне да не са сайтуайд, може и да ги направиш nofollow ако държиш да ги има
Пето - не съм гледал какви линкове си пускал, но има вариант и те да те дърпат назад.

Със сигурност има още множество неща, които не са добре, но смятам че тези насоки са ти достатъчни като начало.

Не искам да се заяждам, но по-скоро въпросът е как са се класирали други сайтове, може и случайно да е било, защото нещата които казвам са първото нещо, което един наясно с нещата човек ще направи.
 
Благодаря на всички за съветите - основният проблем в случая е, че не съм програмист, правя някакви сайтове на WP, но колкото да не е без хич. Съгласен съм с това, че блогът трябва да се махне от началната и дори да се изнесе на поддомейн - ще е направено. Както споменах, в случая ограниченият бюджет създава трудности, защото повечето неща, че и много други, които знам като техники, изискват намесата на програмист.

Относно headings - не знам защо така го дава, на началната има h1 в логото...

Сателитен сайт (ове) - да, това беше замислено също, ще се направи веднага.

Специални благодарности на ReminD и dilyan_ostr за точните съвети, определено ще се използват доста от тях.

И все пак въпреки пропуските, които има по сайта, е с TF 18 и PA 20, като в началото стартира с 0 и 1. Няколко линка в големите новинарски медии ще го изкарат на първи позиции по "къщи за гости", там дърпа много, интересното е защо с Триград не иска...

Иначе във всеки сайт могат да се намерят много пропуски чисто от SEO гледна точка...въпрос и на лично виждане. Аз на 90 % от сайтовете намирам изключително много правописни и пунктуационни грешки в текстовете, примерно... :)
 
Каквото и да направиш с такива снимки няма да имаш конверсия от сайта............
Остави конверсиите, аз съм от хората които харесват Родопи и съм ходил няколко пъти в Триград.
С тези снимки, аз като клиент ще предпочета бабите, които дават стая за 7-8 лева на легло и бонус топли мекици ...
Проблема като цяло няма да е само в снимките - някак не може да снимаш секция от 80-те и на снимката да излезе примерно това (снимката не е моя!)

Редакция:
Беджев Стил - снимано с Nikon D7000 - апарат за торба пари.
От оригиналните снимки има една 10 МБ ... Преоразмерените са до 800 кБ
 
Последно редактирано:
Прави сте, момчета, но какво мога да направя конкретно за снимките - жената е давала пари на фотограф да ги прави, това са...единствено по въпроса с преоразмеряването може нещо да се направи, иначе - това е материалът, дет се вика.

Впрочем мястото наистина е много красиво, с компанията ще отидем скоро, а и се предлагат единствено еко храни от собствено стопанство. Опитах вече Мурсалски чай от жената, дори го разпространявам в София вече, уникален е :))
 
Прави сте, момчета, но какво мога да направя конкретно за снимките - жената е давала пари на фотограф да ги прави, това са...единствено по въпроса с преоразмеряването може нещо да се направи, иначе - това е материалът, дет се вика.

Впрочем мястото наистина е много красиво, с компанията ще отидем скоро, а и се предлагат единствено еко храни от собствено стопанство. Опитах вече Мурсалски чай от жената, дори го разпространявам в София вече, уникален е :))
купуваш едно gopro omni, снимаш 360 градуса видео и така всички ще видят красотата в 4k VR качество
 

Горе