Интернет пазарът у нас

От: Re: Интернет пазарът у нас

това е пазара затова правете сайтове за чужбина ... и бг сайтове за кеф

Асъл, но освен за кеф и за ходене по голяма нужда

Аз от кога го разправям това но какво ти разбира свиня от кладенчова вода, правят сергии за БГ кенефа и после реват че не носели пари.

Ето такива сайтове трябва да правите с такова ароматно съдържание:

Алексей Петров изнудва Борис Велчев с компромати от гей оргии?

Задържаният Алексей Петров „държал” главния прокурор Борис Велчев с гей компромати и го изнудвал години наред. Това разкри специално за сайта razkritia.com доверен източник от политическите среди.

Той разказа как Трактора имал снимки на Борис Велчев, Сергей Станишев и Яне Янев от оргии, които си организирали на гръцки остров. По думите на източника ни нямало и капка съмнение за хомосексуалната ориентация на тримата.

Петров ги държал в ръцете си и заплашвал да ги разобличи, ако не действали по свирката му.

Това обяснява и странното поведение на главния прокурор Велчев, след като Алексей Петров бе задържан. Велчев започна да защитава бившата барета и обратно на твърденията на МВР, той заяви, че няма данни „агентът под прикритие” да е бил замесен в групата за отвличания.

В страха си да не бъде разобличен като хомосексуалист, Велчев стигна дотам, че дори похвали дейността на Алексей Петров и каза, че докато са работили заедно по различни акции, е останал доволен от бившата барета.
.........................
 
Еми промяната я виждам само по един начин, защото тук си делят големите всичко и няма преспектива да го пуснат. Та самата промяна идва с влизането на огромни и световноизвестни фирми, които да не цепят басма на никой. Тези агенции, дават право на клиентите си да избират и правят максимално-оптимизирана кампания, която да вдигне продажбите на рекламодателя и той в свое лице да дойде пар при тях и да поиска пак същото. А тук гледам, че е: "Ех нестана тази кампания, не успяхме. Нищо. Дай пак." И са в истинска заблуда, че хората нямат пари. Просто не могат да ги накарат да купуват и да си оцелят точни таргет. Виждал съм безмислици не само по телевизията, но и по вестниците. И всеки път оставам безмълвен.

Една агенция (истинска и добра, в това което прави), а не туканите, ще гледа да обвърже максилано повече малки, големи и средни медии (разбирайте теливизии, радиа, сайтове) с договори и всеки клиент, който дойде ще му бъде направен профил и респективно направена точната оферта за нуждите му. Като напрамер: VW ще продават полотата си. Къде по дяволите е тяхната аудитория, кои са потенциялни собственици на тази кола, как да я представят, за да има максимален ефект. Върпоси, на които отговорите са в проучванията, а не в безмислените комисиони и пари, които летят еднопосочно, към джоба на агенциите, които явно не са много в час с нещата, що гледаме дамски превръзки по време на екшън филм.

Колкото повече дълбаеме, толкова повече започват хората тук да си мислят, че е леко тъпо да имаш сайт с над 5К и да се чудиш в теб ли е грешаката.

И само да кажа, може и да няма разлика в сайтовете на медия 1 и някой от тук, и точно там е проблема. Някой са с реклама, другите не са. А разлика и уникалност - почти никаква. Примерно не намирам разлика между abv.bg & mail.bg. Ама никаква. Но какво от това, те са с договори и те си лапат. И това е само 1 пример. Това е във връзка с това, че е все тая на кой сайт си. Така е, но е важното като не се прави ралика в тях, да е така по всеки критерии. А не да гледаме далаверите, и да си каваме....еми имал е късмет. Друг път, просто и той е с намазо с възелин дупенце, което стиска яко това което е захапал.
 
От: Re: От: Интернет пазарът у нас

Ми сметнах за два еднотипни сайта... Дойчландия - 1000 импресии 7 евро, БГ - 1000 импресии 60 цента, като при страна.
Имах предвид, че аз продавам Бг трафика за 60 цента, а онези продават пак бг нетргетиран трафик за 13-14 лв. Световните сайтове монетезират с PPC, а наще с импресии... Ако почнат да монетизира дир.бг с PPC дали ще му избият разходите, при левче за 1000 импресии. Интернет се разви много последните години, тея пичове го задържат тука на нивото отпреди 5 години.



