Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Продавайте вие бе хора

Ей как само сами си отговаряте на въпросите. Комисионните са малки и ала бала. АМи станете вие тези които да давате комисионните. Не бъдете 2-ра ръка. Защо продавате продуктите на други хора. Естествено че никой няма да се лиши от печалбата си за да ви даде голяма комисионна
 
Всеки си решава с какво му се занимва при афф печелиш по-малко от 1 продажба, но бизнеса в е на 100% автоматизиран и може да оперира с много сайтове в много ниши като се занимаваш само с маркетинга.

Идеално за допълнителен а защо не и основен доход за уебмастъри, сео /маркетингови фирми, инхаус сеота.... без да им се налага да правят нещо странично освен основната си деиност....

Иначе ако някои има желание да се занимава защо не и дропшипинг, афилиейт програмите са просто един от най-лесните начини за навлизане в дадена ниша :)
 
Питанка

Ами може би ще трябва да попрочета малко за афф.. Добре аз имам въпрос. Кое е обратното на афф? В смисъл мога ли аз да съм рекламодателя? и какво е нужно? Програма? Направих нов сайт и с него мога да експериментирам
 
Ами можеш да си я направиш инхаус или хостната при някои афилеит геитуеи - второто е по бързият вариант и само трябва да добавиш код на магазина си но си има цена зависи от геитуеиа засега толкова ....

Запиши се за някоя и разгледаи Повечето са инхаус, ДиректРои е геитуеи от по малките
 
Мерси, като имам време ще ги разгледам. Разбираемо е че ще трябва да си плащам. Все пак това е един вид реклама. Мерси много.
 
Tsanko каза:
Мммдамм това е доста добър избор ако искате магазин, но на такива саитове доста по-трудно се прави СЕО защото са с динамични линкове :evil:


Как съм го прпуснал това :( можеш да ги направиш статични като ги отвориш една по една и си ги сеиваш на харда от браузера след това едитваш менюто и текста и си готов :)
 
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е статичен и какво динамичен линк?
 
Най-простото обяснение е : ако има в URL-то знака ? значи е динамичен. Ако го няма - статичен. Статични са страници който не променят съдаржанието си. А динамични които нямат постоянно еднакво съдаржание а се променя. Това е съвсем на кратко
 
espy каза:
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е статичен и какво динамичен линк?
Примерно динамични са URL-тата на темито от форума, а тези на сайта ти са статични.

А и добре дошъл при нас, limoeg. Приятен престой ти пожелавам. :wink:
 
Affiliate Marketing, Affiliate Programs, Online Marketing

Stasi1812 каза:
Как се започва и откаде се прави 1вия саит ?
Здрасти и добре дошъл във форума за Affiliate Marketing, Affiliate Programs, Online Marketing....Радвам се, че си с нас и ти пожелавам приятен престой тук с инфото на форума, събирано от членовете му.

По въпроса ти направо: Еми започва се с четене, изчитане на няколко теми ще ти отвори кръгозора още повече, ще придобиеш представа какво искаш и как да стане, малки спънки по пътя (като едитване на Title,content,links), ще ти подскажат че ставаш все по-опитен в тази област. Стигайки до по-детайлни проблеми (като: колко ключови думи да сложа в контента, как искам да ми се казава линка към тази страница), пък ще ти подскаже че си минал още едно ниво нагоре.

Мисълта ми е - четеш и практикуваш докато не стигнеш до преблем, за който пак ще трябва да чете. Но готиното тук е че има много хора готови да помагат, включително и аз. :)

А сайт как да се здобиеш?! :roll: Еми тук вече си зависи от четаното до момента. За какво ще е, колко ще е голям, как ще се промолтва, какъв трафик му трябва....и т.н. Но сайт може да имаш и от афилиейт програмите, които ние препоръчваме на: Проверени Афилиейт Програми - Trusted Affiliate Programs

Успехи и приятно. :wink:
 
coolice каза:
Tsanko каза:
Мммдамм това е доста добър избор ако искате магазин, но на такива саитове доста по-трудно се прави СЕО защото са с динамични линкове :evil:


Как съм го прпуснал това :( можеш да ги направиш статични като ги отвориш една по една и си ги сеиваш на харда от браузера след това едитваш менюто и текста и си готов :)

За сайтове с по-дълбока структура може само да се смени менюто, а динамичните линкове да се пренапишат в .htaccess файла на сайта. :wink:
Повече инфо тук.
 
Мисля да се запиша за moreniche, но не мога да преценя какъв метод на плащане да избера. За Epassporte, до колкото разбрах ти пращат някаква карта с, която да теглиш. Добре, а какво е wire?! :?
Какъв метод на плащане използвате?
 
Epassporte е дебитна карта за банкомат а Wire мисля че е банков превод...
 
Sobieski каза:
Epassporte е дебитна карта за банкомат а Wire мисля че е банков превод...

Благодаря, това определено ми дава някаква светлина по въпроса. :D
 
Какво ще правим със въпроса на който няма отговор : как да повишим посещаемостта на сайта си. Намерил съм много материали по въпроса, отговорите на които се свеждат до едно и също, което всеки го знае (и разбира се в материала е пълно с реклами или предложение за заплащане). Някой да знае някакъв материал за "вирусен" маркетинг. Имам само една статия и се отнася до разпространяване на електронни книги. Знам, че обикновенно отговора е "секретен", обаче трябва да се пита...
 
mirotr каза:
...Някой да знае някакъв материал за "вирусен" маркетинг. Имам само една статия и се отнася до разпространяване на електронни книги. Знам, че обикновенно отговора е "секретен", обаче трябва да се пита...

"вирусен" маркетинг? :roll:
Като да рекламираш чрез вируси ли?
 

Горе