Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите ?

От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки точно за Евро плюс говоря. Но дори и тогава само да важи не ми изглеждат на добре нещата. Пак ще има болен здрав носи.
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Манта, знаеш ли трябва намеря един линк, говорят за ползи при влизане в ЕЗ - около 10% ръст на БВП , което си е супер така че може се компенсира този негатив, а и доколкото си спомням Евро+ е на траншове, т.е. не затваряме едни пари в Х сметка,
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки хората са казали по добре пичка в ръката от колкото орел в небесата :)

С влизането в еврозоната плащаме 300 милона и след няколко години ще трябва да внесем нашата лепта за закъсалите - когато се говореше за ЕВРО+ и шестте милиарда които трябва БГ да гарантира изчисленията бяха направени на база спасителен план 750 милиарда и не бяха включени в сметките Италия и Испания - с тях новите сметки удрят 2 трилиона и сумата за БГ набъбва до 17 милиарда - щото е процентно участието

Та кажи ми до около 2030 има ли как да сме надалавера от увеличеният БВП - което е само с пожелателен характер но не е задължително - докато чакащите плащания си ни чакат.
 
Re: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки хората са казали по добре пичка в ръката от колкото орел в небесата :)

<OFFTOPIC>

категорично е по-добре - за кво ти е тоя смотан орел изобщо?!?!

</OFFTOPIC>

:lol:
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Ти кажа право Манта, ако има изобщо до тогава съюз ще е цяло постижение :D

Аз никак не я виждам тази ЕС, ама никак - всички страни яко в дефицити, с почти анемични растежи - Испания вече в във втора рецесия, Франция очаквам тази година и те да влзенат, Италия е ясна - Холандия е без правителство, както и Белгия - всички се дърпат от фискалните спогодби - лихвите по кредите растят, Меркел казва няма даваме кинти режете разходи, всичко това води до задълбочаване на криза, яка депресия ще ни чака ако не променим мислите и политиките, а те са да се живее спрямо стандрта, дори и това да го направим, ще предстой пред нас като Япония едно загубено десетилетие.

А иначе ако всичко мине по оптимистичен сценарай, може и да се разминем с толкова пари - а и пак ще повторя това са трашнове - аз си мисля че ще е доста добре влизането ни в ЕЗ най-малкото щото и борда си заминва и лихвите ще паднат и доста ще се отпусне нашата фин. система от там натък всичко е с пожелателен характер, ако го направим ще е чудесно за всички
 
Последно редактирано:
От: Re: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Цига

<OFFTOPIC>

категорично е по-добре - за кво ти е тоя смотан орел изобщо?!?!

</OFFTOPIC>

:lol:

Грешката е вярна това ми е любимата интерпретация - дето се вика потребвала ти е ПТИЧКА :)

Блеки имам чуството че много скоро ще получим билет за потъващ кораб - Ако в следващите няколко месеца чудодейно ни приемат в Шенген и ни вкарат по бързата процедура в чакалнята за ЕЗ да знаеш че нещата не отиват на добре и ще ядем бахура.

БГ имаше шанса да излезе суха от тази криза но с това управление нещата не отиват на добре - С тия ниски заплати и пенсии и ниски данъчни ставки при едно кадърно управление точно по време на криза можехме да дръпнем - за сметка на това загубихме 3 години похарчихме 6 милиарда и безработицата хвана в орбита.
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Аха, но проблема е че това управление нищо не направи, в развититето с ниски заплати иданъци, не е оферта се конкурираш. Трябва с производствени фактор, като капитал не като труд, трябва солидни капиталови инвестции, и успредно подобряване на клалификациите и на хората, + линия силен агресивен терор към отявелните монополи и картели - от там натък всичко е ок, тя една държава няма как се намеси и да каже безработициа ще е толкова, без бизнеса да реши помогне. Все си мисля че бизнеса иска бачка и хората искат, но няма къде, ако се вдигнат заплатите пак курец и то голям, най-дорбия вариант е да не сме в шибан борд, но уви то и затова сме перфектни от към дългово управлени, щото малко пари заемаме и инфлацията за последните 10 години е 45% а др държи 100-ци, дефиците малко и това е всичко, пример сме от тази точка - ама няма и разтеж - при едно действащо БНБ според стандртите и силна политкика - с увеличващата се парична маса чудеса може станат - разбира се пропорционлано се инвестират парите в капитал, а не в потребителски кредити :)

Ами ако е махнат Гърция Шенген ще го видим надявам се, ама около 2 години ще чакаме в чакалята - минуса на ЕЗ е че не може имаш парична политика, то и затова всички проблеми държави са рецесии, но пък и сега не можем но ако влезем там борда си заминва и при разпад ще е добре за нас, а иначе при влизането ни в ЕС - ще ни се вдигне цялото довоерие, ще се подбри търговоията и инвестициите, и както писах и фин. система ще отпусне коланите, и най-вече ще бъдат стриктно съблюдавани от ЕЦБ, така че шашмите ще са йок.