освен това ако цъкаш адсенс сметни като Страна cpm / cpc /ctr някоя западна ниша в която кликовете са по дебели и виж какво се получава... гледал съм тестове с адсенс при клик 30-70 цента и цтр около 4% и цената излиза грубо около $12-$15 даже над $20 за 1000 импресии отначало като имаше доста 70 центови кликове после заби на ниските, ама сайта беше с малко трафик и се печелеше повече от афф и адсенса беше махнат да не се губят продажби...
 
От: Интернет пазарът у нас

До поредният малоумен комплексар!! Пич ще викаш на олигофренясалият ти дебилски син, ясно ли ти е бе оноден нескопосаник! И нямам нито един сайт на WP.

Земете махнете накрая тия утра тъпи кашимерии. Ако ще дават реп да дават за нещо смислено, а не да ми се ояждат от малкото си тъмно ъгълче в което са се завряли заедно с майка си и целата си рода до девето колено...
 
Re: От: Re: От: Интернет пазарът у нас

Ми сметнах за два еднотипни сайта... Дойчландия - 1000 импресии 7 евро, БГ - 1000 импресии 60 цента, като при страна.
Имах предвид, че аз продавам Бг трафика за 60 цента, а онези продават пак бг нетргетиран трафик за 13-14 лв. Световните сайтове монетезират с PPC, а наще с импресии... Ако почнат да монетизира дир.бг с PPC дали ще му избият разходите, при левче за 1000 импресии. Интернет се разви много последните години, тея пичове го задържат тука на нивото отпреди 5 години.

имах на предвид че е все тая дали на клик или на импресия, като си на по голям пазар където рекламодателите са свикнали на клик и се наддават :) тук всички пускат на един цент и каквото дойде освен това все пак има и брандиращи рекламодатели

освен това ако клиент иска да рекламира в конкретен сайт реклама дори и през адурдс трябва да е на импресии брандиращите реклами са така виж препоръките на Г ако искаш да популяризираш бранд какви са избери такива отговри


http://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=en&answer=141634

The idea behind an online branding campaign is to increase or maintain your existing brand presence in the online medium channel while building brand awareness, loyalty, or engagement among your target users.

Our solution would be to use our easy-to-build rich media ads by advertising on sites that meet your brand objectives. Choose CPM pricing to maximize impressions, and use our Reach and Frequency reporting to better understand your impact on your target audience.


Who is it good for?
This form of advertising is ideal for advertisers who:

Want to increase credibility of your brand name
Want to connect with your target audience and increase brand loyalty
Want to motivate new customers to engage with your brand and its related products or services.

пп а 7те евро за 1000 за доичландия ;) само птвърждава тезата ми че като не ви пускат някъде не им се молете... правете сайтве за чужбина там цените са добри и за неиграещите с големите сайтове уебмстъри... за бг не си заслужава
 
От: Re: От: Re: От: Интернет пазарът у нас

правете сайтве за чужбина там цените са добри и за неиграещите с големите сайтове уебмстъри... за бг не си заслужава
I'll have it in mind.
 
От: Интернет пазарът у нас

И да влезе някоя силна фирма на пазара нищо няма да се промени - Дето се вика по големи и от Г. да влезнат файда няма да има. Доказано е че най качествено таргетиран трафик може да докопаш само от Г. що обаче големите не рекламират там - Елементарно по същите две причини които написах по горе.
- Не могат да си поискат обратно комисиона от Г.
- Не могат да го накарат да не показва неудобните им сайтове на 1-ва страница

Единственият начин да се пробие е като станеш достатъчно голям за да не могат да си позволяват да те прескачат и да им се наложи да те купят и пак се връщаме на изходна позиция просто ставаш още един от големите дето цоцат парите от хранилката.
 
нензма за мен проблема е че агнециите и маркетинговите отдели не търсят най доброто място за реклама на даден бранд ... а го карат лесното и при наши хора...

не трябват още големи играчи като трябват да влязат западни рекламни агенции и учил в чужбина маркетингов персонал... не искам да съм песимист ама май ще трябва цяло поколение да мине

дотогава смятам че явно трябва да си взимаме 14 лева за 1000 импресии които заслужаваме от западния пазар... ама лошо няма в товва така бг уебмастърите се поддържат на световно ниво :beer:

[video=youtube;LeRuYwh0be4]http://www.youtube.com/watch?v=LeRuYwh0be4[/video]
 
От: Интернет пазарът у нас

news.jpg
Намерихте ли добрата новина и гладни ли сте?
 
От: От: Интернет пазарът у нас

Виж файлът 2078
Намерихте ли добрата новина и гладни ли сте?
Ами има логика,тъй като се знае лафа ''хляб и зрелища за народа''.И двете ги има тук....
 
