Какво стана с банка ДСК

mvmrik

Well-Known Member
Да, и това го има. Дори на места ми отказват да ми продадат цигари, защото са не им се връзва сметката с надценката и таксата. То има ли вече, за което си струва да отидеш до магазина за под 10 лв.?
Така е, но според мен магазините си вредят по този начин. Дори и да са на загуба от покупката на конкретен артикул, трябва да мислят малко по-дългосрочно, защото губят клиент. След като някой разбере, че не може да плати с карта, е много възможно въобще да не се върне повече в магазина или да го избягва, дори и ако иска да прави по-големи покупки след време.

Blinky

Owner
Така е, но според мен магазините си вредят по този начин. Дори и да са на загуба от покупката на конкретен артикул, трябва да мислят малко по-дългосрочно, защото губят клиент. След като някой разбере, че не може да плати с карта, е много възможно въобще да не се върне повече в магазина или да го избягва, дори и ако иска да прави по-големи покупки след време.
Няма, брат, как мислиш дългосрочно като всеки малък търговец е месец за месец с приходи/разходи. Рядкост е някой да има заделен капитал за 3-6 месечно оцеляване, ако нещо наистина се обърка, както се случи с мерките около пандемията.

Стимулирането на този вид плащания трябва да бъде съобразено с нуждите малкия бизнес и да обхваща абсолютно всички сценарии. как пък от градска мобилност успяха да продават билетчета на 1.60 лв. с карти? Или там може би таксите са други.

mvmrik

Well-Known Member
Така е, но още навремето като работех в един магазин, шефа обясняваше, че не трябва да се отказва нищо на клиент. Продавахме билетчета за транспорта, ваучери, цигари, от които печалбата беше нищожна, но покрай тях хората купуваха други неща. Интересното е, че ако не продаваме нещо, клиента се отказва. Например, идва за една кутия цигари и вафла - ако му кажем, че няма цигари, си тръгва и не взима вафлата.

Blinky

Owner
Така е, но още навремето като работех в един магазин, шефа обясняваше, че не трябва да се отказва нищо на клиент. Продавахме билетчета за транспорта, ваучери, цигари, от които печалбата беше нищожна, но покрай тях хората купуваха други неща. Интересното е, че ако не продаваме нещо, клиента се отказва. Например, идва за една кутия цигари и вафла - ако му кажем, че няма цигари, си тръгва и не взима вафлата.
Така е като не му продадеш няколко пъти това, което търси, забравя за това място като опция за дадения продукт. ;) Шефът ти е прав. Но много не мислят така, а след като теглят чертата за деня дали са на + или -.

Горе