Най-лош вараинт разпад на ЕЗ, Германия връща марката по не знам къв ЕКЮ курс и всичко по живо по здраво - но и те ще загубят много
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Ето и за ползите при влизането ни е ЕЗ спрямо това изследване - цък
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки това сме го дъвчали сто пъти - За да дойде този капитал трябва да има предпоставки за тази работа - такива предпоставки са ниските данъци - евтината работна ръка - политическата и икономическата стабилност на държавата - Първите две ги имаме последните явно ги нямаме и ще трябва да се удавиме та да разбереме че кораба плува в грешната посока.
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Аха, най-накрая некви инвестиции за 3 години, от Герб явно се сетиха че идат избори та и активност та и капитали от катар идват, този месец дето мина като гледам и на излишък го даваме. Аз все си мисля, че не е важно се конкурнерам с евтина ръка и данъци, а с земя и производсвени мощностни, но то не кво искам или не искам, а какво е реално - като гледам как сввета глобално отива у канала с тези разстежи, няма на къде повече ресура намалява пазарите вече са почти фул, трябва яко иновации иначе този модел си е на понделника
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки какви инвестиции какви катарци какви 5лв
При предишното правителство за 4 години по спомен са влезли около 24 милиарда ПЧИ
За миналата година зорлем 1 милиард - за тази година нещата отиват още по назле и тия 100 милиона дето ги развяват от катарците са направо смешна работа щом стигнаха с това да се хвалят значи нещата са яко зле.

Знам че сега ще почнеш пак да пееш оная песен за кризата за дот.ком кризата за международтото положение но ако направиш едно сравнение ще видиш че такъв срив във ПЧИ има единствено в БГ и фалирали държави като Гърция - Обясни ми защо се получава така след като имаме толкова сравнителни предимства спрямо другите. Истината е че ГЕРБерите с безумната си политика изгониха де що имаше като инвеститор.
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Това и казах

най-накрая некви инвестиции за 3 години, от Герб явно се сетиха че идат избори та и активност та и капитали от катар идват

Все пак е нещо, че хептен за нищо не стават. Ами реално нямам сравинтелни данни за другите страни, но голям отлив има и при тях - това успях намеря цък

Съгласен съм че нищо не направиха, а след дъжд качулка, но и аз никва вяра нямам в нито едно правителтво - Леля Меркел за последните няколко месеца е хептен като Бойко, фурнаджийка лопата, днес чета искала да се пуска реферндум за Гърция дали да са в ез, а преди 6 месеца свалиха Папандрео щото това искаше, губи власт в големите си териорий и вече на популизъм го удрят - в смисъл ти като си инвеститор и видиш че навсякъде гори няма си оставиш парите дори и да ти казват колко всичко е ок, а мога дам редица примери как всичко бе ок и погром.

Този ръст в ПЧИ си бе невероятен и не знам кога ще видим такова, но тогава особено по времето на 3ните всичко бе спокойно - не извинявам с нищо Герб, те са там да управялт в добри и лоши моменти - е поне и една добра новина видях че сме на излишък на месечна база за първи път от 2009 януари, като изключим това и някой друг килиометър магистрала и някой друга комунуална услуга, никви ги няма.

Проблема ни е за мен че нямам никвака парична политка, това си е голяма спънка, само затова и факта че по силно ще се контролират доста институции, си заслужава да сме в ЕЗ.

В момента дори си мисля налея малко в БФБ има такива компании просто си плачат, но как да влзена ми кажи - след месец гърция като барне Ципрас и фалита е в кърпа вързан, Испанците яко ги дъни дълга лихвите им разстът на ДЦК както и на италиаците, всички ни пазари ще ги отсфирят, това като външни фактори а вътрешни структората ни в БГ а и БФБ(не съм сигурен това което се пише по счетовните книги правилно ли е, силен мажоритар, никво инфо за развиеите на компаниит и т.н) те и тези инвестции бяха наляте в кредити, ВЕИ и НИ борсата бе дръпнат от това за тези години, в момента тука няма и какво му влизаш, най-добре е да приватизират борсата ни в най-скоро време някой голям оператор, просто капитала бяга и ти би бягал и би държал кешовица. Въпрки тези вътрешни проблеми при добри външни фактори може и да склоня, но уви сега ако ще се влиза риска за загуби е голям. В момента ни чака голяма буря от лайна в ЕС, и накрая всички ще го отнесем. Доста показателно бе ИПО-то масата иска инвестира в нещо, което е много обещаващо, но решениета им се базират на чужди мнения не на факти и това е жалкото, и именно тука големите правят парите от плявата, винаги е било и ще е така
 