Re: От: Интернет пазарът у нас

Виж файлът 2078
Намерихте ли добрата новина и гладни ли сте?
Ххахааха, евалата май френд. Това ме разби.

Та, ей такъв е интернет пазара у нас. Това е и полевизията. 20 мин. се говорят черни новини и после да си пийнем по една биричка с Мариан. Думите са излишни. И интернета ни е такъв, поне там където агенциите се намесват. Да ги види маркетинг директора или там какъвто се води на този сайт. Да му стане едно приятно. Такива новини и страници в интернет пространството трудно продават, особедно на тази тематика.

Нека сега да ми обесняват големите маркетолози, че няма значение или че и този трафик ще цъкне на банера. Ама са зле, та зле, та зле. И докато не се оправят нещата, все така ще е. Лошото е, че този пример е един от милионните в нашия роден нет. Едно и също е от години надам. Тук просто бъдещето изглежда да бъде обречено.

А най-лошото е, че мои приятели и познати се опитват да правят нещо тук и пак удрят от време на време на камък. Да не кажа често. Просто таква отдаденост и професионализъм щеше да бъде оценен много по-добре на чуждестранна почва. Даже един от тях затвоти поръчките си за бг клиенти и започна с чужди и проекти инвестирани от фирмата му. И каза, че тук няма да се занимава докато няма драстична промяна на пазара. И го подкрепям на 100%. И бих подкрепил всеки. Искам пак да кажа: правете и за чужбина, мислете извън мизерията на нашия интернет пазар. ;)
 
От: Интернет пазарът у нас

Аз не разбирам, защо липсва елементарно филтриране на обявите им. То хубаво импресии, но някак си никога няма да си купя нито сандвичи от грабо, нито пица, нито лекарство за стави (!!!), до което се мъдри гледка на катастрофирала, починала и окървавена жена. Да оставим настрана колко е морално въобще да показват такива кадри без какъвто и да е контрол. От друга страна не разбирам как на рекламодателите не им прави впечатление (явно), че рекламират продуктите си редом до снимки на мъртви хора. Направо е трагикомично.
 
Последно редактирано:
От: Интернет пазарът у нас

Blinky е прав, но според мен има начин да се пробие/заобиколи монополът на големите. Защо например не обединим 10-20 или повече сайта, чиито собственици са тук във форума за общо предложение към рекламодателите. Ако сайтовете са групирани на тематичен принцип ще е още по-добре. Условията ще са стандартни, аудиторията ще е достатъчно голяма, а предложението може да е много по-конкурентно от това в "традиционните" им платформи.
Това е единственото, разумно решение на нещата. Изчетох нататък мненията, "дружинка с предател и тн." за да станат нещата е нужно всички да го искат, а не всеки да дърпа черджето към себе си. Да не забравяме, че именно потребителите са тези, които управляват ИТ пазара. Ако ние предложим по - добра услуга от статуквото - вярвам, че нещата могат да се променят.
 
От: Интернет пазарът у нас

На практика: създаваме едно АД. Купуваме домейн и сървъри на името на АД - то. Една година го рекламираме здраво всички, и на база на входящия трафик разделяме 49% от акциите пропорционално, а 51% остават общи (за да няма злоупотреби). Така всеки ще бъде собственик на миноритарен дял и ще бачка за да си заработи комисионната. 10 човека с най - голям дял акции ще са борда, който се председателства от избран от акционерите човек. и тн. пазара е динамичен, онлайн още по ... и след като в световен мащаб хората се обединяват около какво ли не (правят революции, свалят режими), сдруженията с цел печалба отдавна не са новост. Пазар и ниши има и в България. Минимум 2 млн. потребители Х 1 лв. да им вземем месечно пак си заслужава. Ако потръгне след 2 години ще си проличи, ако не ще вкараме по 4- 5 хиляди лева, но ще сме създали нещо уникално за БГ, а именно ще сме работили заедно с обща кауза...
 
От: Интернет пазарът у нас

Аз не разбирам, защо липсва елементарно филтриране на обявите им
Сега мисля, че става ясно защо от адсенс забраняват техни реклами да се показват на страници с такова съдържание.
 
От: Интернет пазарът у нас

На практика: създаваме едно АД. Купуваме домейн и сървъри на името на АД - то. Една година го рекламираме здраво всички, и на база на входящия трафик разделяме 49% от акциите пропорционално, а 51% остават общи (за да няма злоупотреби). Така всеки ще бъде собственик на миноритарен дял и ще бачка за да си заработи комисионната. 10 човека с най - голям дял акции ще са борда, който се председателства от избран от акционерите човек. и тн. пазара е динамичен, онлайн още по ... и след като в световен мащаб хората се обединяват около какво ли не (правят революции, свалят режими), сдруженията с цел печалба отдавна не са новост. Пазар и ниши има и в България. Минимум 2 млн. потребители Х 1 лв. да им вземем месечно пак си заслужава. Ако потръгне след 2 години ще си проличи, ако не ще вкараме по 4- 5 хиляди лева, но ще сме създали нещо уникално за БГ, а именно ще сме работили заедно с обща кауза...

На това му викам аз креативност. Аз лично скачам веднага с най-малко хилядарка или там колкото трябват за да участвам в събранията и взимането на решенията . Година-две работа по реклама и популяризация на АД-то (участия по форуми , атрактивни оферти към рекламодатели и т.н.) още 2 години за които да излезе на няква печалба дружеството и след тва съм сигурен ше има оферти за придобиване ........
 
Аз само да ви кажа че проблема не е при сайтовете и големината им ами при агенциите които отказват да работят с външни и си мислят че като имате бг сайт не свързан с големите едва ли не ще се радвате на джобни колкото за интернета и телефона... а големите компании работят с агенциите и ако успеете да си уредите среща с някои бранд мениджър в 95% ви препращат към агенцията с която работят... вижте ми постовете във темата ....

Мислители че ако имаме достъп до достатъчно реклама през адекса няма да го развием и да предложим на още уебмастъри да се влючат при справедливи условия... като идваме от пазара? и в други ниши не само ит? ама като нямаме достатъчно достъп до реклама не искаме да ви залъгваме с напразни надежди... :( да сложите едни кодове и да се чака ...
 
От: Интернет пазарът у нас

На това му викам аз креативност. Аз лично скачам веднага с най-малко хилядарка или там колкото трябват за да участвам в събранията и взимането на решенията . Година-две работа по реклама и популяризация на АД-то (участия по форуми , атрактивни оферти към рекламодатели и т.н.) още 2 години за които да излезе на няква печалба дружеството и след тва съм сигурен ше има оферти за придобиване ........
Аз между другото доста сериозно го обмислям. Имам бизнес (офлайн) и съм сравнително наясно с трудностите, които предстоят около основаването на АД - то и обединяването на повече хора около една идея (всеки дърпа чергата към себе си..), но истината е, че има шанс за развитие и ние сме хора, които можем да пробием на пазара и да наложим, както цени за услуги, така и цени за реклама, а и да изолираме ПР агенциите и големите рекламодатели ще се пазарят директно с нас.
coolice каза:
агенциите които отказват да работят с външни и си мислят че като имате бг сайт не свързан с големите едва ли не ще се радвате на джобни колкото за интернета и телефона

Монополът и големите диктуват цените, условията и всичко останало. При добър мениджмънт ще се наложи да се съобразяват всички. Ако имаш трафик 3 млн. месечно и пуснеш някой безплатно да рекламира при теб 1 месец, той ще дръпне един гърди пред конкуренцията, които от своя страна ще опитат да наваксат - всичко е въпрос на маркетинг - как ще предложиш продукта си. В нас е и хляба и ножа... така мисля поне..
 
От: Re: Интернет пазарът у нас

Аз само да ви кажа че проблема не е при сайтовете и големината им ами при агенциите които отказват да работят с външни и си мислят че като имате бг сайт не свързан с големите едва ли не ще се радвате на джобни колкото за интернета и телефона... а големите компании работят с агенциите и ако успеете да си уредите среща с някои бранд мениджър в 95% ви препращат към агенцията с която работят... вижте ми постовете във темата ....

Аз лично мога да уредя някой от рекламодателите, които работят през агенция да отделят определен бюджет на външна фирма за онлайн реклама и след това да сравнят резултатите с тези от онлайн рекламата през агенцията. Подозирам, че сравнението ще е много интересно :)
 
От: Интернет пазарът у нас

пиша на бързо без да нализирам постовете преди мен!

ще кажа само това : пазара за технологии в бг е призрачен
всички сделки стават на тъмно и неясно0 въобще!
в общи приказки пазара в бг е леш и най-мразя някой лица дето играят в него - НО ЩЕ ИМ ПОКАЖА КАК СЕ ПРАВИ СЕО ,стига да има защо :)
 

Горе