Последно редактирано:
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Ето и цитат за каквото си говорим

В резултат, предприемачи от Гърция в момента прехвърлят предприятията си в България, тъй като тук чувстват сигурност и безопасност – въпреки различните структурни проблеми, които страната разрешава поетапно. Привлича ги като магнит стабилната данъчна система, ниският данък върху доходите и правилните отношения на комуникация и уважение с държавата, които за съжаление не съществуват в Гърция, където държавната система смята предприемача за един вид „мошеник”.

http://www.investor.bg/blogosfera/3...v-bylgariia-edna-nova-realnost,134782/?page=1
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Блеки имаше една стара тема в която се дискутираше че това с излишъка е много спорна работа дали е за добре или за зле - колкото повече пари успее да харчи държавата значи толкова повече пари ще се изхарчат нерентабилно.

А на това уше че гърците ще дойдат и ще ни цъфне икономиката недей да лежиш - гръцките фирми които имаха как да си изнесат бизнеса отвана вече са го направили
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Що пък нерентабилно, то тука не заивси ли до акъла на министрите и премиера/президента на всяка държава?

Абе те от 2 години си изнасят, не малък процент в БГ, ами не неразчитам, виж ако тези бизнеси са ориентирани към пазари не от ЕС това си е голям плюс както и да го погледнеш
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Щото е доказано че държавата не може да харчи рентабилно за това в цял свят се борят да намалят делът който разпределя държавата

Не знам дали си работил с гърци но това е рядко удоволствие такива педали нема никъде - и да дойдат да правят бизнес в БГ така ще го направят че само ако може да ползват евтини работници в провинцията като роби.
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Е да така си е ама Кейнсинастово, дърпа именно заради държавните разходи, хубаво е да има, но в лонг терм водят до негативи - за инфраструктирни проекти държвата добре си разпределя финансите, то принципно не е проблем че може или не може, проблем че системата покварена от към определен кръг фирми, а и политциите мислят за следвщаите 4 години, ква икономика в лонг терм, всичко само до кризи води като няма ясна рамка за напред, а и никой няма тръгне реже клона си, та и това си е големия проблем.

За щастие съм нямал.

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл ГРЪК
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

ЕБВР: Нужен е защитен пръстен около България, Румъния, Сърбия

Около Румъния, България и Сърбия трябва да бъде изграден "защитен пръстен", за да се предпазят от ефектите на евентуалното излизане на Гърция от еврозоната, каза главният икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ерик Берглоф, цитиран от телевизия Си Ен Би Си.

..........

Налице са опасения, че гръцките банки, опериращи в региона, няма да са в състояние да финансират своите филиали и някои анализатори изразиха безпокойство относно тегленето на ресурси от гръцките банки.

==================================

Гръцки са Алфа банк, Пиреус и Юробанк( Пощенска)

Спасявай се..............
 
От: От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Цига

ЕБВР: Нужен е защитен пръстен около България, Румъния, Сърбия

Около Румъния, България и Сърбия трябва да бъде изграден "защитен пръстен", за да се предпазят от ефектите на евентуалното излизане на Гърция от еврозоната, каза главният икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ерик Берглоф, цитиран от телевизия Си Ен Би Си.

..........

Налице са опасения, че гръцките банки, опериращи в региона, няма да са в състояние да финансират своите филиали и някои анализатори изразиха безпокойство относно тегленето на ресурси от гръцките банки.

==================================

Гръцки са Алфа банк, Пиреус и Юробанк( Пощенска)

Спасявай се..............

и ОББ. На тия имам да давам бая пари... какво ли ще стане ако фалират .... нямам нищо против да им връщам в драхми:)
 
От: Какъв курс на Етиопската драхма към Еврото предвиждате след като изгонят Циганите

Аз също имам кредити в ОББ но тя не се води гръцка.
Не че и на мен не ми се връщат драхми ама нали знаеш че ако банките потънат ще си търсят евра от длъжниците а на вложителите ще плащат в драхми.

Другото което ме притеснява е да не се окаже че има клаузи по които фалиращите банки могат да поискат длъжниците да върнат веднага и на куп парите.
 

Горе